Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia!
Köszönöm az infót. Arra gondoltam, hogy elõször nem szedem ki az IR filtert, és hagyományos izzókkal vagy ledekkel készítem el. Ha úgy nem megfelelõ, akkor próbálom a másik módszert, IR leddel és a szûrõ kivételével.

L Viper
Amit nemrég linkeltem képeket, ahhoz egy kis infó. Talán segít az építésben:

A fekete modellrõl:
Hobby elektro boltban kapható kapcsolós elemtartó, vállfáról leszedett csipeszre. rögzítve kétoldali ragasztóval.
"Csokiba" van belecsavarozva régi esernyõ merevítõ pálcája, ami az egyik szál vezeték is egyben.
A ledek egy kiégett izzóból vannak. 3 Voltosak, ezért semmiféle ellenállás nem kell. Párhuzamosan kötöttem.
A bekötés elrejtése: hosszában bevágott vastagabb szívószállal történt. Szépen rákunkorodik. A "csokira" meg egy flakon kupakja lett téve, kifarigcsálva ahol szükséges.

A fehér modellrõl:
Arcbalzsam kupakjába szerelve, szintén kétoldali ragasztóval rögzítve a csipeszhez. Az elemtartó egy villogós Mikulás sapié volt.
A mûanyag csõ merev falú, hõ hatására lágyul. Akár forró víz is megteszi, remekül hajlik és hûtés után úgy marad.
Itt kéteres vezetéket használtam, párhuzamosan kötve a ledeket. Szintén a kiégett égõbõl vannak. A bekötés lezárását flakon oldalából kivágott lapocskával oldottam meg.

Mindkét elrendezés hibátlan megoldás. Elõnye, hátránya nincs egyiknek sem, csupán a finombeállításokban tér el picit. Mindkét modellt fejbúbon, füles tetejére csíptetve használom, ezért nem világítanak bele a képernyõbe sem. (Magasan van a fényforrás).
Ha infra Ledekkel építed, akkor nincs ilyen gond, de valószínû, hogy a kamerából az infra szûrõt ki kell venned, de van arról is tutorial videó, hogyan kell a PS3 exe kamerát szétkapni.

Magyarul, csak a fantáziád szab határt, milyen megoldást használsz. Nekem régebben volt pl. egy olyan modellem, amiben alulfeszelt közönséges izzók voltak, amik elég szépen látszottak infrában. Errõl van egy régebbi videóm, innen ltölthetõ. (Bocs, de Youtube-ról töröltem.)
macleody
Köszi a linket, rendeltem is gyorsan kettõt a kamerából. Ha az egyiket elbaszarintom legyen tartalék 😊
Sziasztok! Használ valaki olyan Saitek Yokot amihez még az alap Quadrant van (vmi 6 pines csatival megy a yoke-ba)? Szóval nem a külön megvehetõ USB-s.
Szia!
Köszönöm, nagyon hasznos volt a felsorolás. Van egy-két progi, amit nem is néztem meg eddig, majd utánanézek.
Rendeltem egy Sony Playstation Eye kamerát, 2800Ft. megpróbálom a FreeTrack-et, ha nem jön be, akkor az a 3eFt nem nagy bukás, és akkor veszek majd egy TrackIR-t.
Most ez a kamera az "iPon"-on egészen jó árban van (2889Ft) a többi bolthoz képest, ahol 7-10eFt körül adják.
http://ipon.hu/webshop/product/sony_playstation_eye_kamera___eyecreate/109755
Kell még hozzá 3 led + egy-két apróság, meg idõ és türelem az összeállításhoz.
Itt találtam leírást (többek között) az összeállításhoz:
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/61051-freetrack-%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9se-be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa/

Hypo
Aerosoft által forgalmazott scenery-k többsége ( Német, Olasz, Benelux, Malorca, Görög, Ibiza, MegaAirport sorozat) FlyTampa Sceneryk. LHSimulation

VFR - ORBX ( kivéve a Global-t) PNW,CRM,PJF, plusz hozzájuk tartozó repterek, AU és a hozzá tartozó free OZX
Tongass X
Vancouver
Mistyfords ( Mistymoornings sceneries)

Progik: Topcat, FSBUILD, REXFS9,REX FSX, OPUS FSX, Active Sky FS9, Plan-G, FS2crew button versions, AES, AirHauler, FreightDogs.
FSUIPC FS9/FSX regisztrált, EZDOC+TRACK IR

Szia!
Az " EU, Mediterran sceneryk és progik" alatt pontosan milyen gyártók kiegészítõit érted?
A scenery esetében az ORBX?
Nagygépes repüléshez milyen segédprogramokat használsz vagy használnál?
Gondolom nagygépes repülésnél nem annyira lényeges az EZDoc, és az fs2 crew is inkább kényelmi kiegészítõ, mint létszükséglet.
Olvastam, hogy regisztrált FSUPIC -t jobb használni, mivel jók a többletszolgáltatásai. Igaz ez, vagy elegendõ a freeware változat is?

Hypo
Nekem van két listám😊) FS9 IFR nagy gépes repülés EU, Mediterran sceneryk és progik Illetve VFR FSX a hozzá tartozó gépekkel és sceneryk.el Ha erõsebb hardwarem lenne akkor már elég lenne csak FSX és P3D

Szia!
Igen, az általad említett paraméterek nagyban meghatározzák, hogy mit kell, vagy érdemes telepíteni.
Csak arra gondoltam, hogy talán mindenkinek van egy lista (a saját hardverének megfelelõen), hogy mely kiegészítõk hasznosak vagy fontosak a valósághûbb szimuláció érdekében, és egy esetleges újratelepítés alkalmával azokat mindenképpen rögtön újratelepítené.
A lista azon alapulhat, hogy a telepített scenery-k vagy vizuális valósághûséget növelõ programok, egyéb programok, utilok és a telepített repülõk/helikopterek közül melyek lennének azok, melyeket kérdés nélkül a gyakorlati tapasztalat alapján mindenképpen újratennék, és melyek azok, amiket lehet, hogy kihagynák, mert nem hozták az elvárásokat.
Ebbõl a listából lehetne látni, hogy a rutinosabb, gyakorlottabb pilóták mit tartanak fontosnak, mit tartanak értékesnek, amit másoknak (vagy kezdõknek) is érdemes lehet megnézni, kipróbálni.

Hypo
Hát elõszór is olyan nincs amivel mindent szerintem.
Sok paraméter van ami meghatározhatja a döntésed és a választásod.
Például:
Milyen Hardvere van az asztalodon?
Kisgépes Repülés vagy Nagy vagy IS IS
IFR vagy VFR
Merre repülnél? EU, USA,AU ?
Mennyire fontosak a valós eljárások.
Van e idõd 30 percet preflight-al tölteni ahogy a nagyok?
Valós idõben repülnél? Valós idõjárással?

L Viper
Egy teljesen alap Genius i-Look 317-es. 30 fps-t tud stabilan.
A PS3 eye nagyon jó választás. Szerintem én is veszek olyat 😊
Sziasztok!
Rutinos, régóta szimulátorozó fórumozókhoz lenne kérdésem.
Olvastam sokat az elérhetõ, jó minõségû, valósághoz közel álló szimulációt nyújtó kiegészítõkrõl, és kíváncsi vagyok, hogy ha újra kellene telepíteni az FSX (vagy fs9) programot, akkor milyen FSX programok (util-ok), illetve addonok azok, amelyeket rögtön a telepítéssel együtt feltennétek?
Vagyis melyek azok a repülõ, helikopter/scenery addonok, kiegészítõ programok, amelyek nélkül már nehezen lehetne elképzelni az örömteli, valósághoz közelítõ szimulátorozást.
Pl.:

Az FSX vagy FS9 program +

Eszközök, programok:
Freetrack vagy TrackIR...,
FSUPIC,
EZDoc,
fs2 crew,
REX,

Scenery:
ORBX global,
lhsimulations LHBP
AEROSOFT – SKIATHOS X,
??

Aircraft / helikopter:
PMDG 777-200LR/F,
PMDG 737 NGX 800/900 + esetleg kiegészítõje a 600/700,
SibWings An-2,
Majestic MJC8 Q400,
A2A gépek közül valami...

Szóval valami ilyesmi listára gondoltam.
Ez a lista sokaknak, fõleg újaknak lenne segítség, hogy a tapasztaltabbaktól gyorsabban, összefoglalva meg lehessen tudni, hogy miket érdemes telepíteni, milyen irányba érdemes keresgélni, hogy a szimulációk még érdekesebbek, élvezetesebbek lehessenek.
Nyilván ízlések és pofonok, de azért a listákból kiderülne, hogy mégis melyek azok a kiegészítõk, amiben mindenki egyetért, hogy nagyban hozzájárul vagy elengedhetetlen a jó szórakozáshoz.

Szia!
Milyen kamerával készítetted el a szerkezetet?
Most, ahogy utánaolvasgattam, a SONY Playstation Eye kamerát javasolják sokan, 60-120 között van a sebessége felbontástól függõen és 3eFt-ba kerül újonnan.

L Viper
Megerõsítem. A FreeTrack-et régóta használom. Mondjuk én inkább FS2004-el repkedek és abban a 6DOF-ot csak a FreeTrack támogatja, a FaceTrackNoIR nem.
Egyébként a konfigolhatósága is jobb a FreeTrack-nek. Csak ahhoz ugye építeni kell aktív cuccot.
Valami ilyesmit pl.
Nekem nagyon bevált. Nehezen tudnék már nélküle repkedni.
Egyébként a FaceTrackNoIR-t is be tudtam lõni, de valahogy nekem jobban bejön amaz.

Szia!
Köszönöm a véleményt, éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy kinek milyen tapasztalata van ezen a téren, mert azt több helyen is olvastam, hogy a TrackIR kiválóan használható, viszont arról kevesebbet lehet olvasni, hogy a fejmozgatást szimuláló FaceTrackNoIR mennyire hatékony és használható folyamatosan egy viszonylag sok fejmozgást igénylõ játék esetén.

Hont
Szia!
Én elég sokat kínlódtam minden féle kütyüvel...
A végén vettem egy TrackIr-t! Nem bántam meg!!!!
A többi "Nekem" kínlódás volt! Ezt csak feldobod és már minden ok! Nem kell állítgatni, kínlódni vele...
De ez csak az én véleményem!
Sziasztok!
Használja valaki a Fotelpilótán is bemutatott "FaceTrackNoIR" programot napi rendszerességgel?
http://www.fotelpilota.hu/facetracknoir-ingyenes-fejmozgas-kovetes/

Mivel a bemutatója már majdnem egy éves, kíváncsi lennék, hogy milyen webkamerával üzemel megfelelõen, és "zökkenõmentesen". Pozitív-negatív tapasztalatok az azóta eltelt idõ alatt, a ma kapható webkamerákat figyelembe véve.
Egyes videóbemutatókat tekintve nem látni nagy különbséget a majd 50eFt körüli áron kapható TrackIR-hez képest.

gfarkas
Bocsánat az update FS 9.1 névre hallgat. Sorry!

gfarkas
Telepítsd fel az FS 9-et, utána telepítsd az FS 9 Update.exe-t (a netrõl leszedhetõ), ha ez megvan akkor találhatsz szintén a net valamelyik fs webjén egy FS 9 crackelt exe-t, tölts le, készíts az eredetirõl egy másolatot (pl. nevezd át FS9eredeti.exe-re) , ezután tedd be a gyökérbe a crackeltet, akkor már menni fog lemez nélkül.

Idõközben valaki mondta, hogy az FS2004-hez nincs regisztrációs kód.
A leírásban annyi szerepel, hogy a 4. lemeznek mindig bent kell lenni a játék közben.

Sziasztok!
Használtan vettem MS Flight szimulátort (2004).
Nem találtam benne regisztrációs kódot. Van hozzá egyáltalán? Ha igen, akkor milyen dokumentumán?
Találtam benn kis színes kézikönyvet, és egy többnyelvû "Telepítés lépései" papírkát. + 4CD
Üdv,
Péter

berczy
Ez meg micsoda fogyasztói agymosás már kérem szépen!? 😄DD

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Én is, csak momentán sajnos nem tudok kiszorítani rá 70-80-eFt.-ot.
Azért írtam, hogy kategórián belül. (max 15-20 eFt)
A Thrustmaster Hotas Warthog nem az a kategória amire gondoltam és megengedhetek magamnak..

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Igen, de lehet csak joysticket is kapni ~75e, ami a leírások szerint igen jó minõségû, és a force sensor kiegészítõ egységgel örök életûvé válhat a technika: http://www.alasrojas.com/3.0/?page_id=662

Hypo
😊)))))) szep jo ha mondjuk A10 el repulsz de kicsit draga ahhoz kepest.

Szia!
Én a Thrustmaster Hotas Warthog vezérlõt választanám.
Üdv,
Péter

Ez igaz.
Csak hát a Pató Pál effektus mûködik többnyire <#confused>

Hont
Én is keresem, de most én se találom...<#conf>
Nekem is 3D Prom van, de hala az égnek egyenlõre hibátlan!
(Francba! Mindig akkor kell vásárolni, mikor jó az ár, nem akkor, mikor szükség van rá...)
Köszi, kerestem de nem találom. A kategórián belül inkább a minõség lenne fontosabb mint az ár.

berczy
Pedig már hihetetlenül várom ám. 😊))

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hont
Pár hete a prohardveren árultak Logi 3D Pro-t vadi ujjat 5000ft ért....
Volt két ilyen hirdetés is! Még gondolkodtam is, hogy megveszem az egyiket tartalékba...
Szeretnék joy ügyben tanácsot, illetve véleményt kérni.
Sajnos meghalt a Logitech Wingman Extreme 3D Pro joyom és ebben a kategóriában másikat kellene venni. Úgy látom a neten, hogy ez a típus kifutóban van, ezért a Thrustmaster T-16000M-et választanám szívem szerint.
Tudom, hogy ilyen kérdésekre az szokott a válasz lenni a neten, hogy ha eldöntöttem minek kérdezek, de inkább olyanok véleményre vagyok kíváncsi aki használja, ha van ilyen.
Kösz elõre is

Hont
Igaz!
Nem zörög a haraszt...
polluxware
pedig mit össze puffogott itten a Wittner miatt annó...

meglett az eredmény?<#vigyor>

Hypo
a szálló mellé épül és egy cessna 172 fog mezõgazdasági repüléseket végrehajtani onnan......
szerintem Maestro megdumálta õket, nekem csak a cessna gyanús miért nem zlin?

Hont
De hogy is ! Nem titkos! Az EuroControl épületét is átviszik oda!
Sõt! Azt se tartom kizártnak, hogy a következõ nyóc évben Ferihegyet bevetik sóval...
polluxware
közben most nézem... "titkos"

valmi 52-es körzet vagy ilyesmi

polluxware
Te figyumán embörök.. tud valki valmit az új Felcsúti reptérrõl? én is csak hallottam...

igaz-é?

Hypo
😊)))) nincs arra valami gay bár?😊))

Papirzacsi
utazó 😄

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Ez leszállás után volt. 😄 Ecce csak feltûnt, hogy hirtelen visszaesett az urató sebesség. Aztán látom 80 fokot melegedett az idõ. 😄

polluxware
<#zavart1>Máá azis??!!

polluxware
indítással nem lesz baj..

Hypo
a higany is jobban teljesit

Clidey
Igen, valóban! 75 fokban már simán el kellett volna olvadnia a hónak!!! <#zavart1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Ja, littlebit meghülyült valami az active sky környékén. 😄

Külsõ hõmérséklet 75 fok??
Papirzacsi
Ma meghülyült valami az fs körül... 😄 ki találja meg a hibát a képen? 😄

Hont
<#wow1><#wow1><#eljen><#taps>
Hypo
pinokkio volt a jele