Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk akkor már inkább adták volna picit drágábban a mega packot és nincs ez a kredit dolog.Sokat kell még tanulnia az aerosoftnak marketing téren.😊
Tehát ha mondjuk az itthon kapható Frankfurt,Madrid,London,Bp,talán Liszabon mega packok után én még fizessek repterenként 2 dodót a kiszolgálásért?
Egyszer 24000 reptér után a gatyám is rámehet.😄
Inkább nyomogatom az ALT-ot. és ha repülõteret akarok szimulálni megyek egy másik játékba.😄
Egyszer 24000 reptér után a gatyám is rámehet.😄
Inkább nyomogatom az ALT-ot. és ha repülõteret akarok szimulálni megyek egy másik játékba.😄
Nincs dobozos verzió, 17 dollárért 10 kreditet kapsz. Vagy ha van is dobozos, azzal is 10 kredit jár. Azért nem szedik ki a free downloadot mert azért nem kell fizetni az ingyenes repterek és a demo mód miatt. Egyébként ha elolvasod az aerosoft honlapján a vásárlásnál a leírást akkor részletesen le van írva.
http://goo.gl/gd6Zi5
Köszi!Ezt a szemétséget!Akkor miért nem szedik ki a free download-ot.😊 Ha jól láttam 17 dollár az AES,ha ezt a dobozos verziót megszerzem akkor nem kell kreditelnem?Persze kérdés,hogy ezt lehet itthon kapni...
Most nézem németben 15 euro a dobozos verzió.
Most nézem németben 15 euro a dobozos verzió.
AESbõl nincs free verzió, más a rendszer. Kreditrendszer van, 10esével tudsz creditet venni és ha jól emlékszem a BP 3 kredit. Vannak benne ingyenes repterek, azok nyílván teljesen ingyenesek. Amíg nem rendelsz kreditet egy fizetõs reptérhez addig DEMO módban tudod aktiválni, ha jól emlékszem ebben az esetben 5 percig mûködik az adott reptéren.
Véééééégre sikerült!
Sajnos le kellett mondanom az A380-ról. 😞 de a 737-800-as géppel végre sikerült minden, amit elsõre szerettem volna.
Felszállás,leszállás,taxizás éééés tankolás.😊 Megvettem a budapest repteret és ott a shift+f-el jött a tanker szépen mellémállt és feljött az az ablak amit az alt megnyomásával is elértem volna.😊 Csak az a fránya létra hiányzik még.Nembaj,legalább ez is megvolt.Letöltöttem az AES 2.08-at,de mikor leszálltam azonnal írta,hogy fizessem ki,pedig a free verziót szedtem le...
Budapestrõl elrepültem Frankfurtba ott aztán volt traffic kellett figyelnem. 😊
Viszont ismét lenne pár kérdésem.
A Start value open hibaüzenetet rövidebb uton (Sajna forumokat olvasva nekem még magas) hogyan tudom eltüntetni?Tudom,hogy 737-800-as bug.
A másik,hogyan tudom beállítani a traffic mértékét?Tetszik,hogy sok gép van egy repteren,várakozni kell levegõben kell maradni,szal élveztem,hogy az atc csak ugy izzott.😊
S még egy utolsó,tudok valahol letölteni valami magyar géppanel magyarázatot?Nekem angolul is kínai.😄
Sajnos le kellett mondanom az A380-ról. 😞 de a 737-800-as géppel végre sikerült minden, amit elsõre szerettem volna.
Felszállás,leszállás,taxizás éééés tankolás.😊 Megvettem a budapest repteret és ott a shift+f-el jött a tanker szépen mellémállt és feljött az az ablak amit az alt megnyomásával is elértem volna.😊 Csak az a fránya létra hiányzik még.Nembaj,legalább ez is megvolt.Letöltöttem az AES 2.08-at,de mikor leszálltam azonnal írta,hogy fizessem ki,pedig a free verziót szedtem le...
Budapestrõl elrepültem Frankfurtba ott aztán volt traffic kellett figyelnem. 😊
Viszont ismét lenne pár kérdésem.
A Start value open hibaüzenetet rövidebb uton (Sajna forumokat olvasva nekem még magas) hogyan tudom eltüntetni?Tudom,hogy 737-800-as bug.
A másik,hogyan tudom beállítani a traffic mértékét?Tetszik,hogy sok gép van egy repteren,várakozni kell levegõben kell maradni,szal élveztem,hogy az atc csak ugy izzott.😊
S még egy utolsó,tudok valahol letölteni valami magyar géppanel magyarázatot?Nekem angolul is kínai.😄
Pedig az a kedvencem.😞 Kénytelen leszek valami kisgéppel menni.A bannerben szereplõ pont jó is.Ez a másik kedvenc panelem.
Tegnap sikeresen átnéztem a menürendszert.El is állítottam ugy,hogy atc-n keresztül nem tudtam utvonalat csinálni.😊
Viszont rájöttem,hogy hiába akartam vona én töltõt találni,mikor a default beállításnál végtelen üzemanyag van.😊
Tegnap sikeresen átnéztem a menürendszert.El is állítottam ugy,hogy atc-n keresztül nem tudtam utvonalat csinálni.😊
Viszont rájöttem,hogy hiába akartam vona én töltõt találni,mikor a default beállításnál végtelen üzemanyag van.😊
Jólvan, az SG szaródott szét. IEbõl jó, Operában szar, gondolom Chromeban is mert más panaszkodott és gondolom FFben jó.
Jó esély van rá, hogy az A380-as miatt fagy a játék. Amíg azzal repültem nálam is sokszor szarrá fagyott az egész. Azóta PMDG 747-8i-vel repkedek.
OFF: Mi az isten van az sgvel hogy a bb code helyett HTML kódot mutat szövegként?
Ne tudd meg mennyit szenvedtem azon,hogy egyáltalán az autopilot csinálja azt,amit kérek. 😊
Már ez is megy,a menük figyelése sajnos nehézkes repülés közben,mert néha kiakad.Fõleg mikor a közeli gépek nézete és saját virtuális cockpit között váltok.Néha kifagy a játék.
Pont azért választottam az A380-ast mert tényleg ott a legkevesebb mûszer.😊 Elindulok az elején,minden digitális.Ha itt menni fog a panel akkor mehetek mondjuk egy 737-esbe.
A végére hagyom a 747-est.😛 Az valami kegyetlen.
Már ez is megy,a menük figyelése sajnos nehézkes repülés közben,mert néha kiakad.Fõleg mikor a közeli gépek nézete és saját virtuális cockpit között váltok.Néha kifagy a játék.
Pont azért választottam az A380-ast mert tényleg ott a legkevesebb mûszer.😊 Elindulok az elején,minden digitális.Ha itt menni fog a panel akkor mehetek mondjuk egy 737-esbe.
A végére hagyom a 747-est.😛 Az valami kegyetlen.
Szerintem is az A380 áll a legmesszebb a realitástól...A default B374 is sokkal komolyabb.
Átláthatóságról, meg annyit, hogy a FAQ-ba minden le van írva. Érdemes átnézni. (Én szinte minden nap belesek valami infóért.)
Ha már megy a fel -le szállás figyelmedbe ajánlom a mûszeres repülés alapjait. El lehet bibelödni vele órákat.
Átláthatóságról, meg annyit, hogy a FAQ-ba minden le van írva. Érdemes átnézni. (Én szinte minden nap belesek valami infóért.)
Ha már megy a fel -le szállás figyelmedbe ajánlom a mûszeres repülés alapjait. El lehet bibelödni vele órákat.
Ha nekem címezted,akkor erre azt tudom válaszolni,hogy majd én eldöntöm. 😊 A többiek segitségét meg köszönöm. 😊
ez megen kábé olyan mint amikor valki még evezni sem tud folyó vízzel szemben, de rögvest egy tankerral akar forogni egy medencényi vízben😊
háá türelem kell ehhez...
másrészrõl ha valaki csak repkedni akar, akkor arra jó az árkád puttyogtató is amiben nem kell ellenséget beállítani sakkor szebb terep felett lehet repkedni
háá türelem kell ehhez...
másrészrõl ha valaki csak repkedni akar, akkor arra jó az árkád puttyogtató is amiben nem kell ellenséget beállítani sakkor szebb terep felett lehet repkedni
Na par eszrevetel:
1. Az hogy miert nem raktak bele ezt meg azt, egyszeru a magyarazat, anyi mindent lehetne meg szimulalni es igy is elegge leterheli a rendszert, viszont pont ez a resz az ami annyira a tobbsegnek nem hianyzik, inkabb jobb ATC SID STARR stb.
2. Ott a learning center a jatekon belul amiben MINDEN BENNE VAN
3. A380 es a valosag kozott olyan nagy a tavolsag, hogy ehhez kepest az hogy nem tudsz tankolni ahogy Te szeretned elenyeszo😊)
4. A program celja inkabb a repules szimulalasa az eljarasok szimulalasa volt, persze van sok kiegeszito hozza amivel az altalad hianyol dolgok siman megoldhatoak.
egy pelda: MD 11 plusz FS2Crew
1. Az hogy miert nem raktak bele ezt meg azt, egyszeru a magyarazat, anyi mindent lehetne meg szimulalni es igy is elegge leterheli a rendszert, viszont pont ez a resz az ami annyira a tobbsegnek nem hianyzik, inkabb jobb ATC SID STARR stb.
2. Ott a learning center a jatekon belul amiben MINDEN BENNE VAN
3. A380 es a valosag kozott olyan nagy a tavolsag, hogy ehhez kepest az hogy nem tudsz tankolni ahogy Te szeretned elenyeszo😊)
4. A program celja inkabb a repules szimulalasa az eljarasok szimulalasa volt, persze van sok kiegeszito hozza amivel az altalad hianyol dolgok siman megoldhatoak.
egy pelda: MD 11 plusz FS2Crew
Az a kis ismertetõ is (ami amúgy valóban lófasz) , amit az MS kedvesen magyarra fordítva mellékelt a programhoz, az 1-es dvd-n, megemlíti a legalapabb funkciókat, mint pl. az ALT lenyomására elõugró fõmenüt, ahol már csak a júzer lustaságán múlik, hogy felfedezi e az amúgy egyértelmû funkciókat, nem az MS vagy bármelyik másik kiadó hibája, hogy ma 100 felhasználóból 99 nem néz körbe a játékban, mielõtt nekiesne.
És akkor a beépített learning centert már meg sem említem.
És akkor a beépített learning centert már meg sem említem.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Nekem valahogy ez az A380-as tetszett.Sok gépet letöltöttem,de igazán ennek a paneljét látom át kezdõként.
A kisrepülõk nem vonzanak,a helikopterekkel esetleg akkor ha sikerül jól kidolgozott városokat beszereznem a játékhoz.😊
A boeing nekem kusza még.Akkor más lesz,ha egy kitapasztalt után ülök át.😊
A kisrepülõk nem vonzanak,a helikopterekkel esetleg akkor ha sikerül jól kidolgozott városokat beszereznem a játékhoz.😊
A boeing nekem kusza még.Akkor más lesz,ha egy kitapasztalt után ülök át.😊
Tudod ezzel az a gond,hogy az a drága cég aki kiadta eredetiben semmi normális kiadványt nem ad a dobozhoz...olyat írnak benne,amit az elsõ 10 kezdõmisszióból magától rájön az ember.Az,hogy az alt gombal feljövö menünél tudom a fuel payload menûben ütántölteni az nem.Nem érdekelne,hogy nem magyar nyelvû a kiadás,de egy ilyen nagyon összetett proginál többre vágyik az ember.
Tehát ha ti nem lennétek és egy olyan laikus mint én akinek ez az elsõ igazi repülõszimulátora 2 nap után kidobja az ablakon a játékot,mert semmi értelmes dolog nincs benne.
Picit elvártam volna a készitõtõl egy élethûbb reptéri szolgáltatást.Imádtam az airport simulator nevû 300K összterjedelmû progit,amiben minden benne van,amit egy repteren kapnia kell egy gépnek,ahol mikor parkingot kérsz egy géppel akkor nem a puszta legvégére rak a taxi.
Ma tuti a menüket fogom átnézni sok tanácsot adtatok,de mint írtam ezt alapból kellene a játék importõrének a kiadványában találni.
A valóságban sem az van,hogy odaültetik a pilotát,hogy tapasztald ki a gépet és a menûket.
Tehát ha ti nem lennétek és egy olyan laikus mint én akinek ez az elsõ igazi repülõszimulátora 2 nap után kidobja az ablakon a játékot,mert semmi értelmes dolog nincs benne.
Picit elvártam volna a készitõtõl egy élethûbb reptéri szolgáltatást.Imádtam az airport simulator nevû 300K összterjedelmû progit,amiben minden benne van,amit egy repteren kapnia kell egy gépnek,ahol mikor parkingot kérsz egy géppel akkor nem a puszta legvégére rak a taxi.
Ma tuti a menüket fogom átnézni sok tanácsot adtatok,de mint írtam ezt alapból kellene a játék importõrének a kiadványában találni.
A valóságban sem az van,hogy odaültetik a pilotát,hogy tapasztald ki a gépet és a menûket.
hat en valami kisebb es jobb repcsivel kezdenem a defaultok kozott is van de azert erdemes korulnezni freeware es payware fronton
Arra gondolok, hogy egy 10 percet rá kéne szánni a program megismerésére. Tedd ki magad bárhova, ahova akarod, akár egy szántóföld közepére, mindegy, és ne a géppel törõdj, hanem a játék közben látható menüvel. Meg fogod érteni mire gondolok és a sok kérdésed máris okafogyottá válik, pl. a
"Tehát az elején okés,beállítom a kellõ üzemanyag mennyiséget,de mi lesz akkor,ha a cél elérése után tovább akarok repülni?Akkor már nem tudom beállítani.". Bár erre már Hypo válaszolt, de magad is megtaláltad volna a választ egy max. 10 percig tartó programmal történõ ismerkedés után.
Jó felfedezést!
"Tehát az elején okés,beállítom a kellõ üzemanyag mennyiséget,de mi lesz akkor,ha a cél elérése után tovább akarok repülni?Akkor már nem tudom beállítani.". Bár erre már Hypo válaszolt, de magad is megtaláltad volna a választ egy max. 10 percig tartó programmal történõ ismerkedés után.
Jó felfedezést!
huhhha ezt köszönöm.Ezt nem tudtam,amit most írtál.Este ki fogom próbálni.Bár még a motort a ctrl+shift+f1 el állítom le,szóval még nem az igazi.😊
Hiába állítom le a panelen a motort,ami furcsa is nekem,hogy a 4 turbinás masinát a panelen csak engine 1 és 2 nek nevezik.
Még szokom az A380-ast. 😊
AES ingyenes kieg?Ezt még ma letöltöm.Remélem nagy fps csökkenést nem okoz.
Hiába állítom le a panelen a motort,ami furcsa is nekem,hogy a 4 turbinás masinát a panelen csak engine 1 és 2 nek nevezik.
Még szokom az A380-ast. 😊
AES ingyenes kieg?Ezt még ma letöltöm.Remélem nagy fps csökkenést nem okoz.
Mire gondolsz?Lehet valamit nem tölthettem ki a játék elején?
A create flight-nál csak a kezdõ repteret adom meg,beállítom az idõjárást,a gépet az idõt.Most megtanultam az üzemanyag beállítást.
Én felszállás után szoktam atc-n keresztül beállítani az utvonalat.Lehet rosszul csinálok valamit?
A create flight-nál csak a kezdõ repteret adom meg,beállítom az idõjárást,a gépet az idõt.Most megtanultam az üzemanyag beállítást.
Én felszállás után szoktam atc-n keresztül beállítani az utvonalat.Lehet rosszul csinálok valamit?
LHBPn se fog oda jonni hozzad tanker ez nem tankolo program😊)) De pl ha van AES ott szepen megjelenik a kocsi es be tudsz tankolni.
Hat a valos repulesben nagy gepekkel se igy mukodik.
Amint megerkeztel a cel reptere es szepen leallitottad a gepet alt gomb es a feljovo menuben az aircarftnal a fuel and payload ra kattintva ujra feltoltheted a gepet, ha fspassengerst hasznalsz az megcsinalja neked pl.
Amint megerkeztel a cel reptere es szepen leallitottad a gepet alt gomb es a feljovo menuben az aircarftnal a fuel and payload ra kattintva ujra feltoltheted a gepet, ha fspassengerst hasznalsz az megcsinalja neked pl.
Talán elsõ lépésként szét kellene nézni a program menüjében, minden funkció elérhetõ onnan, amit a repülést megellõzõen elértél.
Köszi a választ,én is erre gondoltam,hogy nincs leszimulálva,de folyamatosan figyeltem a kerozin mennyiséget és semmi változás.
Igazság szerint én azt szeretném,ha a create flight-ban elérkezek a célhoz,akkor feltöltve atc-n keresztül egy másik repteret keressek.Tehát az elején okés,beállítom a kellõ üzemanyag mennyiséget,de mi lesz akkor,ha a cél elérése után tovább akarok repülni?Akkor már nem tudom beállítani.
Ugy döntöttem a budapesti repteret megveszem,láttam egy jó videot,remélem ott lesz tanker.😊
Körbenéztem a neten,mennyi kiegje is van az fsx-nek,csak ámulok és bámulok...szerintetek az aerosoftos mega airportokon kívül más kieget is lehet kapni magyarországon?Boltokban nem nagyon láttam.
Igazság szerint én azt szeretném,ha a create flight-ban elérkezek a célhoz,akkor feltöltve atc-n keresztül egy másik repteret keressek.Tehát az elején okés,beállítom a kellõ üzemanyag mennyiséget,de mi lesz akkor,ha a cél elérése után tovább akarok repülni?Akkor már nem tudom beállítani.
Ugy döntöttem a budapesti repteret megveszem,láttam egy jó videot,remélem ott lesz tanker.😊
Körbenéztem a neten,mennyi kiegje is van az fsx-nek,csak ámulok és bámulok...szerintetek az aerosoftos mega airportokon kívül más kieget is lehet kapni magyarországon?Boltokban nem nagyon láttam.
Na akkor tegyuk tisztaban, a tankolas mint olyan nincs leszimulalva ebben a formaban, kis geppel oda allsz a tankolora es tudsz de effektive semmi nem tortenik csak hirtelen tele a tank😊)
Komplexebb gepeknel vagy a beepitett tankolast hasznalod, de vannak fuel planner progik ahol a sulyt stb mindent ki lehet szamolni es a szerint tankolni de visualisan nem latsz semmit csak a gepben a kello mennyisegu uzemanyag lesz.
Javaslom ha egy A380 al mesz akkor mielott betoltened a gepet a create flight screenen a fuelre kattints ra es ott beteheted a kello mennyisegu uzemanyagot, cargot es utasokat. Az igy kapott suly ertekeket
meg figyelni kell hogy a limiten beul legyenek.
UTASTER:
Hat eloszor is kerdes az adott gepnek van e. Van par utility amelyekkel ez megoldhato.
orbyx oldalan van egy free progi ami egy view program
Komplexebb gepeknel vagy a beepitett tankolast hasznalod, de vannak fuel planner progik ahol a sulyt stb mindent ki lehet szamolni es a szerint tankolni de visualisan nem latsz semmit csak a gepben a kello mennyisegu uzemanyag lesz.
Javaslom ha egy A380 al mesz akkor mielott betoltened a gepet a create flight screenen a fuelre kattints ra es ott beteheted a kello mennyisegu uzemanyagot, cargot es utasokat. Az igy kapott suly ertekeket
meg figyelni kell hogy a limiten beul legyenek.
UTASTER:
Hat eloszor is kerdes az adott gepnek van e. Van par utility amelyekkel ez megoldhato.
orbyx oldalan van egy free progi ami egy view program
Továbbra se tudom hol tudok tankolni...hihetettlen volt egy A380-as géppel taxizni a repülõtéren keresni egy tankolásra alkalmas helyet.😊 De nem adom fel.
Az idõgyorsítás megvan,a controller kalibrálás megvan.Le tudtam szállni és a természetvédõk és fellélegezhetnek,nem romboltam le egy erdõt se.😊
Elkezdtem a panelekkel ismerkedni,bár még a teljes motorleállítást még keresgélem.
Lenne egy kérdésem:Láttam egy videot,ahol a srác az utastérbe is sétált.Mit kell letöltenem a gépemhez,hogy én is meg tudjam csinálni?
Az idõgyorsítás megvan,a controller kalibrálás megvan.Le tudtam szállni és a természetvédõk és fellélegezhetnek,nem romboltam le egy erdõt se.😊
Elkezdtem a panelekkel ismerkedni,bár még a teljes motorleállítást még keresgélem.
Lenne egy kérdésem:Láttam egy videot,ahol a srác az utastérbe is sétált.Mit kell letöltenem a gépemhez,hogy én is meg tudjam csinálni?
X-Plane 10? <#zavart1>#zavart1>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
<#eljen>#eljen>
köszi
amúgy eddig ment, meg egyszerûbb is azért ha nem kell kétszer betölteni
amúgy eddig ment, meg egyszerûbb is azért ha nem kell kétszer betölteni
Nem rossz semmi, de ha van gyári cold&dark akkor azt kell használni helyette.
cs 757/767 nem indul az apu, csak ha betöltöm a gyári cold and dark mentést
talán az én "cold and dark" default mentésemben (cesna172, minden lekapcsol, defaultnak elment) rossz valami?
talán az én "cold and dark" default mentésemben (cesna172, minden lekapcsol, defaultnak elment) rossz valami?
Én meg csak beleszagoltam a kerozinba.
Egyenlõre ugy érzem magam mint az arab terrorista növendék,csak felszállni tudok.😄
Egyenlõre ugy érzem magam mint az arab terrorista növendék,csak felszállni tudok.😄
Engem ne hasonlíts Hypohoz és Zacsihoz, kis porbafingó vagyok én itt még 😊)))
persze ez ertheto, en mondjuk mindig adtam neki eselyt csak nem gyozott meg de remelem eljon az a pillanat is elobb vagy utobb😊
ps: senkit nem akarok meggyozni, hogy az xplane milyen jo, vagy jobb mint az FS, mert aki FS-hez szokott, annak egy remalom, akit meg erdekel ugy is megnezi magatol 😊)
-- http://www.x-plane.hu
Hat meg kell kulonboztetni eljaras szimulatorokat, veszhelyzeti szimulatorokat.
En orulnek ha minel tobb alternativa lenne.
En orulnek ha minel tobb alternativa lenne.
nincs haszna, de amikor ezt a ficsort beletoltak, akkor meg nem volt kint FSX, kellett valamit "alkotni", hogy eladhato legyen a cucc 😊 szimpla uzleti huzas volt
annyi minden mas van benne, amirol nem tud az atlag FS user, illetve meg a hardcore xplane user sem, hogy hihetetlen... jo par eve hasznalom, de meg a mai napig meg tud lepni, hogy milyen jol kitalaltak az egesz felepitest - hol a problema? ott, hogy NULLA marketing erzekuk van a keszitoknek, nem emelik ki, hogy mit tud a cucc, hanem elvannak, fejlesztgetik 😊
kis info, hogy hogy is zajlik az xplane fejlesztese:
kb ugy kell elkepzelni, hogy van 3 ember, ok az alap, Austin Meyer, Benjamin Supnik, Sergio Santagada.
ezen felul meg van par ember, akik a meglevo adatok karbantartasara vannak - pl AIRAC
kb a 8-as verzioig az volt az uzletpolitika, hogy kiterdekel a grafika, es inkabb a rendszerekre mentek ra - pl jegesedes, folyamatosan szamolt repmodell, FAA elfogadott verzio, termikek, lejtoszel, sajat szarnyprofil a gepekhez, a gep alakja beleszoljon a repmodellbe, stb
a 8-as verzio vege fele, a 9-es verziotol kezdve pedig tenylegesen elkezdtek figyelni az user requestekre - ezt jol megszurtek az akkoria piac es rendelkezesre allo ido alapjan es tettek bele par "uj" dolgot: madarak, szarvasok, autok, pixel shader, bump mapping
egeszen eddig az xplane C-ben irodott, ami rendkivul nehezkesse tette a fejlesztest, karbantartast, a 10-est atirtak C++-ba, igy modularisabb lesz a fejlesztes, elkulonulnek az egyes dolgok, es elkezdenek belepakolni tenylegesen jo ficsoroket: pl idojaras frontok
grafikaban ismet nem lesz nagy ugras, hiszen tovabbra is opengl lesz az alap, raadasul az egyik alapelvuk a fejlesztoknek, hogy egy ocskabb vason is el tudjon rendesen futni a cucc, de akinek ujabb, jobb gepe van, az ki tudja hasznalni azt
nem mondtam, hogy tobb xplane van mint FS oktatasra, csak hogy sok:
hogy mennyi a vilagon, szam szerint nem tudom, de nem kevesen, ha a "home" verziot tartosan 29$-ert tudjak adni 😊
annyi minden mas van benne, amirol nem tud az atlag FS user, illetve meg a hardcore xplane user sem, hogy hihetetlen... jo par eve hasznalom, de meg a mai napig meg tud lepni, hogy milyen jol kitalaltak az egesz felepitest - hol a problema? ott, hogy NULLA marketing erzekuk van a keszitoknek, nem emelik ki, hogy mit tud a cucc, hanem elvannak, fejlesztgetik 😊
kis info, hogy hogy is zajlik az xplane fejlesztese:
kb ugy kell elkepzelni, hogy van 3 ember, ok az alap, Austin Meyer, Benjamin Supnik, Sergio Santagada.
ezen felul meg van par ember, akik a meglevo adatok karbantartasara vannak - pl AIRAC
kb a 8-as verzioig az volt az uzletpolitika, hogy kiterdekel a grafika, es inkabb a rendszerekre mentek ra - pl jegesedes, folyamatosan szamolt repmodell, FAA elfogadott verzio, termikek, lejtoszel, sajat szarnyprofil a gepekhez, a gep alakja beleszoljon a repmodellbe, stb
a 8-as verzio vege fele, a 9-es verziotol kezdve pedig tenylegesen elkezdtek figyelni az user requestekre - ezt jol megszurtek az akkoria piac es rendelkezesre allo ido alapjan es tettek bele par "uj" dolgot: madarak, szarvasok, autok, pixel shader, bump mapping
egeszen eddig az xplane C-ben irodott, ami rendkivul nehezkesse tette a fejlesztest, karbantartast, a 10-est atirtak C++-ba, igy modularisabb lesz a fejlesztes, elkulonulnek az egyes dolgok, es elkezdenek belepakolni tenylegesen jo ficsoroket: pl idojaras frontok
grafikaban ismet nem lesz nagy ugras, hiszen tovabbra is opengl lesz az alap, raadasul az egyik alapelvuk a fejlesztoknek, hogy egy ocskabb vason is el tudjon rendesen futni a cucc, de akinek ujabb, jobb gepe van, az ki tudja hasznalni azt
nem mondtam, hogy tobb xplane van mint FS oktatasra, csak hogy sok:
hogy mennyi a vilagon, szam szerint nem tudom, de nem kevesen, ha a "home" verziot tartosan 29$-ert tudjak adni 😊
-- http://www.x-plane.hu