Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-- http://www.x-plane.hu
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Letöltöttem a Microsoft Flight Simulator x acceleration-t 2,8-2,9 GB és próbálom telepíteni, de kiírja "please wait while the setup wizard prepares to guide you throught the microsoft flight simulator x: acceleration installation" majd Flight Simulator X is required to install Microsoft Flight Simulator X: Acceleration.
Mit tegyek, mit rontottam el, vagy rosszat töltöttem le?
Segítséget szeretnék kérni FSX & G940 beállításhoz.
Olvasgattam a fórumot de feladtam...
Neten is kerestem,a logitech oldalán találtam egy beállítást JET-hez.
Miket érdemes beprogramozni és mire stb...
beállítás
Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.,
Totya
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222
Két különbözõ.
😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Olaj? Akrill? ha nagyon bele lendultel, esetleg érdemes kiprobálni computeren is, a kezdés kicsit drágább de utána óval olcsóbban jön ki az ember, nagyon jo táblák kaphatóak ecsetkezelési technikák ugyan úgy mûködnek ott is, persze mindkettõt is lehet egyszerre mûvelni😊
Két hónapja még azt se tudtam, hogy léteznek különbözõ ecsetek 😛
Csak véletlenül betévedtem egy galériába, és idegrohamot kaptam, milyen ótvar dolgokat raknak ki.
Gondoltam, olyanokat bal kézzel, hátrafelé, tükörbõl is képes vagyok festeni a köldökömmel, pedig sose csináltam... Szóval egyszerû tiltakozásként kezdõdött, de ma már élvezem 😄
Köszönöm mindenkinek!
Hétvégén folytatom valamivel... valami jó vadregényes-landolós screenshot kéne 😛
http://www.wix.com/swatopluc/castles

Akkor festek nektek kéket is 😄
(Illetve már majdnem kész, csak a felhõkön igazítok picit, aztán belinkelem. 😊

ez meg nem narancs és akkor WTF?😊)
<#banplz>#banplz>

számomra aki jól fest vagy rajzol az valami ufo😊 kiindulva az én rajz tudásomból<#confused>#confused>

Tegnap festettem, miután meguntam a sok CTD-t az FS-ben...

Sziasztok!
Mint arra pár napja ígéretet tettem, következõ hozzászólásomban kicsit kivesézem a Wilco által nemrég kiadott PIC 737 Evolution-t. Egyrészt hogy akinek eddig még nem volt szerencséje "testközelbõl" megtekinteni eme terméket, lehetõleg meg tudjam óvni tõle a jövõben is, másrészt hogy ha netán akadna valaki aki mégiscsak a megvásárlásán gondolkodik, le tudjam beszélni róla.
Nos. Még nem volt szerencsém egyetlen cikket-bemutató írást sem olvasni a nagyobb portálokon, de nem is tervezem ennek elkövetését, mivel a legritkábban nyilatkoznak bennük õszintén és lényegretörõen, legtöbbször csak dícsérik az adott terméket - ami nem is csoda, hisz belõlük élnek végsõsoron...ezért hát botorság volna megfeddni õket.
Mi elõnyösebb helyzetben vagyunk, beszélhetünk nyíltan a dolgokról, senki nem fog érte szemrehányást tenni. 😊
E kis bevezetõ után csapjunk bele a lecsóba.
Mielõtt bárki hülyének nézne, gyorsan elöljáróban leszögezném hogy nyílván nem adtam ezért a szarért egy kanyit sem, simán leszedtem a net sötét oldaláról. És abszolúte nem szégyellem bevallani. Mire végigolvassátok szösszenetem, megértitek miért. 😊
A telepítés viszonylag gyors volt és sima (legalábbis úgy emlékszem 😄), ennek köszönhetõen hamar rá is böktem az FSX parancsikonjára, hogy mihamarabb megpillanthassam ezt a csodás vasmadarat, mely méltó utódja az õsrégi PIC 737-nek, ámde kijavítva annak összes vizuális- és rendszerbéli hibáját, mintegy PMDG-szintû magaslatokba emelve ezzel e Wilco gyöngyszemet! Nyugi. Csak vicceltem.
Miután betöltõdött az FS, kiválasztottam a Europe Airpost festésû változatot - ez volt még a legépkézlábabb livery - és kitettem magam LHSM apronjára. Majd vártam az elsõ sokkot. De nem jött. Egyedül talán a mûszerfalból piszkafaként kinyúló futómû-mûködtetõ kar ragadta meg tekintetem, de ez felett még nagyvonalúan el is siklottam volna...ám a következõ pillanatokban csak bekövetkezett az a sokk amit vártam, miután elkezdtem körbenézni a kabinban. Az igénytelenség tetõfokát tapasztalja az ember, bármerre is néz. Igénytelen 3D modellezés, igénytelen textúrázás. Azon, hogy formailag is hagy maga után kívánni valót, már nem is mondom. Itt az elsõ képadag, lessétek meg õket, aztán folytatom.
Mint látható, a mûszerfal nem is olyan vészes, egyedül a landing gear karja necces picit mint azt említettem. Ám ha eltekintünk jobbra, a F/O széke felé, egybõl feltûnik az az igénytelen textúra, amit nyílván MS Paint-el készítettek és hánytak fel a kabin jobb oldalára. Ne is keressünk fotorealisztikusságot egy alkotóelemén sem e gépnek, mert az nyomokban sem fedezhetõ fel! Látható hogy a poligonokkal is spóroltak, elvégre abból az FSX sem kezel többet mint az FS9...csak olyan 100.000-el... 😊)))
Élek és sarkok mindenhol, melyek ráadásul jól kidobják a sok helyen béna textúra mappolást; gondolok itt pl. az ülés háttámlájára is. A rajta lelógó heveder utánzat már csak a hab a tortán: poligon- és textúra szegény, ráadásul a készítõjének nyílvánvalóan fogalma sem volt arról, hogy bizony a Classicban (is) automata a heveder, így az visszahúzódik az ülésháttámla felsõ részéig ha nincs használatban. Ciki.
Kissé feljebb emelve tekintetünk, megpillanthatjuk a gondosan kivitelezett ablakokat, és a rajtuk feszülõ HD textúrákat. Komolyan mondom egy vicc amit ezek a (sajnos) magyar kölkök rendeztek 3D modellezés terén. Egy fos az egész, az igényességet csírákban sem fedezhetjük fel. Az, hogy ennek kiadásában a Wilco-ban partnerre találtak...az is elmond valamit. Ne várjon senki CB-k fotorealisztikus lemodellezését, vagy éles, elfogadható felbontású textúrákat. A pilóták mögötti rész felér egy horroral. Picit talán kilóg a sorból az overhead panel...lehet nem is õk csinálták hanem valahonnan nyúlták, esetleg kiadták egy alvállalkozónak akinek picivel több tehetsége volt a dolgokhoz. Nem azt mondom hogy egy PMDG vagy iFly szintû, de a környezetéhez képes mindenképp jobb valamivel. 😊 Egyedül talán a kissé furcsán álló kapcsolókat (window heat, pitot static, hydraulic pumps) tudnám megemlíteni, melyek eléggé unrealisztikusan szinte ráfekszenek a panelra.
Akinek ennyi sokk elég is volt itt még biztonságosan abbahagyhatják az olvasást. Akik a folytatás mellett döntenek, kössék be magukat, rázós dolgok jönnek! 😊
A fenti képsorok elsõ kockáján érdemes megfigyelnünk a jump seat finoman cizellált modellezési technikáját, a rajta gondosan elhelyezett textúrát szintén. Épp csak a bélésünk nem fordul ki tõle! Mindezt meg merték lépni 2011-2012-ben! Nem semmi bátorságra vall! De a következõ képkocka se semmi! Ha esetleg valaki nem ismerne rá: egy CB-táblát lát ultrahádé felbontásban! Csomó freeware cucc meg körberöhögi az ilyet... Az alatta levõ képen jól megfigyelhetjük ismét az MS Paint alkalmazásának csodáit, valamint azt, hogy milyen kínos precizitással figyelt oda a 3D modell készítõje arra, hogy lehetõleg mindenhol egységes felbontású textúra legyen. LOL!!! Kis kontraszt az elõzõ képhez képest.
Az utastér is úgy sikeredett ahogy. Ismételten ne keressünk semmiféle logikát és/vagy precizitást sem a modellezésen sem a textúra-mappingon. Próbáltak csinálni valamit (de minek?) aztán ilyen lett.
És az utolsó képkockán végül megfigyelhetjük az animálási igénytelenség és a tükrözöttséggel megspékelt MS Paint textúrák bájos keveredését. Az hogy a 'No Step' felirat olvashatatlan, fel sem tûnt a modell készítõjének, mikor forgatta ezt a fost 3DS Max-ban. Gondolom elvonta a figyelmét a flaps ordenárén igénytelen animálása. Amit azért baszott kijavítani mer' minek. No comment.
Most hogy a belsõn végigokádtuk magunkat, folytassuk a nézelõdést kívülrõl - ott is lesz min szörnyülködni!
Elsõként a szemöldök-ablak keretjeinek rikító színére leszünk figyelmesek. WTF? Jaaa, megvan! Megkapta a törzs külsejének oda esõ textúráját (ahogy esik úgy puffan alapon) ahelyett hogy csináltak volna hozzá egy egyedi belsõ textúrát...vagy legalább a VC odavonatkozó textúráját tették volna rá. Igénytelenség ismétcsak. Ha kissé lejjebb tekintünk, megcsodálhatunk egy orbitális poligon-hibát, melyet a pilótakabin ablakainak hátsó részén követtek el. Kissé szögletesre sikeredett. Hát ez van, lendüljünk túl rajta. Ezen a képkockán egyedül tán a futószárak kivitelezését tudnám elfogadhatónak nyílvánítani, az összes többi fos, jó fröcsögõs fos.
Az alatta levõ képkockán több dolog is megfigyelhetõ egyszerre: egyrészt - a már említett - mûvészien megrajzolt és meganimált flaps, másrészt a részletekbe elveszõ törzs-textúra...úgy elveszett, hogy sehol egy szegecs...pár panel-vonal és el is van intézve a dolog, neeeeem kell ezt túllihegni! 😊))) Semmi csillogás, semmi bump, semmi csicsamicsa, elvégre nem vagyunk mi péemdégék basszus!! 😊))) Gondolom a McPhat Studios már kaparja a Wilco ajtaját, hadd készíthessen egy HD repaintot ehhez a csodához! 😊))
Ezen a képen megfigyelhetõ még valami, ami csak akkor fog bennünk kikristályosodni, ha megnézzük az alatta levõ képet is.
Na? Sikerült? Bizony-bizony...az utasablakoknak csak a bal oldalon van ablakkeretük, a jobb oldalon papír vékonyságú a törzs fala!!! Bravó Wilco, hajrá Mr. Rácz!!! És ezért még pénzt is kértek? Hát nem sül le a bõr a pofátokról??
A következõ képre már legalább jutott egy szegecssor...de hogy az orr mûanyagból készült (lévén ott a lokátor, fémbõl kellemetlen volna azt a részt készíteni...) részét minek szegecselni, arra nem kapunk választ. De legalább csak az ajtó hátsó éléig ér el. A többi - pure MS Paint. 😊 Amibõl jutott bõségesen még a hajtómûvekre is; pár szürke pixel megteszi szegecs gyanánt egy újabb, hosszú szürke csík pedig panelvonalként a kék alapon, és kész is a textúra. Szerintem felvették bérmunkába Wilkóék azt a Kamil Valikett nevû kölköt, aki azt a freeware B787 Dreamlinerrel szokta teleszennyezni az avsim.com-ot...
S végül az utolsó képen ismételten megcsodálhatjuk a Wilkó által szabadalmaztatott asszimetrikus fékszárnykitérést, mely minden bizonnyal megdobogtatja sok Wilkó-fan szívét. Nem is fûznék hozzá bõvebb kommentárt, a kép magáért beszél.
No, ennyit a külsõségekrõl. A repülési tulajdonságról csak tõmondatokban, hisz ezek után lehet sejteni hogy teljesít a gép e téren is. FMC gyors felprogramozása után kigurulás a pálya végére kb. egyharmad gázzal (höhöhö...), fények fel, TO/GA megnyom. Illetve nyomna ha lehetne, de nem lehet. Sebaj, kézzel rá a kakaó. A gép engedelmesen gyorsulni kezd...mit gyorsul...ezt mintha rakétából lõtték volna ki! Párszáz méter, és határozottan a levegõbe szökken a vas. Meg sem lepõdöm a 5-6-7ezres varión amit produkál, de azért biztos-ami-biztos rányomom a robotot, hátha az majd megzabolázza. Mivel komplett útvonalat nem állítottam be, a heding szelekttel pöcögtetem be az új irányt. Erõsen bedöntve meg is fordulja, ám mihelyst kiveszi fordulóból, egy váratlan ámde határozott CTD-vel becsukja magát az FSX. Biztos neki is már elege lett ebbõl a minõsíthetetlen foshalmazból amivel szennyezni merészeltem könyvtárát. Meg tudom érteni a legmesszebbmenõkig.
Ha már az FSX bezárásával nem kell veszõdnöm, nem maradt más hátra, minthogy kivegyem seed-bõl ezt a szart, és manuálisan töröljem-uninstalláljam az utolsó bájtját is a gépemrõl, megfogadva hogy soha többé nem installálok de még csak nem is töltök le olyan cuccot, amiben a Wilco és 737 kombó szerepel. Meghagyom azt a megrögzött fanatikusoknak akiket nem érdekel az amirõl a fenti sorokban "áradoztam".
Hát eddig tartott a kissé hosszúra nyúlt értékelésem, remélem azért szolgált némi tanulsággal számotokra. Most pedig lehet böködni a hsz fejlécében látható zöld '+' jelet annak aki azonosulni tud felháborodásommal amiért manapság ilyen szennyet képesek kiadni egyesek, vagy a piros '-' jelet, ha az adott delikvenst nem érdekli hogyan néz ki az amire adott esetben csomó pénzt költ, de legalább repüljön szarul! 😊))
Köszönöm.
Amúgy én várok még vele, lássunk pár jó review-t elõször, mint az iménti...
Erõsen gondolkodom a megvásárlásán, lévén demót nem szándékoznak belõle kiadni a készítõk - ám egyelõre még hátráltat a borsos postaköltség, valamint a youtube-os videókon is láttam pár aggasztó dolgot. Szóval még gondolkodom. A fejlesztõk ígérete szerint a közeljövõben elérhetõ lesz letölthetõ változatban is, akkor majd visszatérek a témára. Valamint addig is figyelemmel kísérem az újabb és újabb peccseket hozzá és az arról szóló kommenteket.
De mindenképpen figyelemre méltó fejlesztés, nagyon remélem hogy nagy jövõ áll még elõtte!