Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csige791
Ezt érdemes megvenni, vagy van ennél jobb is ?

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Én Hawaii szigeteken vagyok, 3 kis sziget van de van rajtuk vagy 15 kisebb nagyobb reptér. A 2. bázisomat majd valami havas helyre akarom, a 4.-et meg afrikába. Majd egyszer...

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Hypo
😊))) rektálisaneorizma lol, kar hogy az A2a fele nem accusim es, mert a thunderbolt bazz eleg jora sikeredett, bar mondjuk a palmat a b377 viszi, na persze a cubjo, de ahhoz majdnem hogy felesleges😊

polluxware
8ik verzsönt szedem már le..

próbáltam a lemezésrõl is😊

ghost lesz belõle

csak egy dolog!

valaki tenne be képeket az accel féle P-51D-rõl? kabin+külsõ
meg vélemény

Flight1 féle P-51D egy nagy rektálisaneorizma

alert
ird be a google-be h msxml4 es toltsd le a microsoft oldalarol utana menni fog.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
FSX accel telepítése után botlott már valki az "msxml4 sp2" problémába? ha igen.. tippeket elfogadok

Hypo
en csak siman nyomom semmi carrier mod, kis alqaskai vallalkozas egy gep, egzotikus helyekre szallitok PASI a home base😊

csige791
Köszi szépen a segítséget. Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor a pilótáknak van ilyen limitjük, ez gondolom rang függõ lehet. Legalábbis Air Haulerben, a felvehetõ pilótáknak van ilyen MTOW limitjük.
Sajnos eléggé laikus vagyok repülés témában, ezért kérdezek ennyit.

Hypo:
Hát annyira végülis nem probléma egyenlõre, hogy 2 fordulóval viszik a cumót. Eléggé könnyûre sikerült az AH. Career módban játszom, és eléggé nagy nyereséggel lehet dolgozni, szóval belefér az is ha 2x viszik el az árut. De néha egyébként elviszik elsõre is az egészet, ez lehet pont az MTOW limitjük van, na majd mindjárt utána nézek.

Nekem már van 3 Grand Caravánom az alap Skyhawk-ot már el is adtam, abból lízingeltem a 3. caravánt.
Most DC-3 -ra gyûjtök.

Hypo
minden patch fent van? gep tipusa ugyan az mint a tied? forumon van par iras az AI problemakrol.
Nekem nincsenek alkalmazottaim kis szallito ceg egyenlore egyedul😊

Valójában az MTOW az nem más mint a "Maximum Takeoff Weight" Azaz az adott géptípusnál meghatározott maximális felszállótömeg ...Ebbe benne van minden az üres gép az üzemanyag az utasok a rakomány meg minden egyébnek a súlya . Remélem érthetõen fogalmaztam fogalmaztam ...

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

m814

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

csige791
Mi az a MTOW ?

csige791
Az miért van ,hogy az AI pilótám 2 fordulóval viszi el azt amit én eltudok vinni egyel is ?

Rubio
Igen biztos megcsináltam, csak valamiért elkerülte a figyelmemet, de most megtaláltam és ki vannak kapcsolva. (Ki is voltak.)

És köszönöm a segítséget!

[HUN]FaTaL
Elvileg a rex semennyire, de 2.0-t használj.

http://goo.gl/gd6Zi5

alert
Az egyéni beállításoknál lehet kikapcsolni ott, ahol a screenshotokat is készítettem, csak nekem nem látszik, mert WinXP alatt nem jelnik meg. Ha megcsináltad a beállításokat, amikrõl a screenshotokat készítettem, emlékzened kéne, hogy ott voltak... 😉 biztos megcsináltad? Mert amit te linkeltél képet arról, hogy miylen beállításaid vannak az nem sokat ér, mert azok a csúszkák globálisan állítják a grafikát. Klikk a "Customize..." gombra és állíts be mindent kézzel, ahogy mutattam a screenshotokon.

A Budapest scenery egy kicsit komolyabb tészta. Most nem ecsetelem el újra, hogy miért, de az egyik olyan scenery, ami nagyon eszi az FPS-t. A legfontosabb, hogy frissítsd 1.4-re vagy 1.5-re, mert ezekben a verziókban már sok teljesítmény javítás van. A jelenlegi konfigoddal viszont mindig is szaggatni fog. Sajnos ehhez már tényleg egy i7 processzor és valami brutális konfig kell, hogy jól fusson. A konfigodon ha Ferihegyen repülsz és ha minden jól be van állítva, akkor 15-20 FPS körül kell lennie.

Régóta bohóckodom már vele, de csak kisgépekkel, és közel sem olyan szinten, mint a kemény mag! 😊

Most lenne idõm repkedni, de elfáradt a cyborg evo-m, és kõne helyette valami finomság... 😊

www.smart-bus.hu

polluxware
kérdés:

rex 1.0 for fsx-ben levõ dolgok mennyire fogják a gépet az alap fsx texekhez képest? vagy ha ugyanúgy van beállítva nincs difi?

polluxware
táncsak nemhogy rákaptál az FS-re te is?

Üdv Urak!

Ha esetleg lenne valakinek jó állapotú, eladó X52, vagy X52pro... vevõ lennék rá....

Köszi...

www.smart-bus.hu

Rubio
A DirectX 10 Preview-t és a bloom-ot nem tudom, hogy hol kell kikapcsolni.

Nem a "gyári" scenery van fent, hanem felpakoltam a Ground Environment X - Europe-t, valamint a Mega Airport Budapest scennery-t is és én pont a Ferihegyi felszállással próbálkozom...

A gép típusa sem "gyári", hanem az egy Agusta Westland EH101-es helikopter...

alert
A képek szerinti beállításokat pontosan megcsináltad? A DirectX 10 Preview ki van kapcsolva (legyen kikapcsolva), ez nincs a képeken. A bloom is legyen kikapcsolva. Minden pontosan úgy legyen, ahogy a képeken. Nekem gyengébb gépem van a VGA-t leszámítva és 20-40 FPS-em van egy FlyTampa scenery mellett is, default tájak felett repkedve pedig 100. Tényleg csak nagyon-nagyon FPS zabáló scenery közelében esik vissza 20 alá, vagy ha valami frenetikus virtual cockpit nézetet használok, pl Wilco 737.... Próbáltam amúgy gyengébb videókarival és akkor sem volt sokkal rosszabb. Egyszerûen nálad nem szaggathat, jóval 20 feletti FPS-nek kell lennie "gyári" scenery és repcsi használata mellett.

DX10-et nem hackeli , de core i7 DX10 mehet limiter nélkül. Nálam mesés. Most épp 50-re van korlátozva FPS de egyes helyeken tartósan 80 felett (103 is volt már tegnap)

CoreI7 920 2.67 @ 4.1 Ghz * ATI HD4890 (OC) 940/1070 * 6GB RAM

Rubio
Én meg pláne nem tudom.

Mint azt az elõbb írtam az elsõ változat szerint elindította a game-t, de hogy aztán mûködik-e rendesen azt már nem tudom, mert továbbra is szaggat, ugyanakkor nálam valami nem kóser, mert a Hypo által javasolt módszer nálam nem csinált semmit! Úgy hogy ezek után nekem fogalmam sincs semmirõl.

Lényeg a lényeg: mélyen a zsebembe kell nyúlnom, hogy ismét repkedhessek....

(Egyébként pedg win7 prof-om van.)

Rubio
Köszi így elindult! Az 1. változat volt a nyerõ!

Bár továbbra is szaggat, úgy hogy végre kell hajtanom a két kütyü cseréjét!

Köszönöm még egyszer a segítséget!

nah fajin 😊 legközelebb ha jössz gyere majd fel hozzam is.
alert
Eszembe jutott még valami. Ugyan nem tudom, hogy milyen winfosod van, de azt sem tudom, hogy ez a cucc mûxik-e a 64bit alatt. Továbbá azt sem tudom, hogy képes-e hackelni a directx 10-et (Vista, Windows 7), mivel ez eredetileg directx 9-re van írva (Windows XP). Az új oprendszerekben pedig DX10 van.

alert
Mivel sok a videómemóriád, megpróbálhatod a TEXTURE_BANDWIDTH_MULT értékét növelni. 50 és 90 között próbálkozz, javaslom kezdésnek a 70-et, azután nézd meg veszel-e észre változást a fordulók vagy nagy sebesség esetén a textúrák betöltésének gyorsaságán. Azon az értéken hagyd, ami neked a legjobb.

alert
Persze.

alert
Vétettél egy hibát a sor átírásánál. Próbáld meg ezzel pont így, ahogy írtam:

start C:\"Program Files (x86)\FPSLimiter\"FPS_Limiter.exe /r😄3D9 /f:30 /x😮FF /l😮FF "C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\fsx.exe

Ha nem jó, akkor esetleg még így:

start C:\"Program Files (x86)\FPSLimiter\"FPS_Limiter.exe /r😄3D9 /f:30 /x😮FF /l😮FF C:\"Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\"fsx.exe

wolfaud
ezek az fsx,cfg ban valo modositasok az en configomhoz is jo (I7 920)

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

Rubio
Hát nekem nem csinál semmit. Bár meg kell jegyeznem, hogy én "mentés" opciót nem is látok benne, csak "create bat"-ot, de azon kívül, hogy erre kattintva bezárja magát, nem hoz létre a könyvtárban semmit.

Hypo
ugyan abba a konyvtarba rakja ahol elinditottad, frissits ra max

zstomi
Szia!
Ezen beállításokon kívül a VGA kártyán milyen beállításokat célszerû használni?
(nekem ATI 4850 van)

Rubio
Köszi! Erre épp az imént jöttem rá én is, miután szenvedtem vele egy sort, ahelyett, hogy megnéztem volna, hogy jött-e válasz!! (Sokkal egyszerûbb lett volna.)

Csak most meg azt nem találom, hogy hová hozta létre a .bat fájlt, mert a könyvtárba nekem nem csinált semmit.

Hypo
java-t fel kene rakni

Rubio
Hát nekem ez sem megy, mivel ha erre a fájlra : FPS_Limiter_GUI.jar 2x ráklikkelek akkor nem elindul, hanem csak megnyílik mint egy mappa, de abban nincs FSX.exe fájl, csak 13 db class és egy META-INF mappa, amiben további 1 db MF fájlt látok...

Rubio
Egyébként a vga-m sajna csak 256 megabájtos, szóval akkor cserélnem kell mindkettõt.

Az a kártya amit említettem 40.000-ért lehet kapni, de van egy gyárilag tuningolt változata is 44.985 Ft-ért is.

Hypo
Ezt indisd el az fps limiter konyvtarban FPS_Limiter_GUI.jar

ott keresd ki az FSX.exe-t

add meg a kivant FPSt majd mensd el.

Csinal egy file-t a konyvtarba fsx.exe.limited.bat ha erre kattintasz inditja a jatekot. Jobb klikk ra send to desktop es kesz

Rubio
Köszönöm szépen! (És köszönöm Hypo-nak is a kiegészítést!)

Ugyanakkor az FPS Limiter-en keresztül történõ indítással gondjaim vannak, mert hiába csinálok akármit a .bat fájlal, ill. írtam át az általad javasoltra nem igazán akarja az igazságot, azt írja ki, hogy

"A windows nem találja a 'C\ program fájlt Ellenõrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét és próbaálkozzon újra."

Ez volt benne letöltéskor:

start D:\"Documents and Settings\Peter\Desktop\FPSLimiter\"FPS_Limiter.exe /r😄3D9 /f:26 /x😮FF /l😮FF "D:\FSX\fsx.exe

Erre írtam át a végét az elérési út szerint:

start D:\"Documents and Settings\Peter\Desktop\FPSLimiter\"FPS_Limiter.exe /r😄3D9 /f:26 /x😮FF /l😮FF "C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\fsx.exe

És még ezt is kipróbáltam, mert továbbra is elégedetlen a windows és az FPS Limiter.exe itt található:

start C:\Program Files (x86)\FPSLimiter\"FPS_Limiter.exe /r😄3D9 /f:26 /x😮FF /l😮FF "C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\fsx.exe

Miért nem akarja az igazságot?

Clidey
Voltunk fönn a Zolikánál alkatrészért meg hoztunk tõle egy sárgányt, amit ott a reptéren repült be a Kvakk kapitány. Akkor találkoztunk. 😊)))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Csak egy aprosag az alap beallitas kepekhez.

A road traffic sokkal tobbet fog a gepen mintha pl ay alap ai traffic be van kapcsolva 20% ra.

Bar izlesek es pofonok de en inkabb repulok ures utak felett mint ures reptereken.

Mondjuk ha csak nagy geppel repul az ember a road traffic tok felesleges, sot meg a hajo forgalmat is erdemes levinni foleg ha pl europaban repked, oda felesleges.

VFR nel lehet jatszani ezekkel, es nezni milyen hatassal van az fps re.

A MESH RES is attol fugg milyen mesht hasznalsz, nem veszi vissza az fpst ha feljebb rakod, de felesleges ha nincs olyan mesh a gepeden.

A TEXTURE RES is az addontol fugg, de ez befolyasal van az fps re ugy hogy kinek mi a fontos ugy allitsa be es persze milyen addonja van.

A WATER mindig kérdéses volt és eleggé fps zabáló lehet. A High es a maximum szep tud lenni mondjuk egy tropusi szigetnel, ha arra fel repkedsz mast erdemes lejebb venni es ezt feljebb.

en Low on hasznalom mert amerre repkedek ott nem realisztikus tole a viz kinezete es tok mas szinu, ugy hogy a low nekem oda jo.

Amit csak mondani akartam az annyi hogy ezek a beallitasok nem mindenre megoldas, erdemes a repules helyet az addonokat szamba venni es ugy beallitani, nekem jo sok konfig van elmentve kulon kulon mas repulesekhez. Igy mindig azok a parameterek vannak elonyben amelyeket a repules alatt elvezni szeretnek.

Hypo
En igen..

alert
Visszatérni legalább a fenti beállításokhoz? Dehát ez ultra high 😊 a legmagasabb. Ennek semmi értelme, mert hajtja a gépet, de nincs mögötte látvány. Elmondom utoljára beállításokkal együtt, hogy mi az, amit én tennék. Mivel a lehetõ legkevesebbet akarod fejleszteni, a videókártyád abban az 1 esetben cserélném le, ha 256 megabájtos (ezt nem írtad). Ha 512, akkor nem piszkálnám. Ha viszont 256, akkor mindenképpen egy 1GB-os VGA-t vennék, bõven elég a középkategória 30 eFt körül, a lényeg az 1 GB-on van. A processzorod viszont mindenképpen lecserélném egy kategóriával magasabbra, e8500-ra 40 eFt, ahhoz még nem kell alaplapot cserélned és az tényleg jelentene valamennyi teljesítményjavulást. Mindenekfelett, akár beújítasz valamivel akár nem, akkor is javaslom az alábbi beállítások használatát. Ezek nem a maximumot, de közel a legjobb beállításokat hozzák ki az FSX-bõl úgy, hogy a feleslegesnél nem terhelik jobban a hardvert.

FSX settings

Ezen kívül keresd meg az FSX.cfg fájlt (Elérési út: C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Microsoft\FSX\FSX.cfg). Ha nem látod az application data mappát, akkor az mappa beállításainál be kell kapcsolnod a windows-ban a rejtett fájlok megjelenítését.

Az FSX.cfg-t nyisd meg jegyzettömbbel és keresd meg a TEXTURE_BANDWIDTH_MULT bejegyzést. Az értékét írd át 50-re. Keresd meg a bejegyzést. Ha nincs alatta valahol a következõ két sor, akkor szúrd be, ha ott van, akkor változtasd meg az értéküket a következõre:

TERRAIN_MAX_AUTOGEN_TREES_PER_CELL=2000
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_BUILDINGS_PER_CELL=1700

Fontos, hogy a két sor mindenképpen a blokkon belül szerepeljen.

Illetve tessék használni az FPS Limitert. FPS Limiter.

A START.bat fájlt nyisd meg jegyzettömbbel és írd át a sor végén az FSX elérési útját a tiédre, majd mentsd el a fájlt és ezután ezzel a START.bat fájllal indítsd az FS-t. Nagyon fontos, hogy a beállítások azok legyenek, amiket a fentebb említett FSX_settings.rar tartalmaz.

Ha már csak a beállításokat kipróbálod és nem veszel új alkatrészeket, akkor is simábban fog futni.

csige791
Valaki Air Hauler-ezik rajtam kívül ?

Rubio
A 2. kérdésnél lehet hogy rosszul emlékeztem és nem a win7, mint oprendszer, hanem az i7, mint processzor cserét követõ game beállításokról volt szó....

Rubio
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget!

Valamikor rettenetes régen szó volt arról, hogy az én configom:

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU e8200 @ 2.66GHz (2 CPUs)
4096MB Ram, Gforce 8600 GT videokártya.

XP alatt mire is elég. Akkor én az alábbi beállításokkal elfogadhatónak találtam a game-t::

A közelmúltban lecseréltem az op.rendszert win7 64 bites verziójára és már ezeket a beállításokat sem bírja.

Mit kellene elsõsorban lecserélnem ahhoz, hogy visszatérhessek legalább e fenti beállításokhoz, de az sem lenne baj, ha tovább is léphetnék? Én elsõsorban a vga-ban gondolkodtam (abból is a GTX 260-nal szemezem, de ha kisebb kártya is jó, az nem lenne baj, csak már nem mindegyiket lehet kapni), de felmerült bennem a gyanú, hogy lehet hogy az nem elég! Tényleg nem? Mit ajánlanátok, hogy az alaplapot ne kelljen kicserélnem?

A másik, hogy úgy emlékeztem, mintha korábban már esett volna szó a win7 alatti beállításokról, de most nem találom azt a hsz-t. Esetleg tud veleki ebben is segíteni?

Köszi elõre is! (Tudom, ez már kettõ volt.)

Nem mondod? Mikor ? 😄😄
Hypo
<#mf1>

Clidey
Nabasszus, akkor idén már találkoztunk kétszer is...! 😄DDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...