Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

EZT nézd át hátha segít.

Üdv Fly
Hypo
<#taps><#taps> szerdan reggel hatosagi vizsga OHH YEAH...remélem átmegyek

Clidey
Jó reggelt kivánok! 😊))))))))))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
😊 ja en nem is mondtam hogy nem szepek sot mar az ismetlodo bugokrol is kezdenek leszokni ugye ugyan azt a cessna panelt mar nem lehet eladni minden gephez, ami az FDE-t illeti hat, most hogy repulok c172 vel igazibol azt kell hogy mondjam koze sincs a valoshoz😊)

polluxware
<#gonosz1>

polluxware
T210M-t prószáltam... szép kívül belül

csak hiányzik az Accusim😞 avagy Marcel Felde'sim'

Hypo
<#mf1>

polluxware
repülõ textúrák😉

Hypo
Nem rossz gepek foleg az ujabbak, eye catching kategoria, de abszolute hasznalhato, persze nem egy Bird Dog, vagy A2A minoseg mar ami a repmodellt es tulajdonsagokat illeti

i robot
Sziasztok!
Véletlenül ráakadtam a Cerenado nevû repülõgépkészítõkre. A képek alapján egész jók a gépeik.
Gondolom itt már többen ismeritek ezért a kérdésem annyi lenne: érdemes tõlük bevásárolni?
Engem most így elsõre a Bonanza fogott meg.

Köszi a segítséget,de így is kikapcsol az autopilota. Azt sem értem egyébként,hogy miután az Approachot is benyomtam és megnyomom a CMD 2 gombot is,miért alszik ki az 1-es CMD? Így az elsõ kijelzõn zöldel egyfolytában csak SINGLE CH van és nem LAND 3.
bondi
FMC/ PMDG SETUP/Aircraft/Equipment/ Page 4/12 / Autoland - FAIL OP -ra

Igy hatha jo lesz.

Igen tudom,nem most repülök elõszõr,de érdekes a többi pmdg gépnél az iFly 737-nél és a Captain sim gépeknél nem kapcsol ki magától a robotpilóta a runway elõtt leszállásnál. Ez a pmdg 737 ngx máshogy mûködik kicsit mint az iFly 737. Na az AUTOLAND 3 nálam nem jelenik meg soha a pmdg 737 ngx-nél,csak azt írja,hogy SINGLE CH.Viszi is lefele szépen a gépet,de a runway elõtt kb 200 lábnál kikapcsol magától a robotpilóta és az auto throttle valamiért.
Nem lehet,hogy az FMC-ben az OPTIONS-ben kell beállítani valamit?
bondi
Az F/O Course is be van allitva? Egyeznie kell a bal oldalival. Ha szabalyosan mesz, elkapod a LOCalizert, majd APP modra kapcsolva a G\ S-t is, utana kell megnyomni a CMD B- t, es akkor ki kell irnia hogy AUTOLAND 3. CDUban approach reference speed is kell.

alert
Felszállásnál egy elõre kiszámolt fordulatszámot kell tartani a biztonságos magasságig, tehát nincs komplex feladata az autothrust-nak. A probléma abból adódhat, hogy ezt a kiszámolt fordulatszámot befolyásolja az idõjárástól, pályahossztól és állapottól a felszállósúlyon át rengeteg tényezõ, pl fékszárny fokozat. Ha ezt te a felszállási fázisban megváltoztatod, akkor annyi a tervnek. Amúgy jól mondod, vízszintes repülés vagy leszállás közben nagy szélben, turbulenciában az autothrust tényleg használhatatlan és kézi vezérlésre váltanak.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hont
Valóban ellent mond az eddig látott, halott és "gondolt" dolgokkal...
Megmutatom a hétvégén a Krauth Petinek, kíváncsi vagyok lesz-e hozzáfûznivalója.
A tolóerõautomata ilyen szélsõséges esetekben is aktív?
Pl a hajózásban ilyenkor teljesen manuálra állunk...Az automatikák olyankor fabatkát se érnek...
alert
Hmm szerintem csak úgy tûnhet. Bár megmondom õszintén én nem látom, hogy visszahúzná. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy pilóta takeoff roll közben hozzányúljon a fékszárnyhoz. Már csak azért is, mert akkor oda az autothrust számítás, N1, sebik, stb. Életveszélyes.

Hont
Aha!
Még is, ha megnézed 0:55 nél, mintha az elemelkedés pillanatában tolna egy fokozatot vissza.
Ami a csûrõket illeti, nagyon brutál nyíró szél lehet, ha ilyen padlón kell tolni oldal irányba...
Akkor viszont nagyon profi a kepten, mert a szárny integetését leszámítva😊 teljesen finom kis elemelkedés volt.
(Bár egyszer megérezhetném fülkébõl ezt...)
alert
A nagyobb fékszárny normális. Pl 737en is 15-ig takeoff fokozat van, az igaz, hogy általában 1-5-ig használják felszállásra. Airbuson pl a 4 fokozatból az elsõ 3 felszállófokozat. A speedbrake nincs kint. Szimplán rátartanak az oldalszélre. Minden repcsin a csûrõ bizonyos kitérítése után mennek ki a flight spoilerek is. Figyeld ahogy a belsõ csûrõ is ki van térítve. Rotate elõtt visszaveszi a szarvat vízszintesbe, hogy az elemelkedés pillanatában ne billenjen meg. Utána megint dolgozik rendesen a szél ellen.

Hont
Aerosoft-News: German Airports weekend!‏!!!
20% engedmény
Hont
Már néztem én is többször ezt a vidit...
Most akkor itt hogy van?
Induláskor legalább 25-30% flaps...
Sõt, olyan mintha Speead break is fent lenne...
Ez most a magasabb VR miatt csinálta így? (kényszeríti a nagyobb sebire a földön?)
Vagy rossz ez a koncepció?
Hypo
ne is mond, az én kls 8800gt es q6600 felett is jár el az idõ😊) bár csak fs alatt😊

Hypo
igaz, de neki az a gond hogy lekapcsol az autopilot hivatalos forumon van erre topic.

alert
Lassan muszáj lesz beruházni valami brutáls konfigra, mert sorban jönnek a professzionális repcsik, amik FS2004-re már nem lesznek 😞 CaptainSim - 737-100/200 és végre egy professzionális Airbus is készül a Concorde kiegészítõjük után: FlightSimLabs - A320.

alert
Az ILS-t nem muszáj beállítani, ha auto-tuning-os az FMC. Nekem nincs meg az NGX, úgyhogy csak a levegõbe beszélek. Hogy az APP lámpa elalszik approach közben, az normális. Az FMC-ben az APPROACH INIT oldalon kiválasztottad a leszálló konfigot (flaps 30 vagy 40) és a referencia sebit beállítottad az MCP-n?

Hypo
Hat azerttekerd be az ils frekit es crs legyen az beallitva, gls nel sebire figyelni

Az ILS frequencyt nem állítottam be,de elkapta az ILS-t,mivel szépen viszi lefele a gépet a runwayra,minden be van állítva jól,az APP furcsa,hogy nem világít mikor benyomom.CMD A és CMD B gombok világítanak,majd a pálya elõtt kb 200 lábnál kiold az autopilota,elalszanak a CMD-k és lenyomja az auto throttle-t is én meg elcseszem a leszállást.,mert begyorsul a gép.Pedig a flapsek is rá vannak ott már nyomva teljesen,tolóerõ is le van húzva.
spyy55
Nem semmi: video 😊

Hypo
CMD A és CMD B beállítva?, APP set?, ils frequency set? ( nav1 nav2), HGS set? Autothrottle set?

[HUN]FaTaL
CMD B be van kapcsolva mikor leold?

http://goo.gl/gd6Zi5

Igen,autoland-et szeretnék,de a pálya elõtt kb 200 lábra kikapcsol az autopilóta.Fogalmam nincs miért,pedig más pmdg gépeknél ez nem történik meg és a "konkurens" cég 737-esénél sem.
küldtem a privátot!

Hypo
hmm érdekes magatol miert kapcsol ki? egyebkent autolandet szeretnel? screenshot esetleg a finalrol muszerek stb?

[HUN]FaTaL
Nem írtad, hogy plextor és azt sem, hogy az egész gép került annyiba. Mondjuk én 85k-t biztos nem adtam volna érte.

spyy55
Én hülye elfelejtettem biztonsági mentést csinálni a detail1.bmp eredeti file-ról. Átküldenéd privátba?! Köszi 😊 (aztán úgy kipróbálom...)

Sziasztok!

Na már nagyjából megy a leszállás a pmdg 737 ngx-el,viszont van egy kis gondom. Nem tudja valaki,hogy hol lehet beállítani,hogy a runway elõtt ne kapcsolódjon ki az autópilóta magától?Én szeretném szabályozni,de ez mindig kikapcsol magától és olyankor elcseszem a leszállást.
sztem ezt a REX Grass csinálja. Tedd vissza a backup-ot. ha jól emlékszem detail1.bmp volt. Ha nincs meg az eredeti adj egy mail címet és elküldöm.

HAli!

Nem tudja valaki hogy hol lehet ingyenes reptéri térképeket letölteni ami pl a NAVIGRAPH on is van?

Hypo
figyu hivatalos forumon biztos lesz valaki aki kuld😊 scenery listaban ez van felul?

LeonSilver
Mi a cégnek annak idején az elsõ cd írót (caddys HP volt, olyan 1.5 vagy 2*-es) ~500k-ért vettük 😄
Mondjuk ez valamikor a kétezres évek elején volt. Három floppy lemezen volt az író szoftver hozzá és a fax kivolt mire megírt egy cd-t 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

spyy55
Köszi! Frissítést megnéztem, de nincs. Egyébként a 3 felsorolt addont egyenként is próbáltam és mindig megnéztem, de sehogy sem akarják kiirtani a gyomot... 😞 Valakinek megvan a Hypo által említett file? Vagy Dorti?

a gép volt 240 000 az író magába 85 000 volt sima plextor CD ÍRÓ( nem dvd) 12x 10x 12x nézz utána mennyi volt akkoriban egy olyan 😊

A E-IDE illesztésû Plextor PlexWriter 16/10/40A CD-író 2 MB-os pufferrel rendelkezik, átlagos hozzáférési ideje 140 ms, ezenkívül pedig a PIO Mode4/DMA Mode 2-nek köszönhetõen elméletileg 16.6 MB/sec-os adatátvitelre képes, persze ez az érték a valóságban 16x-os írás esetében is "csak" maximum 2.4 MB/sec. A Track-at-Once, Disc-at-Once, Session-at-Once, Multisession, valamint a változó és fix csomagírással is kompatibilis Plextor újdonság ára 309 dollár (~90e Ft).

idézet Plextori író
Hypo
Nem tudom van e hozza mar nem emlekszem, de erdemes megnezni, ha aerosoftnal vetted akkor ott.
Esetleg a hivatalos forumon is ra lehet kerdezni. Nagyon ugy nez ki hogy a beton texturadat valami felulirta az LC folderben lesz elvileg. Esetleg akinek megvan a dortmund es jo az elkuldhetne azt a filet

spyy55
Egyébként Dortmund frissítés hol, merre?

[HUN]FaTaL
Az avatarod kérdezte.

spyy55
SP1-2 fent van. Elõször a REX-et generáltam (anno). Ma raktam fel Dortit, de semmi 😞
Ezek a texture-k vannak az aerosoft mappában, amit Addolni kell (elvileg):
- EDLW_2007
- EDLW_2007_LC
- AESliteforGAP-EDLW
Mindet addoltam ebben a sorrendben, de a beton helyett mindig fû van 😞

Hypo
ha ujra rakod a repteret, és nem generalsz texturat rexel akkor is ez a gond?

FSX SP1-2 fennt? Dortumd X frissitve?

spyy55
<#falbav> Mi a fenétõl lehet ez? Már vagy 3x tettem újar + Addoltam...
kép

DANIELE
HÁT MAGYAR POLITIKUS LEGYEK, DE INKÁBB MÉGSE HA TUDOM MOST, hogy melyik képre értetted a kérdésed.

kösz egyébként daniele azt tudtam hogy nem lehet boeing 747-400 mert az turbínás,hajtó mûves ez pedig propelleres 😊

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222