33535
  • carlosfly
    Köszönöm.
  • metaxx
    http://www.fotelpilota.hu/milviz-737-200c-szemle-johann-toernertol/
  • carlosfly
    Milviz 737-200 Ezt próbáltátok már? Használható?
  • gfarkas
    Baba lez, Tomi, remélem 9-re is megcsinálod.....
    Kéz-lábtörést, jó lett volna, ha el tudsz jönni Pápára...
  • Swy00
    sziasztok!

Beszéltetek itt arról mér, hogy win 8.1-en meg minden és hogy ennek örülünk. Arról viszont nem volt szó, hogy gyenge géppel rendelkezőknek érdemes-e belvágnia. Azért kérdezem, mert win 8-cal nem volt olyan jó az fsx. Win 7-tel jobban megy. Végre fut minden, nem akarom elrontani. egy bajom van, hogy ha vékony köd szerű felhőréteg van, akkor az a hegyek oldalán ilyen éles határként látszik, mintha víz volna. Ezen átbukva felfelé, akár szikrázó napsütés is fogadhat, míg lent full sötét. Ez pedig egy szempillantás alatt váltakozik. REX van, a felhők szépek, de ez nem tűnt el. Még egy kérdés, a REX felülírja a felhőket (is) vagy hozzáteszi a sajátját. Vannak szép felhők meg vannak brutál rondák. Egyenlőre ennyi :D Köszönöm előre is az okításokat. Rámfér sajna.
  • Hypo #28552
  • CptSAB
    Aki esetleg várja, annak egy kis nyálcsorgató.. Vizsgák után innen folyt. köv..

• Papirzacsi
    A többinek is oltári hangulata van. :)
  • CptSAB
    Őcsényen valószínüleg a szélső, Hunyadi utca majd bekerül a scenerybe.. erősen béta verzióban minden csicsa nélkül, egyenlőre így fest a repülőtér.

• Clidey
    Azért van egyfajta hangulata ennek a scenerynek... ;)

• Clidey
    Ehhe ehe... :D
  • Hypo #28546
    és MINDIG AZ ORBXLIB LEGYEN A LEGUTOLSÓ AMIT FELRAKSZ
  • polluxware
    én CZST-vel jártam így... PF felrak (legújabb verzsön, majd CZST + a hozzávaló legújabb peccs (readme-ben persze írja ,hogy ordító hibákat javít)

fsx indít, reptér betölt = fél reptér levegőben úszik, meg hiányos, és kavicsok vannak a talajtól 1m-re....

uninstall...

régi orbx PF felrak, CZST+peccs = eredmény ugyanaz

végül eljutottam oda, hogy a 10megás CZST peccs kúr szét mindent, ami ráadásul ezeket a fent említett hibákat orvosolná!!!!!!!!!!

szóval ha megy kapsból valmi, még véletlenül se szabad peccselni!

• Papirzacsi
    ORBX sceneryt az ember csak installál, de sosem uninstallál. Jegyezd meg!
  • Clidey
    Hát majd ha megjelenik a net sötét oldalán, kipróbálom. Addig jó lesz nekem a free verzsün is. :)
  • Clidey
    Na jelentem helyreállt a rend Monterey repülőterén. :)
    Tipikus FS jelenségnek voltam tanúja: direkt lejegyzeteltem minden mozzanatot lépésről-lépésre hogy véletlen sem csináljam másképp mint ahogy kell.
    Szóval mivel ORBX-ék uninstallt valahogy elfelejtettek mellékelni a cuccukhoz (legalábbis és sehol nem találtam...), így manuálisan töröltem az ORBX könyvtárat, és minden olyan fájlt az FSX mappájából és a regisztriből ahol FTX vagy ORBX szó szerepelt.
    Ezután felinstalltam Northern Californiát, fs indít, cucc megnéz, műxik. ORBXLIBS install. Fs indít, library csekk, oké. Monterey install, fs indít, library csekk, sorrend beállít, fasza. Kirakom magam a reptérre, ordító mesh hibák csakúgy mint azelőtt. Go to 1, kezdem előlről, delete ORBX fájlok, regisztri, minden. Másodjára mindent pontról-pontra ugyanúgy csinálva most jó lett... :-O
    Fax kivan ezekkel az ORBXékkel....!
    Már csak egy kis lebegő szegélylámpák vannak a RWY 10-ről jobbra lefordulva a pályáról a guruló mentén, a tűzoltóság épületéig, aztán onnantól jó...ezzel már megpróbálok együtt élni... :D

• berczy #28541
    Pont villámlott. :)

• spyy55
    REX
  • Borisz80
    Milyen mod-al lehet ilyen felhőket elővarázsolni?
    Meg az égbolt színe is más. Nem annyira erős kék mint az alap FSX égbolt.
  • berczy #28538
    Wow, rájöttem. Ennél a hülye Chipmunk-nál, amit tegnap vettem, (köszönet a Fotelpilótánal az ötletért facebook-on, nagyon szuper kis gép.) és nem tudtam bezárni a motor burkolatot jöttem rá, hogy a magneto kapcsolóktól függ. Ha fel vannak kapcsolva, működik a select item. Érdekes nagyon.

Amúgy nagyon tetszetős masina, rém kellemes az egész. :)

Egyébként itt, Froggenseenél, három komoly scenery találkozásánál (swisspro/autpro/vfrgrrmany/vfrairfield) már igencsak köhög a masina, jó ha van 30 fps-em. Mondjuk az minden géppel legalább.
  • Papirzacsi
    Az fs lelki világától függ, hogy müxik e vagy sem. Ha elfogadsz egy javaslatot, akkor kerülöd ezeket a 3 gombos kombókat és átteszed mondjuk egy bad billentyűre a shift+e-t. Nálam pl. a "," az ajtónyitás. Úgy kicsit több sikeres kísérletet lehet talán elérni. Arról nem beszélve, hogy az e+számok a hművek kiválasztása, így több hajtóműves gépnél megkímélheted magad pár kellemetlenségtől. :D
  • berczy #28536
    Ez melyik effect? Szerintem tökre nem reális ez a por effect, de nem tom melik az.
    Tudtok ehelyett valami jót?

És az mitől van, ill. mitől függ a shift+E+2 működése? Többször észrevettem, hogy hol működik, hol nem. Ez mitől függ, mert idegesít, hogy van, hogy kinyitok egy ajtót vele, de bezárni már nem tudom, vagy fordítva?

• berczy #28535
    Ez melyik effect? Szerintem tökre nem reális ez a por effect, de nem tom melik az.
    Tudtok ehelyett valami jót?

• Papirzacsi
    Nekem sincs fent más csak ez, meg természetesen alá az északkalifornia kiegészítő. Pattinsd fel azt is és jó lesz.(csak ne felejtsd el aktíválni a programban, mert különben nem fog működni és hasonló hibákat produkál).
  • Clidey
    Ide sajna nem tudok belépni mert nincs regem.
    De mindegy is. Nagyon köszi a segítséget Hypo bácsi, de sajna így sem lett jó. A faxom fog vele ennyit vajúdni, uninstall...
  • Hypo #28532
    http://www.orbxsystems.com/forum/topic/79460-kmry-mounds-running-down-centre-of-runway/#entry728355
  • Hypo #28531
    OK Maestro a hivatalos support fórumról:
    Before installing it says I need to buy NA gold usa Northern California. Is this correct.
    Yes, that is correct. The airport elevations won't work correctly with Global.

ILLETVE MIUTÁN FELRAKTAD FELINSTALLÁLTAD A LEGUTOLSÓ ORBX LIBARYT??
  • berczy #28530
    MOndjuk tényleg tetszetős cuccli...
  • Clidey
    De sajna muszáj lesz feladnom mert semmi ötletem nincs miért szaraxik ez a cucc. Fölöslegesen meg ne foglalja a helyet. Kár, mert amúgy nagyon tetszetős reptér lenne...

• Hypo #28528
    :))))) ne add fel, de tény elég sog gondot okoznak, meg is maradtam PNW,CRM,PFJ es AU nál nem kell nekem a global
  • Clidey
  • Clidey
    Global Vectort sem használok. Csakis és kizárólag maga a scenery van fent. De már nem sokáig, este uninstallom a *csába. Elegem van ezekből az ORBX szarokból.
  • N3suten
    van egy olyan az ORBX -nek ha fent van a Global es a Vector hogy FTX editor vagy valami ilyesmi ,ahol hozza igazithatod a repterek MESH erteket a Global +Vector -hoz ...
  • berczy #28524
    Hát ez itten a problem kérem szépen. :))) Mé nem használsz egy ilyen csodás kieget? :D
    Csak a telepítés kínszenvedését tudnám feledni, miszerint 2 óra, de még csak nem is ez az igazi baj, hanem, hogy 6 DVD-n van és nem tudod egyszerre felütemezni, ezért végig ott kell ülni mellette, ha kéri az új lemezt. Elbaszott egy dolog ez, nem is értem mi a picsa tart neki két órát... :/
  • CptSAB
    Nálam jó.
  • Clidey
    KMRY
  • Clidey
    Az FSGlobal nem lehet a bűnös mert soha életemben nem használtam. Lehet most így áll bosszút?? :DDD
  • CptSAB
    Ez merre van? Melyik repülőtér?
  • spyy55
    Nálam is FSGlobal kavar be mindig... :(
  • berczy #28518
    Ja, amúgy egy kolléga említette emitt lentebb, hogy az FSX az újrainstallálás és tweakelés szimulátora. :)
    (igaza van fákk, tiszta FS9 ókor...)