Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó az élmény beszámoló is.
elõre is köszönöm a segítséget !!!!
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Csak ,hogy Attila halála után nem védte meg õket senki az ottóféle fertõtõl ,akik bosszúból elkezdték irtani a sajátjaikat akik Attilát emlegették Királyukként .
Hitler ezért csatolta vissza azokat a bizonyos területeket !!!
Jó történelmet mindenkinek és Boldogabb fertõmentes ÚJ ESZTENDÕT !!!
Nem véletlen használok én is inkább FS9-t! Van jó pár effect az FSX be, ami a FS9 bõl hiányzik, de nem ad annyival többet, hogy megérje lemondani azokról a dolgokról amiket el kell tüntetni a képernyõrõl, hogy használható legyen az FSX!
Más: Tudom h ez nem szorosan ide tartozik de elkezdtem azon gondolkozni h jobban járnék e ha váltanék FS2004re. Ez kb mennyit dobna az FPSen és egyáltalán megéri (már mint arra gondolok h ha raknék bele addonokat h ellen súlyozzam az "alapból" gyengébb grafikát)? köszi.😊
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Aerosoft airbus extended a belsõ nézet rendben csak a külsõ nem. Igen nem eredeti de eddig erre más nem panaszkodott, nvidia driver a legújabb.

A tudás perszehogy nem díszmagyarkodás, ám bizonyos európai területeket Szent Korona országaiként emlegetni manapság, mikor már semmi közük a magyarokhoz, az bizony az. Ha azt mondtad volna hogy kíváncsi leszel milyen lesz Szlovákia, Ausztria vagy tudomisén Lengyelország, akkor egy szavam nem lett volna, hidd el.
Na de tényleg ne offoljunk tovább, ha még volna hozzáfûznivalód inkább priviben légyszi!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Én sem, de nem hiszem hogy az országállapotért nekem vagy neked kéne szégyenkezni. A tudás pedig nem díszmagyarkodás.Múltismeret nélkül jövõ sincs, sem önbecsülés. Na, kellemes légteret!
As development never stops, there were already changes to version 1.02 as it was send to the server. So we advise you to apply this hotfix 2 to update to V1.02c after you removed 1.00 and installed 1.02.
Attached File AS_AIRBUS-X-EXTENDED_V102c.zip 345.4K 1785 Number of downloads
Sorry for the small hiccup there with v1.02b.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
O, yeh,mindjárt átesés, és SOS! Történelemtanárként üdvözlöm a történelemtanárodat...Mindegy, vegyük úgy, hogy irónikusan fogalmaztam. Legyen akkor Kárpát-medence és környéke.
Ha már így benne vagy a témában nincs kedved a blackbox bétáját is górcsõ alá venni?😄
http://goo.gl/gd6Zi5
Nem is tudom hol kezdjem...talán ott kellene hogy mióta megjelent, tervezgettem hogy egyszer majd jó volna kipróbálni, szorgosan le is töltögettem a net setét oldalán felbukkanó különféle verziókat, de a telepítésig egyik sem jutott el.
Részint talán azért mert elriasztottak a már aktív használók néhol meglehetõsen negatív véleménye a hardverigényérõl, és megvallom õszintén a f*szomnak sem volt kedve Tájfun repülõket (értsd: diafilmet - a poént érti aki érti... 😄) nézni a monitoromon.
De aztán a mai téma felvetõdése után gyorsan lecsorgattam a legfrissebb verziót, mert úgy gondoltam ha törik akkor szakadjon. Telepítés után sajna az 1.02 verzió "b" peccsét már nem tudtam alá rakni mert malware-t sikítozott rá a szofosz, dehát végülis akkora egetrengetõ változás gondolom nincs a "sima" 1.02-höz képest (nem néztem utána).
Szóval FSX indít. Ríl vedört nem reszkíroztam meg, csak beállítottam egy majdnemkék eget, hogy ne 5 hanem 6 pfs-em legyen. Kiinduló reptérként ezúttal KSFO-t állítottam - a mostanság neten terjedõ A380 múvi ihletett meg, na. 😊
Idõpontnak pedig hajnalt, hogy mire elérek KLAX-ra, szépen kivilágosodjon, így az éjszakai kokpit fényeket és a nappali kinézetét is szemrevételezhessem.
Miután betöltõdött a situation, szokásomhoz híven körbenéztem a kokpitben. Ehe...hát rövid idõn belül már másodszor kellett kellemesen csalódnom; elõször ugye a CS 737 most pedig ez az Aerosoft 320 is meglehetõsen kellemes fps-el ajándékozott meg mindenféle elõzetes félelmeimet pillanatok alatt szertefoszlatva. Átlagosan 20-25 fps-t nyomott ki az én 6 éves masinám KSFO default repterének egyik csápján álldogálva! Örülés voltan vala, na! 😊
A fényeket felkapcsolva egy szépséges és mindamellett nagyon realisztikus látvány is fogadott. Ez az Airbus bizony meg van csinálva, de kurvára! Sehol egy elcseszett poligon, egy elnagyolt textúra! Nagyon szépek a bitmap-ek amire még rá is dob egy lapáttal hogy az összesre rá van engedve egy kis pre-rendering effect amitõl mégbrutálisabb az összhatás. Tulképp e téren nagy változás nincs az elõzõ fapados 320-astól, már az is legalább ilyen szép volt. A külsõ modellrõl ugyanez elmondható; szemet gyönyörködtetõ látvány! Egyedül talán azt tudom felhozni a külsõ modell gyengéjeként hogy 3DSmax-ból történõ exportálásakor a modell középpontját sajnos valami okból kifolyólag elõrébb vitték mint ahol kellene legyen, így néha távolabbra kell zúmolnunk mint feltétlen muszáj volna ahhoz hogy az egész gép benne legyen a képernyõben. Nadehát mivanakkor...együtt lehet vele élni. 😊
Összegezvén a külsõ-belsõ dolgokat: hibátlan, gyönyörûségesen szép!
És akkor most jöjjön egy pici technika. Nem. Inkább egy kép:
Na, most jöjjön a teknika. Szóval leszögezhetjük, hogy szépet fejlõdött ez az Airbus az elõzõ, meglehetõsen butácska-sutácska rilízhez képest, ám még mindíg van temérdek inaktív terület ami nem mûködik, ahova nem tudunk klikkolni. 😞 Így nem olyan nehéz fps-t spórolni. Meg úgy sem, hogy tulajdonképp minden mûszerbõl csak egy van, és az van megduplázva az F/O oldalán is, tehát ha a Cpt oldalán leoltom a MFD-t akkor a C/O oldalán is leoltódik. Így gyakorlatilag csak egyetlen gau-t kell megírni aztán két helyre kirakni. Fps spórolás a köbön. Engem végülis nem zavar, de a hardcore érbász júzereknek lehet nem esik olyan jól. 😊
Kép megint:
A másik kellemes átb*szás amin jót mosolyogtam, hogy Éroszofték megspórolták a két FMGS-t is, az F/O oldalán levõ ugyanis nem az FMGS szerepét tölti be hanem a gép egyéb paramétereit lehet belõle baszkurálni (hangok, panel állapotok, stb.). Szóval itt is csak egyetlen FMGS gau dolgozik két különálló helyett, amit más cég (iFly, PMDG, stb.) feláldozott az fps oltárán.
A kámpjútör felprogramozásának leírásától most eltekintenék, errõl mindenki találhat bõséges infót a neten. Elég az hozzá hogy én is meglehetõsen hamar végeztem vele. Sajnos. Azért reméltem hogy ha már extended a verzsün akkor itt is lesz valami kiterjesztés...
Szögezzük le, én nem vagyok egy olyan hárdkór júzer aki egy órát pepecsel még a repülés elõtt az elõkészítéssel. Nekem bõségesen elegendõ 5-10 perc maximum, amíg gyorsan lejegyzetelek mindent amit az FMC/FMGS-be bekõ pötyörészni. Szóval engem azért annyira nem zavar hogy ezen Érbásznak sem olyan mélyenszántó a felporgamozása. Bocsássátok ezt meg nekem. 😊
No akkor kezdjük meg a gurulásotot.
A gép kellemesen viselkedik, nem gyorsul, nem lassul. Ha eltaláljuk a megfelelõ gázállást, gyönyörûszépen kitaxizik a pálya végéig. Egyedül tán az orrfutókormányzást kell szokni - nekem picit furcsa volt az exponenciális viselkedése, de végülis úgy szummáztam hogy miután ráérzett az ember a használatára, sokkal jobb mint bármelyik más megoldás. Határozottan megtetszett.
Hangok. Nekem ezek is tetszettek mind a külsõk mind a belsõk. Bár nem vagyok az a vájtfülû szimmer aki azt is hiányolja hogy nem hallani a középsõ kompresszorfokozat 3-as lapátján felkenõdött légy belének suhogását, de azért felismertem azt a jellegzetes Airbus hangot amit a való életben is megszoktam.
Az is nagyon jó fícsör hogy különféle kokpit zörejeket is lehet állítani, nagyon realisztikussá teszik a fílinget. Bár az is tény, hogy az útvonal végeztével komolyan elgondolkodtam azon hogy szerencsétlen F/O-hoz hívok valami orvost vagy törzsi varázslót mert szegény végigköhögte az egész útvonalat. 😄
Végezetül a legfontosabb. Az FD. Szerintem ez is kellemesre sikeredett. Nem túl bika nem túl gyenge a hajtómû. Az FBW is nagyon szépen mûködik, bár szokni kell az én Boeinges lelkivilágomnak. 😊 De tényleg szépen vezethetõ a gép kézzel is.
Kicsit féltem az érkezéskor velem oly sokszor megtörténõ hibámtól miszerint alig tudok lekontrázni eszméletlen sebességrõl elfogadhatóra hogy futót-fékszárnyat nyissak, s midõn már csak két navpont volt elõttem a becsapódásig és még 230 csomóval robogtam, kezdtem aggódni. Ám ezt is nagyon szépen megoldotta ez az Airbus. Kis interceptort nyitva gyönyörûen lefékezett úgy ahogy azt elvártam. Meg is lepõdtem mind magamon mind a röpcsin. A robotot bekapcsolva hagytam gondolván kipróbálom a sokak által olyannyira dícsért autoland funkciót, ám a küszöb elõtt fél NM-el egy hirtelen ötlettõl vezérelve mégiscsak kikapcsoltam - hát basszameg mégiscsak pilótából vagyunk, legalább a le-felszállást hadd csináljam már én, nemde?! 😄
Szóval végülis kézzel tettem le a cuccot, elsõre viszonylagszépen is. Értsd: nem bedetonáltunk, nem is megérkeztünk, hanem szépen leszálltunk. 😊
Összegezvén: az FD is nagyon kellemes, bár egy hivatásos vizeres bácsi biztos találna benne hibát. Lehet meg is mutatom majd 1x1-nek. Éééérted: egyszer egynek! 😄 (Bocs!)
Na ennyit a röpcsirõl nagy vonalakban. Én a magam részirû nagyon kellemesen csalódtam ebben a gépben is csakúgy mint írásom elején megemlített CS737-ben. Mind fps mind repülési élmény mind pedig az összhatás szempontjából nagyon jól sikerült darab mindkettõ, csak ajánlani tudom õket mindenkinek! Még azoknak is, akik a mainál talán kicsit gyengébb vassal rendelkeznek; mindkét gépet - és az FSX-et is - be lehet állítani úgy, hogy nagyon kellemes órákat lehessen eltölteni a pilótafülkéjükben; ne hogyjetek az elõzetes rémhírterjesztõknek! 😊))
További képeket a próba útvonalamról itt találhattok.
Kösz hogy elolvastál!
Kilroy was here
már minden a miénk, csak még nem tudunk róla, mert a kóóószaszem még nem vezette fel..
érted?!
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Ez is Európa állítólag.
Egyenlõre. <#nemtudom>#nemtudom>
Bár Ázsiát is jól megcsinálták.
Engem is nagyon érdekel, fõleg az, hogy a Szent Korona országai hogyan lesznek lemodellezve...
Itt vannak képek róla.
ORBX announcing a FTX Global!
"In 2013 we will be releasing a FTX product that covers the entire world with FTX textures combined from the twelve different regions we have developed since 2008 including England and Wales. It won't be a perfect solution because it is textures only (no landclass, airports, POIs, or geodata), but it will cover the whole globe with Orbx so you never have to experience FSX default again."
PMDG ,QualityWings ,Aerosoft ,Captain Sim (a bughalmazával együtt) ,Carenado ,
Commercial Level Simulations MD 81/82 (ezt nagyon összerakták) ,LevelD ,I.R.I.S. sim ,MILVIZ ,A2A simulation
itt nézz körül ,ha valami jót akarsz .
Tekintve hogy tudtommal az Airbust is ugyanazok csinálták mint a 737 Classic-ot a Wilcóéknál, így láttatlanban is bátran ki merem jelenteni hogy az Airbusuk is egy nagy kupac szar, nem is lehet egy lapon említeni egy Aerosoft termékkel.
Ez utóbbi elsõ kiadását volt szerencsém kipróbálni és bár rendszerileg nem is volt az a hûdenagydurranás, grafikailag és kidolgozottságilag fényévekkel volt jobb bármely Wilco szarságnál. A mostani Extended verzió pedig 1000% hogy minden tekintetben utcahosszal elõzi a Wilco-t.