33535
  • CptSAB
    Elfelejtettem.. a letöltési linket a szemfülesek a youtube oldalán a szerző megjegyzései rovatban megtalálják.
  • CptSAB
    A videóban látható textúra betöltési problem nálam nem jelentkezik, simán zökkenőmentesen megy a madárka. Nincs FPS problem, sem textúra késés.

• CptSAB
    FB-vel az a baj, ha én éjjel egyig mókolok gépen, és a mobil szerint aktív vagy, akkor könnyen eshetnék túlzásba, így inkább sg privben küldtem. Idegesítő lehet, ha fél óránként csilingel a telefonod, mert rám tőr a szófosás és az éppen aktuális alkotókedv közepette.

A társaság számára.. hogy szintén tiszta legyen, tegnap alaposan belemélyedtem, hogy a PWDT LET-410 csomag FSX alá is tökéletesen illeszthető legyen, (Kaposújlakon folyamatosan üzemel az OM-PGA-ról átkeresztelkedett UVP) felbuzdulva egy avsim.ru oldalra töltött anonim verzió láttán. Az external model 100% okés, de a VC-ben sajna van egy komoly problem, ami szemet szúr. A műszerfal tetején lévő lajstrom azonosító gau és a hozzá kapcsolódó poligon kibabrált velünk. Az UVP az egyetlen 99%-ban használható verzió, itt nincsenek áttetszőségek, bár azért furán néz ki az ident szekció.
    Ha kikerülne a modellből ez a poligon, akkor teljes értékű lenne a csomag.
    410 FG sajnos menthetetlen azzal nem lehet mit kezdeni az alap CVA gau csomag nem kompatibis FSX-el.

A kistuskóra én a youtube-on leltem rá. :) Fene tudja miért de tegnap rákerestem, hogy Tu-134 FSX :)
    Röppentem egy kört vele, igazából minden kapcsoló okés, de ez csak egy iskolakör volt, semmi extra, összességében a cucc rendben van. Az A-3-as üvegezett órú verzió. Viszont nagyon jó starting proc. videó van róla.
  • berczy #28674
    De van már legalább konverzió? Sehol nem találkoztam vele. Örülnék, ha azt mondanád, a Yak-40 a "csak" konverzió. :)
  • Clidey
    Annyira azért kár a sietségért, ez "csak" egy FS9 konverzió, ergo nem biztos hogy minden klappol benne faßán...
  • Clidey
    Ja és köszi a FB-s cuccokat, sajna tegnap este nem, és szerintem ma este se kerülök gépközelbe, de talán holnap már meg tudom tesztelni őkt! Meg ha küldöd a VFR-cuccokat akkor azokat is... (célzás volt... :D)
  • Clidey
    Tomibá, kettő darab malomban őrölöd a dolgokat! :)
    A Jak-40-et Igor Suprunov csinálta, aki sajnos a közelmúltban meghalt.
    Az An-26-ost meg egy másik orosz srác készíti jelenleg is, most épp a műszerek programozásánál tart - bár ahogy a topikjából kisilabizáltam azokat már nem ő csinálja hanem valakit megbízott vele. Nincs még release dét.
    A jelenleg elérhető freewáre An-24/An-26 röpcsit pedig az a Samdim srác alkotta aki a Majestic Q-400 és AirSimmer A-320 visual modelljeit is készítette.
    Na. Beleöntöttem a tiszta vízt a pohárba! :)
  • berczy #28670
    Kistuskó X-en??? Az SCS-féle VC-s? Ne má... most azonnal lelépek a melóból és irány haza. Csak el ne baxák a gépigényét!

Amúgy lehet 26-ot linkelt, akkor bocs, nekem oly' egyformák. :)
  • CptSAB
    Tibi nem An-26-ot linkelt?
    FS9-ben is verzió függő volt Jak-40-nél, hogy mi működött és mi nem sajna. Volt egy-két modul, ami itt-ott csak ficsőr volt kezdetben. "Teszteltem" korábbi 1.x-es és 2.0-ás valamint az utsó immáron free verziót is. Hogy az FSX konverzió mikori.. nem tudom. FSX alatt még nem néztem meg. De a kistuskó után lehet ezt is majd felteszem.
  • Hypo #28668
    SAITEK UJ CUCCA - Hááát
  • berczy #28667
    Nem az Ő gépére gondolok, hanem amit Maestro képelt ide nemrégiben.
    Tudom sajnos, hogy meghalt a készítő, asszem azért is lett free a Yak-40. Pedig mennyire minőségi cuccos ez a Yak. Csak X-en kissé bizonytalan, de ha jól tudom, nem is X-.re készült eredetileg.
  • CptSAB
    Semmi sem lesz az An-24-el, ugyanis a készítő Supranov meghalt.
  • berczy #28665
    Na, közben kisakkoztam, az oldalszél teszi. A videon 14-es oldalszél volt 30 fokról, balról. De akkor is kicsit erősnek érzem, hogy TD után csak úgy felkapja a szárnyat és ha csűrővel nem tartok rá, simán felborulok. Meg amúgy is van némi nem tetszés ebben a Yak-40 átiratban, ugyanis hajlamos out of memory-t produkálni. Szóval nem a legjobb az X konvert. Főleg, hogy jónéhány dolog nem műkszik VC-ben, 2D panelt kell kapcsolni hozzá, pedig 9 alatt full VC volt, minden működött, de itt egy rakat kapcsoló nem kapcsolható. :(

Szóval a kezdeti öröm átcsapott egy kis ürömbe, mert így nem az igazi. Mondjuk ezt az OOM-et nem értem, mert még 9 alatt oké, emlékszem, hogy ehhez a égphez kellett az fs9.exe-nek a 4GB patch, de azrét az X tudhatná már normálisan kezelni :( Szóval kicsit csalódás X alatt a Yak-40, pedig hogy megörültem, hogy van X-re is. :( Na mindegy, azért reszelem még egy kicsit. :)

Esetleg másnak tapasztalat? Remélem a készülő An-24 faszányos lesz! :)
  • JoopZzz
  • kola18
    "Ha csak úgy nem" mondja a vicc... ezt tényleg benéztem. Nagyon köszönöm!
  • carlosfly
    A beállításoknál az autoruddert kapcsold ki!
  • kola18
    Kedves Tanácsadók, a CH Virtual Pro használatához! Nagyon köszönöm, hogy ilyen sok ötletet adtatok a megoldáshoz. Végül is a gameport - USB átalakító részben megoldotta a problémát. A win 7 lát egy sima játékvezérlőt, de nem engedi kalibrálni, viszont FSX-ből ez megoldható. Van X-Y tengely, de nincs gázkar - bár a kalibrációnál tökéletesen beállítható. A pedál is majdnem megy. ( földön tökéletesen irányítható a gép, de mint oldalkormány, csak jelképes a hatásfoka). A 6 gombból négyhez működik a hozzárendelés, de a két 4 állású körbenéző kuka. Mindegy. Most így fogom használni. Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy foglalkoztatok a problémámmal!
  • berczy #28660
    Ilyeneket csinál:

• berczy #28659
    Épp repkedek az agyik nagy kedvencemmel, a Yak-40-el, de fura dolgokat csinál touchdown-nál, szinte mindig baromira megbillen egyik oldalra. Ez mi okozza, marha idegesítő, hogy majdnem felborul a gép TD után?
  • CptSAB
    Egy VC textúra hiba kivételével, akár az FS2004 változat.

• papa10000
    Elösször arra gondoltam, hogy az FSX.cfg-ben szúrtam el valamit, de mivel így jó lett és más scenerykben nem jelentkezett a problema, megoldottnak tekintem.

[BufferPools]
    PoolSize=100000000
    RejectThreshold=524288
  • papa10000
    Kösz
    Megoldódott a dolog.
    Kicseleztem Ami scenery és textura fájlokat feltelepített az Aerosoft könyvtárba, azokat átettem az Addon Scenery könyvtár scenery és textura könyvtárába. Az eredeti Aerosoft könyvtárat kiürítettem és szépen működik. Vagyis manuálisan telepítettem.
    Valószínüleg alapból is van Anchorage scenery, mert az aeroport nem változott, csak a környéken lettek épületek, meg pár kiszolgáló létesítmény
  • Clidey
    Ez is pörfikt nagyon!!
  • Clidey
    Pörfikt!!
  • Hypo #28653
    eredeti? ucsó patch fent van? libraryben hol helyezkedik el a scennery? a kornyeken van még más sceneryd feltéve?
  • CptSAB
  • CptSAB
    Vizsgák véget értek.. képesítés megvan. :)
    Börgönd volt a következő FSX-re áthúzott repülőtér. Délelőtt nekifogtam, az alap kész. Custom objects majd egyszer..

• berczy #28650
  • papa10000
    Üdv!
    Feltelepítettem az Aerosoft-Anchorage X sceneryt. A PANC-nél és felszállás után is fekete, függőleges csikok jelentek meg. Több Aerosoft scenerym van feltelepítve, de még ezzel a jelenséggel nem találkoztam.
    Megköszönöm a segítséget.
  • exTrem
  • polluxware
    unlimited! különben nem múkszik

JAVA applet kell amúgy hozzá
  • exTrem
    Apropó, ha fps limitert használok akkor fsxben is vegyem le a limitet 30-ra vagy az maradjon unlimited?
  • exTrem
    Köszi! Ha lesz időm akkor majd ránézek a vidramos dologra is.
  • polluxware
    Guide

bufferpools=0 -> ez a kapcsoló azt éri el ,hogy a grafika részét direktbe a GPU-ra ereszti rá, egy ellenőrző folyamat (cpu feladata) kihagyásával, amitől ha fps hegyeket nem is ,de egyfajta cpu teher áthárítást kapsz.

FPS_limiter meg nem csak szimplán limitál, hanem eloszlatja a gépen a terhelést. Az értéke lemehet egészen akár 23-24re is. Ami érdekes benne az az hogy emelett a beállítás mellett sem szaggat ám a kép érezhetően, sőt az fsx belső fps mérője 30 vagy afölötti értéket mutat, attól függően mekkora a terhelés..

Próbáltam már sokféleképpen, olvastam olyat hogy belső fps limiter ugyanolyan jó, de TAPASZTALATBÓL mondhatom ,hogy ha valami nagyon megrántja a terhelést akkor az FPS limiter sokkal SZmúúútosabban egyengeti el a tajtékos lassító hullámokat;)

nemtom mekkora felbontáson nyomod, de nagy textúra táblákkal dolgozó addonok, extrém felbontáson könnyen televághatják a vidramot, ami azután az aperture miatt igencsak meglassulhat.. 1gb ram elvileg nem kéne hogy tele menjen, de kitudja... (inspectorral megkéne nézni terhelés alatt, mit mutat a vidram tab)
  • exTrem
    Buffer pools-nál, vagyis alatta csak ennyi van: [BufferPools]
    RejectThreshold=131072
  • polluxware
    bufferpools nagyon fontos.. (igen fsx.cfg-ben)

fps_limiter pedig egy csodafegyver!
  • exTrem
    Fps limiter nincs, a másikat pedig cfg-ben va vagy mit értsek alatta? :)
  • polluxware
    bufferpools=0 ?
    fps_limiter ?
  • exTrem
    Sajnos a jelenlegi konfiggal egy lhsim lhbpn ngx-xel nem nagyon megyek 14 fps fölé... És van itt tweak meg minden kutyaf***a amivel már optimalizáltam de sajnos ennyi a limit.
  • polluxware
    én csak azért kérdem, mert általában a vidram ami fontos ilyen szinten már ~gtx560, a többi meg inkább a prociról szól fsx esetében..

((mondjuk én azt se értem mi nem megy flottul egy i7-en ilyen vidkarival))

kompromisszum+optimalizáció=egy olyan fsx ami szépen fut, de nem nézel be az utsó zugba is, meg nem számolgatod a felkőket hogy elég vastag e...