Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egyébként hetzer és su76
maradok a 3-5ig terjedõ tierben
hat attol fugg melyik nemzet😊 de majdnem minden agon mar 7-8tier😊 ki van fejlesztve csak kell a penz hogy megvegyem, e50 , e75, es igy tovabb jelenleg panther II, is3, at nyustolom😊
"FSX 737 Pilot in Command EVOLUTION RIP
Now i need to go fly my beloved NGX for a couple of days,to stop me having nightmares.:+(
Have fun Guys. :+)"
melyik "Tier"-nél jársz már egyébként?<#vigyor5>#vigyor5>
ezért van az hogy aki sûrûn jár csak városban világítással, úgy hamarabb döglik az aksi is....
(most, hogy ezeket megosztottad, már kezd rémleni, mit miért csinált a csákó, mikor elvitt repülni... 😄 )
Valamilyen RÉSZLETES leírás, tutorial, magyarázatok vannak hasonló gépekhez? Pl. egy kis Cessna jó hasonlat?
mondjuk külön mondja hogy ilyen szituban nem szabad felszállni sem😊))
egyszer jártam úgy hogy jég rakódott az éééleronok belépõjére és nem mozogtak (ez is szimulálva van)
karburátor ájcing... ha alacsony a látótávolság ergó 10Mérföld alatt van és 10C alatti a hõm.. mindig húzd ki a carb ájcing knob-ot különben felszállásnál azt veszed észre hogy az rpm níídle elkezd ugrálni a szívótérnyomás jelzõ meg remeg
ezután gyorsan esik a teljesítmény, te meg szépen elkezdessz ereszkedni... ilyenkor érdemes fullgázon megvárni amíg ki nem olvad
azért kíváncsi lennék egy Alert féle magyarázatra is.. õ már vezetett ilyen gépet MS Flight 2.0 alatt😊)
2.ezt csak akkor húzod ki a ha carb ájcing kondííson fent áll.. (alacsony látótávolság, párásság, 6C alatti hõmérséklet... bár meleg nyári napokon is bõven elõferdül ha dewpont közelvan a normálhoz)
3.hideg indító.. és nem úgy mûkszik mint a licomingoknál.. gyakorlatilag a szivatóra soha nem adsz gázt (ha már nem kell, akkor elõször visszatolod a szivatót, majd ezután adsz gázt -> 800, 950rpm)
4.manuál (benne van)
5.ez nem múkszik.. legalábbis nekem
6.navlight
7.ez nincs rajta a gépen
8.2385nél nem lehet magasabb a fordulat -> egyébként 5percen túl max 2260rpm
9.valóságban ez a gázkar vibrálásból fakadó visszacsúszását gátolja meg..
10. meleg motornál a gázt az Idle feliratnál az "I" betû vonaláig tolod az pont köbö 800-900rpm ad az alap low idle 5-600helyett
11.na ezek már szerintem elég egyértelmûek...
széllel szemben álsz valahol a parking és a kifutó elõtt, felnyomod a gázt fine propeller piccs mellett hogy 1800-1900rpm legyen, majd a prop levert lehúzod addig amíg nem látod hogy esik a fordulat.. 3X
majd 1800rpmen a gyújtás köröket ellenõrzöd (nem eshet külön-külön 50rpmet) -> ha egyik másik oldalon le is áll a motor akkor inspect😉
majd fine piccs mellett lehúzod 1500-ra és kihúzod a carb heater knob-ot (itt esik a manifold meg az rpm egy kicsit) -> majd vissza
trimm mûszert látod -> középen legyen köbö
ELT - ahogy mondottam ez nincs
egyenlõre ennyi... ugyan nemszokta lezabáltatni de a szivató mellé nem tolhatod a gázt.. max ha már nem hagy ki, akkor miközben tolod vissza a csóókát, adod rá a gázt (kétütemû csónakmotornak van ilyen karbija)
mondjuk a legtöbb elég egyértelmû nem kell valami extrára gondolni csak ami le van irva pl:10. Throttle, Warm Engine - approximately 3/4 in (2 cm) forward (???)
igen minden gepnel cessnanal is inditas elott a throttlet benyomod egy ujnyira.
A NORMAL OPERATION CHECKLIST alapján próbálom tanulni (és amiket nem értek):
1. Flight Control Lock - REMOVED
2. Carburetor Heat - Free, OFF (ezt most ki, vagy behúzott állapotban kell hagyni?)
3. Choke - free, self-resetting (pontosan mire való?)
4. Engine Gauges, Ammeter and Voltmeter - check (pontosan miket és milyen értéknek kell lennie?)
5. Map Light - operational (ez a Map Light a fejem feletti kis lámpák kapcsolása?)
6. Exterior Lights - operational as required
7. Emergency Locator Transmitter (ELT): - ARM/OFF (Model szerint) _ ez pontosan mi és hol???
Before Starting Engine:
8. Propeller Speed Control Lever - max. RPM (ez a motor fordulatszámát korlátozza max. Throttle-nél?)
9. Friction Device of Throttle Quadrant - adjust
Starting Engine:
10. Throttle, Warm Engine - approximately 3/4 in (2 cm) forward (???)
Before Take-off (Engine Run-up):
11. Propeller Speed Control Lever - Cycle 3 times (itt mit kell ellenõrizni?)
12. Ignition Switch - Cycle L-Both R-Both (RPM)
Take-off :
13. Elevator - at begining of rolling - NEUTRAL (?)
Engine Shut-down:
14. ELT - Check (by listening to 121.5 MHZ for signal) (?)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222
www.smart-bus.hu
Miután mindenki magához tért a Pilisbõl (nekem is sikerült nagy nehezen), lenne egy újabb kérdésem: mekkora különbség tapasztalható a TIR4 és TIR5 között? Van valakinek tapasztalata esetleg mindkettõvel?
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222
Csak el kellett csesznem a képminõséget fotosoppal hogy ne legyen olyan feltünõ... 😊)))
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Milyen 767?
Hogy érted hogy szeretnél csinálni hozzá VC-t? Komplett újat?
Alap dolgokkal tisztában vagy (3D modelezés, PS, stb.)?
B.U.É.K
Laikus vagyok , és nem igazán értem a dolgot, pedig már nem egy két fórumon beleolvastam.
Az Austrian airlines 767-300 asához szeretnék vc-t összehozni...de eddig nem jártam sikerrel.
Még egy jó darabig külföldön dolgozom de esetleg tudna nekem esetleg valaki msn skype vagy egyéb helyen online segítséget nyújtani???
Elõre is nagy köszönettel....
olyanok mint microsoft volt a kezdet kezdetén a dos-al
(ergó tudják miben van a léé)
Turbolet ügyben ifjabb Badóval is értekeztem, amihez van anyag (fõleg üzemeltetési dolgok) abban tud segíteni.
Aerosoftéknak is tetszett nagyon, már konkrétumokról is tárgyaltunk (odaadom a sucrét ingyé csak fejezzék be és adják ki), aztán ott is abbamaradt a lelkesedés.
Tárgyaltam az Albás cseh sráccal is, neki is tetszett irtóra, csak akkor nem volt ideje. Lehet futni kéne vele még egy kört...?
Úgyhogy itt pihen a cucc a vinyómon évek óta, szinte majdnem befejezve. Szomorú.
Az AN-2-ért nagy kár, mert kurvajól néz(ett volna) ki.
A Morava meg a Tréner legutóbbi verziója nálam megvan még a vinyón. Csak még sok munka lenne velük, lévén se textúra se gauk nincsenek hozzájuk.

Megnéztük a hullámteret a Pilisben... 😉
Neked jött valami össze Májsztró? 😉
B.U.É.K minden Topiklakónak!
Én sokfelé sok helyen (freeware/payware cégek-csapatok) próbálkoztam már hogy végre elkészüljön, mindenhol nagyon tetszett és bíztattak, ígérgettek - aztán végül semmi sem lett belõle. A cseheknél is idõrõl-idõre felteszik a kérdést mi van már mikor lesz kész, de náluk sem van senki aki érezne magában annyi tehetséget hogy elkészítse (befejezze) a gép mûszereit.Gyanítom a Turbolettel sem lenne nagyobb siker, habár a 3D model - mint mindíg - most is kíváló.
Kéne nekem egy embör, akiben megvan a tudás és a kedv FSX-ben való programozgatásra, mint pl. mûszerek, rendszerek, repülõ paraméterei. Kezdésnek egy Turboletet kellene életre kelteni. Nos?