33535
  • Hypo #28477
    nem a hoax az fsx ről szólt, ami nekunk annyit jelentene ha igaz lenne hogy aki megvette az esetleg hozzányúl vagy épít egy újat fs 2016 néven
  • Hypo #28476
    LOL LOL LOL hát nagy láma voltál MAESTRO:)))) MÁR ELNÉZÉST, KA-nak a szeme se áll jól ez annyira egyértelmű. ha nem igy lenne nem szitározni tanult volna hanem valami értelmesebbet:)))
  • Clidey
    Azt azért már gondolom időközben mindenki megtudta hogy nem az FSX-ről hanem a hamvába halt MS FLIGHT-ről van szó.
  • Clidey
    :DDDDDDD
  • Papirzacsi
    én inkább fészholdernek hívnám...
  • Clidey
    Placeholder Zacsiiii, placeholder!!!! :DDDD
  • Clidey
  • Clidey
    A történethez azért hozzátartozik hogy anno mikor a FSX Budapest v2.0 készült, én kerestem meg K. Andrást az ötlettel, hogy ha már egy új verzión dolgozik, akkor ne már azt az ezer éves Dunakeszit tegye bele hanem ingyen-bérmentve odaadom neki amit én ill. mi, Zacsival csináltunk, azzal a kikötéssel hogy semmit nem változtathat rajta, nem adhat hozzá és nem vehet el belőle.
    Ezt megfejelve még adtam egy komplett Hármashatárhegy épületcsoportot (kivéve azt a hülye ballont!), meg egy rakás statik objektet (Konténerek, Cmelakok, Gawron, Pirat, stb.)
    Ennek értelmében K.Andráson keresztül gyakorlatilag az Aerosoft tulajdonába mentek át ezen sceneryk, objektumok (Figyelem!) FSX-es verziói. Hogy mi a jogállás pl. a Szolnoki objektumokkal, azt nem tudom.
    Amit András rendesen ki is használt András Field esetében.
    Az más kérdés hogy ha tudtam volna hogy ez lesz, nem biztos hogy belementem volna...mert nekem személy szerint nagyon nem tetszik ez a scenery. Az egész scenery gyakorlatilag az interneten fellelhető ingyenes és fizetős 3D objektumok egy területre zsúfolása. Egyedi benne maximum az ötlet semmi más.
    Már a megjelenésekor is egy elavult technológiával felépített scenery volt, idejét múlt textúrázási és modellezési eljárásokkal (ide értve az én cuccaimat is) határozottan ronda, és egyenetlen képett mutatott köszönhetően a rengeteg 3D modellező rengetegfajta technikájának.
    Szóval szerintem ez a scenery az ötletén kívül egy rakás...
  • Peterke1234
    Sziasztok!

Lehet, hogy hülye kérdés, de lehet az FSX-et úgy újratelepíteni, hogy az add-on-ok nagyrésze megmaradjon és ne kelljen mindent újra felrakni?

• Papirzacsi
    Még így évek múlva is csak gratulálni tudok K.A-nak ehhez a fostalicska förmedvényhez, meg ahhoz a hazugsághalmazhoz amit annó elhintett az Aerofos fórumon... sebaj, azóta is bannolva van a tanszéki IP címem. :D De persze azóta is a sármelléki bunkerek szerepelnek a honlapjukon, nem az a förmedvény, amit végül betettek helyette.
  • N3suten
    Legfeljebb megvesszük az FSX -et még egyszer ,mondjuk 50 juróért ...
    ennél mi lehet rosszabb ?
  • Rudi50
    Mivel eddig úgy sem történt semmi, rosszabb úgy sem lehet.
  • perko
    Várunk egy pár napot.

• Hypo #28464
    Kis kiegészítés, már el is adták:)
    "..AVSIM is being told by multiple sources that Microsoft, after years of dickering and sometimes murky intentions, has sold the license to the FS franchise. We are not able to name our sources, but we can say they are authoritative and have been involved at various times in pursuing acquisition of this license. We can also tell you that the licensee is not one that we would have thought to have been a logical candidate in terms of direct knowledge of the product, leading us to conclude that this licensee had the deeper pockets. We will be providing more news on this story as it develops. We look forward to an official announcement at the E3 coming this week."

DE! egyenlőre MS csak az xboxról beszélt az előadásukon erről egy szót se szóval ki tudja lehet HOAX
  • Hypo #28463
    hát ha egy sorral tovább olvasod ott a válasz:))
    "... This news is from extreme importance to the fs community regarding the future of flight simulation. Be ready for the future!"

• perko
    Ez most jó, vagy rossz lesz nekünk?

Microsoft sells Flight Simulator
  • Hypo #28461
    Orbx PNW kell Tongass X es mistymoorings ingyenes cuccai egy életre leköt:)))
  • berczy #28460
    Na igen, ezek már 9-en is foglalkoztattak, asszem beszéltünk is róla, de ott már kimaradt. Na de majd itt... :) Egyébként heavy gépeket is fogad Andras Field, interkontinentális járattal pedig már elérhetőek ezek a szép helyek is. ;)
  • Hypo #28459
    ha neked jó nekem is jó:))) én inkább letöltöm mistymoorning oldaláról az osszes kis free sceneryt es repülgetek alaszkában meg british columbiában, szerintem több érdekes dolog van arra pláne kis géppel.
    De mondom ha neked tetszik ok te vetted:)
  • berczy #28458
    Az, hogy fiktív, engem annyira nem érdekel, bár ad egy érdekes mellékízt a dolognak. :)
    Számomra némiképp érzelmi alapon volt ez a dolog. Mint írtam, számomra az "aranymetszés" központjában áll ez a reptér, Aut/Ger/Swiss, valamint amellett a Froggensee tó mellett, amit volt szerencsém egyszer élőben látni, még ha csak az autó ablakából is. 9-en találtam egy nagyon szuper Froggensee free scenery-t, water reptérrel, vitorlással, szörfösökkel. Sajnos összeakadt a SwissPro-val, ezért katyvasz volt az egész, de nagyon tetszett volna, iszonyat hangulata volt, főleg ugye, a hely...
    Ott sajnos nem tudtam normálisan összehozni, más cucc meg nem volt e helyre. Erre beleütköztem ebbe a cuccba, még 9 idején. Ott van Froggensee partján, festői környezet vízi reptér, minden, ráadásul Andras Field, mint a keresztnevem is. :))) (na jó, ez nyomott a legkevesebbet a latba)

Szóval racionaliltást ne keress benne. Ez amolyan 'Tetszik, kell' szituáció volt. :)
  • Hypo #28457
    de fizessek egy fiktiv reptérért, ?? mi a pláne benne? jobbakat kapok free be
  • berczy #28456
    Oké, oké, látom érzékeny területre tapintottam. Megmondom őszintén nekem nem tűnt fel, de nyilván én nem is dolgoztam ennyit az objektumokkal. Mondjuk LHDK feltűnhetett volna, itthon az a bázis GA repterem.
    Valójában megvettem, bár lassan kezdem szégyellni magam érte. :) Na jó, annyira nem. :)
    Nekem pont a koncepciója, miszerint fiktív, tetszett meg, főleg, mert vízi, GA, és nagy repterér elegye, festői környezetben. Jó, fiktív, de már a Malév is az a játékban. Erről az "összeollózásról" nem tudtam, de tény, nem valami szimpatikus.
    Számomra annyira nem ördögtől való, a "saját hangár pénzért" része a dolognak, szerintem ez csak itthon ennyire szitokszó, véleményem szerint, ha elvonatkoztatok, nem is feltétlenül hülyeség, ha nyugati szimes lennék nyugati életszínvonallal, hát persze, hogy csinálják meg a szimben a házamat egy AirPark-ba pár ezresért, ha már...
    Nem utolsó sorban egyik kedvenc "háromszögemben" van, innen nagyon könnyen elérhető SwissPro, AutPro, VFRGermany, szinte a három metszéspontjában áll, talán nem is véletlen a helyszínválasztás. :)
    Szóval nekem tetszik, bár valójában visszataszító, ha engedély nélkül használt fel free objektumokat. De mivel már megvan, megpróbálom ugrani ezeket a dolgokat, ez van. Viszont ha eltekintek ettől, akkor nekem nagyon bejön a koncepció meg az egész hangulata. :)))

u.i.: azé' ne utáljatok nagyon scenery Mesterek! :)

Más: Az normális, hogy a 9-en fantaszikusan FPSbarát iFly X-en sokkal rosszabul fut, mint az NGX???
    Meg vagyok döbbenve, komolyan mondom. Minimum 6-8 FPS-el rosszabbat produkál, mint az NGX. Hmm, pedig úgy voltam, hogy ha nagyon köhögős az NGX teljesítményügyileg, jó lesz az iFly, de nem, marad az NGX, mert az atom durva időben, Innsbruck-ban 25 FPS, iFly 15-17... Valamelyiket megveszem, eddig Ifly volt a favorit, a teljesítmény miatt (úgy gondoltam), de így már nem az lesz, nagyonh foscsin ment X alatt.
  • CptSAB
    Picit érthetetlen, hogy az Aerosoft megvette ezt a nem tudom én minek nevezzem, comedy airportot, (ráadásul tele illegitim jogállásilag kétséges objektummal) míg mondjuk a Zlinre nem haraptak rá... Az hogy esetleg a scenery készítője a saját örömére a saját gépén elszórakozik vele, az még elmegy, bár ízléstelenül van összerakva. De fizetősként kiadva, saját szellemi termékként.. gáz. Andras Fieldként feltüntetni Sármelléket, Dunakeszit, Szolnokot.. nevetséges.
  • Clidey
    Amit én linkeltem azok LHDK objektek, amit Tomi az meg Szolnokról való... Magyarán innen-onnan összeszedett objektumok halmaza az egész scenery.
  • berczy #28453
    Nem tudom, nekem tetszik, függetlenül attól, hogy fiktív.
    Képek alapján nem vágom, hogy honnan ismerős. :)
  • Hypo #28452
    az egy vicc egy fiktív reptér ahol lehet saját hangárod....pénzért:))))))) LOL
  • CptSAB

Khm.. Szolnok Szandaszöllős

Ez a scenery elég nagy katyvasz.. azontúl, hogy melyik eleme miből lett összevágva. Mondjuk a mai napig érdekes, hogy kapható.. :)
  • N3suten

Nekem egy repülőtérre hasonlít ....

ó á í é ő ú
  • Clidey
    Nem ismerős valahonnan?

• berczy #28448
    Közben rágyüttem. Ha ki van kapcsolva VC-ben a HD textura, akkor csinálja ezt. Fingom nincs miért, meg hogy miért kapcsolódott ki, de az volt a megoldás. :)

Egyébként ezt próbálta, használja már valaki?
    Andras Field
  • berczy #28447
  • Swy00
    azt már megtettem. Semmi egyéb bajom nincs pedig vele. Amíg más ötlet nincs, leszedem, meg vissza, aztán meglátjuk.
  • spyy55
    Nekem is volt ez probléma. Reinstal után jó lett!
  • Swy00
    Sziasztok!
    EzDok camerával kűzdök. Az 1.17-es verzióját nem tudom beállítani. megnyomom a num 2-t erre jön a windows hang, az 1.15-ben ilyenkor az egérrel tudtam beállítani a nézetet. itt csak x, y, tengelyen tudom így állítani, de a szöget nem tudom. Mit nem állítottam be?
  • Peterke1234
    Semmi ùj add-on nincs felrakva...
  • MPeter7
    Akkor, ha valami addon-t az FSX-hez feltettél, akkor a helyedben leszedném, és úgy próbálnám indítani, hátha az okozza. Ha úgysem indul, akkor FSX reinstall.
  • Peterke1234
    Szia!

Az a baj, hogy az alkalmazások között sem látszik, csak a feladatkezelőn belül a futó folyamatokon belül látni az fsx.exe-t, még az is látszik, hogy mennyi memóriát fogyaszt. Ha újra ráklikkelek a start ikonra akkor már kettő fsx.exe látszik, ha mégegyszer klikkelek akkor már három látszik és így tovább.

Alkalmazásként sajnos nem látszik a feladat kezelőben...
  • MPeter7
    Szia,
    Párszor nálam is előfordult már.
    Amikor az elindított FSX nem látszik, próbáld meg, hogy a feladatkezelőben (tálca-jobb egérgomb-feladatkezelő) az alkalmazások fülön (vagy Alt-Tab -bal) kiválasztod az FSX-et, hogy az legyen az aktív alkalmazás, majd nyomj egy "Alt-Enter"-t, úgy emlékszem az a fullscreen mód az fsx-ben.
    Nálam ekkor előjött az FSX ablak, majd visszaválthatsz normál "window" módra utána.
  • Peterke1234
    Sziasztok!

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mitől lehet az, hogy amikor megpróbálom az fsx.exe-t elindítani, akkor egy pillanatra úgy tesz mintha elkezdene elindulni a játok, villan egyet a kép, de utána semmi nem történik, a kurzor homokórázik pár másodpercig és utána semmi. Ráadásul amikor a task manager-ben megnézem a folyamatokat, akkor ott látom az fsx.exe-t, mintha futna, de közben én továbbra is a desktop-on vagyok. Az is furcsa, hogy ezek után ha például megpróbálom a programok és szolgáltatásik menüben elindítani az FSX uninstall-t akkor azt írja ki, hogy az FSX fut és előbb zárjam be. Azaz mintha a háttérben futna az FSX, de mégsem. Win7-64 van a gépemen.

Ami még furább, hogy például ma reggel hiba nélkül elindult az FSX, egymás után többször is, de miután újraindítottam a gépet, hogy úgy is kipróbáljam, akkor már megint előjött a fent leírt jelenség és nem indult el...

Előre is köszönöm a segítséget.
  • Hypo #28438
    Fsx az ujrainstallalas es tweakeles szimulatora;)))