Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Mondjuk az összes géptipust nem tudtam ellenőrizni értelem szerűen, hisz ahhoz kellenének további repterek is, meg állítgatni az időpontokat... De amikkel most találkoztam az Z526F, Z42, Z142, An-2, Falke, Kánya, C152, C172...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Hát nem tudom nálad/nálatok mi van, de most kipróbáltam én is: árnyékokkal, mindennel, faszán műxik az AI traffic! <#hawaii> P3D v3.3.5

A bgl-t semmi esetre sem szabad konvertálgatni semmivé!!! Az úgy jó ahogy van!!! Emlékszem, napokat szívtam vele, mire rájöttem, hogy ha FSX-es forgalom bgl-t gyártok, miért nem látszódnak a repülők?! Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve FS9-es bgl-ként mentettem el, és hopp, egyből ment minden mint a karikacsapás!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Egy közös repülésben én is benne lennék 😊

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

berczy
Árnyékot kapcsold ki! A gépárnyékot, különben tizede látszik, vagy annyi sem. Ennyi "baj" van vele.
Ha nem megy, konvertálni kell a *.bgl traffic file-t FSX-re, asszem az AIFP3 nevű progival.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Az AI gépeket megnéztem, viszont a Traffic_LHSim_HUN_FS9.bgl fájl-t nem ellenőriztem. Mérgemben unistalláltam aFSX-et. Újrarakom és megnézem. Ha másnál jó nálam is annak kell lennie. Köszi a segítséget.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Frequency
Na,felszálltam Pérről..körberepültem a Balcsit..és egy géppel sem találkoztam.Azért gratulálok a munkádhoz,jó látni hogy még nem veszik ki a szimezős nemzetség!Amúgy szoktatok online-ban repkedni?Jó lenne valamikor összehozni egy Magyarországi körutat!

Clidey
80%-on is már látszódnia kellene a forgalomnak, mert direkt úgy írtam a menetrendet, hogy 1%-nál is már közlekedik mindenki aki él és mozog. 😊

Frequency
Persze minden fizetős Magyar repteret megvettem.Még a csúszkát megpróbálom maxra húzni..mert kb.80%-on van.A bgl.fájl is a helyén.

Clidey
Az FSX nem használ külön könyvtárat az AI gépek számára. Ugyan ott vannak, mint a többi (repülhető) gép.
Azt ellenőrizd le, hogy az Aircraft mappában ott vannak-e az "AI" kezdetű könyvtárak, illetőleg a .../Scenery/World/Scenery mappában ott van-e a Traffic_LHSim_HUN_FS9.bgl fájl.
Illetőleg magyarországi reptereket se ártana telepítened, mert ha az FS nem találja a repteret ahova pakolnia kellene az AI-t, akkor nemes egyszerűséggel nem jeleníti meg az AI-repcsit sem.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.09.16. 19:09:25

Tökéletesen működik nekem SE vel is... A linkelt kép is steam edition ban készült. Settings/Traffic Ai Ga traffic csúszka fel van húzva agyig?

Clidey
Igen, nemrég kaptam is a mailt, hogy nagyon sajnálja és azonnal eltávolítja... Mondjuk nem vallotta be, de szerintem ő, az admin csinálta az egészet. Csak pechje volt mert épp arra jártam. 😊

Amúgy ez volt az:

Félreértés ne essék azért, én sem vagyok ma született kátrány, nekem is vannak "sötét" cuccaim, mint sokmindenki másnak, a különbség csupán annyi, hogy amit én megkaparintok, azt utána nem teszem vissza a netre jópénzért... Ha emberünk kirak egy képet a Zlinről, és odaírja hogy visszafejtette és odaírja hogy visszafejtette hogy 3DSMaxban szórakozzon vele, egy szavam se lett volna - találkoztam már ilyennel. Csak ő nem elégedett meg ennyivel.
Na mindegy, levette, téma lezárva. 😊

Frequency
Akkor lehet az SE miatt van,nekem is az van..és semmi.

Igen átmásoltam. Az LHSimulations AI traffic for Hungary oldalon le van írva mit kell csinálni, aszerint jártam el. A FSX- ben amikor azt használtam működöt, most az FSXSE-ben nem működik.

Picit sem "felesleges"

Ajánlott kb a 4.bekezdéstől alaposan elolvasni 😊

Frequency
Szerintem oda felesleges másolnia,ott ugyanis a vezethető gépek vannak.Ezek pedig csak AI gépek..Amúgy nálam sem működik.

berczy
Jogos.
De úgy látom léptek, 404 a hivatkozás.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Átmásoltad a cuccost az aircraft mappából (alapból a telepítő ide rakja) a simobjects/airplanes mappába?
Utoljára szerkesztette: saca79, 2016.09.16. 15:16:38

Sziasztok!

Elég régen használtam az FSX-et, most kedvet kaptam elővenni. Megvan a jogtiszta FSX is de most az FSXSE-t raktam fel. Eddig nem még telepítettem semmilyen addon-t. Megpróbáltam a HUN AI-t életre kelteni de nem sikerült. Oda telepítettem ahogy le van írva, árnyák kikapcsolva, de semmi. Nem tudom, hogy esetleg valamit nem jól csináltam, vagy más lehet a probléma? Valami jó tanácsot kaphatnék-e ? Hálás lennék érte. Néztem a FAQ-t de az utoljára 2009-ben volt frissitve, azt hiszem akkor még nem volt SE.

Clidey
<#eljen><#hawaii><#eljen>

Clidey
Jaja, régen én is begyűjtöttem mindenféle free cuccot, amit használhatónak ítéltem a hazai forgalom számára, de aztán végül úgy döntöttem, nem állok neki egyenként mailokat küldözgetni minden egyes szerzőnek.

Apropó, lustaság. Úgy látom, más is lusta volt levelezgetni:

Zlin 142

Bárki is volt, szépen visszafejtette a modellt, visszarakta 3DSMax-ba, és feltöltötte szépen erre a honlapra. Persze a tudtunk és engedélyünk nélkül. Szóval ha valaki megkaphat valamit ingyér, legalább annyi gerince legyen már, hogy utána nem akar belőle nyerészkedni! <#boxer><#kocsog><#gunyos1>
Mert ugye az oldal azt mondja magáról, hogy ingyenes 3D modelleket tölthet le az oda tévedő, ám a letöltéshez Diamond level membership szükségeltetik, ami mégiscsak $75.... Szóval rohadjon meg a szemétládája!!!
Írtam az adminnak, kiváncsi leszek a válaszára...

Nekem bejön FSX en is a HUN AI 😊

CptSAB
Jó van no.. nem fikáztam <#crazya> Mindössze meglepődtem, amikor az Albatross előtt elsuhant a homoki közelinél egy An-2! <#awink> Valahol megvan a teljes magyar Mig-21, Mig-29 és Jak-52 csomag amit pingáltam, csak már én sem tudom merre. Összeszedtem 3 évvel ezelőtt (kb.) a teljes fellelhető ai gépet egy AI_MIL_90s illetve egy AI_MIL_2K packhoz. De az elmúlt pár évben annyi minden változott meg, hogy sajna még addig sem jutott el, hogy legalább én örömködjek benne, mint amúgy sok másban meg igen. <#crazya>
Clidey
Az FS AI menetrendjének erős korlátai miatt nem a reális forgalom készítése volt a cél, hanem hogy az FS-ben létező magyar reptereken forgalom legyen. Persze azért próbáltam egy kis realizmust is belerakni - már amennyire a korlátok engedték.
Mivel katonai AI gépeim nem voltak már abban az időben (sem), így azok a gépek járnak Taszárra amelyek rendelkezésemre álltak. És hogy elébe menjek a következő kérdésednek: semmi kedvem nem volt nekiállni levelezgetni mindenféle developerekkel hogy használhassam a vadászgépeiket.

CptSAB
"Végeztem X alatt teszteket 8 méter/pixeles globális textúrákkal, de ronda mint a bűn" A félreérthetőség végett.. megnéztem, milyen, ha pl egy járásnyi - megyényi területet konvertálok be. A repülőterek alatt 1m-pix ill. 0,5 m-pixeles képek vannak.
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tőletek. Emlékeim szerint, az AVSIM fórumán volt régebben egy topik ahol használt hardvereket lehetett eladni és az eladás feltételekhez volt kötve. Tegnap kerestem ezt a topikot de nem találtam, ha minden igaz 15 vagy 30 hozzászólás és egy év regisztráció után lehetett meghirdetni az eladásra szánt dolgokat. Mivel nekem csak 1-2 hozzászólásom volt, így esélytelen a dolog.
A kérés a következő, van egy eladó MicroFly kollektív karom, tekerhető gázkarral, hibátlan, alig használt. Az ára miatt itthon nem tudom eladni. 360EUR újonnan postával, az enyémet 260EUR-ért adom postával együtt. (e-bayen már hirdetve van de szeretném több helyre is feltenni) Szóval, ha van valakinek az AVSIM-en regje jó sok hozzászólással és a topik is létezik még akkor segítséget kérnék az eladásban. A vezérlő hibátlan működésű, szép állapotú és igényes gyártás. Egy olasz srác készíti. Élmény vele helikoptert repülni, meg vagyok elégedve vele de a hobbyval fel kell hagyjak egy időre ezért eladó.
CptSAB
FSX alatt tökéletesen működik az AI Traffic. Meglepetésemre, Tibi olyan repülőterekre is állított be forgalmat, ahol mondjuk az adott típus nem volt jogosult leszállni. (Taszár) 😄 De ez nem gond, legalább a szimulátorban leszáll oda valami, ha már a valóságban egy rakás gaztenger, meg szétrabolt, lepusztult siralomház. Sajnos az FSX-ben eredetileg megtalálható repülőterek jó néhány problémát okoznak, ami minden FS újratelepítést követően másképpen jelentkezik. A régi nagy négyzeteket (FS9) én nem raknám fel X alá. A 9 alá készített sceneryk még nem sablonos színezéssel készültek, és bizony a gyenge felbontás miatt X alatt furán mutatnak. FS9-ben max. 600 fa és 300 épület kerülhetett egy LOD9 cellára. Végeztem X alatt teszteket 8 méter/pixeles globális textúrákkal, de ronda mint a bűn, és furcsán megfakult az eredeti alap. Az összes új repülőtér alap, mindössze pár négyzetkilométer területet fog le. A szinezetet az Orbx Globalhoz igazítom / igazítottam, így a földrészlet határok illetve zajvédő erdősávok mentén lettek megvágva.
Utoljára szerkesztette: CptSAB, 2016.09.14. 22:28:15
Clidey
Igazság szerint én sosem próbáltam ki se a sceneryket se a AI röpcsiket FSX-ben, csak emlékeim szerint anno volt szó róla hogy valamiért nem/nem jól működnek FSX-ben (nem az árnyékokra gondolok), így aztán sosem kerítettem rá sort hogy magam is megnézzem. De lehet hogy most majd... 😊))

berczy
Köszönöm! 😊

Egyébként ja, ez jogos lenne, de mégsem, mert ugye azon VFR reptereket, ha csak alapokat is, be lehet tenni X-be is, és akkor ez a probléma sem probléma már. Nálam tele a légtér akis GA gépekkel, nagy élmény mondjuk pl. Vári Gyula gépével itt-ott összefutni. 😄

Clidey
Előbb-utóbb tuti! <#nevetes1> És gratula a félórádhoz! <#eljen><#hawaii>

Ezzel az AI val meg akkor az a baj, hogy habár a röpcsik megvannak, de a repterek ahova közlekednének, azok nincsenek - legalábbis a döntő többsége. Mert flightplan-t Tomibá FS2004-es VFR reptereihez írtam. Ott viszont nagyszerűen működnek, tele a légtér, és van csomó reptér is. <#awink>

berczy
Hohó... Hát az simán lehet és bocsesz, hogy full figyelmetlen voltam. Egyszer csak sikerül majd összefutni. 😊
Tiszta mámorban voltam, mert meglett a második fél órám is aznap. 😊

Egyébként lehet, hogy nem X-re csináltad, de nekem tökéletesen működik alatta, nem tapasztaltam semmi hibát vele. Max, ha az árnyékok be vannak kapcsolva, nem látszik a fel kb. De gépárnyékot úgysem használok ezért sem.

Szoval fsx controls axis fül es ott legörgetem a megfelelő joyt.... Nah igy már menni fog. 😊

Hypo
Lehet FSUIPC nelkul is siman fsx ben a meglelelo axist hozzarendelni, de kesobb erdemes FSUIPC ben ha tobb fajta gepet akarsz Single engine, Multi Engine stb. Ha win felismerte onnantol mar egyszeru,

Nekem meg olyan kérdésem lenne hogy több joyt hogyan lehet egyszerre fsx hez rendelni. Pontosabban a saitek yoke mellé akarok berakni egy masikat amiről az oldalkormányt tudom kezelni. Fsuipc ben kell? Netem lattam valami leirast de az csak arra tért ki hogy peldaul a gázkarokat elszeparaljuk vagy testre szabjuk nem egymotoros gépek esetén.

Tudjátok miért van az hogy 3 monitoros képernyőn miért nincs 2D panel? 2 monitornál van.

Clidey
Annyit azért hozzátennék, hogy nem generic fsx-esek a modellek emiatt material és egyéb problémák előfordulhatnak, de alapjaiban véve úgy hallottam használható fsx alatt is. <#zavart1>
Régebben nekikezdtem a csomag fsx-be való konvertálásának, de aztán abbamaradt a lelkesedés... <#zavart2>

ui.: Tegnap mintha téged láttalak volna beviharzani a klubházba még a sorakozótok előtt - mi ott ültünk kint a teraszon a Jenőkéékkel meg a Potterékkel -, de aztán gondolom eltűntél a sörök között... <#bee1>

Clidey
ty <#wink>

L Viper
Tökéletes <#eljen>
berczy
Tetszeni fog, ajánlom! Mellesleg Maestro munkája. 😊

Nah ezzel már szemeztem csak megzavart hogy fs2004 hez van... A többi részlet elkerülte a figyelmemet miszerint fsx el is működik.Rappilantok majd. 😊

berczy
Itten van egy fasza magyar forgalom. Elég jó, ismertebb hazai gépekkel feltöltve.

AI GA traffic Hungary

Köszi! Orbx napocska... van fent REX de a sun ki van kapcsolva nem tetszik... Ne magyarázzam: D délben még nem nagyon néztem de szándékomban áll minden napszakban megnezni. Gyakorlatilag csak Ga vfr-t repülök. Erre van belőve minden LH sim cucccok par sajat scenery LHUD, LHHO amik a szivemhez nőttek még egy nyiregyhaza jó lenne.illetve nem tud valaki jo GA traffik-ot Fsx hez?

Hont
Pü ment!
Erre kellene még valamit kitalálni , hogy a PÜ-k jobban észrevehetők legyenek.
Már kísérletezek új CSS kódokkal, de nem egyszerű, mert ami W10-n jó, az W7 nem működik...Ami PC-n jó, az meg mobilon akasztja meg az oldalt...
Arról nem is beszélve hogy ami fél éve egyszerű volt, most azt se tudom, hogy fehér vagy fekete.
Minden esetre el lehet tökölni ezekkel a scriptekkel!
Clidey
Köszönöm! <#wink> Hátha ez kicsit megpörgeti majd a topikokat...
De ennyiben ki is merült e téren a tudásom... <#zavart1> Az utolsó mozzanat - a hsz háttér átlátszóvá tétele - is csak Sanyi segítségével jöhetett létre! <#worship>

L Viper
Napról-napara egyre szebb az FS fórumok megjelenése Maestro! <#eljen>
JoopZzz
Nagyon szép!Délben milyen?Az a helyzet,hogy kellene egy jó "graphics" programozó,és csinálni egy rendes Nap animációt!Akkor talán ahogy telik az idő,nem az ambient color erősödik..😄 Ha belegondolunk,akkor igazából sem a tárgyak,élőlények nagy részéből jön a fény,hanem Napsugár verődik vissza..😄 Az a nagy szívfájdalom,hogy egy gagyi szarban fullos a fény..Vagy legyen 60GB ,azt telepítem egész nap,csak ne kelljen már szívni vele..😞 Lassan 2017!A jó grafika ,most már alapnak kéne lenni,mint a nagyobb helyeken a körforgalom..😄DDD
Ennyire nem rossz a helyzet 😄 egész élvezhető. Inkabb úgy mondanám Amd vel több a kompromisszum. Persze ha valaki hozzám vágna egy intel kombot nem fakadnék sirva, gondolkodas nélkül le cserélném: D

Clidey
...már csak az fps-t kellene felszedni a padlóról... <#hehe><#eplus2><#vigyor1>

Igen

hrundibaksi
Használja valaki az FSX-et AMD konfigon?
Végre valahára minden a helyére került ...