Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
de ez igaz az ooszes online game-re, pl mi van ha steam bezar bukjuk az osszes jatekot mivel steam kell hozza. es sorolhatnam😊
Megoldas, megveszed mint minden rendes, aztan ha esetleg megszunik a ceg a warez siman muxik😊))
Nekem pl anno megvettem az osszes PSS gepet, aztan ceg megszunt, reggelni nem lehetett de a warez mukdoik😊

Szia!
Igen, de sok kiváló minõségû kiegészítõ nem dobozos, pl. PMDG, EZdok, Majestic Dash8...

Ezeket nem lehet használni (újratelepíteni), ha a kiadóval a jövõben történik valami.
Vagy ilyenkor vajon adnak ki olyan telepítõfájlt, amit használhatnak a vevõk? Nem hiszem, hogy egy esetlegesen csõdbe jutott / megszûnõben levõ cég ilyennel fog vagy tud foglalkozni (+fejleszteni).

Az EZdok-nál merült fel komolyabban bennem, mert ott a telepítésnél kapcsolódik egy regisztrációs szerverhez, ahol meg lehet vásárolni a programot vagy újratelepítésnél ellenõrzi a vételt.
Fórumokon olvastam, hogy az EZdok fejlesztõjével lehet valami (talán betegség), mert évek óta húzódik a 2.0 verzió megjelenése, és a fórumokon utoljára 2013 elsõ félévében jelentkezett.
Ha megszûnik az EZdok fejlesztése, akkor simán elõfordulhat pár év alatt az az esett, amit elõzõleg írtam.
(nem lehet esetleg regisztrálni a terméket, mert teljesen megszûnik a hozzá kapcsolódó támogatás, vagy eladói/fejlesztõi gárda stb...)

Hypo
dobozos ha drm van rajta nem kell regsiztralni addig hasznalod amig akarod

i robot
Sziasztok! Valaki használ TSS hangot valamelyik gépéhez? Most néztem a mintákat, jónak tûnnek.

Szia!
Friss számítógép indítás után is ezt csinálja? Elõtte nem futott semmilyen más program/játék?
Nézd meg a szimulátor felbontásának beállítását, próbáld meg átállítani, majd vissza. Persze az átállítások után mindig indítsd újra az FSX-et.
Nézd meg, hogy a legújabb videómeghajtó van-e fenn a gépeden.
Nálam a videodriver frissítés már oldott meg szimulátor leállást.

Sziasztok!

Csak egy rövid személyes megjegyzés.
Ahogy gyûjtögetem össze az információt/programokat, amiket érdemes a minõségi szimulációhoz használni, észrevettem, hogy nagy részüket olyan módon lehet "megvásárolni", hogy kétséges lehet egy évekkel késõbbi újratelepítése.

Egyrészt érthetõ a fejlesztõk azon törekvése, hogy a programjaikat minél inkább jogtiszta formában megtarthassák, minél kevésbé lehessen visszaélni vele, de bosszantó, hogy így olyan termékre ad ki az ember pénzt (sokszor nem is keveset), amit egy szerencsétlen helyzetben késõbb esetleg nem lehet felhasználni.
Gondolok arra, ha például a fejlesztõ vagy eladó cég (EZdok, Majestic Software, PMDG ....) megszûnik, akkor egy esetleges újratelepítés lehetetlenné válhat.

Véleményem szerint úgy lenne a "jogszerû", ha megvásárolok egy programot (util vagy addon), akkor azt akár 20-30 év múlva is újratelepíthessem a gépemre, még akkor is, ha a cég, akinél jelenleg aktiválni, regisztrálni kell megszûnik. És akkor is újratelepíthessem ha késõbb már nincs internet kapcsolatom.

A Majestic Software-nél részben mûködik, mert írták, hogy egy köztes programmal az internetkapcsolattal nem rendelkezõ gépre is fel lehet tenni, miután az ott generált kódot hozzájuk eljuttatják, és visszaküldik az aktiválási kódot. De mi történik, ha megszûnik a cég? Az a sok vásárló, aki kifizette az MJ Dash 8 árát, nem tudja majd esetleg újratelepíteni?

gcs7e7
Üdv!
Tudnátok segíteni? Épp játszani akartam a betöltésnél még jó a kép, de amikor bedob a játékba így jelenik meg. Ablakban és teljes képernyõn is kipróbáltam, ugyanaz. A beállításokon nem változtattam.

Köszönöm Uram, bízom benne, hogy így lesz... 😊)

www.smart-bus.hu

Hypo
azért sajnálom mert ha jól emkéxem pont én ajánlottam én is tõlük vettem a trackirt , remélem megoldódik a problémád!!!!

Köszi... 😊

Igen, én is kivettem a kedvencekbõl...

www.smart-bus.hu

Hypo
😞(( sajnálom.......sajnos egyre kevesebb a megbízható hely, akkor úgy latszik ezt is lehet torolni a listáról....

Nagyon gáz amit mûvelnek! 😞 Amikor megvettem, akkor ment minden gördülékenyen, még azt is elintézték, hogy nem kellett ÁFÁt-t fizetnem...

Megírtam a nyûgömet, közölték küldjem vissza... Dec 24.-én reggel vették át, 1 hónap után írtam nekik, hogy mégis mi a helyzet, semmi válasz.... írtam még 3x, semmi válasz.... megfenyegettem õket, utána egybõl jött pár sor, hogy hamarosan tájékoztatnak, folyamatban van a kivizsgálás, ennek már több mint 1 hete, azóta megint csönd van... 😞(

Ilyet még itt ajrópa pechesebb felén sem mertek megcsinálni velem... :S

www.smart-bus.hu

Hypo
szééép én sok dolgot vettem toluk hardwaret is de nem volt gond, lehet miota megvette az aerosoft oket....

Én INNEN vettem, de Te ezt NE TEDD! 😊 Beszart, visszaküldtem nekik, több mint 2 hónapja ülnek rajta, email-re is csak akkor kaptam választ, amikor megfenyegettem õket az EU-s fogyasztóvédelemmel...

Szerintem vagy INNEN, vagy az amerikai oldalról rendeld meg...

www.smart-bus.hu

Hypo
simw-n is ket ev gari van ra, aerosoft oldalon is annyi van

FSX-hez van jó IL-18?

Szia!
Igen, olvastam a honlapjukon, hogy az 1 év garancia akkor él, ha az általuk támogatott hivatalos viszonteladótól történt a vásárlás.

http://www.naturalpoint.com/trackir/01-store/store-international-dealers.html
" Also make sure you purchase your products only from Authorized NaturalPoint dealers, if you do not purchase from an Authorized dealer you may not be able to take advantage of our 30 day trial period or 1 year warranty."

Így ha hivatalosan szeretne valaki vásárolni, garanciával, akkor vagy tõlük vásárolja közvetlenül meg (150$ - ~42eFt (27%áfá-val)), vagy itt találtam viszonylag jó áron (149EUR - ~46eFt):
http://www.trackir.eu/shop/trackir-5/?XTCsid=0bov71c5njetvk8tgta62r41g4

Esetleg még szóba jöhet a a magyar nem hivatalos viszonteladó, legalábbis a honlapjukon nincs hivatalosként feltüntetve. A magyar jogszabályok alapján gondolom kell minimum 1 év garanciát vállalni, így az õ gondjuk, ha a készülék a garanciális idõn belül meghibásodik. (~51eFt)
http://wingbest.unas.hu/TrackIR_5_Vector_Expansion_Set_Basecap

N3suten
arra viszont figyelj oda ,hogy hivatalos viszonteladótól vásárolj mert ,ha tönkre megy és nem támogatott a viszonteladó ,nem biztos hogy kapsz beváltható garanciát ...
akkor válassz a hivatalos webrõl viszonteladót ...

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

Szia!
Köszönöm.
Közben a Majestic Software válaszolt egy kérdésemre, a DASH 8 Q400 gépet lehet olyan számítógépen telepíteni, amin nincs internet.
Ilyenkor egy külön letöltött programmal generálunk egy köztes kulcsot a hardverkiépítésnek megfelelõen, majd az alapján leküldik az aktiválási kódot.
Ilyenkor ha a gép hardveres felépítése nem változik, akárhányszor újratelepíthetjük a küldött aktiváló kóddal.

Csak internetes telepítõ van. De ha nem ragaszkodsz az MTL-hez, akkor használ WOI-t. Azt letöltöd egyszer, és bármikor helyi lemezrõl újra rakhatod.

http://www.world-of-ai.com/packages.php

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy az IVAO Multiplayer Traffic Library valahonnan letölthetõ?
A honlapjukon csak a dinamikus telepítõ található. http://mtl.ivao.aero/
Újratelepítés esetén gyorsabb lenne, ha fel lehetne telepíteni lemezrõl, aztán a dinamikus telepítõ frissíthetné.

Majestic Software DASH 8 Q400 PILOT EDITION - 25% OFF
JustFlight £29.99 / €37.45 / $44.99
(Normal price: £39.99 / €49.95 / $59.99)
This weekend only!

Hypo
én simw.com rol rendeltem tokeletes

Hont
Szia!
Én is az USA-ban vettem 2 éve!
Azóta minden nap használom kb 1.5-2h-t! Eddig hibátlan!
Bátran ajánlom!
Sziasztok!
Egy újabb kérdés: akinek van, honnan szerezte be a TrackIR 5-öt?

A gyártó honlapján 150$ ami ~35eFt + ha megvámolják akkor max.44eFt.
http://www.naturalpoint.com/trackir/products/trackir5/

Nálunk egy helyen találtam akciósan 52eFt-ért.
http://wingbest.unas.hu/TrackIR_5_Vector_Expansion_Set_Basecap#page_artdet_tabs

Európai webáruházakban (ahol eddig találtam) ~150-180EUR (47-55eFt) tehát ugyanannyi, mint ha USA-ból rendelem, mert erre nem jön áfa.
Kérdés, mennyire megbízható az eszköz, mert nem szeretnék garanciális problémákkal az USA-ban távolról ügyintézni. (Ezért elõnyös a hazai vásárlás, mert gondolom, ilyenkor az eladó intézi a garanciális problémákat ha van)

Aki németül tud, itt egy áttekintõ leírás a MESSERSCHMITT BF 108 B TAIFUN-ról:
http://www.classics-hangar.de/downloads/FSM5_2011_Bf-108.pdf

Hátha valakit érdekel:
Kedvezményes áron -> CLASSICS HANGAR - MESSERSCHMITT BF 108 B TAIFUN a simMarket-nél 2014.02.09-ig ~17EUR (eredeti ár ~28EUR)
http://secure.simmarket.com/classics-hangar-messerschmitt-bf-108-b-taifun.phtml

Valakinek megvan esetleg, megér ~5eFt-ot? Egy-két tesztet olvasva nem mondtak rosszat róla.

Akkor a felhõk szimulálásához más addon-t használsz?

Hát akkor lehet,hogy hétvégén rászánom magam és újrateszem az FSX-et a Windows-al együtt. Amúgy nem ajánlom a REX4-et. Nagyon szép égbolt textúrák közül lehet választani,de a felhõk borzalmasak. Nekem amúgy a sima REX overdrive felhõtextúrák jobban tetszenek mint ezek a mostani HD textúrák. Ezek úgy néznek ki,mintha valami odafestett pleccsnik lennének az égbolton. Ez vonatkozik a REX Essential felhõire is és a REX4 felhõire is egyaránt.
JoopZzz
Köszönöm a pontos válaszod!Remélem egyszer minden jóra fordul😄 De jó lenne ha érteném már a konvertálást 100%-ban,meg a scriptelést Fsx-ben..😄
Szia!
Igen, a leírásod alapján lehetséges, hogy valami a REX konfigurációjával lehet, talán valamelyik "config" file tartalma nem megfelelõ.
Én írnék a REX support-nak, hátha rövid idõn belül válaszolnak, vagy megpróbálni valamely külföldi fórumon találni ugyanilyen hibajelenség beírást.
De ha azt az idõt nézzük, mire valami megoldás születhet, lehet, hogy az újratelepítési 2 nap még így is kevesebb, mint várni egy jó megoldásra.

Sokkal többet egyelõre nem tudok tanácsolni, mert régóta használok ugyan MS FS-t, de komolyabban most kezdenék el foglalkozni vele. Annak idején még az 5.1-es MS FS-t is megvettem, annak összesen 20MB !!! hely kellett és MSDOS alatt futott 😊
Szóval most gyûjtögetem össze, hogy mely programokat, addon-okat érdemes beszerezni, hogy a valósághû szimulációt (látványban és repülõgép/helikopterszimulációban) minél jobban meg lehessen közelíteni.
Üdv,
Péter

Az a gond,hogy az FSX újratelepítéséhez akkor már a Windowst is újra tenném és csak az FSX telepítése a rengeteg kiegészítõvel együtt 2 napba telne,amihez baromira nincs kedvem. Ezért gondoltam,hogy hátha van valami megoldás a problémámra anélkül,hogy újra kelljen telepíteni az egész FSX-et a kiegekkel együtt. Ha a REX texture mappájából bemásolom az FSX texture mappájába az általam kiválasztott fájlokat,akkor megjelenik az FSX-ben,de ha a REX-bõl mint programból akarom betölteni a textúrákat,akkor úgy nem tölti be az FSX-be. Szóval valami a REX motorjával lehet összefüggésben,ami miatt nem hajlandó a programból betölteni az általam kiválasztott textúrákat,csak ha manuálisan bemásolom azokat a REX texture mappájából az FSX texture mappájába.

Amúgy azért olcsóbb szerintem a REX4,mert nincs benne real weather engine. Ez tulajdonképp csak egy textúra pack.
Szóval egyéb ötlet a REX problémámra FSX újratelepítés nélkül?
polluxware

Clidey
Jelen pillanatban nem tudom hogy valaha ki lesz-e adva. Félkészen nem akarom, kijavítani pedig egyelõre én magam sajnos nem tudom.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Szia!
A leírásod alapján, a legjobb és talán a leggyorsabb, ha újratelepíted az FSX-et. Miért olcsóbb a REX4 mint a REX essential, ha a REX 4 újabb és jobb kiadás. Ahogy nézegettem, a REX4 30EUR az essentials 40EUR körül van.

Sziasztok!

SOS!!! Már hónapokkal ezelõtt felraktam a REX Essential+OD-t az FSX-re,de hülye voltam és nem csináltam akkor Backup-ot a default FSX textúrákról és miután leszedtem a REX Overdrive-ot az FSX-rõl,majd telepítettem a REX4-et, a REX4 nem tölti be a textúrákat az FSX-be. Az is fura,hogy uninstalláltam a REX4-et,majd újratelepítettem és újratelepítés után megmaradtak a beállítások is az elõzõ telepítésbõl. Miért nem tölti be a textúrákat a REX4? Már elkértem egyik ismerõsömtõl az õ "szûz" Effect és Texture mappáit,gondoltam hátha akkor betölti a REX4 a textúrákat,de semmi. Hogyan tudnám kiírtani teljesen a REX OD textúrákat az FSX-bõl,hogy be tudjam tölteni a REX4 textúráit?
Köszi elõre is a segítséget!
JoopZzz
Elnézést,hogy megmerem kérdezni..mikor lesz várható a Zlin Z-142?Ha másképp nem,akkor vásárolható?Vagy nagyon kényes a baja,és azért nincs még?Meg egy MG AN-2 is érdekelne.😊 Sibwings úgy sem fog kiadni olyat..valahogy érzem..😞Talán tudnék rá készíteni adaptert,csak játékba nem hinném,hogy sikerülne berakni,meg képet sem rakhatnék!😞
JoopZzz
kár,hogy celofán effect van a képeken..<#csodalk>
Hypo
<#nevetes2>

Clidey
Na igen. Anno valamelyik régi Nvidia kártyámhoz én is kaptam ilyen szemüveget. Nullaszor volt használva, aztán vagy két év múltán szólt egy haver hogy valami ismerõsének kell. Adott érte 5 rongyot... Nem ellenkeztem. 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Bizony ríííg! 😊))

Hypo
hát én azért óvnálak ettõl , nagyon nem jó a szemnek sajnos csak errol nem beszelnek nyilvanos helyeken.

6 dof + 3d elég jó a hatás csak a szemeim elfáradnak hamar .. Nvidiás szemüveggel is így van ez ? Esetleg van valakinek?
Papirzacsi
Derígvolt! :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
2007. december 12.-i kép. Zacsival kötelékeltünk... 😊

😄
Hypo
nem regisztralt.
Nekem az Air Hauler jobban tetszett de ez szubjektív, próbáld ki ha lehet mindkettõt.

Sziasztok!
Az Air Hauler-nél írják (JustFlight), hogy "FSUIPC 4.50 for FSX, 3.90 for FS2004 (included)".
http://www.justflight.com/product/air-hauler-download

Ez azt jelenti, hogy az FSUIPC program regisztrált változatát csatolják, vagy csak freeware verziót adják a programhoz?
A Cargo Pilot -ot nem próbálta valaki, hogy esetleg jobb, vagy rosszabb-e az Air Hauler-nél?
http://www.justflight.com/product/cargo-pilot-download

Igen, használok.

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

L Viper
Ugyanúgy mûködnie kell sima leddel, csak ennek ugye a látható fény a hátránya.
Szerintem mielõtt komolyabb építésbe kezdenél, próbáld ki a legegyszerûbb egy fényforrásos módszert.
Ebben ugye nincs 6 DOF, de a programot le tudod tesztelni, meg azt is, hogy megfelel -e a kamera a célnak, illetve van -e elég fps, sima -e a követés, mennyire kell állítani a force exposure-t, stb.
Nézd meg ezt a videót, kb ennyi lenne az egész teszt 😊