Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
ezért szeretem az angol nyelvet😉 100xor szebben körbeírhatóak a technikai dolgok... Szutyok magyar csak arra jó hogy valmi gulás-paprikás szinte körbeírd, AVAGY jönnek a tudományosz **szok akik kitalálnak olyan csadaszép szavakat, mint példul a "tengelykapcsoló"

a lényeg:

((SZTEM))

repülõgép motorokkal a szárazföldi társaikkal szemben egy csomó dolog kicsit olyan "ráhagyásos" a határokat tekintve, mivel sokkal szélsõségesebb körülmények között kell mindig tökéletesen de a lényeg! MINDENKOR mûködniük.. A lényeg az állíthatóságon van... Egy natúr útcai autón azért nem tudod "beköpetni" a gyertyát (ha csak nem valmi ósdi szétbuherált lada), mert adott tengerszint feletti magasságra, és leadható teljesítményre van belõve a karburátor vagy az injektor.. Repülõnél a fordulat tartomány alja meg a teteje is túlvan "lõve" a már nem fog robbani a keverék szintre is. Persze ez repülõnél magasságfüggõ, ezért tolódik minden...
példa: szarrá lehet dúsítani felszállás közben ,hogy ->extrém szituban legalább hûtse a motort és szarrá lehet szegényíteni is miközben gyorsan ereszkedsz és rapid módon hül a blokk, propcsi kergeti a motort....

mai modern motorokban már van elektronika ami figyeli a teljesítményt, és ugyan van ráhatásod az extrém paraméterek kialakításában (lehetõséged),de ezt adott szinteken belül a motort tartósan nem roncsolva próbálja szabályozni/ az adott "kérést" kielégíteni

meg a redundáns megoldások: 4 hengeres boxer esetén is csak egy fordulatra 1 robbanás jut, két gyújtó kör megléte...

spyy55
Igen! 13.4-el már muzsikál! Köszönöm.

#27154: Dokitudor!
KÖSZÖNÖM a kimerítõ választ! Sokat segít (legalább egy olyan zöldfülûnek, mint én 😄)! A 13.11-et még alap FS-nél kipróbálom, hátha... (csak hogy ne kelljen órákat kukába dobnom!) A teljes képernyõre tételnél a szokásos kis négyzetet szoktam használni és nem egérrel húzogatom a széleket. Prósza cseresznye 😊

KÖSZÖNÖM! <#worship>

Nesuten
kapcsold ki a dx 10 preview -t

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Hont
Tudsz képet feldobni...?
és ha nem az, akkor miért lehet még pixel a világításból? halványan az fsx logoja is látsszik benne😄D
Sziasztok!
Spyy55-nek.
Sajnos el kell keserítselek nekem is ez a gondom volt. HD6990 crosfire. Van egy nehéz megoldás nekem ez jött be. Automatikusan frissítettem mindig a catalyst és egyszer csak sötét lett a képernyõ. Vagy azt teszed, amit LWhite javasolt, vagy a következõket.
1) FSX szabályosan (nem csak törlés) uninstal.
2) A gépre felteszed a legújabb catalyst megnézed, hogy a centerbenJáték3D alkalmazás beállításoknál alul még véletlenül se legyen bepipálva a cros fire
3) Újra instalálod az FSXet és elindítod, a bejövõ ablakban semmit sem változtatsz. (sárkány, Friday Harbor, stb.)
4) Csak és kizárólag az egérrel húzod ki a képernyõ széleire a keretet. Egyenként. (fontos hogy ne tökölj, határozottan tedd az egeret a keretszéléhez, majd klikk és egy lendülettel a szélére.)
5) Minden egyes változtatás után vagy lefagy a képernyõ vagy szerencséd van és mûködik. Nem baj ha lefagy simán kilép és indít újra. Nekem mindig megjegyezte a kilépés méretét és így lassan 8-10 alkalom után szépen kiértem a szélére. Fontos, hogy amíg nem megy teljes képernyõn addig semmin se változtass, csak indít és kilép. Ha akár reptéren, idõjáráson, idõn stb. változtatsz az eredeti állapotra ugrik.
Ha türelemmel eltudtad így érni, hogy teljes ablakban repülj. akkor picit repülsz, majd szépen leállít és utána már mindent lehet vele állítani rögtön a teljes képernyõvel indul persze ablakmódban.
Fontos hogy csak a catalyst telepítés után indíts fsx-es telepítést, mert különben fekete képernyõd marad.
sokat dobot a catalyst nekem 13.11 van fent és így nagyon jó lett. remélem érthetõ voltam ha nem akkor szólj.Végre talán 4 év után mér én is tudok valakinek segíteni.
Hont
Ezt szerintem:
A keverék "elszegényesitése".

A második:
Keverék képzés.

Vagy valami hasonló...
<#rolleyes><#fejvakaras>
Ombika
Olyan bugos xarral senki sem jatszik! :-)

Nesuten
és erre sincs ötletem

Leaning Technique

Fojtási technika vagy ilyesmi lehet : ami kiégeti az üzemanyagot rendesen az égéstérbõl

-

erre nincs magyar megfelelõm vagy szak zsargonom

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Nesuten
na ez mit jelent ?

Lean more on grouond, to avoid the fouling sprak plugs

amit én értek belõle
Fojts többet (keverék fojtása),hogy elkerüld a gyújtógyertyák bekormozódását ....

Hypo
sim city jol fog funti

Ombika
Csak a SIM erdekel,meg neha auto sim! :-)

Hypo
jo lesz az ne fesd az ördögöt a falra, annyi jatek van meg fsx en kivul😊))))

spyy55
Az AMD.com oldal elégé.... <#boxer> 13.4 sehol. (AMD Radeon HD 6900 Series, Win7 64)
Találtam 2 linket más oldalakon, de jobb lett volna hivatalos verzsön. Ha kipróbáltam, megosztom tapasztalataimat, hátha másnak is van ilyen problémája.

spyy55
<#worship> KÖSZÖNÖM, ki fogom próbálni <#worship>

Ha a legújabb driver a 13.9-et jelenti, akkor az okozza a problémát, azt nem szereti az FSX, érdemes a 13.4-et felrakni. Talán egy újabb beta driver is megoldja a hibát, de a 13.4 biztosan jó lesz.
spyy55
Üdv! Pár napja újratettem a Win7-et (+új vinyó, amire csak az FS megy). A Sim telepítése után azonban érdekesség fogadott. Ablak módban futtatom az FSt (teljes méretben, alul a tálca nem zavar!), de mikor elindítok egy repülést, fekete a képernyõ és csak a hang van. A Win7 UAC kikapcsolva, Frissítések ok, videókártya driver a legfrissebb, FS Acce.Pack van fent. Sajna EZ a vidikártya van, aminek a beállításait használom az FSben (Filtering: none az Simben). Éjjel idegességemben leszedtem az FSt, hátha megjavul...

Ombika
Megint ujabb gepet raktam ossze, nagyon kivancsi leszek,de szerintem tuti csalodas lesz:
i7 4770K, 16Gb 1866 Mhz, Gtx 680 4 GB GDDR5, 4 db SSD...

Nesuten
<#integet2>

Elértem egy 80 % -os Fordítási készenlétet ,
90 % -nál kell egy-két önkéntes, Béka testelõ <#nezze><#help>

köszönöm😊
Hont
"halo" a fájl neve és a textura mappában van!
van egy olyan grafikai gixer nálam, hogy az összes lámpa fénye kocka, és pixeles. valami fájlt elronthattam vmi ingyenes hülyeséggel. van biztonsági mentésem, de nem tudom melyik mappa tartalmát írjam felül a backup fájlal. Van ötletetek?
Hypo
nem ez még a régi most nem vásároltam semmit fsx hez egy ideje😊
igy is annyi van egy élet kevés rá😊))

polluxware
ez már az új ?

Clidey
<#eljen><#taps><#eljen>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo

Nesuten

Hypo
évek óta ezt mondom😊))))) csak amikor az emberek megnéznek egy youtube agyon editalt videot........

polluxware
én ezeken mindig jót mosolygok😉 Mostanság történt egy kis frissítés ,hogy a gépet egy belépõ laptop szintjére felhúzzam... (egy alap ivy bridge penti)
Namostan arra számítottam , hogy legalább elfutkos akármelyik fsx addon gép valmi alap scenery-vel, erre azt tapasztalom hogy az ORBX NWT fullon a2a C172-vel, plussz egy kis szólíd felhõzettel szépen megy, és még egy kis sorozat is futkorászik a bal felsõ sarokban pici ablakban....

én azt mondom ,hogy optimalizáció +kompromisszum a lelke...

pmdg ngx példul úgy megy fullon VC-vel, habár 2d panellel nyomom inkább ,hogy alap utx-es vagy afcados repterekre szállok le... ott úgy is a gépészkedés a fontos, nem a vfr látvány

Fs9 meg mai napig szebb sztem ha fõleg 30e láb felett repked az ember... de ez csak az én véleményem

Hypo
Alert persze van ahol jol mukodik ezt senki nem vitatta. De egy felmillios konfig hát nem tudom. A legnagyobb vicc az egeszben miel modernebb a hardware annal tobb gebasz fsx en. Egy biztos annyi sirást, hardware problémat mint fsx nel van nagyon nem láttam még fs9 nél. De mondjuk az is igaz hogy fs9 nek vannak olyan hibái amit mi már megszoktunk pedig ronda mint a bun😊)))
Egy I7 vagy i5 jol meghuzva jo minosegu ram-ok minimum 8gb egy Titan és 2 jo ssd azért be lehet lõni jóra...csak hát ez nem két fillér😊))) és a végén örülsz a 30 fps nek😊)) P3D-t azért hoztam elõ mert a leirtak alapjan az ujrairt engine segithet az ujabb hardwarek-el rendelkezoknek a dxd11 tmaogatas is hozhat javulast, és ne felejtsuk fsx addonok mennek p3d-n is szoval p3d siman felfoghato egy FSX service pack 3 nak

csak azt nem értem hogy hova lett a fene nagy biztonság, vagy ha ez nem veszélyezteti repülést, akkor anno milyen bizonyíték alapján ítélték veszélyesnek..?
polluxware
kiderül..

Nesuten
A Prepar3d 2.0 az FSX -et végzi ki, az biztos !!!
Minden ami Prepar3d az FSX ,annyi különbséggel,hogy tovább fejlõdött egy ,,,talán árnyékcégnél !?
Amibõl a Mikrofos csak nyereséggel jön ki ,de úgy ,hogy amíg ezt a szálat sokszorosítják ,milliókat vételez be belõle .
Vagyis az FSX nem elbukik csak ,tesz egy kerülõt új névvel !

Nesuten
Abban az esetben ha DXTROY -val vesz fel, akkor közel 10-15 maximum FPS esés számolható ,ami stabil 30 FPS -t jelent

alert
Kisse lemaradtam a PC-kel, de ez nekem eleg jonak tunik. A srac kommentjei alapjan nem egy atomeromurol van szo, nem is a legujabb proci es videokartya. A ket forgalmas repter es a heavy AI traffic ellenere viszont nem tunik kevesnek az FPS. Foleg, hogy a videorogzites kozel meg is felezi ugye. Vasarolt valaki mostanaban jo konfigot, akinek hasonloan mukodik ilyen grafikaval? Szerintem ez elfogadhato igy ranezesre.

video

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
Sztem meg igenis bízzunk bennük!

Sólyom Érlájnsz IS jobban Teljesít!

Nesuten

Nesuten

Magyar ajkúaknak EZ az oldal, erõsen ajánlott épp úgy nagyoknak, mint kicsiknek

Nesuten
Karbantartó Hangár 30 %

Nesuten
igaz a C172 S típuson sincs Huzal(Szalag)antenna ...
és nem is figyeltem ,hogy melyiken van és vagy nincs ...

gfarkas
A berendezés mûködési frekvenciája határozza meg az antenna méretét, manapság egyre rövidebb frekiket használnak ezért kisebb antennák is elégségesek. A régebbi gépeken a középhullámokra használták, nagy távolságra is lehetett velük rádiózni. Alakját pedig a berendezés feladata (is), lehet kés, rés, háló, bot, huzal stb.

Nesuten
Mondjuk az is érdekes, hogy nincs Szalagantennája a Pilótafülke és a farok között kifeszítve ...

Nesuten
Látható !!!

Nesuten
Köszönöm a segítséget !!!

Ezt majd beleteszem az ismertetõbe !!!

<#worship><#integet2>

gfarkas
Basszus, elcsesztem a képfeltöltést, de talán azért látható.........<#violent><#worship>

gfarkas
Nem biztos hogy minden gépre tesznek, a Mig-eken voltak és idõnként még cserélni is kellett õket, mert "elfogytak" (kb. 1.5-2 cm hosszu 0.5-ös huzalból készült drótpamacs volt ami a sok kisülés következtében elgõzölgött, pláne egy villámcsapás után). Általában a kilépõéleken vannak a szárny, a vízszintes és a függõleges vezérsíkokon. Az orrfutóra pedig földelõ huzal volt szerelve ami földetéréskor leért a betonra és leföldelte a gépet. Tankoláskor jól jött mert nem keletkezhetett szikra.

[/url][/img]

spyy55
Köszönöm!

Nesuten
Elnézést nekem tök egyértelmû volt ,hogy Nvidia -d van
Nem akkor marad az AMD cucc és akkor úgy ahogy írtad .Igen és vedd ki a pipát .

spyy55
Sajna megszívtam, mert ATI Radeon HD6950 2GB GDDR5 kártyám van, amit FSX nem szeret... Szóval egy Inspectorral állítsak be mindent a kártyán, aztán FSXben a filteringet érdemes egyáltalán bármire is? Nem elég a NONE???

Nesuten
Nem ,azt úgy hívják NVIDIA Inspector 1.9.7.2 és akkor tényleg az mûkszik ami és ahogy kell .