Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szerverek a nagy érdeklõdésre való tekintettel kicsit lassúak, néha ki-ki hagynak. Lehet, hogy érdemes lesz késõ estig, vagy reggelig várni a vásárlás/letöltéssel.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Úgyhogy könnyû a kettõ között valasztanom. <#confused>#confused>
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
elõre is bocsánat😊
az idézet szóljon emíígyen:
"Sárin keresztül, Bugyiba"
Hát textúrailag és poligonszámilag is rosszabb; kisebb felbontású bitmappok (ami érthetõ hisz jóval korábbi rilíz) és kevesebb poligonból álló kokpit. Összehasonlításképp a 737-ben utaskabin nélkül van annyi fps-em mint a 727-el utaskabinnal egyetemben. Mondjuk a 737 utaskabinnal is meglepõen jó fps-t produkál habár igen szépen kidolgozott az a része is. Nem vesz el olyan drasztikusan fps-t.
FD-ileg szerintem a 737 mindenképp jobb, a 727-nél kicsit furcsának tûnt hogy olyan erõtlennek hat a gép (bár lehet ez így áll közel a valósághoz...nem tudom sosem repültem igazi 727-el sajna) de mégfurcsább az volt hogy 135 csomós besiklási sebivel mikor a küszöb felett lekaptam a gázt, és meg akartam törni a szöget, úgy leestem mint egy lapát szar... :-O Ergo közvetlen földetéréskor lehet(ne) csak alapra venni a gázt 727-es esetében? Hááát...valószínûtlennek tartom. Az viszont pozitívuma hogy (köszönhetõen talán a gyengébbre beállított hajtómûveknek az FD-ben) földön állva alapjáraton nem gurul el, taxizni vele kifejezetten kellemes.
A kokpitje viszont nagyon idegen számomra, valahogy nem tudok vele megbarátkozni...talán ezért sem repültem vele egyetlen útvonalat sem csak néha 1-1 iskolakört azóta mióta tavaly karajcsontkor akcióban beszereztem.
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
http://www.wix.com/swatopluc/castles
Clidey, neked pedig a gyorstesztet köszönöm! Az elsõ bugot, amit említesz, én is észleltem, nekem az összes mûszer halott volt, amíg el nem emelkedtem a talajról, amint viszont a kerekek elrugaszkodtak, hirtelen minden föléledt... 😊
(Igen, akiknek föltûnt, jól látják: valóban képes voltam úgy nekifutni egy fölszállásnak egy ilyen géppel, hogy a mutatók mind lekókadva, a gömbike is oldalra fittyenve pihent, de amíg sebesség és szárnyfelület is van VFR környezetben, addig képes vagyok ilyesmire viszonylagos biztonsággal 😄 Semmi esetre se csinálja utánam senki 😄)
Szóval mindenkinek, aki bevásárolt, és érzi már ezt a pre-karácsonyi kerozinszagot, kívánok sok kellemes repült órát!
én a 727et prószáltam, de az fps ahhoz képest nemtom jobb-e?....
Mivel már egy ideje tulaja vagyok ugyanezen kiadó Boeing 767-esének is, így azokra a tapasztalatokra alapozva fel voltam készülve arra hogy meglehetõsen erõforrás igényes lesz a cucc jó alacsony fps-el karöltve.
A telepítés viszonylag hamar lezaljott, habár meglehetõs vaskos megabájtokkal terheli vinyónkat köszönhetõen a HD minõségû textúráknak. Erre majd még késõbb visszatérek. 😊
Nosza FSX indít.
A grafikai beállításokat hagytam úgy, ahogy évek óta használom a szimulátort, így tudtam a lehetõ legjobban összehasonlítani a gépet más add-onokkal.
Elsõ repülésem végrehajtására kiválasztottam a United légitársaság festését, helyszínként pedig - természetesen - az LHSim egyik repterét, Debrecent. Miután a gép betöltõdött cold&dark cockpit fogadott, ahogy azt el is várjuk egy ilyen szintû röpcsitõl. Elkezdtem hát az ismerkedést a kabinnal. Cockpit familirization ahogy a mûvelt etióp mondja. 😊
A space-t lenyomva tartva körbenéztem, és örömmel tapasztaltam hogy fps terén igencsak jól állunk, még az én lassan a hatodik évét taposó asztali ámítógépemen is. Persze ez nagyrészt annak is köszönhetõ, hogy elektronikai- és fedélzeti rendszerekkel nem nagyon volt dolguk CaptainSim-éknek. A viszonylagos egyszerûségû analóg mûszerek lényegesen kevesebb erõforrást zabálnak mint egy sokképernyõs multifunkciós glass cockpit két különálló FMC-vel megspékelve.
Ha csak pár szóval kellene összefoglalnom, a gép fantasztikusan néz ki mind kívülrõl mind belülrõl. A legapróbb részletek is kidolgozottak, textúrailag és poligonilag is. Lenyûgözõ, tényleg. Kapitányszim hájkvaliti.
Nosza akkor rúgjuk be a mocit és irány Bratyiszlava!
Itt fogadott az elsõ pici bug: lévén az APU már brümmögött mikor a menübõl szerettem volna egy új Flight Plan-t leadni, mikor abból visszatérve a kokpitbe körbenéztem, meglepetten tapasztaltam hogy az APU mûszere nullát mutat, áram sincs sehol, habár a hangja megmaradt neki. Hiába kapcsolgattam mindenféléket nem tudtam normális mûködésre bírni a vasat így kénytelen voltam egy reload-ot nyomni. Aztán helyre állt a rend.
FMC-t ugyebár nem kell programoznunk, így viszonylag hamar elkészülünk a preflight procedures-al, megkezdhetjük a pussbekket.
Majd megkezdtem a gurulást a használatos pálya várópontjáig. Itt ért a második kellemetlenség - amely egyébként nem csak a CS B737 jellegzetessége, sajnos sok més add-onnál is tapasztalható - nevezetesen hogy alapgázon nemhogy csak elgurul de úgy begyorsul hogy épp csak a V1-t nem mondja be... Szóval eléggé kellemetlen állandóan fékezgetni a gurulás során, mert így sokkal kevesebb idõnk jut a kabint felkészíteni a felszálláshoz.
Aztán a pályára kifordulva toltam neki egy padlógázt a gép pedig nekilódult. Vártam a dübörgõ JTD hangot, és meg is kaptam azt amire vártam. Habár láttam már a neten CS 737-hez custom sound set-et, de én személy szerint nem érzem szükségét lecserélni az eredeti CS hangokat - szerintem nagyon jók, pont megfelelnek a célnak. A hajtómûvé is kellemes, és a többi kokpitben hallható hangok is pont jók. Az különösen tetszik, hogy ha sok egymás mellett levõ kapcsolót kell felkapcsolnunk, azoknak sosem egyforma a hangja.
Node vissza a repüléshez.
Miután szépen elvettem a vasat a betonról megkezdtem az emelkedést, és kezdtem fordulni a kurzusra. A gép kifejezetten jól és realisztikusan reagál a kormánymozdulatokra - lehet érezni hogy a gépnek van súlya. Ismét egy kellemes meglepetés. Az egész útvonal során nagyon jól és precízen lehetett vezetni a repcsit, hatalmas jópont a CS-nek, faszájos FD-t sikerült ezúttal összehozniuk.
A robotpilóta beállitásaival és az útvonal egyéb dolgaival nem untatnálak benneteket - lévén a robothoz még nekem is vissza kell szoknom...meglehetõsen régen volt már mikor a TinMouse 737-200-asát nyúztam... 😊))
A megközelítés és a leszállás szintén eseménytelen és kellemesen jól sikerült LZIB-n, ráadásul az fps-em is sokkal jobb lett ott, mint Debrecenben, köszönhetõen a reptér picit egyszerûbb mint LHDC.
Összegezvén, úgy gondolom, hogy ez a CS termék ezúttal egészen kiválóra sikeredett, minden egyes akciós fillérjét megérte, és bánhatja az aki nem vette meg az elmúlt 24 órában. De talán jövõ karajcsontkor bepótolhatja... 😊))
Immáron háromra emelkedett a kedvenc utasszállító röpcsijeim száma FSX-ben: iFly NG, QW Avro és most ez a CS 737... Biztos vagyok benne hogy sokat fogom vele szelni az FSX idejét múlt grafikai endzsinje által monitoromra vetült virtuális égboltot! 😊))
További képeket itt nézegethettek!
Csak sikerült tegnap a CaptainSim 737-200-asát begurítani a hangáromba. A szimulátoros éveim GA repülõkkel teltek eddig, és semmilyen komoly jettel nem repültem, a 300 oldalas manual, bár izgalmas, mégis emészthetetlen.
Szeretnék a CTRL+E-n túl is hajtómûvet indítani, illetve kihasználni egyre több remek kis fícsört, amit ad ez a modell, de ahhoz nyilván az alapfogalmak és rendszermûködési elvek megértése is szükséges. Nem valódi pilóta szinten, hanem egy értelmes szimulátoros szinten, természetesen.
A kérdés az, tud-e valaki olyan "tananyagot", ami több körben, koncentrikusan bõvítve elmagyarázza az alapfogalmakat és az operation procedurest. Elsõ körben olyat, ami a legfontosabb 10%-a egy ilyen gép repülésének, vagyis ami nélkül nem lehet repülni sem (hajtómû pl.), majd ezt fokozatosan ki lehetne bõvíteni olyan rendszerekkel, ami része a repülésnek, de nem feltétele (fények, autopilot, de-ice, cabin pressure, stb.).
Tehát olyan segédanyag elérhetõ-e valahol, amiben benne van, mi mire jó és miért használatos? És hogy ne egyszerûen abc-sorrendben legyen listázva, mert az azoknak jó, akik csak felfrissíteni akarják a tudásukat 😊
Magyarul, angolul, mindegy.
Nem akarom nagyon szétoffolni ezzel a topikot, úgyhogy ha privátban írna, aki tud ebben segíteni, azt megköszönöm külön.
És akkor még egyszer köszönöm 😊
Az FSX_el készített sem jobb egy dekával sem. -szerintem.
Szép napot.
Azért ez nem rossz addon, de lezabálja a gépet, FSX fizetõs:
FS2004 Ingyenes, de nem rossz :-)
Csak gondoltam kipróbálom már FSX barátomat is... De meguntam most már. Sok esélyt kapott már tõlem, de nekem nincs idegzetem a cfg-t mahinálni napokon keresztül +3 fps-ért. Ami egy addon repteren el is megy. 😄 Aztán a plusz 3-ból lesz -10. 😄
///M I Love BMW. :)
Végre ott legalább meg van az a 26 FPS stabilan!
Imádom!!!!