33535
  • exTrem
    Nem vagyok egy nagy gép guru de azért elolvasgattam ezt azt és a proci az jó, 8 giga ram sem rossz, így jelenleg a videókártya vérzik. De ha tévednék javítsatok ki, mint mondtam nem vagyok akkora nagy guru a témában, azért is kértem segítséget :)
  • polluxware
    egyáltalán gyorsulna csak a vidkaritól annyit?
  • exTrem
    Urak, egy kis segítségre lenne szükségem. Videókártya cseréjén gondolkozom amint meg lesz rá a pénz, azonban kissé tanácstalan vagyok. A jelenlegi kártyám elég régi már és jó lenne már olyan kártya amivel majdnem flottul menne az fsx egy ngx-lhbp kombón pölö. Mit ajánlanátok ami megbízható és erős? Csak Nvidia érdekel, max ár 80e.
  • macleody
    Lehet hogy az volt, ez is Pápa felé repült. Kb. 5 másodpercig láttam csak.
  • Hont
    Felettünk tegnap ment el egy C-17-es kb 3-4000 lábon...Gondolom Pápa volt az irány...
  • macleody
    Nem tudjátok milyen repcsi húzott ma el Eger felett? Olyan volt mint egy utasszállító de baromi alacsonyan repült.
  • perko
  • polluxware
    Na jó de ez is csak olyan országban fordulhat elő ,mint Burkinafaszóó, vagy valmi elmaradott piti sitty-sutty porfészek... nem is tudom miről beszélsz
  • metaxx
    ezért kell megvenni a drágábbat, tesztik, nem tetszik, mert ahhoz van külön driver lemez. mi cégnél is használunk, igaz nem gameport, hanem sima com port -> usb átalakítót, és biza ha nem lenne hozzá driver lemez, a céges ziiikszpééé nem ismerné ahogy mondod.
  • Hypo #28628
    lehet, ha van egy ügyész ismerősöd mint a MOLMUTYISNAK
  • polluxware
    akkor az...

sajnos ez így cumi ("szopás" szót most nem szabad:)
  • [HUN]FaTaL
    Az van, csak driver nincs hozzá Vista óta.
  • polluxware
    sb audigy 2 zs még egy utolsó mohikán.. (win7,8 driver)

DE!!!!!!!!!

Most jut eszembe, valmi olyasmit olvastam régebben, hogy a win7 alapból nem támogatja már a MIDI portot.
  • Clidey
    Igen, a régebbi hangkártyákon is van game-port. Nekem is ez volt a következő ötletem. De sajnos ez is szopacs lett mert a rendelkezésemre álló hangkarihoz meg nem volt Win7 driver... :(((
  • polluxware
    sb audigy 2 zs-hez még volt game-port (midi) kiegészítő...
  • Clidey
    Én anno hasonló okból kifolyólag vettem ilyet. Azóta is a szekrény alján porosodik, egyszer sem volt használva, mert a vindóz nem volt hajlandó kommunikálni vele. Pedig mindent megpróbáltam. Szóval ez az USB átalakító szerintem egy nagy lutri...
  • metaxx
    Szia!

Gameport - USB átalakítóval feltételezem próbáltad már...

http://www.argep.hu/trend/USBG/Usb-gameport.html
  • kola18
    Kedves Topik tagok!
    Sok száz bejegyzés elolvasása után, melyek nem hoztak megoldást, segítséget kérek!
    Régen, sok pénzért vásároltam CH Virtual Pilot Pro kormányomat, pedállal. Ez egy analog rendszer, 15 pines csatlakozóval. Tényleg nagyon drága volt. Most van egy korszerű rendszerem, de nem tudom csatlakoztatni, mert minden USB-s. Tényleg kidobhatom, mert hogy eddig senkinek sem volt használható ötlete.
    Nagyon köszönöm, ha válaszoltok!

Win7 i5-2500 8GB GTX 650
  • berczy #28619
    Hi!

Üzemelem befelé a PT Tu-154 -et :)
    Tud valaki hasonló pack-ról, mint a Nagy Dani féle volt 9-re?
    Hang, feliratok, ilyenek?
  • CptSAB
    Amúgy Orbx tulajoknak semmi.. figyelmetlen elírás volt részemről.. ez egy szimpla objectum fájl, semmi köze vectorhoz, globalhoz, csak már picit kapkodok..
  • CptSAB
  • CptSAB
    Imádom az Albát.. az a festés pedig nagyon Ott Van a többivel együtt! :)
  • Clidey
    Nagy örömmel tölti el pici szívem hogy végre FSX alatt is lesznek frankó kis reptereink!! Mellesleg ez az Alba festés se csúnya... Nekem is az egyik kedvenc repcsim!
  • MPeter7
    Sziasztok,
    Tényleg textúra hiányzott. Volt egy gép, ami törléskor (uninstall) megkérdezte, hogy töröljön-e minden olyan fájlt, ami nincs használatban (vagyis gondoltam, amit ő telepített).
    Én rányomtam, hogy persze, törölje, gondoltam, csak olyan fájlokat fog törölni, amit ő másolgatott a repülő telepítésekor.
    Ezek szerint nem így történt. Az FSX friss telepítésekor elmentettem az összes könyvtárat, és összehasonlítva az Effects exture könyvtárat láttam, hogy sok olyan fájl hiányzik, amely az eredeti telepítésnél megvolt.
    Visszamásoltam, és megjavult a füst effekt.
    Valószínűleg (egyéb fórumokon jelezték) az "fx_1.bmp" hiánya okozta a hibát.

Találkozott már valaki olyan FSX segédprogrammal, amely a telepített gépek konfigurációs fájljaiból kiolvassa (és táblázatosan vagy egyenként megjeleníti) az egyes repülők, helikopterek paramétereit? (max sebesség, üres/megengedett összsúly, hatótáv, fogyasztás, Flap/gear megrongálódási sebesség, stb.)?
  • CptSAB
    ORBX global/vector tulajoknak csak mellékesen megjegyzem, a scenery/601/scenery/OBX52150.bgl állományban valamelyik csatolt objektum hibás, autogen exclude utasítást generál. A jelenség Szentkirályszabadjánál elég vehemensen látható, igaz az FSX default scenery esetén ez nem okoz problémát.. De.. ugyebár akit majd érdekel, lesz nem default gfx peccs is FSX alá..
  • polluxware
    szíp képek
  • CptSAB

• CptSAB
    Utsó galéria jövő hétig.. elmegyek vizsgázni.. jövő hétvégén folyt. köv!

• berczy #28609
    Nincs valakinek ötlete, hogy miért dobálja a cucc az FPS-t, ha látszik a kurzor? Ha felviszem a menüre, vagy eltűnik, akkor +6-7 FPS-em lesz, ha látszik, mínusz ugyan ennyi. Már végigtúrtam egy csomó mindent, de nem segített semmi. :(
  • CptSAB
  • Clidey
    A ...Flight Simulator XAddon SceneryLHBP_CITY/texture mappában megtalálod őket lhdk1.dds lhdk2.dds lhdk3.dds és lhdk4.dds név alatt.
    Javaslom gugliörszből szedd ki az adott területet, és konvizz belőle 2048x2048-as textúrákat... ;)
  • berczy #28606
    Maestro!

Óriásihatalmas kérdésem lenne! Adott itten ez az LHDK a BpX-ben, ha jól sejtem a Te alkotásod.
    No, a problem az lenne vele, hogy a talaj elég kis felbontású, ezért igen rosszul lehet érzékelni leszálláskor.
    Kérdésem az lenne, mely textúrák azok, amik ezért felelnek? Csak mert PS-el adnék nekik egy kis "zajt", hogy jobban láttszon. PErsze csak érzéssel. :)))
    Kedven itthoni GA repterem, de így kicsit nyomesz. 9-en nem volt zavaró, de itten eléggé, pláne, ha Wilgával zoomolok befele éppen, ne adj' Isten még épp gyengék is a fényviszonyok, ölég szar tud lenni a sercegő föld a fogaim között, amikor épp fűbe harapok, miközben a HA-SEP felszántja DK füvét. :D
  • perko
    Köszi a részletes választ.
    AZ ORBX-et én is kedvelem. Az Aerosoft Manhattan volt már a gépemen, csak nézegettem a New York City X képeit és kíváncsi voltam, hogy aki próbálta esetleg mi róla a véleménye.
  • Hypo #28604
    jól kérdeztél semmi gond, de én csak erre a különbségre hívtam fel a figyelmed. A Manhattan meg volt nekem nem rossz annyira nem volt rossz az FPS se a New York X állítólag szép bár van benne pár hiba http://youtu.be/CFFI3atNpPg

aerosoft-al nem jarsz rosszul, DE, vfr-t repulni manhattan felett nem nagy dolog szerintem max ha heli vel mész, ha meg ifr-t mész nagy géppel tök mindegy...

inkább vegyél egy szép orbx területet több fun.
  • perko
    Köszi.
    Nem igazán jól kérdeztem, mert igazán a vizuális és az FPS közötti különbség érdekelt volna.
    Hiába kérdezni is tudni kell :(
  • Hypo #28602
    hali a nevük megmutatja az alap különbséget, Manhattan X - Manhattan Island (East Side, West Side, Uptown and Downtown) plus Ellis Island, Governors Island, Roosevelt Island, Statue Island.

New York X full NEw York
  • perko

Ha már itt vagyok.
    Kérdezném, hogy tud-e valaki szubjektív véleményt mondani az Aerosoft - Manhattan X és a Drzewiecki Design - New York City X közötti különbségről?
  • perko
    Nomen est omen
  • Hypo #28599
    :) én bírom az orbx csapatot nem erről van szó de ez kb lehetne hollandiba vagy Floridába is annyira nem országfüggő a kinézete olyan globális:)
  • perko
    Gyanítom, hogy akik heggesztik, ritkábban röppennek a légtérben nálad :)