Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
<#eljen> nem hiszem hogy olyan rossz lenne..

Nekem is holnap reggel teszik be a H55-ös lapot meg az I5-öt.Kiváncsi leszek az fps növekedésre.

polluxware
szörnyû egy hangja lehet😊) ez is olyan ökörség sztem mint csónakmociban a diesel.. autóban még elmegy hisz ott van sebváltó amivel kompenzálni lehet a megkövetelt teljesítményt.
Viszont olyan területeken ahol bizony kell a 3/4 gáz hogy harapjon a cucc..... fogyasztásban nem sokat nyerhet vele az ember.. természetesen a normál benzin esetében

súly, zaj, rázkódás

ez csak elmélet😊

wolfaud
van az fsx ala van olyan cessna ami diesel motorral van?

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

Clidey
Ha nem is a Cessna gyár, de egy német cég tudtommal alakít át/épít be utólagosan ilyen motorokat Cessna 172-esekbe. Itthon is repül belõle egy példány Tökölön pár éve, a HA-SLY. Errõl Alert tud mondani konkrétabbat ha erre jár, õ szokott vele repülõzni.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

wolfaud
Ha mar itt az üzemanyagról van szó én hallottam hogy a Cesna gyár Diesel motort akar berakni a gépeibe errõl valaki tud valamit?

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

Hypo
jegesedes albabn nagyon szepen meg van oldva, A2A accusimpack os b377 nel is lehet lefagyasztani kicsit a motort es plana az olaj, Keitchikanban -23 ban nem konnyu beroffenteni😊)

CptSAB
Nemrég olvastam a Dunába pottyant helikopter zárójelentését.. ill. más zárójelentéseket is. Pont a porlasztó jegesedés volt terítéken. Vakargattam is a búrámat, mert emberemlékezet óta FS-ben egyik géppel sem tudtam ezt még elõcsalni, jó nem is akarom én sem, mert semmi jó sem sül ki belõle ha a motor bekrepál mondjuk leszállás elõtt stb.. . Szélvédõ jegesedést is csak a Tu-114-ben láttam.
Clidey
A persely természetesen acélötvözet...azért itt van ám köbcenti, kell az anyag. 😊
Carb ice-t meg még nem sikerült összehoznom, de nem is törekszem rá... 😊))))))))))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
köszönöm szííípen😊

6,3as kompihoz nyugodtan mehet a 95ös... 100as oktánszámú benzinynek akkor lenne értelme 6-7000 felett forogna a fõtengely

prolongnak tényleg nem sok értelme lenne ilyen esetben ahogy írod.. autókba viszont nagyon jó dolog

ennek a motorjának henger fala is alúmínium ötvözet mint a 2ütemû verseny mociknál? vagy acél persely van? (nem hiszem hogy wiki írna ilyesmit)

adalékról vmit hallottam annó.. de sztem csak annyi hogy olmozva van mint a régieknél (szelepfészkek igénylik), mostaniak már mind olmozatlanok

áhhh, drága mulatság ez..

mégvalmi!!! szimekben írnak itt-ott, de neked sikerült már carb ice -ot összehozni valaha?

Clidey
Aranyosak vagytok hogy így ötleteltek helyettem, de én már eldöntöttem a kérdést. 😊

A Flight1 szar, Dreamfleet szintén, a Abacus-t és társait meg sem emlitem, Kapitányszimulációnak örülnék, de nemhiszem hogy ez a röpcsi beletartozik a profiljukba 😊 a Carenadoval ugyanez a helyzet, ott is eléggé egységesek a textúrák - és itt most pozitív értelemben mondom, nekem nagyon bejönnek - úgyhogy azok is kilõve, A&A-t meg nemigazán ismerem, így a legesélyesebbnek az Aerosoftot találom, majd valamikor írok ennek a Mathijs kölöknek hogy mi a meglátása. Aztán vagy rábólint vagy elhajt. Ha elhajt, akkor sem esem 2ségbe, de 3ságba sem, vannak nekem príma cseh haverjaim, akiknél szintén tudok futni 1-2 kört, valamelyik csak bejön. De ha mégsem, akkor meg nyomok az egész hóbelevancnak egy Shift+Del-t és meg van oldva minden probléma! 😄

Clidey
A Discust kábé egyetlen egyszer láttam kábé öt perc erejéig (najó, volt az 6 is 😄), aztán szedtem is le a picsába lévén FSX-ben nevetséges már csak a gondolat is, hogy az ember vitorlázzon.

Hsz-ed másik felével kapcsolatban pedig azt tudom mondani hogy ez egy sokrétû és kicsit bonyodalmas dolog. Anno megboldogult MHSZ-es idõkben a 78-as oktánszámú benzin volt porondon, az került minden motoros gépbe itt magyarországon. Speciel a 142-es légiüzemijében mind a mai napig szerepel ez az oktánszám is, mint tankolható minõség. 😊
Aztán a módszerváltás idején nyugatiasodni akartunk mi is kurvára, nameg a MOL is mégtöbb bevételt akart, így onnantól kezdve a szentírásban a speciális 100LL nevezetû repbenzin szerepel azóta. Állitólag van benne valami speciális adalék ami egyrészt csak a repülõk miatt van benne, másrészt hogy el tudjanak kérni érte literenként 520-540 forintot.
Aztán nemrég - 1 éve tán - a cseh LOM gyár ahol a motorokat gyártják, kiadott egy bulletint miszerint nyugodtan lehet az általuk gyártott motorokat normál 95 oktános benzinnel üzemeltetni, minek következtében Otrokovicében ahol viszont magát a repülõt gyártják, rögtön megvétózták, és õk meg kiadtak egy olyan bulletint, hogy az általuk gyártott repülõgépeket továbbra is csak 100LL-el lehet tankolni. Na most légy okos... 😄 Hülyék ezek...
Szóval jelen pillanatban úgy áll a dolog, hogy aki akarja és aki megteheti, az 100LL-el üzemeltet, aki meg olcsóbban akar repülõzni, az kiballag 3-4 marmonkannával a benzinkútra és megveszi a 95-öst. 😊
E fenti történet természetesen csak a Zlinekre illetve a LOM motorokra vonatkozik, ezektõl elvonatkoztatva viszont azt tudom mondani, hogy a többi gépeket Ancsák, PZL-ek, Cessnák, Piperek satöbbik túlnyomórészt 100LL-el vannak tankolva, de a movitok, UL-ek, sárkányok 95-öst használnak. Persze ez reptere és üzemeltetõje válogatja.

A maradék kérdésedre csak tõszavakban: a M-337AK sûrítési viszonya 6,3:1 olajból pedig az AeroShell-t alkalmazzák mindenhol, de az gõzõm sincs milyen SAE osztály, guglizd ki 😊
Prolongot és egyéb adalékanyagot meg nem szoktunk használni, mert egyrészt hatóságilag és gyárilag nincs rá szabályzás tudtommal, de ennek ellenére volt aki kipróbálta de hatása igazából nem volt. Szerintem értelme se sok volna, hisz itt a motorok szigorú idõszakos ápoláson esnek át, ahol ugyebár a jóváhagyott technológia szerint néha cserélnek ezt-azt akár hibátlan az az alkatrész akár nem. De a motor legkisebb porcikája is kibírja a két ápolás közti idõt, szóval csak felesleges plusz költség volna mindenféle adalékanyagot locsolni az amúgysem olcsó repülésbe.

polluxware
textúrákat azért kérdem mert a discussos screenshotokon szépek, de amint normál távolságban nézelõdik az ember a kabinban (paneltól), akkor már bõven nem olyan mint a képeken...

annyiszor írottam már ,és mivel tudom hogy te vágod ezt a témát..

sima autóbenzinnel nem lehet hajtani ezeket a motorokat? milyen oktánszámú kell neki? kompresszió viszonya milyen? milyen SAE besorolású olaj való neki? használsz Prolongot?

Clidey
"...valmi Niels Holgerson nevû ürge van ottan aki részt vett a Do-27 munkálataiban is..."
Nocsak! Felhagyott a vadlibán repülgetéssel? 😄DD

"...textúrák azok milyenek? úgyértem remélem nem olyan mint a discuss glideren hogy csak ránagyítva élesek, távolabbról meg szétmosódnak (nem agyontömörített)..."
A textúrák hiperultrabrutálfrankók, hát nem látsz a szemeddel?! 😄DDD Nade a vicczet félretéve, a hagyományos metódusommal készültek, úgyhogy mipmap az ment a levesbe így gyönyörû éles textúrákat láthatsz. A ma linkelt galériában van sok in-game shot, azokon ez jól látszik szerintem.

"...gépet mennyire eszi?..."
Gyakorlatilag semennyire. A jelen grafikai beállitásaimmal ahol más fizetõs addon kirakja a maga 15-20-30 fps-ét (Friday Harbornál, ofkóz), a Zlinke olyan 50-60 körül produkál úgy, hogy már pár mûszer mûködik is benne.

"...esetleg tervben van valmiféle alapszíntû accusim féle doog hozzá?..."
Mivel ilyenirányú programozási tapasztalatom nem van, így kérdésedre egyértelmû nemmel válaszolhatok.

"...kis panelocska amin olajat lehet töltögetni (min 3fajtát), motor égetés meg hasonlók😊..."
Nos ha teljesen autentikus akarnék lenni nameg a szõrszálat is hasogatni, akkor azt mondanám hogy ennek értelme nincs, mert a gyár csakis egyfajta olajat engedélyez, az pedig az AeroShell, a régi idõkben pedig az MSZ-20 😊

polluxware
embör..... én inkább veszek nyárára ricinust meg trombitát Gusztikámnak😊

2,4es cora után bõven jó lesz nekem valmi mezei i3 amit orrvérzésig huzogathatok otthon

i7et vegyen az akinek tellik rá... és inkább ésszerûen teszek össze valmit

(ez énvok)

[HUN]FaTaL
Quad megeszi az i3at szvsz...

i5 is alig gyorsabb mint a quadok. Ehhez a játékhoz szerintem jelenleg csak i7.

http://goo.gl/gd6Zi5

polluxware
lassan érdemes lesz valmi erõsebb cora2 helyett I3-ban gondolkodni...

Akeritius
Közben rájöttem a képernyõ szegély csíkozodási hibájának pontos okára. Dx10-es kártyát Dx9 alatt futtattam, így becsekkolva a DirectX 10 Preview alatt már tényleg semmi gond nem jelentkezik, csak így tooltip például nincs, meg az fps-em is rámegy. De talán nem véletlenül tettem amit tettem, ez a Dx10 megjelenítés eléggé egy bughalmaz.

Hypo
igaz😊))

polluxware
csak megvesz/installál

a játszásról nem írt semmit! ne vezesd félre már az elején<#nezze>

Hypo
megvesz / installál / jatszik

Még nincs eldöntve, talán semmit. Ezt sem használtam sokat. Többnyire a szekrényben állt.
sziasztok! ha valaki tudna nekem segíteni, hogy hogy lehet felrakni FSX-hez a Budapest megaairportot azt nagyon megköszönném! [email protected] <--- msn cím, elörre is köszi
wolfaud
Mit veszel hellyette?

Azért nem semmi némelyik gép.A C5 Galaxy, 25 fps-t szed le, a C130 Hercules 20-at.<#wow1>

Sziasztok!

Tudom, hogy ez nem a hardver apró, de arra gondoltam, hogy talán van akit érdekelne egy eladó x52. Ha kérdésetek van a joy-al kapcsolatban akkor azt privátban a prohardveren keresztül tegyétek fel legyetek szívesek.

http://hardverapro.hu/apro/saitek_x52_es_saitek_pro_flight_rudder_pedals_elad/hsz_1-50.html
polluxware
182Q normális 3D-s múszerekkel..... vagy 206os turbó

Köszönöm
[HUN]FaTaL
Tudom, a lol a fejlesztõk felé irányult, ahogy elnevezték a sort 😊))

Hypo
cool😊))

Akeritius
Köszi a tippet, a dirver korábbira lecserélése szinte maradéktalanul megoldotta a problémát.

CptSAB
Azért a régi C172 és C182 is kijöhetne már valakitõl, legyen az FREE vagy Payware.. Az egyettlen repi amiben valóban ültem is, egy 182D volt eddig. Nekem nagyon bejött a régivágású törzshátsóval.
Hypo
Akkor ha jol ertelmezem 2 gondod van? 1, antialias 2, villodzo csik
az elsore driverban kene beallitanod es forcolnod hogy fsx azt hasznalja, magaban a gameben nem kell bepipalni az AA.

A masodik dolog meg valami vga gond lehet, de ha jol ertelmeztem mas gameben ez nincs csak itt??
Egy regebbi driver felrakasa?

Hypo
Mi van??? kerdezte mit jelent a sor, valaszoltam hogy ez a flying tipset jeleniti meg, csak igy neveztek el a programozok ennyi, most akkor mi a gondod???

Akeritius
Sziasztok!
Egy technikai jellegû problémám volna az FSX-el, a közel múltban ruháztam be egy HD4770-re. Élsimítás bekapcsolásával azonban hibát tapasztalok a megjelenítésben, CCC-vel és a játékban használható jelölõnégyzetes módon is. Clean install/Driver nem segít. Az egyetlen játékom, amiben jelentkezik, esti repülésekkor sokkal élénkebben látni, szûkebb értelemben arról van szó, hogy a képernyõm felsõ és bal oldalán szabálytalan színû 1-2px területû csíkok jelennek meg és tûnnek el. Kérem, ha valaki tud segíteni sokat jelentene.
(illusztrációm)

[HUN]FaTaL
lol azért az egy virtual copilottól igen messze van 😄 bár FSXben lehet hogy jobb mint FS9ben, de õszintészólva kétlem, hogy jelentõs különbség lenne

Hypo
Realism/Display flying tips

VirtualCopilotActive=0 ez mi az fsx.cfg-ben?
az alba már megvan de a másikat megnézem thx

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

polluxware
hm.. mondjuk az albatros szép, jet, és tökéj ifr manuális repkedésre

ha business jet-re gondolsz akkor meg van olyan wilco citkax meg társai

Én pont most keresek egy szép kisgépet(max jet) amin szinte minden rendszer kezelhetõ és igényes valamint van hozzá vc de még nemigazán találtam 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Hypo
<#eljen><#eplus2>

polluxware
3D-s mûszerek annyit dobnának rajta.............................................................

olyan kevésen mulna néha😊

egyébként sztem magát a modellt meg a texeket jóval elõbb betervezgetik is csinálgatják... annó piper seneca elõtt is 2 gép kijött amikor annak már kezdetleges screenshotjai voltak.

az megy hogy ilyen bugos, az meg üzletpolitika a warez ellen.. mert updatelni már ugye csak regisztráltan lehet

saratogánál is a gyújtás kapcsolót felejtik le......... mennnyenek már hogy nem tünt fel

Hypo
LCD-d van?? az 60 hz ergo ha vsync on ugyse megy 60 fps nel feljebb es nincs utanhuzas se, regi crt-n jo volt mert adott tobb fps-t de nem lett tole gyorsabb az adatok feldolgozasa.

De ahogy erzed>

Köszi! Miért kell vsync?

Clidey
Ha a recycled gaukat leszámítjuk, akkor is rohadt gyorsan dolgoznak a skacok...ennyi idõ alatt megcsinálni a modellt, azt bemappolni, de legfõképp a textúrákat legyártani ilyen kvalitibe...az nemsemmi!
Csak kár hogy FSX...majd az FS9-es verziót megveszem ha lesz belõle. 😛

Hypo
C185 kijottitt

Kivancsi vagyok megint a szokasos belos ugyanaz kulso mas rep modell ugyan az dologrol van e szo toluk. De teny evek ota ugyan azokkal a gaugekal mennyi penzt lehet keresni

Hypo
40-260 FPS 😊) vsync et be kell kapcsolni foleg ha lcd-d van a sok fps tol meg nem lesz smooth a game.
Raadasul terheled feleslegessen a rendszert is.

Nem hiszem el! Tegnap dolgoztam, onnan irtam.Ma reggel elinditom a játékot, és a második felszállásnál nekem is megint azt csinálja amit neked.Pedig annyira jó volt.Már tényleg nem értem.Egyszer úgy megy mint egy álom, 40-260 közötti fps, most meg 8-16-60 fps között ugrál, pedig hozzá sem nyúltam semmihez.

Zpogi
Azért köszönöm az eddigi helpet.