33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#28757 SZia! A Tu-134-el kapcsolatban: Neked a fékek és autothrottle működött rendesen? Mert nálam nem mennek a fékek és az autothrottle, pedig minden úgy csinálok, mint a 9-en, de nem mennek. :( -
carlosfly #28756 GTX 590 van valakinek? -
#28755 Megjelent az ORBX Open LC cirka 27 euró az ára. 10 millió km2 terület. -
#28754 Srácok, segítsetek már pls. PT Tu-154.
Ugye itten lehet menteni, meg is találtam a kapcsolót, de nem engedi, rányomok, hogy save, elmentem, de pirosan villan fel a lámpa. Menjüöl azt írja, ilyenkor nincsen a gauges folderben FLIGHT mappa. Nem volt. Csináltam. Nem megy tovbábbra sem. Valakinek valami ötlet? -
#28753 ...a szó: "megdöbbenés" -
#28752 Lelőtték... Kurva nagy gáz van bassza meg... :( -
#28751 Malaysia Airlines has lost contact of MH17 from Amsterdam. The last known position was over Ukrainian airspace. More details to follow. -
#28750 avsim fórumán külön csoport van a dx10 re tanácsok ötletek leírások egy próbát megér -
#28749 Valóban meggyőző. Ez DX10 gondolom, nem? Azért kérdem, mert régóta, sok helyen olvasom, hogy bugos, szar, nem az igazi a DX10, de ilyen effektek csak azon vannak. Érdemes használni? Ill. jól tudom, hogy DX10 alatt képtelenség élsimítást használni? -
#28748 meggyőző a grafikája. :) Használja valaki ezt a sunfx és sweetfx cuccot?
-
#28747 Ai-hát igen kocsik hajók repcsik a minimumra....ez van sajnos -
#28746 Akinek van kedve, az lessen picit Gugli Földön Kecskemétre, Szolnokra, Szegedre és Szatymazra! :) -
#28745 zömmel csak a repülőtereket -
ksgy #28744 Udv!
A scenery-k csak a reptereket, vagy a korulottuk levo ortophotokat is tartalmazzak?
-
carlosfly #28743 A trimmről irkálnak a manualban is, hogy az igazából nem is trimm vagy az érzékenysége vagy mittomén :D de legalább említést tesznek róla. Nekem megy a Yak hiba mentesen csak a grafikai hibák nem tetszenek....
Amiket már mutattam is:
-
nibron #28742 Szia!
A fatal error kb. olyan mintha egy gépjárműben egyetlen piros lámpából kellene megmondani, hogy mi a baja. Elég sok oka lehet. Első lépésben inkább a hiba kódját kellene megtudni. Pl. az eseménynaplóból. Ha 0xC000005-ös (ez a leggyakrabb és erre is tippelek), akkor access violation és azt jelenti, hogy használnál egy olyan modult ami megsérti a memóriát. Felderítése elég egyszerű: kiiktatsz mindent futtatható modult csak az alapot hagyod meg. Ha már ekkor is elszáll akkor vagy bent hagytál vmit, vagy már az alap is rossz. Ha így van és logokból, eseménynaplóból nem lehet megmondani, hogy hol szállt el, akkor uninstall, újrarak és kipróbálod úgy. Ha az alap műkszik, akkor lehet egyesével visszakapcsolgatni a modulokat, és mindegyiknél kipróbálni, hogy műkszik-é. Ha az elszálláshoz sok idő kell, lehet szakaszosan próbálni, tehát bekapcsolsz pár modult és egyszerre próbálod. Ha jó tovább lehet lépni, ha nem akkor megbontod az utolsó lépést. Nekem általában az FSPassengerX szokott így elszállni, de pl. annak van logja, abból kiderül ha ő a hunyó. -
#28741 Jó nagyot az Uraknak!
Némi FSX tesztelgetéssel, beszámolóval, rinyálással leplek meg Titeket.
Elsőnek is essünk túl a rinyán, ill. segítség kérésen. Egészen konkrétan a fatal error visz a sírba.
Teljesen random történik, semmire nem lehet visszavezetni. Jellemző módon általában valami alap dll-re hivatkozik, vagy unknown module. Már egy rakat UIAutomationCore.dll-t próbáltam, már azt is, amelyik a játék alatt átnevezi a két system könyvtárban lévő dll-t , de így is fatal error. Főként ablak váltásnál jön elő, amikor mondjuk egy térképen matatok, majd visszalépek. De sima fly közben is volt már. Totál random, semmihez nem tudom kötni. Tegnap egy Tu-154-el LSZH-LOWW vonalon épp ereszkedéskor 11000 lábon reccsent meg. És kurva ó az FSUIPC autosave funkciója, de ruszki gépeknél baszhatom, mert hiába menti és tölti be, semmit nem ment el a kapcsolók állásaiból így a levegőben kapok egy C&D gépet. Még együtt is tudnék élni a fatallal, ha betöltés után tudnám folytatni, de ez persze csak a „nyugati” masinákon megy. Se Yak, se Tu nem jön vissza. Magasan még egy Yak-ot ctrl+E-vel még nagy nehezen, 5000 láb veszteséggel beindítok, de Tupolevnél nem lehet. Gondolom, mert ezek nem FSUIPC-t használnak.
Szóval örök hálával kergetném a sírba, aki tudna erre a fatal szarságra megoldást. Vagy a ruszki gépek mentéséhez. Tu-154-nél 9-en volt a bal panelen egy rész, ahová kattintva menteni tudtam, de itt X-en nem lelem sehol se nem.
És akkor a beszámolók. Egy Yak-40, Tu-134 és egy Tu-154 került tesztelés alá X-en. Ezt fejtegetem ki bővebben.
TU-134:
Nézzük elsőnek a legnagyobb kedvencemet, a Tu-134-et (bocs Nagyvas!)
Ez egy port, ami az FS9-es SCS Tu-134-ről készült, gondolom azt nem kell bemutatnom. Ha rövid akarok lenni, akkor azt mondanám, remekül sikerült a port. Kinézet első osztályú, bár tény, látszik rajta, hogy nem X-hez lett elsősorban csinálva. VC szuper, de látszik rajta, hogy régebbi technika, X-en azért vannak szebbek. Viszont javarészt szinte minden kapcsoló megy, ahogy eredetileg is. A megszokott módon tudtam indítani, felkapcsolni C&D-ből. Viszont… A fékek nem működnek. Se sima, se parking. hiába töltöm fel a hidraulikát, hiába nyomom fel a másik kört is, egyszerűen nincsen fék, valamiért nem megy. Ez elég gáz, mert így csak a reverse 12-15%-on tartásábval tudok egy helyben maradni. Egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy mi nem jó, ill. mit rontok el. Egyik landing után valamiért tudtam fékezni, de nem tudom reprodukálni és semmit az ég világon nem találtam róla. Szomorú. Esetleg ötlet még? Mert hidraulika az van, nyomás is, csak fék nincsen, minden más hidraulikus dolog okés.
Ennél is nagyobb probléma, hogy az autothrottle sem működik. Felkapcsolom, rányomok, hogy zűd legyen, de nem szabályozza, pedig zölden virít, mintha okés lenne. Felkapcsnál régen a BUG odaugrott, ill követte a sebit, amikor meg zöldre nyomom, tartotta ahol volt. De itt felkapcsnál a BUG nem mozdul semerre sem, így nem is tartja a sebességet. Erre sem tudtam rájönni, hogy miért.
Ha van valami ötletetek, hogy mit csinálja még, hogy ezek jók legyenek, szívesen veszem, mert simán lehet, hogy 9-enment, de itt még több összefüggésre kell figyelni és nem tudom.
Egyébként a régi festések is faszányosan mennek vele, ahogy a Malévosok is, csak figyelni kell, mert ha nem jók válogatjuk össze a texturákat, sötét lesz az ablak, nem lehet kilátni.
Szóval egész jó a masina, sőt… Csak pont két olyan bugja van, ami nélkül nem igazán jó a repülés, főleg az autothrottle hiánya gázos, de fék nélkül sem túl biztonságos az élet.
Még egy, ami nagyon hiányozik, az a co-pilot hangja. Sajnos nem beszél. Pedig jó lenne. :)
YAK-40
Regionális kedvencem, nagyon szeretem ezt a gépet és nagyon örülök neki, hogy portolták(ják) X-re. Elsőre a kinézet… No, itt is remekül sikerült a port, nem találtam számottevő hibát benne, ugyan olyan szép, részletes, amilyen 9-en volt. Az első örömök után vegyül némi üröm is a képbe, ugyanis egy rakat kapcsoló nem működik VC-ben. Szomorú, mert ezek 9-en mentek, itt van egy jópár dolog, amihez 2D panel kell. Főleg az furcsa, hogy a felső panelen, míg a két jobb lámpa kapcsolható, de a balra mellette a három (kieresztés,taxi,land) már nem, kell a 2D. Nem igazán értem, mert mibe került volna már azt a plusz néhányat leprogramozni, mikor a 90% megy? Kár érte, de talán később jó lesz.
Másik furcsaság pedig, hogy a 2D main paneleket (bal,jobb) meg kell nyitni egyszer, különben néhány kapcsoló nem fogja tudni a funkcióját. Ilyen tipikusan a genreator kapcsolók. Ha ott nem volt 2D jobb main nyitva, akkor pl. hiába kapcsolod fel a generátort, nem lesz jó. Szóval indítás előtt a main 2D-paneleket érdemes megnyitni.
Ezektől függetlenül ugyan úgy indítható, mint eddig, semmi extra.
A trim és a flaps nem az igazi. Ugye itt régen nem voltak flaps pozíciók, folyamatosan kellett állítani a gomb nyomással, de itt változott, szerintem nem olyan jó irányba. Három fokozat lett és az elsőt 20 fokig engedi, ami elsőre soknak tűnik. utána még kettő fokozat. Nem mondom, meg lehet szokni, csak kisebb sebin kell elkezdeni kiengedni. Orosz oldalon, oroszul írják, hogy át lehet állítani, ezt még nem próbáltam, de állítólag jó lesz. Csak nehéz érteni a ruszki arcok írásait.
A trim meg iszonyatosan érzékeny lett. Régen nagyon szépen és finoman lehetett álítani, de most mint a bivany. Egy pöcc és már el is mászik. Szokni kell, nem vészes, de elsőre igen-igen meglepő dolgokat tud csinálni. Összességében nem vészesek ezek a dolgok, inkább zavaróak, de együtt lehet élni vele, főleg, hogy ha jól vettem ki az orosz szövegből, folyamatosan fejlesztika portot, remélem a későbbiekben ezeket javítják.
Sokkal nagyobb probléma ezzel a géppel a memóriaszivárgás. Egyszerűen random out of memory-t tud produkálni. Nem lehet még csak belőni sem mikor, mert a legnagyobb reptereken is nyomul normálisan, majd egyszer csak a semmi közepén OOM. Ez baj és a leírtásban erre a problémára ezt írja a portoló arc: NO SOLUTION. Szomorú, de remélem még a későbbiekben rá fog jönni a srác mi okozza, bár ha jól rémlik, 9-en is nagyon szerette a memóriát, nem új keletű a probléma, ott is csak a 4GBPatch volt, ami után egyáltalán elindult.
Kár érte, mert nagyon jól szuperálna. Még a trim és a flaps is meg lehetne szokni, de az OOM-val nehéz mit kezdeni.
TU-154: (B2)
Na igen, a Nagyvas…
Ez a legjobban sikerült, nem hiába, Project Tupolev, gondolom ez nem csak egy port…
Itt minden adott egy jó kis reppenéshez. Minden rendben van vele, semmi negatív dologról nem tudok beszámolni.
Nagyon tetszik, hogy vannak különböző színű és évjáratú panelek, valamint tölthető hozzá egy javított textúrájú VC pack, szerintem ezzel még szebb. Itt látszik, hogy nem csak portolták a paneleket, mélységük van a műszereknek, szépek, élethűek.
Ezzel élmény reppenni, nincsenek zavaró bug-ok és itt már VC-ből is indítható full a gép, mert ugye 9-en a hajtóműkapcsolók valamiért nem mentek VC-ben csak 2D-ben, de itt minden okés.
Pár útvonalat repültem vele és mind teljesen rendben volt, VOR követéstől az App követéséig minden.
Ez szuper, a másik kettőn még van mit javítani, remélem így is lesz.
A Yak-ot tudom kb. követni, de az SCS porthoz nem találok topic-ot, hogy hogyan áll.
No, hirtelen ennyi.
(amúgy a tököm tele az FSX erőforrásigényével. 4,2GHz-n hajtott proci nem elég neki egy NGX-el a full grafikához, a pofám leszakad. Ja, meg az AI öli a legjobban az FPS-t. )
-
#28740 Nagyszerű madárka -
#28739 SGD + STDesign...nyerő párosítás! ;) -
#28738 -
#28737 -
#28736 Nagyjából ez lesz a vége.. -
Frenky #28735 OFF! Akit érdekel esetleg és szeretne csatlakozni erre tessék:
DCS World MAGYAR Felhasználók a Fészbuk_ON Várunk mindenkit, akit érdekel a repülés és a DCS World! Szép napot. -
#28734 * reptérnek [sry] -
#28733 ...annyira várom már, hogy elmondhassam: "virtuálisan landoltam minden MAGYAR területen, amit reptereknek hívnak :) -
-
Solt #28731 Érdekesen hangzik, kíváncsi leszek mi sül ki belőle. -
#28730 Na igen sajna a városok, települések MAS ide, MAS oda eléggé nyomorékok. Nagy kár, hogy FS-ben nem sikerült összehozni olyan spec. szerkesztési módot, hogy utca szintű szerkesztés, nem ez a szerencsétlen LC textúrás förmedvény.. De ez vagyon. Kíváncsi vagyok az ORBX LC mi újat hoz.. de én alapvetően tartogatok némi B tervet is.. -
#28729 Uhh... Asszem elsőre kissé nagy falat lett nékem: :) Igazából a táj valósághűsége fogott meg, hogy minden a helyén van. (Szegednél néztem) Én FSGlobal+ORBX Global+UTX kombót használom. Elég jó, valósághű jórész Magyarország, csak ez annyira ott volt, gondoltam már megkérdezem.
De ekkora szösszenetet nem nyomok végig, főleg, hogy a felét sem értem, meg, hogy mi miért van: :)))
Vectorral már szemezek egy ideje, de az IStennek sem győz meg, hogy annyival jobb, mint az UTX, hogy érdemes legyen váltani rá. MAS meg valahogy nem tetszik, tök kopár lesz tőle minden, nem igazán értem, hogy miért... 9-en is ez volt, ott asszem az UTE-vel akadt össze, bár ott az LHSim-es MAS jó volt, csak Laci bácsi féle MAS nem ment rendesen. De X-en az LHSim-es MAS sem igazán jó, nyomik a városok.
Köszönöm azért a részletes infókat! :D -
#28728 Infót köszi, rálesek majd. :)
Reptéri objektumokhoz még annyit, akinek van kedve, az nyugodtan elkészítheti az adott helyi épületek, objektumok modelljeit. Ha tetszetős, simán bekerül az adott repülőtér csomagjába. -
#28727 ORBX global + ORBX Vector + MAS X (egyenlőre) + Def. FS Mesh ez a körítés. Sajna az FSGen Hungary Mesh nem jó. Sem a MAS X-el sem a Vectorral nem kompatibilis, így volt egy 814 forintos fölös vásárlásom.. ez van. Veszett már több is. MAS X-ből kivágtam az összes AI blokkoló állományt. Alacsony százalék mellett az autók, hajók azért tudnak dobni a hangulaton. ORBX Vectorból is kikukázok minden a repülőterekre vonatkozó flatten és APT állományt. FS APT bgl-ből kiszedtem minden olyan repülőteret, amihez nem készült valamilyen más scenery (amik bent maradtak: Orosz Peti, Kozma András Budapest Sceneryjei illetve az LHSim féle sceneryk LHSM, LHPP, LHDC, LHPR, Bőny) Ugyancsak megvágtam az FS def. Object állományait is. -
#28726 Csak egy gyors kérdés: a táj micsoda? ORBX megvan, de a többi? MAS? -
djfules #28725 A 3ds max nak is van ingyenes student verziója nyugodtan használhatod hisz pénzt nem kérsz érte így nem utközik semmilyen jogi izébe.... -
#28724 Gmax-ban lesznek (free mivolta miatt) a modellezések. :) Ígérem, meg lesznek osztva, elvégre nem azért teszem fel a képeket, hogy hülyítsek mindenkit. :) A 3D modellezéssel kapcsolatban még nem állt össze terv, egyfelől minden repülőtérhez fotók-fotók és fotók kellenek.
Az eddigi projectek galériái megtekinthetők az fsstdesign oldalon. Megjegyzem, ezek most pillanatnyilag csak agn-ített fotóalapok, afcad-al. Tehát ebben az állapotukban a levegőből szépek, a földről .. hát.. így nem olyan csinosak. De a terv az, hogy a cseh és német VFR projecthez hasonló csomag szülessen.
Én szeretném, ha nem lenne snassz hazai táj felett repülni, kisgéppel. A 2000-es évek közepén én ez mellé tettem le a voksomat. Majd az idő megválaszolja mi sül ki..
Kecskemét alapja elkészült szintén. Ahogy írtam, folyik egy folyamatos teszt, a különböző mesh csomagok tesztelése, mivel jó, mivel nem. -
#28723 Ma esti utolsó galéria..
Persze ez is mint a többi, akkor lesz szép, ha elindul a repülőtéri épületek modellezése. -
djfules #28722 Ha kell esetleg modellezni (3ds max-ot végom) írj priviben. Ja és ha már én tök régóta vágyom egy egy kis military-ra is Kecskemét is lesz? Nekem sajna nincs időm pedig már lehet én is neki álltam volna... Nagyon jó így tovább! És külön becsülendő hogy megosztod másokkal is (ügye megosztod?) :-) -
djfules #28721 Á én szegedi vagyok!!! Léci szólj ha elkészül! Azért él még ez a szimulátor mert vannak ilyen elvetemült arcok akik még mindig modelleznek szerkesztenek programoznak... -
carlosfly #28720 Ezek a műszerek miért így jelennek meg? SD YAK-40.
-
#28719 Te figyú máááán!!! hát ez a LHUD -
#28718 Hamarosan elkészül az alap itt is..