Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Welcome from Toronto! Próbálta már valaki ezt az új Aerosoft airbust? Mennyivel másabb mint az elõdje? Remélem hamarosan elkészíti az Aerosoft az A330 és A340 típusokat is pláne azok után,hogy 5 napja ültem elõszõr igazi A340-en. :-)
Hypo
<#eljen> 😊

i robot
A 727-nek tolni kell rendesen földetérésig és nem ajánlatos 40 fokra kidobni a fékszárnyakat. Pont a szárnyai miatt imádták ezt a gépet mert jóval lassabban lehetett repülni vele mint bármi mással.

Hypo
elég ez, 727 et se nagyon repulom😊 737 200 meg már lecsuztam de annyira az se erdekel😊))) de azért köszi igen erre gondoltam.

Na végre! Normális Airbus! A sok boeing után kis változatosság!

! MEGJELENT ! Kb. 20 perccel ezelõtt megjelent az Aerosoft Airbus X Extended letölthetõ változata. A Dobozos január végén várható. Megvásárolható, és letölthetõ innen: http://en.shop.aerosoft.com/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=12065&s_design=DEFAULT&shopfilter_category=Flight+Simulation&s_language=english
A szerverek a nagy érdeklõdésre való tekintettel kicsit lassúak, néha ki-ki hagynak. Lehet, hogy érdemes lesz késõ estig, vagy reggelig várni a vásárlás/letöltéssel.

polluxware
<#eljen><#wink>

gaspen
Pure XML,plussz a szürkeállományom,és az fsdeveloper fórum aktív bombázása :-) 3D mûszerek mindeütt, amerre csak nézel 😄

Clidey
Akkor ezek szerint valami ilyesmi összehasonlításra gondoltál? 😊 Mer' ennél többet nem tudok mondani kérem kaccsojjaki. 😊))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Én ugyan nem...Bugyiban sem jártam még soha és Sári nevû barátosném sem volt még... 😊))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
😊) koszi😊)) mondjuk besiklasnal velem is ez tortent ha ez vigasztal😊))))

Nesu
látom nosztalgiáztok .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Sajnos nekem elérhetetlen a kisgépes mûszerfal is, nemhogy a nagygépes.
Úgyhogy könnyû a kettõ között valasztanom. <#confused>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

polluxware
attól függ honnan nézzük😊))))

Clidey
Rosszul tudod, pont fordítva...helyesen: Bugyin keresztül Sáriba. 😊

polluxware
egy honlap címet kerestem.. mikor valmi megütötte a szemem...<#zavart1>

elõre is bocsánat😊

az idézet szóljon emíígyen:

"Sárin keresztül, Bugyiba"

polluxware
xml? vagy valmi gau editor progival sikerült?

gaspen
Én késznek tekintem a mûszerek-kapcsolók-izébizék-kütyümütyük programozását, de majd a nagyérdemû úgyis beleköt ebbe-abba 😄

polluxware
Gau-val(-kkal) sikerült valmit kezdeni?

polluxware
Ájjjjjjjj Núúúúúúúúú it!!!!!!!! Ájjjjjjj Núúúú it! <#bee1>

gaspen
Á dehogy, csak azon dolgozunk, hogy fehér karácsony legyen 😊

polluxware
itt valami folyik.. underground módon...<#wow1>

Clidey
Szerintem sajna az se. Amúgyis te most törõggyé' a pilótabácsival meg hogy tudjon rádiózni rendesen!!! <#eplus2>

gaspen
Esetleg egy Morava vagy Turbolet a szoba sarkában? <#nyes>

Clidey
Hát valahogy engem nem hoz lázba az ilyen kisgépes mûszerfal, mert eléggé tipusspecifikus. Ha már homebuild cockpit akkor egy Boeing vagy Airbus, annak mégiscsak nagyobb értelme van. Persze ízlések és pofonok.

Clidey
No tegnap kíváncsiságból repültem egy iskolakört a 727-el is összehasonlításképp.
Hát textúrailag és poligonszámilag is rosszabb; kisebb felbontású bitmappok (ami érthetõ hisz jóval korábbi rilíz) és kevesebb poligonból álló kokpit. Összehasonlításképp a 737-ben utaskabin nélkül van annyi fps-em mint a 727-el utaskabinnal egyetemben. Mondjuk a 737 utaskabinnal is meglepõen jó fps-t produkál habár igen szépen kidolgozott az a része is. Nem vesz el olyan drasztikusan fps-t.
FD-ileg szerintem a 737 mindenképp jobb, a 727-nél kicsit furcsának tûnt hogy olyan erõtlennek hat a gép (bár lehet ez így áll közel a valósághoz...nem tudom sosem repültem igazi 727-el sajna) de mégfurcsább az volt hogy 135 csomós besiklási sebivel mikor a küszöb felett lekaptam a gázt, és meg akartam törni a szöget, úgy leestem mint egy lapát szar... :-O Ergo közvetlen földetéréskor lehet(ne) csak alapra venni a gázt 727-es esetében? Hááát...valószínûtlennek tartom. Az viszont pozitívuma hogy (köszönhetõen talán a gyengébbre beállított hajtómûveknek az FD-ben) földön állva alapjáraton nem gurul el, taxizni vele kifejezetten kellemes.
A kokpitje viszont nagyon idegen számomra, valahogy nem tudok vele megbarátkozni...talán ezért sem repültem vele egyetlen útvonalat sem csak néha 1-1 iskolakört azóta mióta tavaly karajcsontkor akcióban beszereztem.

Nesu
A legolcsóbbanThe FlightSim Storeban kapod meg a kiegészítõket .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

CptSAB
Nem a Carenado érdekel sajna, anno a Flight1-re regeltem be, onnét kellene ez-az, csak ugye lesem, hogy hátha lesz egy kis Christmas Sale dolog.. Mondjuk nem rosszak a simmarketes árak a Carenado gépekre, Archer 181 még érdekelne is, 2600 pénz az nem pénz érte ki tudja .. de ami progi nekem kell, az nincs simmarketen.

CptSAB
Flight1-en szokott lenni karácsonyi akciózás? Még a Carenado gépeket sem látom eksönben.. cd-és szoftverek meg nem nagyon izgatnak.
A nullák már megvannak hozzá 😊

http://www.wix.com/swatopluc/castles

Potom 1 milla. (HUF)

polluxware
le se merem írni mennyibe fáj ez a cucc...

Erre a várólistára én is föliratkoznék... 😊

Nyugodtan hozhatna egy ilyet a Jézuska.

Clidey
Öööö....nemvágom hogy érted? Milyen különbségekre gondolsz?

Hypo
Majsztro koszi az írást, érdekelne mennyiben más mint a 727. Az nekem bejott de azert nem tökéletes.

Köszönöm a leszállófényeket, Hypo, szerintem holnaptól kicsit megváltozik az életem 😊
Clidey, neked pedig a gyorstesztet köszönöm! Az elsõ bugot, amit említesz, én is észleltem, nekem az összes mûszer halott volt, amíg el nem emelkedtem a talajról, amint viszont a kerekek elrugaszkodtak, hirtelen minden föléledt... 😊
(Igen, akiknek föltûnt, jól látják: valóban képes voltam úgy nekifutni egy fölszállásnak egy ilyen géppel, hogy a mutatók mind lekókadva, a gömbike is oldalra fittyenve pihent, de amíg sebesség és szárnyfelület is van VFR környezetben, addig képes vagyok ilyesmire viszonylagos biztonsággal 😄 Semmi esetre se csinálja utánam senki 😄)
Szóval mindenkinek, aki bevásárolt, és érzi már ezt a pre-karácsonyi kerozinszagot, kívánok sok kellemes repült órát!

Hont
<#eljen><#taps>
polluxware
<#eljen>gréét összefoglaló

én a 727et prószáltam, de az fps ahhoz képest nemtom jobb-e?....

Clidey
No, tegnap éjjel és ma délelõtt megejtettem az elsõ teszt reppenést az akciósan beszerzett KapitánySzimuláció 737-200-as add-onjával.

Mivel már egy ideje tulaja vagyok ugyanezen kiadó Boeing 767-esének is, így azokra a tapasztalatokra alapozva fel voltam készülve arra hogy meglehetõsen erõforrás igényes lesz a cucc jó alacsony fps-el karöltve.

A telepítés viszonylag hamar lezaljott, habár meglehetõs vaskos megabájtokkal terheli vinyónkat köszönhetõen a HD minõségû textúráknak. Erre majd még késõbb visszatérek. 😊

Nosza FSX indít.
A grafikai beállításokat hagytam úgy, ahogy évek óta használom a szimulátort, így tudtam a lehetõ legjobban összehasonlítani a gépet más add-onokkal.
Elsõ repülésem végrehajtására kiválasztottam a United légitársaság festését, helyszínként pedig - természetesen - az LHSim egyik repterét, Debrecent. Miután a gép betöltõdött cold&dark cockpit fogadott, ahogy azt el is várjuk egy ilyen szintû röpcsitõl. Elkezdtem hát az ismerkedést a kabinnal. Cockpit familirization ahogy a mûvelt etióp mondja. 😊

A space-t lenyomva tartva körbenéztem, és örömmel tapasztaltam hogy fps terén igencsak jól állunk, még az én lassan a hatodik évét taposó asztali ámítógépemen is. Persze ez nagyrészt annak is köszönhetõ, hogy elektronikai- és fedélzeti rendszerekkel nem nagyon volt dolguk CaptainSim-éknek. A viszonylagos egyszerûségû analóg mûszerek lényegesen kevesebb erõforrást zabálnak mint egy sokképernyõs multifunkciós glass cockpit két különálló FMC-vel megspékelve.

Ha csak pár szóval kellene összefoglalnom, a gép fantasztikusan néz ki mind kívülrõl mind belülrõl. A legapróbb részletek is kidolgozottak, textúrailag és poligonilag is. Lenyûgözõ, tényleg. Kapitányszim hájkvaliti.
Nosza akkor rúgjuk be a mocit és irány Bratyiszlava!
Itt fogadott az elsõ pici bug: lévén az APU már brümmögött mikor a menübõl szerettem volna egy új Flight Plan-t leadni, mikor abból visszatérve a kokpitbe körbenéztem, meglepetten tapasztaltam hogy az APU mûszere nullát mutat, áram sincs sehol, habár a hangja megmaradt neki. Hiába kapcsolgattam mindenféléket nem tudtam normális mûködésre bírni a vasat így kénytelen voltam egy reload-ot nyomni. Aztán helyre állt a rend.
FMC-t ugyebár nem kell programoznunk, így viszonylag hamar elkészülünk a preflight procedures-al, megkezdhetjük a pussbekket.

Majd megkezdtem a gurulást a használatos pálya várópontjáig. Itt ért a második kellemetlenség - amely egyébként nem csak a CS B737 jellegzetessége, sajnos sok més add-onnál is tapasztalható - nevezetesen hogy alapgázon nemhogy csak elgurul de úgy begyorsul hogy épp csak a V1-t nem mondja be... Szóval eléggé kellemetlen állandóan fékezgetni a gurulás során, mert így sokkal kevesebb idõnk jut a kabint felkészíteni a felszálláshoz.

Aztán a pályára kifordulva toltam neki egy padlógázt a gép pedig nekilódult. Vártam a dübörgõ JTD hangot, és meg is kaptam azt amire vártam. Habár láttam már a neten CS 737-hez custom sound set-et, de én személy szerint nem érzem szükségét lecserélni az eredeti CS hangokat - szerintem nagyon jók, pont megfelelnek a célnak. A hajtómûvé is kellemes, és a többi kokpitben hallható hangok is pont jók. Az különösen tetszik, hogy ha sok egymás mellett levõ kapcsolót kell felkapcsolnunk, azoknak sosem egyforma a hangja.
Node vissza a repüléshez.
Miután szépen elvettem a vasat a betonról megkezdtem az emelkedést, és kezdtem fordulni a kurzusra. A gép kifejezetten jól és realisztikusan reagál a kormánymozdulatokra - lehet érezni hogy a gépnek van súlya. Ismét egy kellemes meglepetés. Az egész útvonal során nagyon jól és precízen lehetett vezetni a repcsit, hatalmas jópont a CS-nek, faszájos FD-t sikerült ezúttal összehozniuk.
A robotpilóta beállitásaival és az útvonal egyéb dolgaival nem untatnálak benneteket - lévén a robothoz még nekem is vissza kell szoknom...meglehetõsen régen volt már mikor a TinMouse 737-200-asát nyúztam... 😊))
A megközelítés és a leszállás szintén eseménytelen és kellemesen jól sikerült LZIB-n, ráadásul az fps-em is sokkal jobb lett ott, mint Debrecenben, köszönhetõen a reptér picit egyszerûbb mint LHDC.

Összegezvén, úgy gondolom, hogy ez a CS termék ezúttal egészen kiválóra sikeredett, minden egyes akciós fillérjét megérte, és bánhatja az aki nem vette meg az elmúlt 24 órában. De talán jövõ karajcsontkor bepótolhatja... 😊))
Immáron háromra emelkedett a kedvenc utasszállító röpcsijeim száma FSX-ben: iFly NG, QW Avro és most ez a CS 737... Biztos vagyok benne hogy sokat fogom vele szelni az FSX idejét múlt grafikai endzsinje által monitoromra vetült virtuális égboltot! 😊))

További képeket itt nézegethettek!

i robot
Én is tegnap szereztem be. <#eljen><#taps>

polluxware
yihááááá, óóóólrájti<#idiota>

Hypo
Eeeeegy kis segítséget kérnék 😊
Csak sikerült tegnap a CaptainSim 737-200-asát begurítani a hangáromba. A szimulátoros éveim GA repülõkkel teltek eddig, és semmilyen komoly jettel nem repültem, a 300 oldalas manual, bár izgalmas, mégis emészthetetlen.
Szeretnék a CTRL+E-n túl is hajtómûvet indítani, illetve kihasználni egyre több remek kis fícsört, amit ad ez a modell, de ahhoz nyilván az alapfogalmak és rendszermûködési elvek megértése is szükséges. Nem valódi pilóta szinten, hanem egy értelmes szimulátoros szinten, természetesen.

A kérdés az, tud-e valaki olyan "tananyagot", ami több körben, koncentrikusan bõvítve elmagyarázza az alapfogalmakat és az operation procedurest. Elsõ körben olyat, ami a legfontosabb 10%-a egy ilyen gép repülésének, vagyis ami nélkül nem lehet repülni sem (hajtómû pl.), majd ezt fokozatosan ki lehetne bõvíteni olyan rendszerekkel, ami része a repülésnek, de nem feltétele (fények, autopilot, de-ice, cabin pressure, stb.).
Tehát olyan segédanyag elérhetõ-e valahol, amiben benne van, mi mire jó és miért használatos? És hogy ne egyszerûen abc-sorrendben legyen listázva, mert az azoknak jó, akik csak felfrissíteni akarják a tudásukat 😊
Magyarul, angolul, mindegy.
Nem akarom nagyon szétoffolni ezzel a topikot, úgyhogy ha privátban írna, aki tud ebben segíteni, azt megköszönöm külön.

És akkor még egyszer köszönöm 😊

Csináltam egy tesztet, ez 2004_el van:

Az FSX_el készített sem jobb egy dekával sem. -szerintem.

Szép napot.

Sziasztok! Én is feltettem az FSX_et kb már 10×, de mindig unistall lett a vége. Szerintem annyival nem szebb és jobb, mint a jó FS2004, ha a hardver igényét nézzük. Hja és persze az sem mind1, hogy 3-4GB vagy 20-25GB_ból tölti be a gammát. Nah ezt jól megmondtam :-) Maradok én is az FS 2004_nél.
Azért ez nem rossz addon, de lezabálja a gépet, FSX fizetõs:

FS2004 Ingyenes, de nem rossz :-)

Én is szeretem az FS9-et, kiadása óta ezzel tolom folyamatosan. Azóta meg pláne, hogy hozzá is adtak ki nem kevés "szépítõ" addont.

Csak gondoltam kipróbálom már FSX barátomat is... De meguntam most már. Sok esélyt kapott már tõlem, de nekem nincs idegzetem a cfg-t mahinálni napokon keresztül +3 fps-ért. Ami egy addon repteren el is megy. 😄 Aztán a plusz 3-ból lesz -10. 😄

///M I Love BMW. :)

Hont
Én meg szinte ki se próbáltam még az X-t! Maradok a jól bevált kis FS9 nél...
Végre ott legalább meg van az a 26 FPS stabilan!
Imádom!!!!
+1 teljesen egyetértek. FSX nem hoz akkora hatalmas különbséget, hogy megérjen egy durva beruházást. Plusz FS9 kb. sosem fagy ki, FSX viszont elég sûrûn, pláne, ha jobb gombbal klikkelsz, és használod a menüket. Úgy a 20-30.-ik klikk után csak úgy repül az egész szimulátor. Ezt nagyon utálom benne. Erõs a kísértés nálam is, hogy visszaballagjon az FS9