Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönöm az infót. Arra gondoltam, hogy elõször nem szedem ki az IR filtert, és hagyományos izzókkal vagy ledekkel készítem el. Ha úgy nem megfelelõ, akkor próbálom a másik módszert, IR leddel és a szûrõ kivételével.
A fekete modellrõl:
Hobby elektro boltban kapható kapcsolós elemtartó, vállfáról leszedett csipeszre. rögzítve kétoldali ragasztóval.
"Csokiba" van belecsavarozva régi esernyõ merevítõ pálcája, ami az egyik szál vezeték is egyben.
A ledek egy kiégett izzóból vannak. 3 Voltosak, ezért semmiféle ellenállás nem kell. Párhuzamosan kötöttem.
A bekötés elrejtése: hosszában bevágott vastagabb szívószállal történt. Szépen rákunkorodik. A "csokira" meg egy flakon kupakja lett téve, kifarigcsálva ahol szükséges.
A fehér modellrõl:
Arcbalzsam kupakjába szerelve, szintén kétoldali ragasztóval rögzítve a csipeszhez. Az elemtartó egy villogós Mikulás sapié volt.
A mûanyag csõ merev falú, hõ hatására lágyul. Akár forró víz is megteszi, remekül hajlik és hûtés után úgy marad.
Itt kéteres vezetéket használtam, párhuzamosan kötve a ledeket. Szintén a kiégett égõbõl vannak. A bekötés lezárását flakon oldalából kivágott lapocskával oldottam meg.
Mindkét elrendezés hibátlan megoldás. Elõnye, hátránya nincs egyiknek sem, csupán a finombeállításokban tér el picit. Mindkét modellt fejbúbon, füles tetejére csíptetve használom, ezért nem világítanak bele a képernyõbe sem. (Magasan van a fényforrás).
Ha infra Ledekkel építed, akkor nincs ilyen gond, de valószínû, hogy a kamerából az infra szûrõt ki kell venned, de van arról is tutorial videó, hogyan kell a PS3 exe kamerát szétkapni.
Magyarul, csak a fantáziád szab határt, milyen megoldást használsz. Nekem régebben volt pl. egy olyan modellem, amiben alulfeszelt közönséges izzók voltak, amik elég szépen látszottak infrában. Errõl van egy régebbi videóm, innen ltölthetõ. (Bocs, de Youtube-ról töröltem.)
Köszönöm, nagyon hasznos volt a felsorolás. Van egy-két progi, amit nem is néztem meg eddig, majd utánanézek.
Rendeltem egy Sony Playstation Eye kamerát, 2800Ft. megpróbálom a FreeTrack-et, ha nem jön be, akkor az a 3eFt nem nagy bukás, és akkor veszek majd egy TrackIR-t.
Most ez a kamera az "iPon"-on egészen jó árban van (2889Ft) a többi bolthoz képest, ahol 7-10eFt körül adják.
http://ipon.hu/webshop/product/sony_playstation_eye_kamera___eyecreate/109755
Kell még hozzá 3 led + egy-két apróság, meg idõ és türelem az összeállításhoz.
Itt találtam leírást (többek között) az összeállításhoz:
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/61051-freetrack-%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9se-be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa/
VFR - ORBX ( kivéve a Global-t) PNW,CRM,PJF, plusz hozzájuk tartozó repterek, AU és a hozzá tartozó free OZX
Tongass X
Vancouver
Mistyfords ( Mistymoornings sceneries)
Progik: Topcat, FSBUILD, REXFS9,REX FSX, OPUS FSX, Active Sky FS9, Plan-G, FS2crew button versions, AES, AirHauler, FreightDogs.
FSUIPC FS9/FSX regisztrált, EZDOC+TRACK IR
Az " EU, Mediterran sceneryk és progik" alatt pontosan milyen gyártók kiegészítõit érted?
A scenery esetében az ORBX?
Nagygépes repüléshez milyen segédprogramokat használsz vagy használnál?
Gondolom nagygépes repülésnél nem annyira lényeges az EZDoc, és az fs2 crew is inkább kényelmi kiegészítõ, mint létszükséglet.
Olvastam, hogy regisztrált FSUPIC -t jobb használni, mivel jók a többletszolgáltatásai. Igaz ez, vagy elegendõ a freeware változat is?
Igen, az általad említett paraméterek nagyban meghatározzák, hogy mit kell, vagy érdemes telepíteni.
Csak arra gondoltam, hogy talán mindenkinek van egy lista (a saját hardverének megfelelõen), hogy mely kiegészítõk hasznosak vagy fontosak a valósághûbb szimuláció érdekében, és egy esetleges újratelepítés alkalmával azokat mindenképpen rögtön újratelepítené.
A lista azon alapulhat, hogy a telepített scenery-k vagy vizuális valósághûséget növelõ programok, egyéb programok, utilok és a telepített repülõk/helikopterek közül melyek lennének azok, melyeket kérdés nélkül a gyakorlati tapasztalat alapján mindenképpen újratennék, és melyek azok, amiket lehet, hogy kihagynák, mert nem hozták az elvárásokat.
Ebbõl a listából lehetne látni, hogy a rutinosabb, gyakorlottabb pilóták mit tartanak fontosnak, mit tartanak értékesnek, amit másoknak (vagy kezdõknek) is érdemes lehet megnézni, kipróbálni.
Sok paraméter van ami meghatározhatja a döntésed és a választásod.
Például:
Milyen Hardvere van az asztalodon?
Kisgépes Repülés vagy Nagy vagy IS IS
IFR vagy VFR
Merre repülnél? EU, USA,AU ?
Mennyire fontosak a valós eljárások.
Van e idõd 30 percet preflight-al tölteni ahogy a nagyok?
Valós idõben repülnél? Valós idõjárással?
A PS3 eye nagyon jó választás. Szerintem én is veszek olyat 😊
Rutinos, régóta szimulátorozó fórumozókhoz lenne kérdésem.
Olvastam sokat az elérhetõ, jó minõségû, valósághoz közel álló szimulációt nyújtó kiegészítõkrõl, és kíváncsi vagyok, hogy ha újra kellene telepíteni az FSX (vagy fs9) programot, akkor milyen FSX programok (util-ok), illetve addonok azok, amelyeket rögtön a telepítéssel együtt feltennétek?
Vagyis melyek azok a repülõ, helikopter/scenery addonok, kiegészítõ programok, amelyek nélkül már nehezen lehetne elképzelni az örömteli, valósághoz közelítõ szimulátorozást.
Pl.:
Az FSX vagy FS9 program +
Eszközök, programok:
Freetrack vagy TrackIR...,
FSUPIC,
EZDoc,
fs2 crew,
REX,
Scenery:
ORBX global,
lhsimulations LHBP
AEROSOFT – SKIATHOS X,
??
Aircraft / helikopter:
PMDG 777-200LR/F,
PMDG 737 NGX 800/900 + esetleg kiegészítõje a 600/700,
SibWings An-2,
Majestic MJC8 Q400,
A2A gépek közül valami...
Szóval valami ilyesmi listára gondoltam.
Ez a lista sokaknak, fõleg újaknak lenne segítség, hogy a tapasztaltabbaktól gyorsabban, összefoglalva meg lehessen tudni, hogy miket érdemes telepíteni, milyen irányba érdemes keresgélni, hogy a szimulációk még érdekesebbek, élvezetesebbek lehessenek.
Nyilván ízlések és pofonok, de azért a listákból kiderülne, hogy mégis melyek azok a kiegészítõk, amiben mindenki egyetért, hogy nagyban hozzájárul vagy elengedhetetlen a jó szórakozáshoz.
Milyen kamerával készítetted el a szerkezetet?
Most, ahogy utánaolvasgattam, a SONY Playstation Eye kamerát javasolják sokan, 60-120 között van a sebessége felbontástól függõen és 3eFt-ba kerül újonnan.
Egyébként a konfigolhatósága is jobb a FreeTrack-nek. Csak ahhoz ugye építeni kell aktív cuccot.
Valami ilyesmit pl.
Nekem nagyon bevált. Nehezen tudnék már nélküle repkedni.
Egyébként a FaceTrackNoIR-t is be tudtam lõni, de valahogy nekem jobban bejön amaz.
Köszönöm a véleményt, éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy kinek milyen tapasztalata van ezen a téren, mert azt több helyen is olvastam, hogy a TrackIR kiválóan használható, viszont arról kevesebbet lehet olvasni, hogy a fejmozgatást szimuláló FaceTrackNoIR mennyire hatékony és használható folyamatosan egy viszonylag sok fejmozgást igénylõ játék esetén.
Én elég sokat kínlódtam minden féle kütyüvel...
A végén vettem egy TrackIr-t! Nem bántam meg!!!!
A többi "Nekem" kínlódás volt! Ezt csak feldobod és már minden ok! Nem kell állítgatni, kínlódni vele...
De ez csak az én véleményem!
Használja valaki a Fotelpilótán is bemutatott "FaceTrackNoIR" programot napi rendszerességgel?
http://www.fotelpilota.hu/facetracknoir-ingyenes-fejmozgas-kovetes/
Mivel a bemutatója már majdnem egy éves, kíváncsi lennék, hogy milyen webkamerával üzemel megfelelõen, és "zökkenõmentesen". Pozitív-negatív tapasztalatok az azóta eltelt idõ alatt, a ma kapható webkamerákat figyelembe véve.
Egyes videóbemutatókat tekintve nem látni nagy különbséget a majd 50eFt körüli áron kapható TrackIR-hez képest.
A leírásban annyi szerepel, hogy a 4. lemeznek mindig bent kell lenni a játék közben.
Használtan vettem MS Flight szimulátort (2004).
Nem találtam benne regisztrációs kódot. Van hozzá egyáltalán? Ha igen, akkor milyen dokumentumán?
Találtam benn kis színes kézikönyvet, és egy többnyelvû "Telepítés lépései" papírkát. + 4CD
Üdv,
Péter
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Azért írtam, hogy kategórián belül. (max 15-20 eFt)
A Thrustmaster Hotas Warthog nem az a kategória amire gondoltam és megengedhetek magamnak..
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Én a Thrustmaster Hotas Warthog vezérlõt választanám.
Üdv,
Péter
Csak hát a Pató Pál effektus mûködik többnyire <#confused>#confused>
Nekem is 3D Prom van, de hala az égnek egyenlõre hibátlan!
(Francba! Mindig akkor kell vásárolni, mikor jó az ár, nem akkor, mikor szükség van rá...)
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Volt két ilyen hirdetés is! Még gondolkodtam is, hogy megveszem az egyiket tartalékba...
Sajnos meghalt a Logitech Wingman Extreme 3D Pro joyom és ebben a kategóriában másikat kellene venni. Úgy látom a neten, hogy ez a típus kifutóban van, ezért a Thrustmaster T-16000M-et választanám szívem szerint.
Tudom, hogy ilyen kérdésekre az szokott a válasz lenni a neten, hogy ha eldöntöttem minek kérdezek, de inkább olyanok véleményre vagyok kíváncsi aki használja, ha van ilyen.
Kösz elõre is
Nem zörög a haraszt...
szerintem Maestro megdumálta õket, nekem csak a cessna gyanús miért nem zlin?
Sõt! Azt se tartom kizártnak, hogy a következõ nyóc évben Ferihegyet bevetik sóval...
igaz-é?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...