Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nesuten
A Débop egy IFR képes Cessna 172 N oktatógép
ami
1 x Garmin GNS 430 NAV/COM/GPS,
1 x Garmin GMA 340 mit Marker und 4-Platz-Intercom,
1 x King KX 155, 1 x King KCS 55A HSI System
, 2 x Glideslope Indicator,
ADF,
King KN 62A DME,
Mode S Transponder,
Kannad 406 Mhz ELT
Felszereltséggel rendelkezik

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

spyy55
"hülye kérdés": FSX settingsben a Filtering mezõt mire érdemes beállítani, ha a videókártyát úgy állítottam be, hogy felülírja a játékok által beállítható szûréseket (él, stb.). Vagyis: VIDEÓKÁRTYÁN: "alkalmazások beállításainak felülírása" opció van kiválasztva. FSX-ben Anti-ailasing pipa ilyenkor KI gondolom. (új Win7 + új külön vinyón új FSX és elfelejtettem ezt a beállítást)

Nesuten

Nézd csak, itt nincsenek statikus kisütõk, így elég nehéz eligazodni az Accu-Sim Panelleíráson .
A képen jól látható a két antenna a kabin tetején és nem a farkon .Ezen kívül pedig a kipufogó is egészen más mint az A2A gépén .

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Hypo
hogy jön ez ide? FS9 azert nem lett kuka mert FSX el es atomeromovel se tudod ugyan azt elerni plane nagy gepes repulesben ezert maradt meg egy csomo embernel, namármost ha p3d-t fejlesztik dx11 tamogatas stb ergo lehet hogy végre hasznalhato teljesitmeny is lesz, akkor viszont FSX kuka

Nesuten

polluxware
fs9 kuka lett?

Nesuten

A2A C172 |Demo| Panel Fordítás - Fejlesztés alatt

Hont
<#eljen><#eljen><#taps>
Hypo
Ezt se árt megjegyezni: Prepar3D v2 will be available for purchase and digital download via the Prepar3D.com store on Monday Nov 25th.

Lista alapjan lassan FSX kuka

polluxware
oda se neki... legalább van jövõd odakint😉

amúgy itt se sokáig lesz pöttyös

Nesuten
már nem ettem 4 éve pöttyöst !

polluxware
talán rudinak valmi pogromja van?

Hypo
mar csak turo van rudi elutazott

polluxware
te se lenni mádzsárország IN?

pedig van túrórudi, meg...

alert
Valojaban most is hasznalhatsz szinte barmit, beleertve laptopot is, nem szolnak erte. Az egyetlen kikotes, hogy le es felszallas kozben ne nyomkodd, tedd el.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hypo
ÁJSZIIIII mert érdekel mit ir csak mindig kattinthatok erte....bár ha iosszekotnenk a kattintast a google ads-el....😊

Clidey
Szerintem valamelyik más topikban rossz fát dobhatott a tûzre és a fórummoci moderálja automatice a tékjeit... avagy a hsz-einek hasznosságának aránya lett olyan mínuszos hogy emiatt rejtõdik el...

De ez csak az én teóriám, ha tévednék elnézést kérek!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Te ez a drop done elrejtett hozza szolás típus ez csak nekem bassza a csõröm??

Volna egy szakmai kérdésem két vita között ha nem nagy gond😄
A Mobilaréna cikke elgondolkodtatott. Sajnos én az a 0órás kocka vagyok aki álmodik, hogy majd repülni fog, de még éppen csak köszönõviszonyban vagyok az fsx-xel (?😄). A lényeg hogy ez az interferálódási vita már a kezdetek óta zajlik. Most mégis eltörlik, holott szerintem ennyi kikötés lehetne igazán. Fõleg, hogy ma már nfc meg beam meg minden kutyaluka van a telefonokban, erre azt mondják, hogy a laptopot nem lehet, de a kisebb gépeket (most veszek januárban 5.2 collos kis telefont) lehet használni. Véleményem szerint ez helytelen. De mondom, nem értek hozzá, csak felvetném ezt, hátha valaki megmondja a tutit nekem. Szerintem túl gyorsan fejlõdik a mobiltechnológia és ha kihoznak egy új átviteli módot (yellowtooth mondjuk 😄) akkor mindenki azt fogja használni és a szabály nem fog tudni idejében alkalmazkodni. Lehet h a csökkenõ légiutas forgalom áll a háttérben? Pénz?
Elnézést az offért, de ebbe a fórmuba járok, idevágó téma.
Nesuten
Na ha nem írod le akkor nem ugrik be a nyûgözés szó ! Kössz !
nem mentegetõzök ,de itt a családomon kívül nem beszél senki magyarul ,így nem igazán ugranak be a szavak amiket már nem használtam kb 4 éve .

polluxware
Na! öléég legyen már a bátorításokból...<#zavart1>

gfarkas
Elnézést, hogy beleszólok a video témába (nagyon jó ), a szárnyvégeken és a vízszintes vezérsíkon található "drótok" nem antennák hanem un. statikus kisütõk (statikus kis ütõk :-) ), arra találták ki õket, hogy a repülés során a repgép elektromos feltöltõdöttségét levezesse. Az autó is szokott néha rázni.
A másik : az állóhelyen letakart és "rögzített" repgépre a "nyûgözés" szót szokták alkalmazni, tehát a nyûgözõ köteleket oldjuk le. Egyébként nagyon jó a videó, további jó munkát kívánok a folytatáshoz.

Nesuten
Klasszisokkal jobb !
Itt nem kötelezõ ugyan arra a merevlemezre mentened a videót mint a FRAPS esetében és az FPS esés is minimális ,ami az FSX felvételnél nagyon sokat számít .
És több hangeszközt is csatlakoztathatsz ,hozzá ami sokkal jobb minõségû mikrofonos beszéd minõséget eredményez .Készítek egy kis bemutatót .
Nekem két hangkártya mûködik egyszerre .Az egyik a hangfalakhoz ,a másikat pedig a rádiózásra (headset) használom.

Hát ha én csak fele annyira ugatnám mint te, akkor már jó lenne 😄 És különben is mit jössz zavarba, mi vagy te copfos 11 éves kislány? 😄

Clidey
És ez mennyivel jobb mint a Fraps? Azon túl hogy payware... <#szomoru1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nesuten
akik* és ismerik *

Nesuten
aki még nem ismeri az ExKode | DxTROY -t azoknak erõsen ajánlott !!!

Hypo
van nekem ez a plasztik bütyköm itten azt mondja az írás ezt kéne rángatni...

Clidey
Don't hozzá zavarba, én is csak ugatom a szakmát... <#idiota>

Clidey
Sorry, én nem rángattam semmit, legkevésbé véres kardot... 😊)))

Ha még csak PMDG-vel kezdenének, de még aktív8abb) IVAO-s éveimben láttam egy 0 órás kezdõ "kollégát", elsõ hálózatos repülésén, amit egy LHBP - LOWW útvonalon ejtett meg Wilco A388-al... textben. Mert az úgy jó volt. És amikor úgy rákérdeztek, az irányítók talán? Vagy talán SUP, hogy biztos, hogy ezt így gondolta, és biztos, hogy biztos? akkor még õk lettek elhajtva. Szóval. Na. Láttam már csodát.
Tömegrendezvényen (talán mikor haza "raboltuk" a Malév gépeket?), a 31R majd 31L-nél a pálya egyenest keresztezõ, (folyamatos leszállások mellett) az ATC-bõl semmit nem értõ "kollégát"... Szóval az ilyenekre gondoltam, hogy nekik tényleg nem lehet odaadni egy több száz oldalas angol manuált. 😊
Ettõl még persze, úgy kéne mûködjön, ahogy te mondod, de ez egy kicsit utópisztikus. 😄

Hypo
persze muszaj a fokozatosság elvét használni a tanulásban is. ezért nem kell PMDG vel kezdeni hanem a cessnaval😊))

Még egyszer mondom, egyet értünk. Teljes mértékben, de egy 0-rõl kezdõnek nem lehet az arcába csapni az egész gép üzemeltetõi kézikönyvét, hogy nesze basszus tanuld meg. Pláne angolul! 😄

Egyébként igen, épp javasolni akartam, hogy ha van egy kis okosság benned, akkor írsz egy hozzávetõleges scriptet magadnak, és azt megmutatod, a hozzáérõknek mint Tibi pl. és ha nem hajt el a fenébe, és segít kicsit lektorálni, sokkal beljebb leszel. 😊

Hypo
azért eröltetni se árt hogy IDEGEN NYELVEKET KELLENE BESZÉLNI mert ok hogy a magyar világ nyelv csak errõl a világ nem tud.........de ez egy másik történet.

Hypo
ja persze nincs vita😊

Nesuten
ördögöd van ,de
a nulladik rész erre találódott ki ,hogy kiegyensúlyozza a hiányosságokat ....

<#integet2>

>>Sokan harapnak is arra ha valaki "lejátékozza" az FS-t

Igen, az vagyok én pl. lehet, hogy a leukoplasztos szemüveges Bélácska a 2500-ft-os 'F22' joystickjával játsza az FS-t, de mi nem. Ez így van.

>> Téged se dícsérnének meg ha a VA-d fórumjában (gondolom van)

... há' hogyne, 3 is! Mennyi kell? 😄

Mindenkivel egyetértek egyébként mindenben, csak azzal nem, hogy nem volt arányban az elismerés, és a véres kard rántás. 😄 Van olyan barátom pl. akit már egy ideje tanítok repülni, és szó szerint ezt mondta, hogy õ azért törölte le az A2A C172-t mert nem tudta bekapcsolni az AP-t (ugye itt nem elég egy szimpla klikk, hanem tartani kell kicsit). És õ ezt nem tudta, és ezért törölte. Na most én az ilyen emberekre gondoltam, hogy nekik egy ilyen részletességû videó kb. megváltás. Pláne magyarul. Jó, aláírom a kéziféket, persze ne tanítsunk butaságot. De még mindig több hasznos információ van benne, mint WTF? pillanat. 😄

A következõ videó elsõ 20 perce csak a mea culpára fog elmenni 😄

Nesuten
Köszönöm !!!<#worship>
erre vártam mert ,angolul vagy németül én is tudom ,csak a magyarban ,nem igazán dívik

Nesuten
elnézést késõn küldtem el az üzenetet

Clidey
Izé. Az "vissza- vagy ellenörzõlámpákat" akart lenni na. Csak szerkesztgetek szerkesztgetek... 😄

Nesuten
akkor ,hogy most mindenki tudja mi kell szakszerûen nekem is el lehet árulni mert én is írhatom ,hogy
Parkbremse
vagy hogy Annunciator panel ,ami nem magyar mert a német sem tud németül csak félig 😊

Clidey
Én az Annunciatorra inkább a vissza- vagy ellenörzõjelzõ lámpákat használnám, az Avionics master Switch-re pedig a Repmûszerek fõkapcsolóját.
Lehet katonáéknál más divat dívik, nem tudom, de a kisgépes repülésben eléggé kevesen hívják a kabint fülkének. Nem is tudom hallottam-e valaha hogy így hívja egy pilcsi... 😊 Szumma-szummárum, a fülkét max. csak úgy tudnám elképzelni ha elõtte van a 'Pilóta' szó is. Anélkül semmi esetre sem.

Clidey
Persze hogy nem számít bajságnak, de törekedni kell(ene szerintem) arra hogy minél szakmaiabbak legyünk FS-en belül is, hisz ez is az egyik céla ennek az egész FS-mizériának, nem? 😊
Persze egy hébe-hóba szimulátorozó kocajátékostól az ilyesmit nem szabad elvárni ez tiszta sor. De aki komolyabban veszi a dolgot, annak szerintem ez egy elvárható minimum kéne legyen. 😊

Clidey
Háttööö...ahogy én látom minden FS-el kapcsolatos oldalon a szakmai dolgokat erõltetik - teljesen jogosan, tegyük hozzá. Sokan harapnak is arra ha valaki "lejátékozza" az FS-t. Szerintem Téged se dícsérnének meg ha a VA-d fórumjában (gondolom van) nekiállnál kézifékezni meg satöbbi. Ugye? 😊

Persze, hogy lehet, sõt kell is. egyet értek. Csak azt mondom, hogy talán nem számít akkor nagy bajságnak, ha mégsem úgy sikerül egy-egy szó, mint ahogy kellene. Hiszen ez nem vérre megy, nem IRL repülés. 😄 Ettõl a pár szótól eltekintve (a kézifék tényleg kicsit erõs nálam is) a vedjóó teljesen rendben van.

Hypo
szumiláció a valós dolgok replikálása, akkoor meg miért ne lehetne a helyes kifejezest hasznalni nem lesz tole nehezebba game es meg tanul is az ember, cal of dutyban is a fegyvereket legalabb jol nevezik el😊

Nesuten
Sziasztok
Köszönöm a visszajelzést .
Megvallom a vadász repülésben én a pilóta fülkét ismerem ,amit még a nagyapám is pilóta fülkének nevezett ,pedig õ egy repgép szerelõ fõtechnikus voltr a Pest-vidéki gépgyárban és szakoktató a 208 sz Ipari Szakmunkásképzõben Szigethalmon .

1. Annonciator például Bemondást jelent ,de lehet a Fényjelzõtábla jobb .
2. Az Avionics pedig Repülõelektronikát jelent .

Papirzacsi
óóóó, dehogynem 😄

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)