33535
  • Nesuten
  • berczy #26988

http://444.hu/2013/10/28/a-solyom-belopakodott-a-vilag-vezeto-hirei-koze/
  • bur07
    Tisztelt uraim!

Megint segítséget kérek. Festést újra elmagyarázná valaki illetve a segéd programok linkjét megadná. Szeretnék HA-LOA és HA-LKB festést fsx IFLYhoz

Köszönettel
  • polluxware
    orbx scenery-k tartalmaznak szép fákat is... mondjuk az fizetős, de legalább kapsz egy szép nagy területet. "ORBX Pacific Northwest" ami a legjobban megéri sztem
  • Swy00
    akkor inkább maradjunk a játéknál és sztem se vigyünk itt politikát a dolgokba. én külön örülök h mióta itt figyelek még nem merült fel semmi ilyesmi. szóval lenne is egy kérdésem. én az az ingyenélő típus vagyok... na jó nem, de gyengus i5-ös nvidia 635-ös (2GB) gépemre nem szeretnék túlzottan bevásárolni, főleg h a win 8-cal kűzdök és az fsx sincs felinstallálva, csak bemásolva működik a cből, mert valaha fent volt de uninstllal nem jött le így delete-tel töröltem, majd rájöttem h installálni se tudom így visszapakoltam oda ahol volt. szóval e félresikerült hosszú mondat után a kérésem az volna, hogy most kivételesen úgy látom h bírna a gépem többet. szeretnék szebb textúrákat. rondák ezek a fák nagyon, de nem találtam ingyenes kategóriában semmi ilyesmit. tudnátok nékem ajánlani vmi csomagot, hogy ne legyen ilyen brutál ronda?
  • berczy #26984
    Jé, nekem is feltűnt. Mondjuk írhattál volna Te is sim-es dologról, de sebaj...
    (Már vártam, tudtam, hogy valakinek be kell szólnia.Szerintem ennyi még belefér.)
  • polluxware
    okt 26 van ma...

uccsó hozzászólás mikor volt?

(ennyi idő csak elég volt lejelenteni ,nem?)
  • polluxware
    a látszat csalóka ám!
  • carlosfly
  • Pelsodriver

Nem akarom népünk nagy bölcseit megsérteni, de mintha ez egy repülőszimulátor fóruma lenne...nekem legalábbis az elmúlt években annak tűnt...
  • berczy #26979
    Hidd el, nem a választáson dől el a dolog, hanem a fejekben. A választás már csak ennek ki-, vagy ki nem fejeződése.

Arra meg, hogy leszarja mit akar a többi, megint csak azt tudom mondani, hogy az egyes ember fejében kell megtörténjen a változás.

Mondok egy példát: Korrupt a rendszer, szajkózzuk szinte mindnyájan. De abban a pillanatban, amikor ez a rendszer gyengesége épp nekünk kedvez, vígan élünk vele. Hadd ne mondjam, mondjuk ügyintézésnél. Egy kis csúszópénz, máris hamarabb el van intézve. Szóval, amit utálunk a rendszerben, ugyanakkor szeretjük is. Itt van a probléma, ezért topogunk egy helyben. Csak mivel általában a nagy korrupcióból kihagynak minket, hát utáljuk. :)))
    Ezek a dolgok nem egy választáson dőlnek el. Akár idézhetném Széchenyi szavait is: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel..." És bizony, hogy így van. :)
  • polluxware
    ez szép gondolat;)

ott ahol nem csalják el a választást ott ez működik is;)
  • polluxware
    hidd el van köztük nagyon "kevés" aki k.-ra le**arja mit akar a többi... (csak az aranygaluska szintjén max:)

• berczy #26976
    No igen. Csak valahogy azt kéne megérteniük az embereknek, hogy nem az múlik rajtuk, nem az a felelősségük, hogy hová szavaznak, hanem, hogy belül tud-e annyit változni az egyes ember, amennyivel felül tud emelkedni jelen helyzeten, pártos politikán és képes egészében, felelősen látni a dolgokat és azok alapján dönteni, akár választáskor. Az egyén igazi felelőssége abban rejlik, hogy vajon le tudja-e, van-e bátorsága ledobni a pártok, a hatalom által ráaggatott szemellenzőt és anélkül látni a dolgokat.
  • berczy #26975
    Ugyan, tőlem nem kell, csak beszélgetünk, a véleményed fontos! Olyasmire akartam célozni, hogy amíg táborokban gondolkodunk (pártosan), addig mindig működni fog az ősi, oszd meg és uralkodj elve. Pont ez csinálja mind, elég látni, hogyan ugranak ismeretlenek egymás torkának beszélgetésekben, csak mert más a pártpreferenciájuk. Egy dolgot kéne látni, mind ugyan azt akarjuk és nem a másik ellenében, hanem a másikkal.
  • Hypo #26974
    minden az embereken múlik.
  • polluxware
    Így igaz! Bocsánat, nem akartam én vérmesnek feltünődni vagy someting lájk det.... csak úgy jött a vélemény:)
  • berczy #26972
    Jogos, sajnos a valóság más. Bár nézetem szerint ez már az emberek hibája, senki nem kényszerít senkit, hogy a nemzeti gondolkodás mellé gyűlölködjön is. Lehetne ezt normálisan is csinálni, csak sajnos sokan rájátszanak erre, kihasználva az emberek megvezethetőségét, mind egyik, mind másik oldalon.
    Az egyes emberek felfogásának kéne megváltozni. De ez meg nemigen fog. :)
  • Hypo #26971
    hát igen valami ilyesmit...de hát ennek semmi köze a valósághoz sajnos.
  • berczy #26970
    Jól van, nyugi, én nem pártos oldalról közelítettem meg a kérdést. Ahhoz nem szólok, szíve joga mindenkinek azt utálni, amit akar. Kérdés, érdemes-e!?
  • polluxware
    ez így szép és jó... ,csak azzal van a bajom hogy ált azok mondhatják meg mostanság mi a nemzeti, akik fillérekért telepítik ide a sárgákat, meg adják el az országot, most éppen nem nyugatnak

hanem!

és most jön a poén

keletnek!

nemzeti érdek régesrég levan húzva a retyón, amióta pióca megélhetési politikusok mondják meg a bíííííííííííííííííirka nemzetnek hogy éppen KIT/MIT utáljon, miközben rámegy a gatyája is....
  • berczy #26968
    Szerintem azért kicsit szomorú, hogy a kérdés felvetődik. Mármint, hogy mi a nemzeti. Bár érzésem szerint inkább provokatív volt a kérdés.

Szóval szerintem valami olyasmit takar a nemzeti megközelítés, ami elsősorban a szülő nemzet érdekeit, értékeit helyezi előtérbe, részesíti előnyben, szemben a globalista nézettel, szemlélettel, ami ennek épp ellentéte. Globalista szemlélet előnyben részesíti pl. a multikulturalizmust, központosított piac, felügyelet, végső soron talán globális kormányzat. A nemzeti nézet ezzel szemben szuverén nemzetek közösségével képzeli el a világ társadalmát, ahol egyes, egyenrangú nemzetek alkotják a közösséget, ahol nem sérülnek a nemzeti érdekek, értékek túlzott arányban a közösség javára.

Véleményem szerint valami ilyesmi.
  • polluxware
    marha egyszerű, elmagyarázom:

nemzeti --------> érted mit jelent, (vagy legalábbis bólogatsz, ez egyébként is fontos tulajdonság, és nem kérdőjelezed meg mit jelent)

nem nemzeti -------> mivel mégis kérdést teszel fel ezügyben (egyáltalán eszedbe jut) , namost így bevalottad hogy nem tudod, ergó nem lehetsz az hanem csak úgynevezett ALANT avagy Sekély(j)(y) magyar lehetsz

de az is lehet hogy ahol a píz ott nemzeti érzés... ajánlom figyelmedbe a "Fekete gyémántok" című olvasmányt ezügyben:)

amúgy ez olyan mint MOST szídni a nyugatot, a kapitalizmust, és eközben a legjobb komcsiverő keresztény fannak feltünni (azt hogy csak keleti diktátor haverokkal bratyizni mindeközben csak hab a tortán:)))
  • Hypo #26963
    nem értettelek félre nem is vettem becsmérlésnek, csak szerintem rossz dolog jutott eszedbe:))))

Nem azzal van baj ha valami nemzeti ) ez nem volt az) mondjuk jo lenne ha valaki elmondana mit is jelent nemzeti nek lenni. De csak akarás és szív nem elég!!! Ezért hoztam hasonlatnak a focit 50 éve más sincs csak hogy egyszer milyen jok voltunk es azota meg szarok,
    A vicc hogy ebben a solyomban a fidesz nincs benne, mivel ok a Wizz airt reszesitik elonyben, azt a ceget aki anno feljelentette MO-ot az eu nal a malevnak adott segitseg miatt, az a ceg aki elsonek repult ra a malev helyeire es akiknek megeri hogy megnehezitsk a konkurencia életét....
  • polluxware
    félre érted, én nem becsmérlem a vidijót, meg azt sem hogy belinkelted... csak egyszerűen ez volt az első gondolatom

ennyi;)
  • Hypo #26961
    DE ez a tévedés, EZ CSAK ERRŐL A CÉGRŐL SZÓL amennyire nemzeti annyira érdekeli a nemzetet, nem osszemosni a malév-al!! aki az elején hitt benne az vagy nagyon naiv vagy nem ebben az orszagban él, de CSAK MAGYAR SZIVVEL NEM LEHET VILÁGOT MEGVÁLTANI az kevés lásd foci és még sok minden
  • polluxware
    nemistudom.. nemistudom

azért ebben az a gáz, ahogy megcsinál ilyen vidijót valki, mert hát ki tiltja... és ugye miért is ne lehetne

csak az üzenet ami úgy globálisan átjön, ahogy röhög a mádzsár azon hogy csődöl be valmi, ami még el sem indult...

ne értsen félre senki, sem ellene sem mellette nem vagyok, csak szóval ez nem csak erről az egy cégről szól sztem..

az országról, az emberekről, lehetőségekről, és hogy minek tud örülni a "helyi" mádzsár

• mojoo
    Sziasztok ! LHBP-ről repülnék BADOV kilépőponton keresztül, BADOV1D SID-en át. Olyan kérdésem lenne, hogy pontosan honnan lehet megállapítani hogy a két course ablakban milyen értéket állítsak be? (PMDG 737). Olvastam erről és a VOR radiálokról nem teljesen tiszta, hogy mit is kéne néznem mondjuk egy ilyen charton:
    http://www.ivao.hu/wp-content/uploads/charts/lhbp/lh_ad_2_lhbp_sid_13.pdf

Előre is köszi a segítséget !
  • m814
  • Hypo #26957
  • Tompoxxx
    Nagyon köszönöm.:)
  • metaxx
    Az ATIS-t hallod, tekerd más frekvenciára a komm.rádiót.
  • Papirzacsi
    El kell hangolni a rádiót.
  • Tompoxxx
    Sziasztok!
    Hogy lehet megszüntetni egyes nagyobb repterek közelében a felső zöld információs sávot, meg az állandó dumát?
    Régebben olvastam erről, de elfelejtettem.
  • szabeszka
    Tehát FSX, sp2, illetve az Acceleration szintúgy jelenti: ".... újraindul." Hibaüzenet.
  • szabeszka
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy te küzdötök-e a saját szoftvereitekkl "fatal error" problémával? Mert én sajnos igen. Pedig azt hiszem minden "tanulmány" átolvasása és az adott tanácsok betartása megtörtént. Az eredeti kiadást használom. Az UIautomationCore.dll a helyén (bár nem fixált)... Mégis összeomlik most, hogy az Ivao szoftverét telepítettem. És sajnos gyakran egyébként is... Tudtok más megoldást? Hardvereimben hiba nincs. (i7 3770K-t használok, 8 GB Kingxston, stb....)

Válaszod köszi!

Úgy látom hiába minden.
  • zstomi
    http://www.youtube.com/watch?v=BBTbTCLEp4M

Airbus training...
  • Hypo #26949
    :) ja nekem nem a digitális kijelzés a gondom, egész nap azt nézem:) csak sok infó apró méretben kis rázkódás és nehéz azt leolvasni:) érdekes mert boeing cockpitben simán olvasható
  • Clidey
    Szerintem megszokás kérdése - egy zéró órás tanoncnak aki egyből egy ilyenbe ül, ezt szokja meg, neki később a sok kis kerek bigyó lesz szokatlan... :)))
    Mindazonáltal 1et értünk szerintem is picit sok infót ad egy helyen, kicsit olyan zsúfoltság érzetét kelti, nem olyan jól elkülöníthetők az adatok első pillantásra. Szóval nekem nemgyerebe. :))
  • perko
    Kkor=Akkor

Szerződést hosszabbított 15 évre a Lufthansa Technik Budapest és a Budapest Airport