33535
  • saca79
    Kis házi DIY kapcsoló panel készülget.. egyenlőre úgy néz ki működni fog :)

A kapcsolókkal műszerdobozzal mindennel czakkunfirc kb 10K ból megvan.FSUIPC vel teljesen testre szabható.Sajnos a kínai piactéren nem találtam csak 12 gombhelyes usb encodert .szóval max ennyi kapcsoló pakolható egy egységbe.
  • saca79
    Szinte mindegy.. nem találtam magyar liveryt hozzá :/
  • Clidey
    Autentikusat vagy fiktívet?
  • Clidey
    Felbukkant egy rejtélyes NG...
  • saca79
    A2A csirokihoz nem tud valaki HUN festést?
  • Hypo #32610
    OFF TOPIC XPLANE 11 http://en.shop.aerosoft.com/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=13900&s_design=simulation4u&shopfilter_category=Flight+Simulation&s_language=english
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.10.11. 12:26:34
  • hrundibaksi
  • KukacMarci
    Használ valaki TacPacket multiplayerben vagy lenne kedve hozzá?
  • berczy #32607
    Szenzációs az a kieg. :D Én még 2004-hez vettem meg, de X alatt sem bántam meg soha. Örülök, hogy újabb vásárló vagy a magyar kiegre! :D
  • Nyiri
    Hétvégén megvettem az LHSim féle Budapest kieget. Csak gratuláni szeretnék a srácoknak. Nagyon szép és FPS barát. Az elején voltak gondok mert nem jelent meg semmi pedig az object_placer benne volt, de megjavult és azóta minden rendben van. Minden fillért megért. További jó munkát kívánok.
  • szili01
    Már engedtem neki.... és akkor is azt írja ki....
  • saca79
    Tűzfal? Engedd meg neki...:D
  • szili01
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban, hogy amikor a REX engine-t akarom indítani ezt irja ki?
    FIREWALL ALERT
    Please make sure rexwxengine2.exe has an in/out bound access via your firewall

Mi lehet a gond??
  • saca79
    Köszönöm! Igy már megvan...
  • polluxware
    úgy keresd hogy beírod először "toggle .... "

ha usb keypress-re akarsz mondjuk navlight on/off-t, akkor először ugye gombot kér (és előtte profil nevet bepipálva hogy ehhez a géphez akarod csak! ahhoz a livery-hez) aztán parancshoz elkezded írni hogy toggle_navlight (vagy ilyesmi)

nagyon rég bazaraztam már..

ha megnézed a modules könyvtárban az FSUIPC doku könyvtárban van egy ilyen hogy "list of FSX and p3d controls.pdf" na abban megtalálod
  • saca79
    Nah pont amit irsz azt nem találom FSUIPC ben. " első nyomasra on masodikra off"
  • saca79
    Köszi ez sokat segít... Pár tutorialt már megnéztem de nem igazán találtam rá megoldást. Toggle mód? Ilyen van? :D
  • polluxware
    olyan gombok mint a taxi light , nav light az mehet TOGGLE módba(az ugye első nyomásra ON-majd másodikra -OFF), a gyújtás kapcsolót meg én úgy szoktam hogy "magneto dec"-"magneto inc" -re adok balra jobbra gombot és akkor tudod exszeszájzolni is könnyen

még annyi ,hogy az a2a gépeknek van shortcut editorja... persze a magnetót én is külön állítottam

azt már nem is mondom ,hogy olyat is tudsz hogy szimultán kap egy gomb nyomást és két LUA-t vagy két macro parancsot dolgoz fel, avagy! két ellentétest gomb elengedésre vagy csak nyomásra.

szóval sok mindent lehet csinálni vele -> youtube tutorialok vannak
  • saca79
    Kellene egy kis segítség valakitől aki keni -vágja az FSUIPC keys beállításokat. Picit elakadtam.
    Konkrétan : Hogyan tudom beállítani egy gombra amikor újra lenyomom akkor off állásba kapcsoljon? Nem igazán találom ... Pl egy kapcsolóhoz (nem billentyű ,specifikus usb gomb) beállítom a magneto switch all on -t és azt szeretném amikor újra megnyomom off állásba kapcsoljon. (ugyanez a helyzet landing taxi stb light kapcsolókkal is. Vagy ez nem lehetséges? Illetve a starter el szívok még A2A cherokee ban ugye külön van starter, ezzel meg azt szeretném elérni hogy addig "tekerjen" amíg nyomva tartom a gombot. (természetesen a gomb amihez rendelni szeretném self return gomb)
  • Hypo #32596
    https://www.cnet.com/news/hdmi-vs-displayport-vs-dvi-vs-vga-which-connection-to-choose/
  • Hont
    A Display Port az nem egyenlő a DVI-vel...
    A Display Port az Display Port.
  • Robertoo21
    ennyire nem értek a lovakhoz :)))

HDMI-vel csatlakozok, igen. Ha a display porton a DVI-t érted akkor van :) Megnézem, hogy a TV-nek milyen pontos adatokkal rendelkezik
  • Hypo #32593
    iletve nvidia kartyaknal 1/2 frame rate opcio is van. Gondolom HDMI-vel csatlakozol. MOndjuk ebbol a szempontbol az uj kartyak nagy elonye a display port, sookal jobb mint az elavult HDMI es ha meg gsync is van akkor plane. De érdemes tesztelgetni a 60 vs 30fps-t regebbi gepen 27 fps volt a sweet spot, most ugy nez ki ez valahol 50-60 között van egyenlore.
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.09.29. 12:59:32
  • Robertoo21
    PMDG777 delete akkor és admin módban installálom - köszönöm!

Megtaláltam a fórumot és van link!

A "monitor" jelenleg egy 69 cm LG tv 75HZ - szóval akkor 75-re maximálom az FPS-t.
    Utána olvastam és írták, hogy "pl ha 60Hz-en megy a monitor és a játék pl 59 fps-sel menne akkor is vissza lesz fogva 30 fps-re. Mivel a képfrekvencia és a játék framerate egymás egész számú többszöröse kell hogy legyen" - akkor ez eredményezhet FPS csökkenést?
  • Hypo #32591
    Hivatalos site, forum es download szekcio minden info ott az updaterol, a fekete kepernyok tobb okbol is lehettek remelem admin modban installaltad. gratula a gephez en vsyncet mindenkepp bekapcsolnam hacsak nem uj monitort hasznalsz gsyncel, framerate nem kell 80-90 a konstans 60 lenne a cel de a konstans 30 is tokeletes:)
  • Hont
    Gratula a géphez!
  • Robertoo21
    Sziasztok!

régebben írtam, kutakodva-keresve config után, mi lenne a legjobb.
    Számolgatva a hitel és egyebek mellett, mi fér bele, eljutottam egy I7-6770K, GTX1060, 8 GB stb... confighoz.
    Több boltot is figyelembe vettem, és megéri kutakodni, mert ca. 100K-val kevesebbért vásároltam, mint az első bolt megkérdezésénél.

Tegnap volt az első teszt, PMDG777, PMDG737, ASN, GSX, LHSIM LHBP-vel. Enyhén felhős volt az idő szóval nem mondható egy erős tesztnek. 30-50 FPS körül volt átlagosan, de felment 80 FPS-re is. (gép nincs húzva)
    A gép maga állított mindent beállítást ultrára, ehhez nem nyúltam.
    Mindenkinek köszönöm, aki "igazgatott az úton" , hogy mire érdemes beruházni. :)

Az elkövetkező napokban, megpróbálok egy megterhelő traffic packot is mellé rakni és kipróbálni mit mutat.

A kérdésem az lenne felétek, hogy :
    - mind a kettő PMDG dobozos. Hogyan lehet SP1D-re felpatchelni?
    - A 777 első betöltéskor teljesen sötét kijelzőket mutatott és nem látszódtak a futóművek. Másodikra kifagyott! Találkozott valaki ilyennel?

Köszönöm a segítséget, előre is!!
  • Hypo #32588
    persze hogy lehet, vagy az egyik vagy a masik csak ne keverd a kettot, ha fsuipc akkor fsx ben mindent tiltsal le a jozt ugy ahogy van, es szepen allisd be fsuipc ben ha egy gazkarod van akkor még egyszerubb a beallitas, nem tudom milyen joysticked van de lehet kell adni egy kis deadzonet, de fsuipcben szepen be tudsz mindent allitani min-max range, linear curved...etc PMDG manulaja nem javasolja fsuipc hasznalatat - az okat ne kerdezd de nem az amit leirnak:))) De semi gond a hasznalataval ha csak fsx ben akarod kezelni akkor :"..When you set the Joystick/Yoke in FSX, the "SENSITIVITY" is "Rate of Change" sensitivity, not "Deflection" sensitivity. If you set the sensitivity lower, the response time is lower, but the control surface will still eventually move to the same position, as it would if you set the sensitivity to high. ieLOW sensitivity = damped response -- SLOW to respond = LUMBERING 747HIGH sensitivity = instant response = Extra 300 So you have some control here, to DAMP down the planes response -- The Question is, what is a REALISTIC setting, and how much does PMDG reduce the response in their air file, and how much should your FSX "sensitivity" contribute. I would recommend minimum "DEAD ZONE"... unless you want to simulate "Slack Control cables", or "Air in your Hydraulics" !! ========= There is an OPTIONAL setting you can add to your FSX.CFG, that will change the "Sensitivity" form the default "rate of change" sensitivity, to actual "deflection sensitivity" If you set this, the , say you set the Sensitivity to 50%, then, for Max deflection of your controller, you will only gte 50% deflection of your control surface.==========================Under[CONTROLS] add stick_sensitivity_mode=0========================= Try it set this way in the Extra 300, and try an "8 point Roll" -- Magic !! Instant response, no more "Slack - Elastic band, control cables " !!
  • abassc
    Sziasztok. Ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok.
    PMDG 737NGX-ben túl érzékeny a joystick. Ifly-nál tökéletes. Ifly az egész throttle-t kihasználja míg PMDG 50-nél már kb 80-on van. Az lenne a kérdés hogy ezt FSuipc-ben lehet finomítani vagy az FSX alap joystick beállításnál hogy ne legyen ennyire gyors?
    Utoljára szerkesztette: abassc, 2016.09.27. 17:37:00
  • Ombika
    Rex cuccok 50% sales,ha vkit erdekel..
  • Hypo #32585
    ne is mond:)))
  • Papirzacsi
    ja, csak fenntartani :-D
  • Hypo #32583
    ok:) erre már legalább nem kell költeni:)
  • Papirzacsi
    Ha kiszámoljuk, akkor csak tisztán a gépidő+oktató 1,8-ra jön ki PPL(A) esetében.és marad 200000 az elméletre, leszállási illetékre, meg a kezdőcsomagra. Ha ennyi az ára hát ennyi.
  • Hypo #32581
    :) szépen megkérik az árát
  • perko
    Lehet, hogy csak nekem újdonság:
    [/URL]
    [URL=https://flyawaysimulation.com/news/4844/]
  • Papirzacsi
    Ha már múltkor valaki kérdezte, aktuális árak a flycoopnál:
    PPL(A): 2005000 Ft
    LAPL(A): ~1300000 Ft
    LAPL(TMG): ~900000 Ft (felkerekített értékek)
  • 2Pete
    Ai Tracker X is képes lesz felvenni és lejátszani, de még fejlesztik.
    Utoljára szerkesztette: 2Pete, 2016.09.25. 13:44:07
  • Clidey
    Az FSRecorder csak egy bizonyos verziója működik FSX alatt, mint ahogy saca79 is írta. De az is bugos itt-ott. Emlékeim szerint régen én is próbáltam, de aztán letettem róla, mert túl bizonytalan volt a működése.
    Hát, sajnos ez van, nincs mit tenni.
  • abassc
    Igazából próbálgattam az FS recordert a dll.xml-ben átírni de olyan jól sikerült hogy eltűnt szinte az összes add-on.Ha kitöröltem vissza jöttek.Régen jó volt vissza nézni még fs9-ben recorderrel ahogy földet érek utasként ablakból nézelődni stb.Túl nagy bajom nem lenne a beépített felvevővel sem csak nem tudom visszatekerni a felvételt lejátszás közben 5 vagy 10 vagy több másodperccel lejátszáskor.
    Hát akkor megbarátkozom és ennyi.
    Köszönöm a válaszokat.Jó repülést.