Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ó de hogy nem, csak nem a gamer kártyáknál kell keresni ott a quadro és a tesla ennél jobb kell? rádásul a VGA alapu szimulácioról nem is beszélve Nvidia physx és az iRay stb... Vágom :-) ....Na ez egy kis off volt :-)

Hypo
mondjuk maxhoz nem mindig az nvidia a jo valasztas plane opengl

ja ezt én se vitatom fõleg hogy az árak is mennek le ezt 30 ezerért vettem és hát most 3 ezerrel drágább a 2G-s :-( Cserélek majd én is mert 3D max-ozok és ahhoz kéne egy jobb de az FSX elketyeg :-)
Ja ha már itt vagyok az LH_LHBP scenery-ben benne vannak az utashidak animálása is ez hogy jön elõ mert a Ctrl+J nem mûkszik?

Hypo
hali ja én nem is mondtam hogy csak a 680 a jó, csak mivel megemlitette ezert mondtam hogy hosszu tavra se rossz megoldas. a 650 se rossz de annak rovidebb az életciklusa ergo hamarabb lesz kevés.

Én egy GIGABYTE GTX650 DDR5, 1GB -ot használok és meg vagyok vele elégedve nem feltétlenül kell annyit kiadni egy kártyáért ez kb 28 ezer körül van a 2GB.os 33 ezer szerintem megéri az árát... csak egy tipp

Hypo
amugy a 680 nem rossz választás meg hosszu tavra sem, siman hozza a 760 eredmenyet sõt, egyedul a 780 es a titan jobb ami nem magyar embernek lett kitalalva, bar avsimen egy ket sracnak van es 4 fps el tobbet kaptak hát azert 300 ezer ft ot fozetni....... 780 a max de az se olcsó, szóval ha jó áron kifogsz egy 680 at el leszel vele elég sokáig. Én még mindig egy 8800GT vel nyomom és fsx en kivul egy jatek se okoz problémat.....

Most néztem 40K-ért garancia nélkül van GTX580-as. 60K környékén van garanciás.
Használtan 1-1,5 év garanciával, 40 000Ft körül tudsz venni hardveraprón GTX 580-at. Ha van még keret rá mindenképpen cseréld a procit K-sra, akár 2700K-ra. Hardveraprón el tudod adni a procit is és a videókártyádat is.
Megtaláltam mindent mit kerestem igaz az én procim nem 2600k csak egy sima 2600 de ez gondolom mindegy csak most azt nem tudom, hogy melyik a kettõ közül gtx 580 vagy 680. A 680-as elég drága annyit biztos nem fogok érte adni, már csak ezért sem mert ha valamikor úgy döntök, hogy egy teljesen új gépet építek akkor már ott vannak a többet tudók és a késõbbiekben majd nem ugyan ezen az áron megfogom tudni vásárolni mint a mostani 680-t így több mint valószínû maradok az 580-nál. Remélem nem fürdök be vele mert akkor teljesen mindegy mennyit de kidobtam tök fölöslegesen egy kis lóvét a semmire. de csak megpróbálom elhinni az ott leírtakat és remélem, hogy mûködni fog a dolog.
Köszi a segítséget.
Hypo
NICK BACSI

Sziasztok!

Tudom,hogy nem FSX,de nem rögzíti esetleg valaki digitálisan a National Geographicon leadott Ultimate Airport: Dubai, magyar címmel Reptéróriás: Dubai c. sorozatot? Eddig három részt adtak le belõle amit folyamatosan ismételnek és 26-án lesz a negyedik része. Vajon lesz még több része is?

Ha esetleg valaki felveszi a sorozatot,az légyszi lépjen kapcsolatba velem privátban! Köszi szépen!
Szia. Ne haragudj de nem igazán tudom melyikre gondolsz a #26741-re az avsim-os, vagy a #26734 -re a Nick bácsisra
Hypo
lentebb linkeltem egy irast abban ha vegig nem is olvasod de van egy rész a VGA-krol pláne azt a rélszt ami procikhoz parosit VGA-kat, megfogadnam azokat a tanacsokat.

Helló mindenkinek.
Már egy ideje azon gondolkodom lehet, hogy ki kelen cserélnem a videokártyát, egy geforce gtx-re elég gyakran olvasom itt a fórumon és máshol is, hogy a geforce alatt jobban teljesít az fsx. Elõször én is geforce-t akartam de sajna nemvolt raktáron ez még karácsony elõtt volt vagy 2 éve nem sok volt abból a típusból mit én szerettem volna. Így maradtam egy jó minõségû ati mellett, a kártya 90k-ba fájt de úgy gondoltam legyen abból a legjobb minõség végsõ soron nem egy rossz darab de egy tuningolt i72600-as proci mellett elketyeg elég jól, a 20-22 fps körüli értéket hozza az fsx (ezt a föld közelében és reptereken értem idõjárás szabályzó és traffic mellett.) de sajna elõfordul egy-két helyen fõleg nagyobb repterken, 20 alá is becsúszik nem sokkal 2-3 fps-el. Arra gondoltam ha ezzel az ati-val ilyen jól teljesít az fsx akkor egy elég jó minõségû geforce-val még jobb lenne, és nem szeretnék egy rakat lóvét kidobni ismét, nekem a mostan" mondhatni csúcsminõségû" geforce-tól az egyel régebbi vagy valamelyik másik is jó volna ami elég jól teljesít fsx alatt. gigabájt alplapom van.
Bocsánat, hogy ilyen hosszasan taglaltam a dolgot de, sajna geforce-val még nem volt dolgom. Eddig ati kártyáim voltak, az fs2004-hez egy dualcore e8400-as intel-el csont full-ra járatva, szinte minden földi jóval megspékelve egy álomvolt igazság szerint siratom is azt az idõt a mai napig.
Elõre is köszönöm nektek a majdani infókat
Köszönöm az infót <#eljen>
Hypo
jobban jarsz vele csak jo alaplapba rakd es valami normal hutes is kell, de nem fogsz csalodni, tesztekért AVSIM forum HARDWARE topic van jó pár

Egy 5 GHz-es Sandy teljesítményét egy Haswell kb. 4.2-n hozza,4.5 körülre fel lehet rántani egy normális léghûtéssel,szóval mindenképpen elõrelépés lenne.
Ombika
Udv.

Elszalt a jo kis 5Ghz-es 2700K procim, es alaplapom. Mivel mar nem lehet kapni igy erosen kattogok S1150-esen, es 4770K,de ezek nem mennek olyan jol MHZ-ben. Vhol tudtok vmi jo kis tesztet FSX vs i4770K procirol? <#worship>

Igen, kompatibilis.
Sziasztok.
Nem tudja valaki, hogy az GSX kompatibilis-e már az LHS LHBP-vel?
Legutóbb még azt olvastam, hogy még nem, de már tárgyalnak az fsdreamteam-es srácokkal a probléma megoldásáról.
"én nem bátorítalak a kalóz verziók felé" // jesszus, már beszélni sem tudok. 😄

Mivel külsõ program van a hálózati repüléshez, az eredetiség nem tényezõ. Ettõl függetlenül én nem bátorítalak a kalóz verziók felé.
Két nagyon online hálózat van, azt választod - IVAO - melyik szimpatikus - IVAO 😄

IVAO
https://www.ivao.aero/

VATSIM
http://www.vacchun.hu/

Ami a küldetéseket illeti, már azok gyökér oldalára adtam a linket, annyit kell tenned, hogy regisztrálsz az oldalakon, és már le is tudod tölteni a különbözõ küldetéseket.

Hypo
Nick Bácsi az elmúlt évek okosságait updatelte egy posztba rakta, TESSÉK AZ FSX HARDWARE SOFTWARWE BIBLIA http://www.simforums.com/forums/the-fsx-computer-system-the-bible-by-nickn_topic46211.html

polluxware

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

Papirzacsi
Ez majd akkor kerül be, ha jobban elterjed, de ettõl már nem vagyunk túl messze, mert itt az sg forumon is nagyon sokszor botlik ebbe bele az ember.;-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

polluxware
A2A C172-hözhoz van 1.022 béta peccs! mentem vele egy kört ,és egészen élvezetes lett a kicsike a betonyon

polluxware
ez még a RÉGI helyesírási szabályok szerint volt...

azóta volt egy forr... ,akarom mondani egy megújulás amit sohasem interpretáltunk (forr....) -nak

csak hogy tudd<#ticking>

[HUN]FaTaL
Gamespyon az eredetivel sem fogsz multizni, mert megszûntették már.

http://goo.gl/gd6Zi5

mindig is karó volt a helyesírásom😊, de szarunk rá😊
a segítséget meg köszi..., majd a Kolléga
berczy
😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Papirzacsi
meg veszem ---> megveszem
le vedászott ---> levadászott
le töltõ ---> letöltõ

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Találtam egy olyan oldalt, hogy FS Open és itt vannak szerverek, de mondjuk kevesen vannak rajta.
Tudsz esetleg olyat ahol sokan lennének? Illetve gáz van, mert nekem egy netrõl le vadászot DELUX-om van és úgy néz ki evvel nem lehet multizni😊, de szerintem akkor meg veszem az eredetit, mert láttam árakat és k. 6000ft azt még talán el bírom viselni. Viszont azt nem tudom melyiket érdemesebb a Gold-t vagy az Delux-t?
Illetve amiket adtál le töltõ oldalakat ahol missions-ok vannak - lehet én vagyok a béna😊 - nem találom hol lennének azok?😊
Esetleg van ötleted a dolgokkal kapcsolatban és hol érdemes venni?
Köszönöm ismét! 😊
Hát, ha tudsz pontosítani, akkor szívesen, de ez így kevés. És az angol miatt ne aggódj, annak idején az én gyenge angolom is az online repülésnek köszönhetõen lett egyre jobb. Sokkal többet ér, mint akármilyen nyelvtanár vagy könyv 😄

Köszönöm.😊
Az online-t próbáltam, de valami szerver gondra hivatkozik. - amúgy angolom gyenge😊 -
Néztem a youtube-n egy videót ami valami gigszerre hivatkozik, hogy jelenleg nem jó esetleg evvel kapcsolatban is kérhetek kis segítséget.
Köszönöm.
Illetõleg, flightsim.com-on is van 48 oldalnyi. 😄

http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?searchid=15169242

Ha, küldetésekre gondolsz, akkor avsim-en, 17 oldalnyit találsz. Van mibõl válogatni.

http://library.avsim.net/index.php?CatID=fsxmsn&Sort=Added&ScanMode=0&Go=Change+View

De, ha igazi élvezetet akarsz, repülj online, irányítással, annál jobb nincs 😊

Sziasztok!
Én még teljesen új lennék a témában. 1 hete nyomom és már meg csináltam a kezdõ feladatokat. 😊
Tudnátok abban segíteni honnan tudnék ingyen le tölteni, mûködõ plusz feladatokat hozzá?
Leginkább olyanok érdekelnének mikor 2 város közt kell menni. 😊
Elõre is köszönöm aki rám szán pár sort. 😊
Szia

http://www.asus.com/Motherboards/P8B75V/
ilyenem van

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

Nesuten
SteveFSX - DX10 Scenery Fixer EUR€23,76

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
The aim of the product is to resolve the issues that cause some add on scenery to appear grey in Microsoft Flight Simulator X DX10 Preview mode. It can also assist with add on aircraft that similarly appear grey but support in this case is more limited and has limitations when it comes to night lighting.

Additionally it bundles all the DX10 fixes that have been published to the Avsim Library into a combined easy to install package. This includes the flashing runway fix, disappearing bridges fix, Virtual Cockpit shadow improvements and more.

Legacy Scenery
The scenery that appears grey always does so from dusk till dawn, it appears normal during daylight hours. Scenery that behaves in this manner uses the FS8 BGL format rather than the XML BGL format introduced for FS9 and FSX. This older scenery format is sometimes called ASM or SCASM. Although it is a legacy file format many scenery designers continue to prefer it even for new FSX scenery as it gives more conditional control of when objects are drawn. Throughout this manual I will refer to this style of scenery as legacy to distinguish it from scenery that uses the FSX SDK.

Legacy Aircraft
Aircraft that use the FS8 BGL format in their model typically appear grey all the time. FS8 aircraft may separately have issues with incompatible textures which cause small elements such as wheels to be missing altogether. Throughput this manual I will refer to these aircraft as legacy aircraft to distinguish them from aircraft that use the FSX SDK.

Bundled Fixes

Progressive Taxi
Improved VC Shadows
Bridges Appear at Night
Runways that don't Flicker
Water Tone Closer to DX9

New Fixes

Rain/Snow Similar to DX9
Hight Definition Jet VC Shadows
Red Lattice Towers
FTX Global Lights

Important Note
The tool works around flaws that exist in the flight simulator core software. Not every DX10 issue can be fixed. I have selected what I believe to be the best compromises. In particular if a legacy scenery does not currently work during the day with the Avsim patches installed then DX10SceneryFixer will not make it work. If a legacy scenery does not completely work then I am sorry but there is little more that can be done.

System Requirements:
Windows Vista, 7/8, 32/64 bit. Windows XP not supported.

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

bondi
Nalam 4,4 en siman fut egy Noctua hutovel. De az OCt eloszor az alaplap gyari progijaval probald meg sztem, es mindenkeppen a legujabb BIOS legyen feltelepitve. Ha nincs hozza akkor marad a Bios, de azzal csak ovatosan, es csak megfelelo hutes utan!

spyy55
Jaja: PENDINGelnek. Még az utalás sem ment át. (nem is tudtam Aerosoftot). No, akkor kopogok a kobakukon... THX

Hypo
nehéz ügy én ezért mindig ugy szoktam
1. Nagy Scenery
2, Repterek
3 Repulok

ebben a sorrendben es minden isntall utan teszt

Szia!

Olvass utána alaposan a prohardver forumában és ha beszélsz angolul akkor az overclock.net-en hogyan kell tuningolni. Ne kezdj bele pár oldal elolvasása után! Olvass sokat! Vízhûtés nélkül a procidat nem húznám 4GHz fölé. Vizzel mehet 4,5GHz-ig is. A prohardveren van aki szerény összegért vállal tuningolást, megbízható ember, érti a dolgát. Mi az alaplapod pontos típusa?
Köszönöm beraktam,
DE minden csoda 3 napig tart. Feltelepítettem második kedves városomat Luxembourgot az fsxhez. Gondoltam repülök egyet és erre megint PMDG modellt nem jó. De úgy hogy 3D panel is elromlott. 61-es állóhelyrõl indultam volna.Valamit elállítottam fsx-en de még nem tudom mit. Viszont a 2D még mindig jó.
Hypo
Nem csak megvette oket az Aerosoft😊)) , Nekem is eddig mindent kuldtek szépen.
Ha belépsz az account oldaladra akkor a rendeléseknél PENDING van? irni kell a supportnak hogy ennyi kesedelem van csinaljanak valamit vagy refund...TESSÉK FELHÁBORODNI😊

spyy55
Üdv! Megkérdezlek Titeket is, hátha járt már valaki így: Simware Simulations oldalon rendeltem egy-két cuccot már másfél hónapja. 3 -4 hete visszaigazoltak, hogy a napokban feladják a rendelt termékeket. Alig két hete érdeklõdtem, amire azt a választ, kaptam, hogy a napokban érkezik... Azóta hiába írok nekik bármit is, semmi válasz. A pár évvel ezelõtti megrendelésem 8-10 napon belül megérkezett és mindig tájékoztattak, hogy hol áll. Most megkergülhettek???

Heló

Igen a proci pörgetésre énis gondoltam, milyen programmal lehet megcsinálni? (Mert ilyet még nem nagyon csináltam) És a RAM idõzítése nézem én a gyártó honlapját is de ott sincs semmi.
Dual RAM ot akarok venni mert azok össze-dolgoznak elvileg.Gondolom majd kell rá egy óriási Borda meg vízhûtés és akkor lehet nem fog fellángolni az egész.

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

Ha ilyen gondod van és még nem sikerült megoldanod akkor az FSX.cfg-be bele kellene tenii a következõt: HIGHMEMFIX=1
Szia!

Mivel K-s a procid azt jó lenne 4-4.5 GHz közé felhúzni. (FSX-et alapórajelen telepítsd, utána overclockold a CPU-t) RAM-ból elég az 1600MHz-es (Valahol a neten van fent egy táblázat FSX RAM témában. A legjobb az 1600MHz-es ram 7-7-7-21-es idõzítéssel vagy 8-8-8-24-gyel ha gyártanak még ilyet. Nem a MHz számít a RAM-nál hanem az "idõzítése" a ramnak, FSX tekintetében. Ha jól emlékszem az 1833MHz-es RAM 9-9-9-27 "idõzítéssel" hozott olyan teljesítményt FSX alatt mint az 1600MHz-es ram 8-8-8-24-en. Figyelj oda a RAM vásárlásakor, hogy mi az ami kompatibilis az alaplapoddal és csak olyat vegyél. Ha nincs a kompatibilitási listában csak 9-9-9-27-es idõzítésû de gyártanak ugyan abból a RAM-ból gyorsabbat is ugyan azon a néven jobb "idõzítéssel" akkor azt is megveheted.

1833MHz fölé pedig teljesen felesleges menni mert van, hogy még lassabak is a RAM-ok mint egy 1600MHz-es 9-9-9-27-es idõzítéssel. Ez utóbbi pedig igen lassúnak számít az 1600MHz-es mezõnyben.

Ami a lényeg: 1600MHz-es RAM minél alacsonyabb idõzítéssel ami még kompatibilis az alaplapoddal. Legalább a modul tipusa/neve eggyezzen.