33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#32575 Azért azt nem ártana tisztázni, miféle rögzítést szeretnél elérni? Mert ugye az FS beépített gagyisztikus replay funkciója és a már jóval profibb FSRecorder teljesen más célt szolgál mint a Fraps és társai.
Míg az előbbieknek speciális fájlkimenete van, amit csak FS-en belül tudsz lejátszani/visszanézni, addig a Fraps video-formátumot készít.
Ha az előbbit szeretnéd használni, akkor sajnos az FSRecorderen kívül más megoldás nem létezik, és sajnos már az FSRecorder sem támogatott, így zsákutca az is. Megoldás rá...? Nincs igazán. Barátkozz meg az FS saját belső gagyisztikus rögzítőjével.
Viszont ha video-formátumot szeretnél, és a videokártyád bírja/támogatja (GTX600<) akkor javaslom az Nvidia Shadowplay funkcióját, mely gyakorlatilag nincs hatással az fps-re, mégis 60fps-el képes elmenteni gombnyomásra az utolsó 5 perc eseményeit.
Ha ez nem jó számodra, akkor a Fraps vagy ahhoz hasonló szoftver használata az egyedüli kiút - amelynél viszont esetenként drasztikus fps-eséssel kell sajnos számolni. -
saca79 #32574 Itt van leirva -
saca79 #32573 Sajnos FS recorder lenne az egyetlen tudtommal de az a bolt bezárt.... Fraps stb csak screen recorder. Az fsx built in visszajatszasi lehetősége meg nevetsegesen szar.Zsákutca bár v melyik forumon olvastam hogy FS recorder egyik régebbi verzioja felmegy steamre és csak néhány funkcioja nem működik. De en sose próbáltam. Nem tul jo a simbe mindenféle tákolt dolgot pakolni. Elég rossz ez már igyis. -
abassc #32572 Sziasztok. Van valami felvételi lehetőség az FS Recorderen kívül? Steam Edition-re nem megy fel. Saját felvevővel + fraps-szel próbáltam de néha beszaggat a kép.
Köszönöm. -
Nyiri #32571 Sziasztok.
Eladó egy Saitek Cessna Trim Wheel. Dobozában. Soha nem használt. 10.000
-
#32570 Hát nekem eddig az a tapasztalatom, hogy ígérgetni azt nagyon tud mindegyik kiadó...aztán vagy eltűnnek a színről, vagy totál mást kapunk mint amire számítunk...és általában nem jó értelemben.
Szerintem valami hasonló lesz a nemrég bejelentett új NGX-el is. Pár új fícsört hozzádobnak, esetleg még optimalizálnak a kódon, egy pár poligont hozzáadva lesz egy 737MAX modell is, aztán újra kiadják, mint build from stratch. A kokpithez hozzá se fognak nyúlni, az tuti! Pedig ha azt javítanák, tán még rá is szánnám magam, hogy legalizáljam... -
#32569 :))) lehet early access model lesz.....isten ments -
#32568 No comment... -
#32567 Na itt a DTG ellenlábasa!
Éleződik a harc szimulátor fronton!
JetWay Simulator coming in September 2017 -
#32566 Na végre valami jó hír is, RealityXP sajnos FSX-SE vel nem annyira muxik meg voltak ott ianyossagok remeljuk Flight1 megoldotta, http://www.flight1.com/products.asp?product=f1gns -
#32565 :))) -
#32564 Nagyon egyetértek az alázat hiányával.
Bár én nem vagyok régi repülő, sőt, de még nekem is szembeötlő az alázat hiánya, a menőség. Hogy ahogy írod, glass cockpit-et visznek már a vitorlába is és engem néznek hülyének, amikor mondom az idei kezdőnek, hogy nekem nem kell az a pittyegő szarja, előbb meg szeretnék tanulni rendesen repülni a Góbé-val;
- De hát így sokkal könnyebb megtalálni a termik közepét és igazodni hozzá.
- Na ja, tudom...
u.i.: A "miért ilyen régi szar gépen kell megtanulni repülni" (mint Góbé) hozzáállásról már nem is szólva. :/
Utoljára szerkesztette: berczy, 2016.09.22. 13:46:27 -
#32563 akkor félre értettél szerintem, eloöször is akinek van ppl-je annak eleve olcsobb mert nem fizet oktatoi dijat, az eleve minusz 5000-8000, illetve amit mondtam hogy ha tobb orat vesz az ember egyben akkor is szoktak cége válogatja kedvezményt adni. A PPL képzésnél ugye ott az elméleti anyag, vagy magadtól vagy órák kertetében de mindenképp valami féle konzultáció javallott az is penz na meg a konyvek stb ha legalis forrast akarsz hasznalni. erre jon a 45 minimum repült óra ami képességtől fuggoen siman lehet több is. plusz a viszga dijjak, de azert 1ezert mondtam cege valogatja van 1.2 ert is PPL csak nem tudom lehet jatekrepulovel repulik :) meg kerdes min sporolnak altalaban az elmeleten, ugye a viszga kerdeseket is megkapjak valaszokkal, szoval....... En ttavalyi szezonban C172 vel nyomtam vegig nekem 45 ezer FT volt / repultora most C182 vel nyomom joval frissebb gep full IFR muszerezes gps meg ami kell ez dragabb 55, amire szzeretnek minel elobb atterni az egy Diamond DA40 Garmin1000-el azt 60-65 ert lehet sikerul megkapni. de teny kurva draga hobby, es acsak nincs trafikod vagy nem vagy a Nemzeti egyuttmukodes rendszereben eleg sokat kell hajtani gyujtogetni erte. Sajnos emiatt sokan ugye utas fuvarozassal probaljak megoldani - Ami egyebkent TILOS!! vagy sporolnak amin lehet altalaban a gepeken. Mondjuk egy erdekes tortenet volt 3 hete, amikor az egyik cessnaba kellett volna meg ugy kb 1 liter olaj , racsorogtem a szerelore hogy a tankolon melyik olajbol kerjek, ÉS NEM TUDTA................a szerelo................... -
#32562 A flycoopnál ha már így előjött, a ppl ára 152-vel, olyan körül mozog 1,7. Persze nem pontos és aktuális ár. Nem tudom, hogy neked mibe kerül és mit kell még ezért pluszba "klubtagként" csinálni. De hát ez ilyen drága sport. :D Cavoknál AT-3, Tecnam (már ha épp nincs összetörve) olyan 110€. -
#32561 ritkán, egyenlóre de nyitott vagyok :) Klubtag vagyok de Tököl a bázis.
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.09.21. 19:46:59 -
saca79 #32560 Jársz Szegedre? :) -
#32559 :)) igen? hát akkor én olcso helyre járok :)) Centro plane arak
Flyteam árak -
#32558 Hát ez szomorúsággal tölti el szívemet... Azt hiszem kénytelen leszek hekkelni valahogy egy Fertőborzasztót :(
-
#32557 Véleményem szerint Budapest környékén ennyiért max C152-vel kapod a PPL szakszót, de még lehet arra sem. -
#32556 a 45-50 a kötelezö utana ha az oktato is ugy latja mehet viszgara. A kotelezo repult oraszam az 20 ora ugye ket ev alatt de mindig az utolso ev szamit igazan, illetve egyes repulesek kozott ne legyen tobb int 30 nap ha van akkor a logbookba nem art ellenorzo repuleskent beirni. Most egy C172 vagy C182 amit en hajtok az olyan 45 - 50 korul all meg. De érdemes egyben tobb orat venni szoktak adni kedvezmenyt -
saca79 #32555 HUN AI val kapcsolatban lenne egy kérdésem. Létezne hogy a többi AI forgalmat "kilövi" pl WoAI gépeket illetve az alap AI-t is. Kis hazánkban repkedtem GA fel sem tűnt először azt hittem csak pont nincs forgalom aztán. Skócia felett sincs, se sehol semmi .. Még nem próbáltam HUN AI nélkül ,hátha esetleg van valakinek hasonló észrevétele. -
Nyiri #32554 Köszi. Ennyire tippeltem. Ezután még jönnek a kötelező órák ugye? Most az egyik munkatársam próbált gépet foglalni, mert valami olyasmi van hogy bukja az engedélyét ha nincs meg a repült óraszám. Csak most gyereke született és házat is épít így nehéz ügy. -
#32553 hmm attol fugg hol es milyen repcsivel, de mondjuk ha egy c172-t veszek alapul akkor kb 40 rugo egy repült ora plusz az oktatoi dij kb 5000 na ezt megszorzod a minimum 45-50 orával, plusz vizsga illetkeke, elmeleti anyag megvasarlasa, orvosi 1,2-1,5 korul kb
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.09.21. 09:44:04 -
Nyiri #32552 Kb mennyiből van meg a PPL manapság? -
RalphBp #32551 Sziasztok! Nekem eddig működött az FS Live traffic 3 win 10-el, de egy hete nem tölti le a data forgalmat, hanem a start megnyomása után felugrik az ablak, hogy bezárja.....valaki tudna segíteni? Köszi.
-
#32550 Na bazz.. Újlakon rengeteg képet lőttem a HA-APZ-ről, így akkor már a másik gép is tisztázódott. A HA-DIV jellegzetes farokfestése már korábban behatárolta a Cessna kilétét.Értelmetlen baleset 4 halottal. -
saca79 #32549 Teljesen egyetértk azzal amit írsz.A cikkel csak részben....szegeden ismerősöm panaszkodott, jönnek a pénzes török tanoncok, semmibe nem nezik az " öreg rókát" ugy vannak vele tele a zseb mi baj lehet. És sajnos nem is lesz "baj"szépen kinőnek... Aki meg csinálna alazatosan becsulettel az kibukik.. Nincs miből finanszírozni...... Sajnos en azt latom hogy a repülő iskolák vadásszák a pénzes tanoncokat.sőt toborzason már ott ül egy bank képviselője es kínálja a 10 millas hitelt..... -
#32548 itt meg végre egy értelmes összefoglaló cikk : http://iho.hu/hir/utkozes-godollonel-amit-eddig-tudni-lehet-160920 -
#32547 hát azért kicsit összevissza még ha fontos és igaz dolgokat is hoz fel, de keveri a kisgepes hobby pilotakat es a képzésuket a nagygépes bizniszel, aztan az egyikből von le kovetkeztetést a másikra.
De van benne sok igazság, kevés gyakorlat, kevés óraszám, fapadosoknál nagy a pilota kereslet ezért ott egyre jobban fiatalodik , bár pl a Ryanairnek elég jók a 30 éves statisztikái. A kisgépes helyzet, az sajnos elég elszomoritó, de olyan, mint minden más itthon. Van tákolás, de van szaktudás is, van mutyi, szem eltakarás, papirozás, de persze ezek mellett sok a + példa is. Kevés a növendék, akinek meg van rá pénze, nem biztos hogy tehetsége is van, glass cockpit, ipad...stb, mind szuper és segít, de ha az alapok nem mennek és nincs ALÁZAT akkor még a legvagányabb murepulok is leesnek.......
Én a legjobban az alázatot hiányolom.De csak magamból tudok kiindulni Én Sose repültem útvonalat repterv leadása nélkül, NOTAM, és METAROK nélkul se.Transzponder mindig. Ha nem repulok 30 napig akkor csak is ellenorzo repules utan megyek! Nem csak egyedül repulok ezert plane, nincs hecc, vicc, és a gepnek és a helyzetnek nem megfelelo manover. Tudom a határaimat, nem feszegetem. Fejben minden repulesemet vissza elemzem és a technikanak hála már minden adat a rendelkezesemre all. Szuper oktatoim voltak,/ vannak. De láttam mindezek ellenkezojet is nem egyszer.
Ami a nagyvasakat illeti oda csak egy szuk rálátásom volt/van vannak bizonyos problémák és nyomás de ott legalább is minden a kereteken belul van.
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.09.20. 19:51:08 -
#32546 Jól látod, ez egy mááásik Fertőzőszentmikolaus!
A egyik kreatívabb pillanatomban hegesztettem egy afcad-ot a default gagyi helyett, de közben beleütköztem pár akadályba, amiket nem tudtam küszöbölni kifelé. E ponton feltárcsáztam Mr. Scenery-t, aki készségesen felajánlotta segítségét; átküldtem neki hát az aktuális afcad fájlt legott, mire Ő - szokásához híven - volt annyira jó fej, hogy nemcsak hogy bugtalanította a fájlot, hanem még egy fotoreál ground tekszcsört is alárakott.
Ezt az mostani, végleges állapotot látod most a képlövéseken alant.
De mivel a kész termék tartalmaz fizetős kiegekből származó cuccokat is, ezért ofisül rilíz sosem lehet belőle. Ez csak a én személyes használatom tárgyát képezi. -
saca79 #32545 Tanulságos és sajnos sok mindenben igaz cikk..
Mielőtt bárki megkövezne nem azt mondom hogy szóról szóra igazat adok a cikk írójának (amúgy se csipem az indexet) de ami igaz az igaz , elment minden a pénz irányába ,még ha a biztonság kárára is. -
saca79 #32544 Köszi ez jó tipp. :) nem tudom miért de nálam mindig a tankolás az első :D -
#32543 ja es figyelj az uzemanyagra is alapbol az FULL de néha be tud kavarni arra is volt egy regi megoldas itt http://proj-amethyst.sourceforge.net/fsx-preserve-state.html -
#32542 Mensd el azt a default flight ot mas neven ne ird felul a default-ot es amikor mas geppel repulsz azt loadold be majd ha bejott akkor valasz repcsit meg repteret, ha meg ngx akkor a defaultnal valasztod a repcsit meg a repteret es utana inditod ennyi, nalam szepen muxik bar a en csinaltam azokhoz mind kulon flight ot amiben az adott gep Cold and Dark allapotban van es el van mente c182_cd, b200_cd...stb amelyik tipusnal ez kell, bar sok ujabbnal nem kell ez a modszer ahol konfigbol tudod a panel statet allitani. de a panel state-et a kulonbozo gepek configjaban is be tudod defaultra allitani kicsit maceras de megoldhato https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc526956.aspx
-
saca79 #32541 Biztos hogy az kavar... Igazabol GA A2A val sincs gond mert az ugye alapbol ugy tölt be ahhogy hagytam... Más GA gepekkel van gáz hogy járó motorral fogad... De sebaj ha nincs ra megoldás hagyom... Olyan gyakran úgyse repülok 737 est. Csak szemet szúrt ez a kis prücök : D -
#32540 Hali, NGX hez nem kell basztatni a default flight ot, mivel a panel state-et az FMC bol tudod betolteni, ergo nem kellenek a regi trukkok se miszerint eloszor a defautl flight-ot toltod be aztan az ngx-et siman tudod az ngx et az elejen majd ha mar le ment az inicializalas akkor az FMCBEN beallitot a neked megfelelot - Cold and dark vagy akarmi ranyopmsz lefut annak is az inicialasa es mar kesz is. valoszinu a modositott default flight od kavar be
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.09.19. 15:12:14 -
saca79 #32539 PMDG NGX 737 használók segítségét kérném. Olyan problémával találtam szemben magam, miszerint FSX indításnál nekem alapból úgy van elmentve hogy a free flight összes gépe c&d induljon el. Kisgépeknél addon gépeknél nincs is gond. 737 es valamiért nagyon furán reagál erre. Betölti ugye a panelt leáll minden szépen. Majd a lista szerinti indítást követően a gázkar nem reagál..VC ben mozog szépen a quadrant de nincs semmilyen reakció. Műszerek szerint minden rendben minden zöld .természetesen kipróbáltam újra elmentettem egy alap freeflightot ezúttal úgy hogy "járó motorral" indítson.Betölt, CDU ban szépen leállítom , majd indítok és minden működik.. Olvastam erről fórumokon, nem egyedi eset, és mindenhol más megoldást írnak erre . Fsuipc ini fájlt törölni kell meg hasonlóak de ne igazán egyértelmű ráadásul sokan írják hogy haszontalan is. Kipróbáltam már mindent Pause stb de semmi . Egyszer elkezdtem szórakozni a retard-al és sikerült életre kelteni de ez teljesen random 10 ből egyszer ha bejön. Ez valami bug lehet? -
#32538 Halihó, jól gondolom, hogy ez LHFM? Az avsim-en lévő FS2004 verzión kívül ezek szerint létezik belőle más verzió is? :O
Köszi előre is! -
#32537 hát majd ha többet tudunk de igy elsőre pilóta hiba sajnos, notamokat forgalmat figyelni kell az az elso a tobbi, utasok, dumcsi, fan a masodik
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.09.19. 10:51:53 -
saca79 #32536 Ez borzalmas :/