Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey

<#idiota>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Én az AIR NAV PRO RETRO verzióját használom. :-) Még sosem merült le. 😄

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

polluxware
mire gondolsz egészen speciell? úgyérted hogy repülés közben menthetsz mint a pmdg ngx, md11nél?

Nesuten
ez ?

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

spyy55
A2A C172-nek létezik az a funkciója, hogy elmenti magát, mint Katana??? Ha igen hol?

polluxware
<#eljen>

Nesuten
A magassági kormányt, elõretolása után elengedni ...

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

polluxware
na de hogy????? mert ez nekem is új.. de mivel töfködöd lefelé? valmi gomb?

Nesuten
A2A C172 Trainer | Orrfutó : ELLENÕRIZNI a rugózást

Hont
<#taps><#wave><#eplus2><#eplus2><#nyes>
Clidey
Pontosan erre céloztam...! <#vigyor2><#papakacsint><#zavart1><#nyes><#nyes>
De persze csak poénkodok...tudom hogy szép csúszásmentesen fordulsz! Csak leszállni nem tudsz.... <#vigyor1><#eplus2><#nyes><#nyes>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
nem muxik a muszer Maestro kulonben olyan középen lenne a golyó hogy csakna😊))) van is rajta egy sarga matrcia INOP

polluxware
nem szokott belépni neki?

Clidey
Viszont azt már tudjuk miért nem tudsz csúszásmentesen repülni! <#banplz><#vigyor><#eplus2><#taps><#beka2><#gonosz2>

Hypo
kicsit becsapós mert mint látszik azért igy is megcsinalom papiron a flightplant meg mindent a biztonság kedveért😊

Hypo
AIR NAV PROfizetõs progide kibaxott jo ipaden az olben gpsmoving mapes van hozzamagyar legterek ingyen stb elég jó
RÉGI MÓD:

ÚJ MÓDI:

polluxware
köszi<#eljen>
érnavot meglesem... perpill mostanság magyar vfr-kedek a katanyával.. és gondoltam rákérdezek😉

Hypo
😊)))))) Ritkán szoktam mivel full tank-al szoktam felszallni es az utvonal mindig beljebb van mint a max repidõ.

AIRNAV PRo-t használok valós repülésnél ( egyénként megy fsx el is) abba van kis fuel planner szerû. A súly az már egy másik kérdés de arra is AIR NAV-ot használok, de régen volt egy tök jó kis navlog-om amiben volt uzemanyag kiszamitasitablazat anno azzal csinaltam papiron😊 megkeresem hátha segit. De a szokásos volt rajta kb ez:
TRIP:
CONTINGENCY (5%)
Final Reserve
Taxi

Vegyük hogy 28L eszik óránként utazón. - a trip 1 óra: 28L+2L taxi+0,9L Contingency+18L final reserve

polluxware
eladták a "Sólymot"... be sem linkelem már a cikket...

polluxware
valós repkedéseidnél, a c172-re hogy számolsz benyát? ezt ha van idõd, picit írd már körbe... (de csak ha van idõd, és ékezeted hozzá😉

Hypo
172 hoz plane vfr felesleges mindegyik😊)) skyvector.com vagy plan-G alegjobb erre.
itt egy kis utvonal plan g be szepen berakja fs be is a plant

Topcat a q400 at szerintem nem tamogatja http://www.flightsimsoft.com/topcat/?p=types

spyy55
A2A C172R és Majestic Q400-hoz szeretnék. FlightPlanner-nek FSC9-et használom RouteFinderrel együtt, viszont az üzemanyag kiszámítással örök gondban vagyok. TopCat-et pont tegnap este tanulmányoztam, de "Add Aircraft"-nál a Q400 motor paramétereit meg sem tudtam adni (vagy elsiklottam valami felett). Ezt a PFPX-et megrágcsálom, hátha fincsi lesz 😊

Hypo
NEhéz kérdés mivel a kérdés melyik addd on rendelkezik a valosagal egyezo fogyasztasi parameterekkel, illetve fsx ben mennyire van ez leszimulalva. PFPX és TOPCAT. a flightplan jo kerdes arra van ingyenes is, azok se rosszak de ha nagygepes repulest csinalsz akkor a csak beirod a destinationt az nem lesz eleg.
Én speciel free online plannert hasznalom FSBUILD al es TOPCAT el egyutt.

spyy55
Kíváncsi vagyok a véleményetekre 😊 Melyik a legjobb Flight & Fuel Planner progi? (Megadva a repcsi paramétereit, DEP-DES = aztán a kiszámolósdi)

Nesuten
értem,ez a virág illat kellemes... <#eplus2><#eplus2>

Clidey
alternatív...gondolom... 😄

Nesuten
az mi ?

polluxware
én megvárom hozzá az "alter exe file-t"

Hypo
P3D v2 kijott akit érdekel 59 dodo a license.

polluxware
most mit mondjak... ha ez a repülés "thing" olyan mint 2ütemû csónakmotorral ricegni a vizen...... hááát akkor mindig van valmi gaszbi😊

Papirzacsi
Én még nem néztem meg, szal nem tudom. 😄 De gondolom a szokásos diszkoveris, kiégett az izzó a tartalék zseblámpába ezért katasztrófahelyzet fenyeget stílusú lesz a sorozat.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Nesuten
Ez KAMU !!!
Megrendezett cucc a hideg téli órákra

polluxware
Ez a "Boss" csávó aki már most nem tetszik... Totál nem érdekli ,hogy egyáltalán repképes-e az a göbzi...

csak a pííííz a pííííz😉

polluxware
<#eljen><#puszis>

alert
Hoppa! Ujra van mit nezni a 'TV-ben' 😄

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Papirzacsi
spyy55
Itt a fejlécben van pár segédanyag + kiegészítõ, esetleg ez, és rengeteg kutakodás, kitartás, kompromisszum.

Sziasztok.Tudna valaki segíteni,hogy milyen beállításokat érdemes használni.Vagy milyen kiegészítõket hogy minnél élethûbb legyen a repülés?
A gépem i5 4670 3.4 GHZ
8GB Ram
Sapphire R9 270X
A válszotokat elõre is köszönöm.
polluxware
global texture rezolúsön legyen maxon... (settings)

A képet nem jelentíti meg, de itt a link:http://img199.imageshack.us/img199/3686/4c7m.jpg
Sziasztok!
Az elmult napokban akadt egy kis problémám a PMDG 737-tel. A hiba a következõ:
-A cockpitban szinte minden felirat, számok,szövegek életlenek lettek, holott kb. 2héttel ezelõtt még minden teljesen éles volt. Újratelepítettem a gépet a szimulátorba, service pack-al, de nem használt semmit.
Esetleg tudnátok segíteni, hogy mi lehet a hiba, és hogy lehet javítani?
Itt egy kép egy kis részrõl:

Elõre is köszönöm.
polluxware
ha a backup nem mentette el, akkor reinstall... vagy megkérsz valkit akinek fent van és elkéred tõle azt az 1 file-t asszem... vagy 3

spyy55
Egy kis segítséget szeretnék kérni: Friss FSX-re feltelepítettem az FTX Global-t (1.1), majd próba. Számomra tökéletesen megfelelnek az FTX utcai és road fényei éjszaka. Azonban jött a REX, ami összekutyulta az egészet. REX telepítésnél (véletlen) a Lights-okat is (bepipálva) telepítettem, amitõl eltûntek az FTX szép éjszakai fényei. Próbáltam REX (backup) Restore-t futtatni, majd a Lights-ok nélkül újra tenni a kívánt sceneryket REXbõl, de semmi javulás. FTX Centralban is újra 'APPLY'-ztam mindent, de semmi... Hogyan lehetne FTX éjszakai fényeit újraéleszteni?

exTrem
Nem jó hír az Enigma 737 classic felõl 😞 link

polluxware
az

Nesuten
Ez mi magyarul : Glareshield lights ???

Mûszerfali világítás

Nézd, mivel landclasst, waterclasst módosít, így igen, elõfordulhatnak problémák más hasonló programmal. Magyarországon ugye az LHSimulations MAS_9, és/vagy MAS_X ha aktív akkor semmi nem fog látszani az UTX-bõl, mert a MAS mindent kiírt. De annál pontosabbat nem találsz ma, az országban.

i robot
Sziasztok!
Most láttam a másik fórumon a Flight 1 UTX nevû programot. Gondolom itt többen használjátok. A képek alapján nagyon megtetszett, viszont lenne pár kérdésem.
Nagyon megfogja a gépet, fps? Veszélyesen összeakad más addonokkal? (gondolok itt az LH sim-es cuccokra)
Bonyolult a használata? Láttam, hogy ki lehet választani pl. más víz textúrákat...
Elõre is köszönöm a válaszokat!

Nesuten
Statikus kisütõ:

Ha gyakori IFR repüléseket tervezünk tanácsos ecsetszerû statikus kisütõt tenni a gépre, hogy javítsuk a rádiókommunikációt. Ha porfelhõn vagy csapadékon (esõ, hó, jégkristályok) haladunk át, ez zavarhatja a rádióösszeköttetést, mivel a szárny magassági és oldalkormány kilépõ éleken, légcsavarvégeken és az antennákon felgyülemlõ, majd kisülõ statikus elektromosság csökkenti a jelek vételi lehetõségeit. Általában az ADF a legérzékenyebb, és a forgalmazásra használt rádió a legkevésbé e fizikai jelenségre.

A statikus kisütõk felszerelése csökkenti a statikus feltöltõdésbõl származó rádiózavart, de ha lehet így is kerüljük el a nagyobb csapadékzónákat, mert teljes védelmet ez sem nyújt. Ha nem kerülhetünk, csökkentsük a sebességet és számoljunk a rádiójelek átmeneti elvesztésével.

polluxware
közben nem is azt írtam amit akartam😊)

bocsánat😉