Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na még egyszer sürget az idő 😄 saitek rudder pedálok (új) + x52 joy gázkarral együtt 60k. ha érdekel valakit. vagy mennyit lehet ezekért elkérni?

Megnéztem igen a mappák megvannak de nincsenek benne a fileok konkrétan a BGL compiler és a Terrain SDK mappákban semmi nincs és pont ez kellene ugyebár az AED -nek. NADEEEE hálisten megvan rá a megoldás felraktam a P3D 1.4 SDK-t abban minden benne van ami kell és kompatibilis is 😄 Már csak be kellett lőni AED-ben hogy hol keresse. Gondolom neked a steames mellett vagy előtte volt fent más eredeti verzió is azért van meg...

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Skinner_11
Biztos megnézted jól azt az SDK mappát? Nekem is fentvan a Steames és ott van benne minden ami kell, a teljes SDK <#smile>
Azt nagyon nagyon megköszönöm

Skinner_11
Az új ADE kompatibilis a Steammel is. Csak kell az SDK-ból pár dolog (bglcompiler, stb...). De akár azt is lehet csinálni, hogy összedobom ezeket és átküldöm neked valamikor.
AED hez meg kéne az SDK ami alapbol steam be sajna nem került be.DTG szerintem azt se tudta mi az az SDK csak bepakolta egy mappaba es csá. Kar hogy a telepítője meg ugye keresi az eredeti FSX Accelerationt..

CptSAB
Mire gondolsz? A fotóalapok és a repülőtér afcad bgl-ek mennek. Más meg ugye nincs. Illetve annyi, hogy P3D 2.5 pl. már semmilyen FS9 objektumot nem jelenít meg. Nem foglalkoztam azzal, hogy pusztán a library leíró szerkezet változott-e meg, avagy maga az objektum textúrákat nem hajlandó kezelni.. miután nem fut stabilan a gépen, hiába van meg az FPS az alap programhoz, így nem firtatom ezt. Sem Tibi Őcsény objektumai, sem a Kaposújlak és Taszár épületei nem láthatóak, de még csak egy fűszál sem.. Viszont miután P3D nem akart együttműködni a HD 6850-el így még jó egy évig nem fogok szórakozni P3D-vel.. igaz, per pill. nagyon mással sem, hosszú szünet után van fent újra működőképes FSX a gépen Win7-el, a tetves k**** any*káját a win 8.1-nek, köszönöm neki, hogy tavaly lényegében végigszenvedtem az xml kód/bgl kód teljes hülyülését és inkább repülgetek most kisgéppel, mintsem, hogy csak fotóalapokat mókoljak, vagy modellezgessek. 2014 karácsonyán leptem meg magamat egy Thrustmaster T.Flight Hotas X-el és jó ha van benne 1-2 óra.. szóval inkább az óraszámot gyűjtögetem idén a többi meg.. per pill. nem nagyon foglalkoztat. Biztos hogy fognak gyarapodni a repülőterek az észak-kelet magyarországi illetve az alföldi repülőterekkel, de nem ez a prioritás most már.. Szeretném picit élvezni a programot, hamár 2 éve belefeccőltem egy kis pénzt az FSX miatt. Talán flightsim.com-ra majd feltöltöm az alapokat.. talán.
Nah közben "rájöttem " hosszas keresgélés után hogy gyakorlatilag az AFX el csak szerkeszteni lehet a reptereket újat azért se lehet csinálni mivel egy sima bgl file-t készít. Nem a koordinátákkal van a gond az rendben van. Megnéztem stock bgl -el simán oda pakoltam a runway-t ahova akartam aztán felülírtam és fsx ben ott volt ahol kell. (tehát alap bgl-el működik ha azt módosítom) A gond az hogy hiába van meg az új reptér bárhova pakolom vagy crashel vay nem is látja a listában.....AED lenne a megoldás de ehhez a qrva FSX SE hez nincs ugye SDK <#idiota>

Hont
Szia Tomi!
Nem lehet valahogy az általatok készített dolgokat P3D-hez konvertálni?
CptSAB
Nem mindegy, a koordinátákat hogyan adod meg. De az sem mindegy, honnét szeded a repülőtér ARP pontját. Pár száz métertől a cirka 1-2 kilóméterig is elcsúszhat a repülőtér. Ezt most ide linkelném wikiből:

Hagyományosan a szögek feloszthatók fokokra (°), percekre (') és másodpercekre ("😉. Azonban a szögeknek létezik számos más megadási formátuma is, mindegyiknél szélességi – hosszúsági sorrendben.

Például:

DM (Degree:Minute) Fok😛erc (49:30.0-123:30.0)
DMS (Degree:Minute:Second) Fok😛erc:Másodperc (49:30:00-123:30:00)
DD (Decimal Degree) Tizedes fok (49.5000-123.5000), általában 4 tizedes jegyig

AFX alapban a DM-et használja, de a DMS is simán bevihető, csak akkor N47* 18' 25.40" pl. a beírási formátum. A fok után * a másodpercnél a törtet ponttal kell elválasztani.
Skinner_11
AFX? Én az Airport Design Editort ismerem/használom, azzal még nem volt ilyen problémám.
Sziasztok!
Esetleg fs passengerhez nem tud valaki ryanair hangcsomagot?
AFX -et használ valaki? Kis buta kérdésem lenne 😄 Ha új reperet hozok létre a bgl fájlt hova rakjam? Ugyanis ha Addon Scenery/Scenery mappába másolom akkor ugyan látja de nem tölt be crashel...Ha meg simán Addon Scenery-ként aztán a library ban hozzáadom akkor bedob az óceánba 😄 Koordináták pedig rendben vannak nem nagyon értem ... Eddig teljesen új repteret nem csináltam vele csak meglévő alaphoz raktam ezt azt..de hát ugye az simán felülírja az eredeti bgl-t és kész működik..
Utoljára szerkesztette: saca79, 2016.03.20. 10:01:44

Nekem úgy működik csak, ha a Settings/Airhauler options/Cargo-Payload method-ban a kézi pakolást választom.

CptSAB
Az AI csomag (Tibi packja) fotóalapok nélkül is megy a teljes országot lefedve. A lényeg, hogy az AFCAD legyen meg, illetve kontakt hiba ne legyen benne. Persze mondhatom nagyképűen, hogy nálam frankón minden repülőtéren ott vannak a gépek és repülnek.
Segítséget kérek vásárláshoz!
Szerintetek, mi a különbség a két gép között. Áruk azonos.
http://www.amazon.co.uk/Aerosoft-AER-747400-400X-PMDG-747-400X/dp/B00U8SP48W/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1458385878&sr=8-3&keywords=pmdg
és a
http://www.amazon.co.uk/Queen-Skies-747-400X-Add--FSX/dp/B000MRVPWI/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1458385878&sr=8-7&keywords=pmdg
Melyik a jobb?
Kösz
Ezeken már sajna túl vagyok :/ Mindenképp megveszem nagyon tetszik így látatlanba 😄

Hont
LHSim-es kollegák ugorjatok be a forumra, mert feladat van!
Köszi! <#worship>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.19. 09:34:22
Clidey
Nocsak... Divisionben waiting for players van épp? 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
tényleg megéri az árát és működni fog, hátha ez segít vagy a vétel😊
install Air Hauler, if it wants to repair registry path to FSX Steam let it repair it. If you had FSX classic installed before Air Hauler will pick it up and try to edit registry. In my case successfully.
- install fsuipc from fsuipc official website
- log into steam client so your play hours will be counted
- set Air Hauler to be always started as administrator (if you will run it as standard user, it will crash with ms NET framework error)

illetve itt van pár megoldás még KATT

Virágos ...nem mertem egyenlőre belefeccolni .Sajnos én is kénytelen leszek várni a rilizig, mert a mostani nem akar steamel együtt működni..<#pardon1>
Utoljára szerkesztette: saca79, 2016.03.18. 09:44:03

berczy
Ohh, pedig ódákat tudnék zengeni róla! 😄 Fél éve használom és überkirály, alig várom a második részét. 😊
Amúgy vásárolt vagy virágos? A virágos nem ment nálam sem.
Utoljára szerkesztette: berczy, 2016.03.18. 09:40:25

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Nah az AIRHAULER sem az én programom 😄 Úgy tűnik FSX SE nem komázza. Telepítés után különböző hibaüzenetekkel lefagy.
telepítés helye jó
fsuipc telepítve
indítom adminként de nem akarja az igazságot

Szia,
írtam privátot.
Clidey
Az az AI-pack eredendően FS9-hez készült. FSX alatt sosem próbáltam, de azt mondják az okosok, hogy ha kikapcsoljuk a cast shadow-t akkor használható.
Mondjuk szerintem nincs is sok értelme FSX-ben használni, lévén csak akkor élvezhetjük "teljes szépségében" a csomagot, ha a Szabó Tomi-féle VFR scenery-k is telepítve vannak. Az pediglen csak FS9-hez vagyon, mint tudjuk.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Ahha azt hiszem ez lesz az..nem ugrott be. Korábban valaki itt a fórumban írt róla. Köszönöm a segítséget.

Hypo
Van egy par ilyen, AirHauler talan a legerdekesebb

Mi is az az FSX addon amivel küldetéseket kell vegrehajtani stb.Valamelyikőtök korabban irt itt rola par sort.....

Köszönöm kedves Skinner_11!
Megoldódott. LHS_Ai fent volt és az zavart be. Kapott egy uninstall-t és előkerültek a gépek.
Lenne még egy kérdésem.
ATC menüben nekem csak a Traffic lehetőség van. az sem dumál soha (VFR). Se Grund, sem Tower. Leszállásnál sincs semmi irányítás.
Skinner_11
Nyisd meg AI Flight Planner nevű progival a bgl-eket, tedd át FSX-hez a pipát és exportáld ki bgl-be. Úgy elvileg X-ben is megjelennek majd.
Üdvözletem!
Néhány FS9-es év után átnyergeltem az SFX-re is.
Sép is, jó is.
Most jön az ajjjaj! <#falbav>
Az általam AiFlight Plannerrel létrehozott fájlok nem működnek. Nekem az FS9 a hagyományos C: meghajtón, az FSX pedig a D: partíción van.
Csak az eredeti traffic forgalom van. Számtalan fórumot végignéztem, és mindent kipróbáltam, de nem müxik.
Létrehoztam a SimObjekts mappában egy AiAirplanes mappát.
Abban vannak az Ai gépek.
FSX cfg-be be is írtam a "SimObjectPaths.6=SimObjects\AIAirplanes" bejegyzést.
Scenery\word\scenery mappában vannak a traffic bgl fájlok.
Fórumokon írogatták, hogy az fs9 traffic fájlok letíltják az FSX traffic fáljait, ezért kikapcsoltam minden traffic fájlt.
Mégsem akar működni.
Fs9-ben több száz járatot csináltam már, soha nem volt semmi gondom.
Valaki tudna segíteni ebben?
Utoljára szerkesztette: hatalakj, 2016.03.16. 09:12:22
Sziasztok! Kihasználatlanság miatt eladó Saitek Pro Flight Rudder Pedals. Gyakorlatilag új, dobozában, papírjaival. Irányár 40k.. Továbbá megválnék Saitek Pro Flight X52-es joystick és gázkaromtól is, 35k 😊 Üdv. Ádám

ránézek mindjárt ..elvileg törlés után cc cleanerel takarítottam mindent registryket is.végül is ha jól értem akkor nincs uninstall progi hozzá és elég ha kitöröltem mindenhonnan?

Skinner_11
Hátramaradt scenery.dat fájlok?
Srácok OpenLC EU-t hogyan lehet törölni? Hiába törlöm ki az ORBX mappápól és az FSX Library ban is hiába törlöm, indításnál keresi a hiányzó bgl eket. Valamint az FTX centralban is ott szerepel a telepített progik listában <#zavart2>

Hont
Valóban sokkal szebbek a hegyek! Köszönöm én is a javaslatot! <#worship>
Köszi a tippet 😊
Skinner_11
Neeem, az FTX alá még ajánlják is hogy az FsGlobal Mesht vegye a jónép.
De hát minek kérem, ha van ingyen is olyan jó <#idiota>
(Amúgy jól gondolod)
Hont
LOWS már meg van, megy is P3D vel! LOWL és LOWG még nincs!
Meg Austria Prof HD gondolkodok még!
A Mesh-hez lenne kérdésem!
Libraryban hol kell legyen? FTX Global nem kever be?
(Gondolom legalulra megy)
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.13. 19:33:51
eyecandy
Lesz oda még más is

Skinner_11
Ausztriával mákod van, mert az elmúlt 2 hónapban belehúztak a fejlesztők, és sorra dobálták ki a jobbnál jobb sceneryket, úgyhogy LOWS, LOWL, LOWG marha jól néz ki.
LOWW természetesen FlyTampa még mindig, nemrég kiadtak egy updatet P3D-hez szóval zöld lámpa ott is.
Mesh meg ajánlott, hogy domborodjon aminek domborodnia kell, FreeMeshX Global jó szolgálatot tesz.
Ja, és a legjobb: Aerosoft már dolgozik Innsbruck átdolgozásán, mindennel menni fog FS9-től P3Dv3-ig <#smile>
simMarket

Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni,mert meg akarom vásárolni az Active Sky Next-t FSXhez,de eddig nem nagyon találtam webshopot,ahol esetleg Magyarországon is szállítanának,a Steamen pedig csak a steames verzió van,amihez az steames FSX kell.Előre is köszönöm a segítséget.
mi azaz ijeles ? <#nyes>

Hont
Én azon akadok ki, amikor ráharapnak egy ilyen apró dologra...
Nem működik egy pályán az ILS? Szarom le, akkor lemegyek manuálisan, vagy megyek másik reptérre!
Lényegtelen dolgokkal nem foglalkozunk!<#vigyor>
Szerintem egyébként ez a két modell (iFLY, PMDG) fantasztikusan meg lett csinálva! Szóval le a kalappal.
Most egyébként azon gondolkodok, hogy rá állok Ausztriára és Magyarországra!
Szóval jöhetnek a scenery ajánlatok. Megnézzük mi az ami működik P3Dv3 alatt! LOWG -re van már aerosoft verzió kifejezetten P3D-re 20euro...
Nem utolsó sorban ha már valaki megszerez egy "realistic airplane-t" és ugye azért teszi mert a valóságoshoz minél jobban közel akar kerülni akkor én se értem miért van hogy sokan az ehhez hasonló választ keresik hogy : PMDG747 ben melyik bill. kombinációt kell megnyomni hogy az magától elrepüljön A-ból B-be és ha már odaért le is szálljon amíg én szépen felrakom a lábam az íróasztalra és közben az egérrel a stewardess bugyiját piszkálom 😄
És én se akarok beleokoskodni, de azt is elfelejtik sokan hogy nem árt kisgéppel elkezdeni repülgetni majd esetleg egyre nagyobb kat. ra váltani, megtanulni-megismerni sok géptípust....így egy darabig biztos nem un bele az ember a simezésbe 😊

Skinner_11
Hát kb. <#hehe>

Ne értsd félre @szili01, nem gyökérkedés ez, csak van egy nagyon szép testes dokumentáció az iFly madárka mellé. Na ebből ha legalább már a tutorial repülést végigcsinálod, akkor ilyen kérdésekre instant választ kapsz. Nem véletlenül annyi az ára, amennyi. Az ilyen szintű gépek bizony azzal járnak, hogy meg kell tanulni őket a valós procedúrák alapján repülni, ha nem akarsz a susnyásban kikötni <#buck>

Csak képzeld el mennyire szomorú lenne ha tanárnéni/bácsi feladja önálló feldolgozásra a tankönyv 100-110 oldalát.
Másnap pedig Pistike kérdez valamit amire tudnia kéne a választ, mert ott volt abban a 10 nyavalyás oldalban leírva.
Hát persze hogy tanárnéni/bácsi tépi a haját <#zavart1>

Na mindegy, lelövöm magam mára, jó repülés és tanulást!
Hont
Érettségi után jelentkezünk az Orvosi egyetemre és az első nap agyműtétet akarunk végre hajtani ...<#buck><#buck>
néha nemárt pár dolgot az alapoknál elkezdeni 😊

Hont
Erre így ilyen formában nem fogsz választ kapni!
Rossz a kérdés és még mindig nem nézted át azt az oktató anyagot, amit adtam...<#shakehead>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.03.12. 14:50:22