Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
spyy55
Nem 😊 Ablak módban vagyok, csak teljes méretben a Win7 agya miatt gondolok itt az FSUIPC láthatósága miatt). Engem nem zavar alul a tálca és felül a kis FS menüsor.
Az a baj, ha a menübõl (Add-ons -->😉 megnyitom az FSUIPC-ot, akkor maga a cockpit elsötétül és csak az FSUIPC ablakot látom. Így viszont a linkelt videó alapján nem tudom kihasználni az FSUIPC "Create Mouse Macro" funkciót, mert nem jelenik meg a felsõ részben az a zöld sáv, ahol el kell nevezni egy adott gombhoz tartozó parancsot (még a leOKézások után sem). Pl.: azt szeretném elérni, hogy egy Addon gép valamelyik gombját (pl.: ablaktörlõ, taxi light, Left Fuel Pump, stb...) a joystick bármely gombjához tudjam hozzárendelni. FSUIPC nekem még újdonság és tanulgatom, de a videó alapján nagyon jó kis funkciónak tûnik.
Szóval a baj az, hogy nem tudom úgy megcsinálni, ahogy a videón van (mert fekete az FS?!)

Hatha erdekel valaki komolyabban:

Introduction to Aerodynamics
Discover the basic fluid dynamic concepts behind aircraft analysis and design.
https://www.edx.org/course/mit/16-101x/introduction-aerodynamics/890

-- http://www.x-plane.hu

Sziasztok!Lenne egy kérdésem?Melyik Flight Simulatorba lehet a Malév kiegészítõt belerakni?És hogyan lehet belerakni?Nekem egy kiegészítõ tetszett meg a játékhoz amely tartalmazza a magyar repteret és a Malév repülõket.És nem tudom melyik Flight Simulatorba lehet berakni és hogyan.Ebben kérném segítségeteket.Elõre is köszönöm.
Hypo
Akkor lehet nem értettem a kérdést, szóval mi a pontos panasz?😊 Ha full screen ben vagy fsx ben es alt ot lenyomod hogy a felso menu megjelenjen, ott modules es fsuipc és nem látod az ablakát??

spyy55
FS settingsben a "show cockpit ToolTips" és a "Display flying tips" is ki van kapcsolva. Az FSX.cfg pedig ITT VAN.

Hypo
fsx settingsben a tooltip be van kapcsolva meg a meesagek? fsx.cfg ben si lehet allitani

spyy55
Ebben a kérdésben tudna valaki segíteni? Néztem Pete fórumon is, de ott nincs megoldás. EZT szeretném elérni, de Fsuipc OKézása és a gomb megnyomása után sem bukkan elõ a fenti zöld sáv.

Hypo
Hypo
Na megjelent végre
http://en.shop.aerosoft.com/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=12720&s_design=DEFAULT&shopfilter_category=Flight+Simulation&s_language=english

JoopZzz

Nagyon fasza!<#eljen>Ki is teszem háttérnek..<#szeret>
Sziasztok!

Van valami különbség a 777-200 LR és a 777-200 ER között külsõre?
spyy55
Win7 64b-en hogy lehet elõcsalogatni FSUIPC ablaka mögé az FS képét? Ablak módban sem látni semmit, csak feketeséget míg FSUIPC ablaka fut 😞

gfarkas
Jut eszembe laktam Tökölön albérletben 2 évig, az sincs messze tõletek, meg egy gépátvétel alkalmából Lacházán a reptéren is mert a PG-nek valami nyûgje volt és ott repülték be a nagyjavított gépünket.

gfarkas
Azért Pápa nincs a világ végén, reptér is van, keró is van, ménkû nagy repülõk is vannak, idõnként Grippenek, sõt 737, Erbusz, ERJ meg az amik ilyen- olyan jet és kétmotoros ventillátorosai is megjelennek, csak nekem nincs már belépõm.....
Egyébként Bugyiból volt surranótársam annó Szolnokon 1977-ben a háromhónapos szakszer kiképzésen. Nagydarab magas srác volt, a század egyik kedvence lett. A neve már sajnos nem ugrik be (valamilyen Laci rémlik de ennyi idõ után már megkopott a hajam alja, én már csak felejtek), a Bábel fõtörzs volt a szakaszparancsnokunk.
Ha annyi Ft-om lenne ahány kilométert megtettem Pápa-Szolnok között (600 km egy forduló és akkor még nem voltak ótópályák) nem lenne anyagi gondom. Ahány továbbképzés, tanfolyam, sokszor 8-10 hetesek (lds.: Netovább és a faluban a Kõporos meg a tiszit klub), az akkori autóim maguktól elmentek volna. Rég volt, szép volt.

Hypo
<#taps>

Clidey
Ha nem laknál olyan iszonyat messze... 😞((((

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Jaja, ez a Dark&Rainy Reality textúracsomag, de lehet váltogatni! Hétvégére felinstallom a Sun&Fun textúrapakkot! 😄DDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Jaja, jó volt! Egy haver a PremiAirtól jött ki utasreptetni, és megismertem a hangját a frekin mikor gurult ki a végrehajtóra...a többi már adta magát... 😊
Na ja, esõ az volt, meg felhõalap, nem is mertem már iskolakörrõl elkolbászolni, mert néha már magam elé se láttam... 😄
(A kötelékezõs képek még korábban, jobb idõben készültek)

Nohát, van hypo...izé...hype 😄 a Sólyom körül...azért én még drukkolok nekik, annak ellenére hogy a média folyamatosan dobálja õket fossal... 😊)) Már csak azért is mert ennyi kritika és negatívum ellenére kiváncsi vagyok mit tudnak a dologból kihozni...most kellene elmenni egy fogadóirodába fogadni hogy hány évig bírják majd 1-2-5-10-20? 😊)))

polluxware
ne huncutkodjá!!!, mert valaki lejelenti<#phone>

gfarkas
Gratula, <#eljen> miért nem én <#rinya>, én már csak a jutubon látok ilyet, mert ha nem, akkor EC-rõl, azt meg nem szeretném.....

Hont
Tetszik ez a kiegészítõ, csak nekem egy kicsit "túl valósághû" szerû...
Nem látszanak a narancs ligetek, sehol egyetlen virágzó gazdasági terület.Sehol egyetlen békemenet.
Sõt, boldog magyarokat se látni!
Vagy ez nyugat?
Egyébként én is gratulálok! Remélem néha kicsit gondoltál Ránk ...<#integet2><#integet2><#integet2>
Hypo
😊))) Tegnap lattam fb-n Maestro, jo kis kötelékezés lehetett. Kicsi esõ, ahogy kell vfr minimumon 😊) GRAT!!!

Ja ez meg egy érdekes cikk plane a gép festese😊))
http://index.hu/kulfold/2013/08/28/nehezen_indult_a_tadzsik_solyom/

Clidey
Hát én még nem találtam csûrõtrimmet egy Kesznán se...mármint ami kabinból állítható. 😊

Viszont az OrbX kiadta a Full Reality Packot, láttátok már? Itt van pár screenshot:

😄

polluxware
persze, 172N,R

Clidey
Mármint a 172-esen?

polluxware
ezeken a csesznákon van éééleron trimm? csak azért kérdem mert katana-n is ezek hiánya kergetett az õrületbe..

Hypo
MAESTRO pont ezt akartam irni😊))))) az autentikus flaps kapcsolo hang.....lol😊))))

Clidey
...avagy hogyan csináljunk a Kesznából bonyolult(nak tûnõ) repülõeszközt... 😊))
Nem használok akuszimet de erre azért kiváncsi leszek...mármint a FD-jére...meg fogom nézni!

Hypo
Cuki, de azért a dumája a csávónak kicsit HYPE😊)) fõleg amikor a belsõ kárpitról beszél LOL😊)))
de amugy szép meg minden.

N3suten
<#eljen>

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

polluxware

jó estét mindnekinek! feltettem a shade nevû programot és azóta nincs progressive taxi meg nem írja ki a kapcsolokra mutatva h mi micsoda. errõl a hibáról hallott vki már? van ötletetek?
Sziasztok! Valaki tudna segíteni h miért nem indul az "FPS Limiter"-es ".bat" fájlal az FSX. Próbáltam D8, D9 illetve OGL-lel is. Javat most frissítettem de így is összeomlik. Hibaüzenet: " Az alkalmazás nem tudott megfelelõen elindulni (0xc0000005)..." köszi😊
Hont
Nem, félre értettél, ill félre érthetõ voltam...
Tényleg jól néz ki!
Az iFLY szélvédõ kerete valamint a lapátok szinte simán kimerítik a baromi randa kifejezést, de a gép többi tulajdonsága még így is ellensúlyozza...
N3suten
na errõl ennyit ?

Panel by; Fraser Mckay (freeware) (Photoreal edit by Edward Cox not available)

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

N3suten
Iszonyat jó !!!

Miért,szerinted szarul néz ki? Ha értenék hozzá,hogy hogyan kell ilyen merge-t csinálni,már én is lecseréltem volna pár gépnek. A Level-D 767 cockpit-al kezdeném.
Hont
Na most aztán el lehet gondolkodni...
Vannak még csodák?
Érdemes megnézni ennek az arcnak a videóit,ugyanis minden gépbe amivel repül,belevarázsolt egy real cockpit-ot és 100%-osan mûködik bennük minden gauge. Az Ifly 737-tõl az MD-80-on át a DC-10-ig mindent real cockpit-tel repül.

Itt a link:

http://www.youtube.com/user/edetroit/videos?shelf_index=0&view=0&sort=dd
Hont
<#eljen>
Hypo
ugye FSX azt kijelenthetjuk de attol még szeretjuk hogy egy rendkivul szarul megirt engine nagyon rossz optimalizalasal es rossz memoria kezeléssel.na erre a fosra irnak jobb rosszabb addonokat, bár a jobb add on is necces mert nincs olyan jo add on ami a szar enginet meg tudna szuntetni ( lasd PMDG szupi szexi meg minden, de az már a vége annak amit az fsx elbir, nem véletlen hogy nem sok embernek adatik meg vele repulni normalisan, mert hat eromu kell.

Megoldas vagy egy vagyont koltesz hardware-re és az még nem biztositék láttam en mar nem egy i7 es usert nagy vga-val aztan sirás lett belole.

Minel kevesebb repcsi minel kevesebb de minosegi scenery és sok sok kompromisszum!!
Volt szerencsem most a nyari szunetben 3-4 fsx configohoz, a legjobban az teljesitett amiben volt egy addon gep ( szep vfr ) és egy Orbx scenery PNW semmi mas nem volt felrakva nagyon szepen startolt konstans fps.
a masik tele volt nagy gepekkel es repterekkel es jobb hardware, fsx.cfg tuning, defrag es a tobbi nagy varazslat de semmivel nem volt jobb az ÉLMÉNY sõt rosszabb volt😊) aztan a harmadik amin kieg progik is boven voltak, trackir, opus, simplates, flightkeeper futott 4 nagy addon gep, ( PMDG, QW, IFLY,LEVELD) és sok csak AIRPORT scenery ez alatt volt a legjobb hardware, na mondanom se kell smooth fly az elso variacion volt a legjobb a tobbi az egyre szarabb volt az elsohoz kepest.

Mondjuk ezt a 3-at en egy fs9 alatt megcsinalom szebb eredmenyt kapva de az mar mas kerdes😊
Szoval a lenyeg meg kell hzni a hatart es inkabb repkedni mint ezt a szart foltozgatni nap mint nap. FSX es FS9 forum kozott az a kulonbseg hogy mig fs9 nel mindenki repked jobbra balra addig fsx forumba mindig a hardware kerdesek teszik ki a hozzaszolasok tobbseget.

Köszönöm a segítséget, de azaz érdekes helyzet pillanatnyilag, hogy a jelenlegi kártyámmal is megy az FSX, pl. LHBP-n és EGLL-n is élvezhetõ beállításban. Ifly 737-600-al is repülök FS2CREW-val és EZCA-val, tehát nem csak kisgépes VFR-eket több éve.
Az újabb Mega City scanery-knél viszont elfogy a vga memóriája GPU-Z szerint mióta 3,1GHz fut a CPU.

Amúgy találtam egy jó anyagot a GPU-k összehasonlításáról.
GPU-k összehasonlítása, leírással együtt

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

Elég neki az 1GB VRAM, de ez a 640GT siralmasan gyenge. Próbaképp mellé tettem az én kártyámat, pedig az se egy mai darab, de ez a 640, kb. a super mariora elég, az FSX-re viszont garantáltan nem. Sajnálom.

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=674&card2=657

Sziasztok!
Elég az FSX- hez 1GB-os videókártya, vagy kevés lesz, mert amióta felhúztam a CPU-t kevés neki a 9500GT 500MB.
pl.ASUS GT640-1GD5-L (1GB GDDR5)-re cserélném.

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

Kizárólag Planespotting fanoknak:

Ez egy 7 perces klip a 200 perces DVD-bõl.

JUST PLANES - LAS VEGAS BLURAY

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo
Na PFPX Manual elérhetõ az össze feature elmagyarázva, plusz árak is az alap csomag 365 nap server idot tartalmaz azt lehet majd kitolni
http://www.flightsimsoft.com/downloads/

Árak csomagok itt http://flightsimsoft.com/pricing/

gfarkas
Az már technikatörténeti darab, vigyázz rá. Nekem két komplett Enterprisom volt, de költözés után helyhiány miatt elküldtem egy gyûjtõnek postaköltség fejében, eredeti csomagolásban, lemezegységgel.
A yutubon láttam egy fs történeti kis filmecskét, ajánlom minden nyavalygó szimulátorozónak, lássa mivel kezdtük. Zöld mezõben zöld idétlen kocka meg macisajt hegyek, szinte olvashatatlan, felismerhetetlen mûszerek a TV vagy a monokróm monitor alján, már az eredmény volt, ha egy iskolakörön visszatalált az ember a reptérre........

Clidey
Bele bizony! Hejj mekkorákat röpcsiztem vele anno...az volt a szimuláció netovábbja az átlátszó hegyeivel meg a háromszög fáival...na meg a Quickshot Kempston joystickjével... 😄
Aztán amikor jött a Tomahawk lehidaltunk az új fícsöreitõl, hogy mennyivel részletesebb lett a grafikája! 😄DD

Mai napig megvan a Spectrumom, mûködõképesen, gyári állapotában, csak sajna magnóm nincs már hozzá...illetve ami van az mûködésképtelen. 😞