Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
abban en is😊 de catalinat ereztem csak eros paruzamnak, szeretem meg minden de egy nagy fps zabalo.

polluxware
biztos vagyok benne hogy senki nem fog panaszkodni az fpsre...

polluxware
ajánlott hozzá olyan vidkari ami sok nagyméretû texxel tud mit kezdeni.. tehát valmi 256bit-es ram sávszélességû cucc

Hypo
azert catalina tudta enni az fpst_😊

polluxware
köbö

Az a baj, hogy ezeket nem ismerem, amiket felsoroltál FPS szempontból. pl, egy Lotus Simulations - L-39 Albatros-hoz képest? 😊

polluxware
amikor elõször olvastam a fícsör listát, úgy gondoltam hogy sok dolog "szakálas" idióta módon lesz "triggerelve" benne... de teljesen rendben van

a2a accusim elbújhat... hiába van ottan egy hóól brancs ex spitfire pilóta akiknek több hónapnyi tesztelés után sem szúrt szemet hogy 20óra alatt tropára megy a merlin akármilyen finoman is kezeli...

náluk példul sok dolog kicsit gázos......

példul 12V-os aksival úgy meghajtani az önindítót hogy terheletlen állapotban 8Vot mutat, és még utána indításkor a landing lájt is megy....

polluxware
hát tényleg ez a legjobb szó rá...

elindítod az fsx-et.. betöltöd az utolsó mentést..
-külsõ nézetben ránagyítassz
-eltávolítod a bakokat
-átnézed a gépet (olaj, benzinszint, biztosítéktábla, kondenz vizek leeresztése)
-megforgatod a propellert.....

repülés után lemosod a koszt róla, kiporszívózod a padlót majd visszatolod a hangárba

polluxware
17mb a modell fájlok mérete, a textúrák pedig 108+11mb

az fps nagyon jó.. a2a spitfire/j3 cub/ b17 avagy as catalina amihez hasonlítanám

a külsõ/belsõ nézet váltáskor azért látható hogy 2048x2048as dxt1es texek betöltési ideje azért nem olyan jó mint mondjuk 2-3db 4096x4096os tábláé...

(én 78+10mb-ra vittem ezt különbözõ optimalizációkkal, mert csomó textúra indokolatlanul nagy felbontású és eszement részletes) -> 512x512 tex csak magát a gép külsején található csavarfejet ábrázolja számokkal ábrákkal rajta😉

1.01 beta peccs már kijött hozzá, és perpill mondhatom hogy gond mentesen megy (folyamatosan kap új szolgáltatásokat példul most utoljára karburátor tisztítás valmint a gyújtótekercsek esetleges lezárlatosodása)

nagyon komplex kis masina... és ami érdekes hogy csomó "accusim"-es dolog animálva van a modellben is

😄😄😄

más: akinek esetleg meg van: ultimate traffic 2-ben malév milyen minõségû? ugye 767-es meg fokker nem rohangál már benne 😊 q400-asok? 😊 köszi

Hypo
LOL😊)) FSX Tamagochi

[HUN]FaTaL
Inkább kaptunk mellé egy takarítószimulátort is😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Nem semmi. Ez a Katana? Eddigi tapasztalatok? FPS, stb??

beszarás ez a gép
ezzel a repcsivel az fs új korszakába léptünk 😊

polluxware
azt már nem is mondom hogy megjelent egy pici karc a szélvédõn😉

polluxware

polluxware

polluxware
még annyit a tisztítási modulról, hogy kezdetben azt hittem csak megjennek random foltok amiket csak úgy egy kattintással el lehet tünteni..

valójában ez úgy múkszik, hogy példul máma repülés elõtt töltöttem bele egy kis olajat ,de nem az egész cowling-ot távolítottam el csak a pici ablakot nyitottam ki és úgy

persze egy kis olaj kicsöppent az ablak mellé is amit szivaccsal úgy tudtam lemosni ,hogy többsoron kellett csuszatolni azon a ponton a gépet és halványult az olajfolt majd eltünt

repülés közben vettem csak észre hogy rámaszatoltam az üvegre is egy kicsit ami ahogy nõtt a sebesség végignyúlt a kabintetõn😉

nemtom hogy programozta a srác de ezek a foltok dinamikusan képesek változni

<#eljen>

http://www.wix.com/swatopluc/castles

polluxware
közel 3,5 órányi repkedés után ki kell jelentenem ,hogy a Katana4X tökéj.. egy rossz szavam nincs rá😉

da cheyenne
(da do-27)
da fokker
da katana4x

méltó a felmenõihez

köszi! ájjj kár, hogy ennyire nevetséges az optimalizáltsága 😞 viszont egy vfr repülés egy szép orbx felett... új élmény lehet a virtuális repülésben 😊 már a youtube-os videóktól is leesik az állam 😊

[HUN]FaTaL
A GEX és UTX kb ugyanaz, mint a GEPro és az UTE FS9 alatt. UTX használata ugyanúgy nem javasolt.

NGX helyett meg inkább iFly (nem sokára megjelneik) márcsak az ára miatt is.

UT2 talán jobb, de WOAI ingyenes.

Tweak van ezer, SSD nélkül is játszható, VFRre már elég egy c2d vagy c2q is, IFRhez meg kb semmi, talán az új sandyk.

huh tweaket találtam rengeteget 😊

hali! nem gondoltatok még egy "must have addons" szavazásra? lehetséges, hogy áttérnék a 2004-rõl x-re és érdekelne, hogy ki milyen kiegeket használ 😊 fõként európán belül repülgetnék, leginkább ifr-t 😊

én kb. ezekre gondoltam az x-hez így elsõre:

ENBseries
REX OverDrive
ActiveSky Evolution
Ground Environment X - Europe / Ultimate Terrain X - Europe (nem tudom ezek közül melyik a jobb, vagy esetleg együtt mindkettõ?)
ORBX scenery-k amelyik megtetszik VFR-hez
Carenado-tól bármi
Aerosoft Budapest X v1.50
Aerosoft Innsbruck
Aerosoft Frankfurt
Aerosoft Orly
Aerosoft Amsterdam
Aerosoft Madeira
Aerosoft Ibiza
PMDG NGX (majd ha kijön)
Airbus X v2 (majd ha kijön)
EZDOK
WOAI / Ultimate Traffic 2 (nem tudom melyik jobb, talán woai)

valakinek van még valami ötlete, hogy mi lenne még jó hozzá? 😊 és vajon SSD nélkül meg se próbálkozzak ilyesmivel, mert akadni fog? 😊
és van hozzá valami jó kis tweak szerûség? fs9-hez találtam ilyet annó a neten, ahol a cfg fájlt módosítgatták, hogy realisztikus horizont legyen meg ilyenek 😊

ugyanis a enb oldalán van egy rakat d3d9.dll
ja-ja,csak azért kérdeztem mert nálam nincs mélység élesség mint a videón, pedig be pasteltem amit írtál, ezért gondoltam, hogy más vagy régebbi maga a d3d9.dll-em
gabesz2222
melyik a legjobb b747 pmdg és posky-n kívül fsx-re?
pmdg-vel szaggat a játék a posky meg tele van buggal

Hypo
igazabol a dll az ugyan az, inkabb az ini ben van sok valtoztatai lehetoseg, nekem van mind a harom napszakra kulon feny viszony es attol fuggoen mikor reppenek hasznalhatom. csak mindig az elejen atirom a nevet.

De tudja zabalni az fpst ha arrol van szo😊

kipróbáltam ezt az ini-t, érdekes nekem nem mûxik a depth of field egyébként szép az effekt, láttam a fõ oldalon van több féle .dll file (enb) lehet egy újabb verzió kéne?
[HUN]FaTaL
Next->Next->Finish, aztán berakod a scenery librarybe, szokásos.

Hi. RGFLIGHT-Salzburg-Airport-2008 telepítésére nincs valami ötlet?

Én is pont ezen gondolkodtam - az elég zavaró tud lenni, hogy mozgatni kell a nézetet (Track IR-rel a fejedet), hogy a fókusz átálljon, miközben a szemem mozdításával be tudom pásztázni a képernyõt, amit meg nem érzékel, tehát nem is modellez le a progi. Ez persze csak elmélet, ki kell próbálni, de azt nem tudom elképzelni, hogy ez kényelmes lenne, fõleg, mert a szemmozgás reflexszerû, és plusz mozdulatokkal kell lekövetni, hogy lásd is, amit nézel.
Viszont videót csinálni meg extrajó fícsör - a fókusz mindig remekül irányítja a figyelmet, a szerkesztésnél ez jó kis dramaturgiai alap 😊

köszi, jól nézett ki a videon, kiváncsi leszek repülés közben a depthoffield-re, lehet zavaró az állandó fókuszolgatás
Hypo
Aki hasznalja az ENB series ini filet es tetszett a Katana video itt az ini settings:

EnableProxyLibrary=0
InitProxyFunctions=0
ProxyLibrary=

UseEffect=1
AlternativeDepth=1
AllowAntialias=1
BugFixMode=0
SkipShaderOptimization=0
QuadVertexBuffer=0
EnableShaders_3_0=1
UseMRTRendering=0
AdditionalConfigFile=enbseries2.ini

EnableBloom=1
EnableOcclusion=0
EnableReflection=0
EnableMotionBlur=0
EnableWater=0
EnableShadow=0
DepthBias=0
EnableDepthOfField=1

KeyUseEffect=123
KeyBloom=120
KeyOcclusion=121
KeyReflection=122
KeyCombination=16
KeyScreenshot=44
KeyShadow=119
KeyWater=118
KeyShowFPS=106

ReflectionPower=100
ChromePower=100
UseCurrentFrameReflection=1
ReflectionQuality=1
ReflectionSourceSpecular=50
ReflectionSourceTFactor=50
UseAdditiveReflection=1
ReflectionDepthBias=0
UseLowResReflection=1
ReflectionSinglePass=1
UseEnvBump=0
EnvBumpAmount=100
EnvBumpOffset=100
ReflectionFlip=0

BloomPowerDay=1
BloomFadeTime=400
BloomConstantDay=1
BloomQuality=0
BloomScreenLevelDay=95
BloomCurveDay=0
BloomPowerNight=18
BloomConstantNight=0
BloomCurveNight=0
BloomScreenLevelNight=20
BloomAdaptationScreenLevel=24
BloomAdaptationMultiplier=100
BloomAllowOversaturation=1
BloomMaxLimit=100

UseFilter=1
OcclusionQuality=2
FilterQuality=1
DarkeningLevel=30
BrighteningLevel=30
IlluminationLevel=30
AdditiveIlluminationLevel=30
UseAmbientOcclusion=1
UseIndirectLighting=1
FadeDistance=50
UseForAlphaTest=0
UseForAlphaBlend=0

DarkeningAmountDay=20
ScreenLevelDay=70
ScreenLevelNight=1
DarkeningAmountNight=0
GammaCurveDay=0
GammaCurveNight=-2
ColorSaturationDay=-2
ColorSaturationNight=0
UsePaletteTexture=0

UseWaterDeep=0
WaterDeepness=20
WaterQuality=0

ShadowFadeStart=40
ShadowFadeEnd=80
ShadowAmountDay=100
ShadowAmountNight=30
ShadowScreenLevelDay=60
ShadowScreenLevelNight=20
ShadowQuality=1
UseShadowFilter=0
FilterQuality=2
ShadowBlurRange=30

ForceAnisotropicFiltering=0
MaxAnisotropy=8
ForceDisplayRefreshRate=0
DisplayRefreshRateHz=60

MotionBlurQuality=2
MotionBlurVelocity=1000
MotionBlurRotation=1000

SpecularColorMin=0
SpecularColorMax=100
SpecularColorMultiplier=100
SpecularGlossinessMin=0
SpecularGlossinessMax=100
SpecularGlossinessMultiplier=100

DOFQuality=0
DOFNumberOfPasses=5
DOFFocusRange=5
DOFBlurinessRange=7

gabesz2222
sziasztok! Flight videot ki lehet exportálni valahogy fsx-bõl?

...és még körbe is kened a morzsákat kolbászzsírral 😛

Azért megnéznék egyszer egy jól elkapott pillanatképet, ahol a pilóta repülés közben egyik kezével a heading knobot tekergeti, a másikban meg egy morzsaszívó... 😊
Légycsapó nincs a Katanában véletlenül? 😄

legközelebb használj szalvétát<#eljen>
polluxware

...azééé hogy eszeee mááá? 😄

polluxware
morzsák jelentek meg a repcsi padlóján.... ezért volt porszívó a tisztító szekcióban

anyám.. ez már fáj

polluxware
háát nagyon az elején vagyok még😉

babusgasd mert megérdemli😉
bármi infód van még avagy élménybeszámoló akkor nyomjad ezerrel
polluxware
köszi, egyelõre csak tapogatom a kicsikét<#idiota>

polluxware
bocsánat mégvalmi... a "cowbar" funkció sajnos úgy rossz ahogy van... erre-arra lehet csak taszigálni vele😉

gratula, sok sikert hozzá
polluxware
tépõzárral van ott tartva😉 külön hangja van amikor átteszed a két ülés közé

polluxware
hááááát, tényleg olyan szép mint a Nick C. féle képeken... nem is próbálom azokat überelni😉

szépen fut nagyon.. a2a piper cub-hoz hasonlítanám a gép igényét.. nem is annyira a részletes modell mint inkább a jó pár 2048x2048as vc textúra amivel beleharap egy cseppet a gépbe

stabilnak stabil (load/exit)

az egész gép valmi teljesen új élmény az eddigi fsxes dolgokhoz képest... itt külön választanám az "accusim engine/sárkány" részét valmint a repmodell, talajmodell, és hangok részét

a hangok nagyon ott vannak😉 rászkódik nyiszorog, perreg a belsõ a motor miatt, valamint mindig tudja az ember a hangokból mi az a prop állás ami éppen nem tetszik a motornak

eddig egyetlen fájó pont van ,méghozzá az hogy fsuipc natúr key command-ok nem mennek (fuel pump, magneto incr/decr) -> gondlom azért írnak hozzá LUA script-et

"accusim"

nincs olyan ennél a gépnél hogy 0-100%ig van az üzemanyag tank... mint a benzinkútnál itt is bedugja az ember a pisztojt majd nézi a számlálót... ha fullon a pisztoj visszarug, vagy ha nem tele nyomjuk akkor utána a pipettával kell ellenõrizni a szintet (kondenz víz leeresztése is szimulálva van)

ami szép az egészben hogy az accusim történéseit a modellben vizuálisan kodólták! magyarán letekeri a kupakot majd mehet a likba pisztoj vége😉

olajcsere is egy külön dolog, ami ugyancsak azzal kezdõdik hogy kézzel forgatjuk a propellert amíg a kartellbõl vissza nem nyomja az olaj tartályba az olajat majd így lehet pontosan mérni.. (túltöltött motornál az olaj kikezdi a pakolásokat😉

van külön téli idõre karbicsekbe betét

kábé 15-20perc végigmenni a felszállás elõtti checklisten

a repsebesség 95-105csomó között alakul..... tehát nem túl gyors ,de scenery-t nézegetni sztem nagyon jó ez a 100as max tempó

perpill nem tudok olyan gépet mondani ami közelébe érne😉

...hát az a könyv tényleg elég bizarr 😛
Mondjuk, ha elcsúszik oldalra, amikor nem jó a rudderhasználat, vagy leesik olykor, akkor rendben van 😊

(És újraértelmez pár régi klasszikust:
- Hol a szörny? A könyvön túl?
- Nem, a könyv az! 😄)

Egyébként szép. Igazi VFR kényeztetés...

gabesz2222
az a könyv nagyon kell oda xD