33535
  • Clidey
    Mondjuk az összes géptipust nem tudtam ellenőrizni értelem szerűen, hisz ahhoz kellenének további repterek is, meg állítgatni az időpontokat... De amikkel most találkoztam az Z526F, Z42, Z142, An-2, Falke, Kánya, C152, C172...
  • Clidey
    Hát nem tudom nálad/nálatok mi van, de most kipróbáltam én is: árnyékokkal, mindennel, faszán műxik az AI traffic! P3D v3.3.5

A bgl-t semmi esetre sem szabad konvertálgatni semmivé!!! Az úgy jó ahogy van!!! Emlékszem, napokat szívtam vele, mire rájöttem, hogy ha FSX-es forgalom bgl-t gyártok, miért nem látszódnak a repülők?! Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve FS9-es bgl-ként mentettem el, és hopp, egyből ment minden mint a karikacsapás!
  • saca79
    Egy közös repülésben én is benne lennék :)
  • berczy #32532
    Árnyékot kapcsold ki! A gépárnyékot, különben tizede látszik, vagy annyi sem. Ennyi "baj" van vele.
    Ha nem megy, konvertálni kell a *.bgl traffic file-t FSX-re, asszem az AIFP3 nevű progival.
  • perko
    Az AI gépeket megnéztem, viszont a Traffic_LHSim_HUN_FS9.bgl fájl-t nem ellenőriztem. Mérgemben unistalláltam aFSX-et. Újrarakom és megnézem. Ha másnál jó nálam is annak kell lennie. Köszi a segítséget.
  • Frequency
    Na,felszálltam Pérről..körberepültem a Balcsit..és egy géppel sem találkoztam.Azért gratulálok a munkádhoz,jó látni hogy még nem veszik ki a szimezős nemzetség!Amúgy szoktatok online-ban repkedni?Jó lenne valamikor összehozni egy Magyarországi körutat!
  • Clidey
    80%-on is már látszódnia kellene a forgalomnak, mert direkt úgy írtam a menetrendet, hogy 1%-nál is már közlekedik mindenki aki él és mozog. :)
  • Frequency
    Persze minden fizetős Magyar repteret megvettem.Még a csúszkát megpróbálom maxra húzni..mert kb.80%-on van.A bgl.fájl is a helyén.
  • Clidey
    Az FSX nem használ külön könyvtárat az AI gépek számára. Ugyan ott vannak, mint a többi (repülhető) gép.
    Azt ellenőrizd le, hogy az Aircraft mappában ott vannak-e az "AI" kezdetű könyvtárak, illetőleg a .../Scenery/World/Scenery mappában ott van-e a Traffic_LHSim_HUN_FS9.bgl fájl.
    Illetőleg magyarországi reptereket se ártana telepítened, mert ha az FS nem találja a repteret ahova pakolnia kellene az AI-t, akkor nemes egyszerűséggel nem jeleníti meg az AI-repcsit sem.
    Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.09.16. 19:09:25
  • saca79
    Tökéletesen működik nekem SE vel is... A linkelt kép is steam edition ban készült. Settings/Traffic Ai Ga traffic csúszka fel van húzva agyig?
  • Clidey
    Igen, nemrég kaptam is a mailt, hogy nagyon sajnálja és azonnal eltávolítja... Mondjuk nem vallotta be, de szerintem ő, az admin csinálta az egészet. Csak pechje volt mert épp arra jártam. :)

Amúgy ez volt az:

Félreértés ne essék azért, én sem vagyok ma született kátrány, nekem is vannak "sötét" cuccaim, mint sokmindenki másnak, a különbség csupán annyi, hogy amit én megkaparintok, azt utána nem teszem vissza a netre jópénzért... Ha emberünk kirak egy képet a Zlinről, és odaírja hogy visszafejtette és odaírja hogy visszafejtette hogy 3DSMaxban szórakozzon vele, egy szavam se lett volna - találkoztam már ilyennel. Csak ő nem elégedett meg ennyivel.
    Na mindegy, levette, téma lezárva. :)
  • Frequency
    Akkor lehet az SE miatt van,nekem is az van..és semmi.
  • perko
    Igen átmásoltam. Az LHSimulations AI traffic for Hungary oldalon le van írva mit kell csinálni, aszerint jártam el. A FSX- ben amikor azt használtam működöt, most az FSXSE-ben nem működik.
  • saca79
    Picit sem "felesleges"

Ajánlott kb a 4.bekezdéstől alaposan elolvasni :)
  • Frequency
    Szerintem oda felesleges másolnia,ott ugyanis a vezethető gépek vannak.Ezek pedig csak AI gépek..Amúgy nálam sem működik.
  • berczy #32520
    Jogos.
    De úgy látom léptek, 404 a hivatkozás.
  • saca79
    Átmásoltad a cuccost az aircraft mappából (alapból a telepítő ide rakja) a simobjects/airplanes mappába?
    Utoljára szerkesztette: saca79, 2016.09.16. 15:16:38
  • perko
    Sziasztok!

Elég régen használtam az FSX-et, most kedvet kaptam elővenni. Megvan a jogtiszta FSX is de most az FSXSE-t raktam fel. Eddig nem még telepítettem semmilyen addon-t. Megpróbáltam a HUN AI-t életre kelteni de nem sikerült. Oda telepítettem ahogy le van írva, árnyák kikapcsolva, de semmi. Nem tudom, hogy esetleg valamit nem jól csináltam, vagy más lehet a probléma? Valami jó tanácsot kaphatnék-e ? Hálás lennék érte. Néztem a FAQ-t de az utoljára 2009-ben volt frissitve, azt hiszem akkor még nem volt SE.
  • Clidey
  • Clidey
    Jaja, régen én is begyűjtöttem mindenféle free cuccot, amit használhatónak ítéltem a hazai forgalom számára, de aztán végül úgy döntöttem, nem állok neki egyenként mailokat küldözgetni minden egyes szerzőnek.

Apropó, lustaság. Úgy látom, más is lusta volt levelezgetni:

Zlin 142

Bárki is volt, szépen visszafejtette a modellt, visszarakta 3DSMax-ba, és feltöltötte szépen erre a honlapra. Persze a tudtunk és engedélyünk nélkül. Szóval ha valaki megkaphat valamit ingyér, legalább annyi gerince legyen már, hogy utána nem akar belőle nyerészkedni!
    Mert ugye az oldal azt mondja magáról, hogy ingyenes 3D modelleket tölthet le az oda tévedő, ám a letöltéshez Diamond level membership szükségeltetik, ami mégiscsak $75.... Szóval rohadjon meg a szemétládája!!!
    Írtam az adminnak, kiváncsi leszek a válaszára...
  • saca79
    Nekem bejön FSX en is a HUN AI :)
  • CptSAB
    Jó van no.. nem fikáztam Mindössze meglepődtem, amikor az Albatross előtt elsuhant a homoki közelinél egy An-2! Valahol megvan a teljes magyar Mig-21, Mig-29 és Jak-52 csomag amit pingáltam, csak már én sem tudom merre. Összeszedtem 3 évvel ezelőtt (kb.) a teljes fellelhető ai gépet egy AI_MIL_90s illetve egy AI_MIL_2K packhoz. De az elmúlt pár évben annyi minden változott meg, hogy sajna még addig sem jutott el, hogy legalább én örömködjek benne, mint amúgy sok másban meg igen.
  • Clidey
    Az FS AI menetrendjének erős korlátai miatt nem a reális forgalom készítése volt a cél, hanem hogy az FS-ben létező magyar reptereken forgalom legyen. Persze azért próbáltam egy kis realizmust is belerakni - már amennyire a korlátok engedték.
    Mivel katonai AI gépeim nem voltak már abban az időben (sem), így azok a gépek járnak Taszárra amelyek rendelkezésemre álltak. És hogy elébe menjek a következő kérdésednek: semmi kedvem nem volt nekiállni levelezgetni mindenféle developerekkel hogy használhassam a vadászgépeiket.
  • CptSAB
    "Végeztem X alatt teszteket 8 méter/pixeles globális textúrákkal, de ronda mint a bűn" A félreérthetőség végett.. megnéztem, milyen, ha pl egy járásnyi - megyényi területet konvertálok be. A repülőterek alatt 1m-pix ill. 0,5 m-pixeles képek vannak.
  • ezsolti74
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tőletek. Emlékeim szerint, az AVSIM fórumán volt régebben egy topik ahol használt hardvereket lehetett eladni és az eladás feltételekhez volt kötve. Tegnap kerestem ezt a topikot de nem találtam, ha minden igaz 15 vagy 30 hozzászólás és egy év regisztráció után lehetett meghirdetni az eladásra szánt dolgokat. Mivel nekem csak 1-2 hozzászólásom volt, így esélytelen a dolog.
    A kérés a következő, van egy eladó MicroFly kollektív karom, tekerhető gázkarral, hibátlan, alig használt. Az ára miatt itthon nem tudom eladni. 360EUR újonnan postával, az enyémet 260EUR-ért adom postával együtt. (e-bayen már hirdetve van de szeretném több helyre is feltenni) Szóval, ha van valakinek az AVSIM-en regje jó sok hozzászólással és a topik is létezik még akkor segítséget kérnék az eladásban. A vezérlő hibátlan működésű, szép állapotú és igényes gyártás. Egy olasz srác készíti. Élmény vele helikoptert repülni, meg vagyok elégedve vele de a hobbyval fel kell hagyjak egy időre ezért eladó.
  • CptSAB
    FSX alatt tökéletesen működik az AI Traffic. Meglepetésemre, Tibi olyan repülőterekre is állított be forgalmat, ahol mondjuk az adott típus nem volt jogosult leszállni. (Taszár) :D De ez nem gond, legalább a szimulátorban leszáll oda valami, ha már a valóságban egy rakás gaztenger, meg szétrabolt, lepusztult siralomház. Sajnos az FSX-ben eredetileg megtalálható repülőterek jó néhány problémát okoznak, ami minden FS újratelepítést követően másképpen jelentkezik. A régi nagy négyzeteket (FS9) én nem raknám fel X alá. A 9 alá készített sceneryk még nem sablonos színezéssel készültek, és bizony a gyenge felbontás miatt X alatt furán mutatnak. FS9-ben max. 600 fa és 300 épület kerülhetett egy LOD9 cellára. Végeztem X alatt teszteket 8 méter/pixeles globális textúrákkal, de ronda mint a bűn, és furcsán megfakult az eredeti alap. Az összes új repülőtér alap, mindössze pár négyzetkilométer területet fog le. A szinezetet az Orbx Globalhoz igazítom / igazítottam, így a földrészlet határok illetve zajvédő erdősávok mentén lettek megvágva.
    Utoljára szerkesztette: CptSAB, 2016.09.14. 22:28:15
  • Clidey
    Igazság szerint én sosem próbáltam ki se a sceneryket se a AI röpcsiket FSX-ben, csak emlékeim szerint anno volt szó róla hogy valamiért nem/nem jól működnek FSX-ben (nem az árnyékokra gondolok), így aztán sosem kerítettem rá sort hogy magam is megnézzem. De lehet hogy most majd... :)))
  • berczy #32508
    Köszönöm! :)

Egyébként ja, ez jogos lenne, de mégsem, mert ugye azon VFR reptereket, ha csak alapokat is, be lehet tenni X-be is, és akkor ez a probléma sem probléma már. Nálam tele a légtér akis GA gépekkel, nagy élmény mondjuk pl. Vári Gyula gépével itt-ott összefutni. :D
  • Clidey
    Előbb-utóbb tuti! És gratula a félórádhoz!

Ezzel az AI val meg akkor az a baj, hogy habár a röpcsik megvannak, de a repterek ahova közlekednének, azok nincsenek - legalábbis a döntő többsége. Mert flightplan-t Tomibá FS2004-es VFR reptereihez írtam. Ott viszont nagyszerűen működnek, tele a légtér, és van csomó reptér is.
  • berczy #32506
    Hohó... Hát az simán lehet és bocsesz, hogy full figyelmetlen voltam. Egyszer csak sikerül majd összefutni. :)
    Tiszta mámorban voltam, mert meglett a második fél órám is aznap. :)

Egyébként lehet, hogy nem X-re csináltad, de nekem tökéletesen működik alatta, nem tapasztaltam semmi hibát vele. Max, ha az árnyékok be vannak kapcsolva, nem látszik a fel kb. De gépárnyékot úgysem használok ezért sem.
  • saca79
    Szoval fsx controls axis fül es ott legörgetem a megfelelő joyt.... Nah igy már menni fog. :)
  • Hypo #32504
    Lehet FSUIPC nelkul is siman fsx ben a meglelelo axist hozzarendelni, de kesobb erdemes FSUIPC ben ha tobb fajta gepet akarsz Single engine, Multi Engine stb. Ha win felismerte onnantol mar egyszeru,
  • saca79
    Nekem meg olyan kérdésem lenne hogy több joyt hogyan lehet egyszerre fsx hez rendelni. Pontosabban a saitek yoke mellé akarok berakni egy masikat amiről az oldalkormányt tudom kezelni. Fsuipc ben kell? Netem lattam valami leirast de az csak arra tért ki hogy peldaul a gázkarokat elszeparaljuk vagy testre szabjuk nem egymotoros gépek esetén.
  • Nyiri
    Tudjátok miért van az hogy 3 monitoros képernyőn miért nincs 2D panel? 2 monitornál van.
  • Clidey
    Annyit azért hozzátennék, hogy nem generic fsx-esek a modellek emiatt material és egyéb problémák előfordulhatnak, de alapjaiban véve úgy hallottam használható fsx alatt is.
    Régebben nekikezdtem a csomag fsx-be való konvertálásának, de aztán abbamaradt a lelkesedés...

ui.: Tegnap mintha téged láttalak volna beviharzani a klubházba még a sorakozótok előtt - mi ott ültünk kint a teraszon a Jenőkéékkel meg a Potterékkel -, de aztán gondolom eltűntél a sörök között...
  • Clidey
    ty
  • L Viper #32499
    Tökéletes
  • berczy #32498
    Tetszeni fog, ajánlom! Mellesleg Maestro munkája. :)
  • saca79
    Nah ezzel már szemeztem csak megzavart hogy fs2004 hez van... A többi részlet elkerülte a figyelmemet miszerint fsx el is működik.Rappilantok majd. :)
  • berczy #32496
    Itten van egy fasza magyar forgalom. Elég jó, ismertebb hazai gépekkel feltöltve.

AI GA traffic Hungary