33535
  • Hypo #19604
    ne várj itt xplanehez tanácsokat, tolsd le a demot probald ki aztan mondhat akarki akarmit az a lenyeg neked hogy jön be.
  • Hypo #19603

Köszönjük Maestro az újabb briliáns review-t! És nem utolsó sorban a reviewknál nem megszokott végre un editált screenshotokat, EJJ DE SZÉP AZ A PÉCS!

Hát igen a külcsin az nem minden imádom ezt a részt:"......ez a FD egy szép nagy adag fos!" :))

• hegege
    Az Xplane 10 csak grafikailag jelentős előrelépés v a szimulátor része is fejlősött?Olvasgattam de ugye szokás szerint 2 tábor van egyik az FSX-et tartja jobb szimulátornak(és talán a sok moddal fel lehet olyan grafikai szintre hozni mint az alap x-plane), de van egy másik tábor aki a jövő szimulátorát látja benne ..Manualt olvastam x-plane-nek ott azt irta 55 GB a progi és 75 GB-ot tesz fel abba elég sok minden belefér már ..:)
  • Clidey
    Egy újabb review-val szeretnélek fárasztani benneteket. :)

Ezúttal a ma megjelent Alabeo Szuhoj 26-ot vesézném ki egy kicsit.

A cég nemrégiben megjelentetett Pitts S2 tapasztalatain felbuzdulva - melyek az FSX korlátait leszámítva meglehetősen kellemesre sikerült véleményem szerint - döntöttem úgy, hogy adok egy esélyt ennek a Szu-26-nak is.
    Tettem ezt már csak azért is, mert mégiscsak közelebb áll a szívemhez ez a robusztus orosz technika mintsem a jenki pöttömke. :)
    A gyors install után felraktam a már szintén elérhető ingyenes festéseket is, csak hogy teljes legyen a vizuális gyönyör, s csak ezután rajtoltattam el az FSX-et magát. A kiinduló reptér természetesen nem is lehet más mint a nemrégiben közkinccsé tett LHsim Pécs-Pogány FSX alá elkészített verziója. Az apronon álldogálva körbenéztem a röpcsit kívülről-belülről. Röviden-tömören: hibátlan. Sem a 3D modellezésre sem a textúrákra nem lehet panasz - bár ezt már az előzetes preview képek alapján is megállapíthattuk hetekkel ezelőtt. E téren elsőrangú munkát végzett az Alabeo, de ezt már megszokhattuk - hisz a Carenado vadhajtásáról van tulajdonképpen szó. :)

A puding próbája az evés, mint az köztudott, így miután kigyönyörködtem magam a részletekben, beröffentettem az M-14P kilenc hengeres közel 400 LE-s csillagmotort. Nem vártam egy csodát, de mivel a Pitts hangja viszonylag jól sikerült, így számítottam egy átlagnál picivel jobb hangra. De sajnos jött a döbbenet...szegény Szuhojnak olyan hangot sikerült gyártaniuk Alabeoéknak hogy az siralmas. Az igazi Szu-26-nak eléggé tekintélyt parancsoló jellegzetes hangja van, de ennek a szerencsétlen FSX verziónak...hááát...nem is tudom mihez hasonlítani...egyszerűen köze nincs nemhogy Szuhojhoz de még csillagmotorhoz sem. Egy fostrágya úgy ahogy van! Hát nem ezt vártam na! :( Én nem értem mi ütött manapság a developerekbe...képtelenek egy jó hangot összedobni az amúgy vizuálisan tökéletes cuccukhoz...lásd Aerosoft Wilga szintén hasonló gyermekbetegséggel küzd... Vannak tíusok ahol nincs túl nagy jelentősége a motor hangjának (lásd tucatcessznák) pontosabban egy jól megkomponált hangot fel lehet használni 5-10-15 röpcsihez is. Esetünkben azonban egy jellegzetes dübörgő hangot kellett volna valahogy összehozni, amiből sajnos nem jött össze semmi. hatalmas csalódás, egy nulla az egész.

Miután jól kisopánkodtam magam szegény M-14P gügyögésén, gyorsan kigurultam a pályára, s kis melegítés után nekirugaszkodtam - lássuk mit tud a bringa a levegőben!
    Sajnos pár perc után itt is realizálódott bennem a csalódás: ez a FD egy szép nagy adag fos!
    A gép roppant hamar elveszti a sebességét függőleges figurákban, a Pitts-el még úgy-ahogy kivitelezhető dobott figurákat viszont abszolúte nem kultiválja a Szuhoj; kb default Extra-300 módjára száraz falevél módjára csapong ide-oda a levegőben eléggé érdekes látványt nyújtva. A Pittsel viszonylag egyszerűen és szépen végrehajtható legyező figurát itt kín szenvedés megrepülni, nagy adag szerencse kell hozzá hogy elfogadhatóan sikerüljön. A csűrőjét már meg sem említem - az a másik rakat szar. És ezzel még nem ért véget a tortúra: fordulni gyakorlatilag lehetetlen a géppel: amint be van döntve a gép, úgy elkezd csúszni hogy pillanatokon belül többezres negatív variót produkál...ha adunk hozzá egy nagy adag oldalkorányt is, már jobb a helyzet, de az meg kicsit hülyén néz ki hogy egy sima fordulóban majd' koppig van lépve az oldalkormány...
    Szóval mindent összevetve ha leszámítom a magából az FSX gyengeségéből származó korlátokat, azt tudom mondani, hogy még annak fényében is lehetett volna nagyságrendekkel jobb FD-t kreálni ennek a szegény Szuhojnak. Jelen pillanatban közel áll az élvezhetetlenséghez a vele való repülés... :((( Amíg nem születik hozzá egy vaskos FD és hang ápdét, addig sajnos megy a süllyesztőbe szegény repülő...

Szóval összegezve a tapasztalatokat, ha a 3 fő paramétert tekintem, akkor úgy néz ki hogy a visual modell csillagos ötös, a hang zéró, az FD pedig mínusz millió!
    Annak akinek csak a külcsín számít, jól el fog vele szórakozni, a többieknek viszont a legnagyobb sajnálatomra nem tudom jó szívvel ajánlani ezt az add-ont. És innentől kezdve erős kétségeim támadtak a készülő Extra 300-asukkal szemben is. Egy biztos: azt már csak varez verzióban fogom kipróbálni!!!
  • Clidey
    Szívesen máskor is...
  • Hypo #19599
  • Papirzacsi
    Kimondtad a varázsszót! MANUAL! Manuallal nem emelkedni kell, hanem olvasni.
  • Hypo #19597
    olvasd el a tutorialt amit adnak hozza nem olyan nehéz. MCP be magassag beallitasa VS / LVL CHG pl de fmc be kene bevinni a flightplant
  • Tessitore22
    Jogos, megpróbáltam úgy is h az ki van kapcsolva és csak a az autopilot van be (meg persze HDG stb.) de így se emelkedett. Szóval akk csak manual lehet emelkedni?
  • Hypo #19595
    ALT HOLD- = magasság tartás NEM emelkedés
  • Tessitore22
    Valaki tud segíteni h mér nem kezd el emelkedni (PMDG 737 700 NGX) amikor bekapcsolom az ALT HOLD-ot és az autopilotát (CMD/A) is . Ja és mi az a cmd/b, cws/a és cws/b. Köszi
  • hungaro
    Nekem ilyen gondom nincs, nem vagyok a húzás híve! Inkább veszek nagyobbat! :) Egyenlőre úgy tűnik megoldódott, de nem értem, hogy mi feladata van, mert felülírni nem írt semmit.
  • blackshark
    Nekem is ez volt. Egyaránt segített a DLL. Mostmár tökéletesen működik. Egyébként megjegyzem, érzékeny a hardwerek OC-jára a játék. VGA-m felhvolt húzva mindig errorozott a játék. Alapon már jó is volt.
  • Hypo #19591
    http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/zenes-malev-bucsu-2/
  • crodgok3
    Nekem is volt ilyen problémám, és nekem segített ez a DLL.
    Egyébként nagyon sokan az FS-re esküdnek, köztük én is :)
  • Robi546
    Nincs mit, nekem működött amit írtam tehát az UI Automation Core.dll és egyébként neked működik ? Ha próbáltad írj vissza.
  • Hypo #19588
    dx10 ahogy az interfacen is irva van PREVIEW szoval en hanyagolnam
  • hungaro
    Köszönöm válaszod, meg próbálkozom vele!
  • hegege
    Érdemes FSX alá XP alatt behackelni a beta DX10-es cumót?Szebb lesz annyival v ne éri meg?
  • exTrem
    Iszonyatosan jó :)
  • Clidey
    X-Plane.hu
  • Robi546
    Nekem is volt ilyen hibám,szinte mindig amikor újból telepítem a játékot akkor ezt fel kell tenni: UI Automation Core.dll a játék fő könyvtárába.
    Letöltés:
    UIAutomationCore.dll

Vagy ha nem működne a link akkor:
    http://www.robbonline.se/

Egyébként valaki próbálta az X-Plane 10-et ? Mivel jobb mint a Flight Simulator X ? Optimizáció,Grafika,stb ? Aki próbálta és leírja hogy milyen annak köszönöm a beszámolót róla.
  • Hypo #19582
    NYAMI:)
  • bondi
    Hidd el uezt csinalta nekem is a pmdg. Nezd meg hogy alaphelyzetben a foldon remegnek-e a yokeok. Ha csak kis mozgasuk is van, ugy hogy nem nyulsz a joystickhez, az mar eleg ahhoz hogy felulbiralja az autopilotot, es allandoan leteritse az utvonalrol. Recalibrate, es kb 5-10% deadzone az alaphelyzetnel....
  • Hypo #19580
    lehet bar meg nem hallottam virusrol ami az autopilotokat tamadja:)) de valami gebasz lehet nalad
  • Hypo #19579
    persze ezert mondtam hogy ehhez nem kell kulon cucc, FAQ OPTIMALIZALAS felismeres
  • almostatys
    Biztos,hogy mindent jól csinálok,hisz nem előszőr repülök ezekkel a gépekkel. Én sem értem,hogy mi lehet a probléma,viszont egyik nap felugrott valami vírus ablakocska és a listájából töröltem mindent,lehet abban volt valami kis progi vagy valami,ami miatt egyszerűen nem képes működni a captain sim és a pmdg gépek autopilot-ja!? Vagyis működik,mert be lehet nyomni az autopilot gombot és világít is,csak egyszerűen nem követi a gép az útvonalat. Eddig nem volt ilyen,de most van. :-(
    Lehet hétvégén újra kellene tennem az egész windows-t és FSX-et az addon-okkal,de ehhez most baromira nincs kedvem! :-(
  • crodgok3
    Erről eddig nem tudtam, szóval nekem ez újdonság, de szerintem vannak még hozzám hasonló kezdők, akiknek ez még új.
  • Hypo #19576
    Texture Max Load Editor ehhez minek program?? fsx.cfg kiynit atír és kész
  • crodgok3
    Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezeket a programokat:
    Open Clouds
    Texture Max Load Editor
  • spyy55
    BEHALOK!
    #19569: Reinstal!
  • Hypo #19573
  • [HUN]FaTaL
  • Clidey
    FATAL, téged kérdeznek!
  • Hypo #19570
    eredeti?
  • hungaro
    sziasztok! Lenne egy problémám amiben a segítségetek kérném! A probléma, hogy FSPassengerrel "játszom" és mikor leszállok kiakarok szállítani fatal erroral lefagy, valami megoldást tudnátok rá, hogy nem fagyjon le? Kb. 20óra repülés veszett így el.
  • Hont
    Igazat megvallva én soha sem CaptainSim sem Wilco-t nem próbáltam...
    VOR/NDB hez a default jó volt, meg néha egy kis PMDG de most kizárólagos iFLY mizéria van...:)
  • Hypo #19567
    ha ifly lenne azt mondanam lehet de CaptainSim nel ennek ehhez semmi koze
  • Hont
    Esetleg trimm?
  • Hypo #19565
    1. minden jol van beallitva? FMC stb?
    2. A joy akkor szamit ha elkezd ugralni es ez lekapcsolja vagy felulirja az auopilotot

de mondjuk en meg nem lattam olyat hogy kulonbozo addonok autopilotjai nem mennenek ott valami nagy gebazs lehet vagy valamit esetleg rosszul csinalsz, van az FS sajat autopilotja de addon gepeken mas ez.