Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mindenkinek - tanulságos - mit tesz a rutin és a megszokás ;-)

http://www.origo.hu/utazas/hirek/20140303-hibaztak-a-malev-pilotai-egy-2011-es-incidensben.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-2&utm_campaign=sec
oneal1
köszönöm mindenkinek a válaszokat!!

ha sikerül az ismerkedés a programmal akkor elgondolkodom egy komolyabb dolgon, de ez a lotgitech nem tûnik rossznak. (amúgy is minden logitech itt az asztalon😄)

!Forza Ferrari!

Hont
A Prohardveren most van 3db is eladó!
7-10 és 12eFt 3DPro mint itt a Frenky képén is!
Én biztos azt venném...
Link
Hi! Valaki tudja esetleg, hogy az LHSimulations.hu oldalon lévõ Magyar vonatkozású ingyenes cuccok közül melyik kompatibilis a Prepar3D_vel? Jelenleg "csak" ezt tettem fel: Library Base Pack (FSX & Prepar3D) 0812

Hi! Nekem is ez van, szerintem nem is rossz cucc, persze nem profiknak :-)

i robot
Logitech Extreme 3D Pro kell neked. Nem helyigényes, csavarhatod a nyakát (lábkormány), van rajta külön gázpöcök, sok gomb..... és olcsó.

A vezérlõ, az A-10-es repülõ joystick és gázszabályzó replikája, jó minõségû alkatrészekkel.

Ahogy olvasgattam, ajánlott termék még a saitek x52 pro vezérlõ. Ennek ára 40eFt körül van.

Jó lehet még a Saitek PRO FLIGHT YOKE SYSTEM, ami a szarvkormányos vezérlésû gépekhez lehet jó választás, a szimuláció hûségének fokozására.

oneal1
ez nem semmi!!!😊

de ez valami nagyon profi cucc nem?

kezdésnek, lehet valami egyszerûbb kéne ennél.
nagyon amatõr vagyok a témában😊

!Forza Ferrari!

Szia!
Én nemrégiben vettem egy Thrustmaster HOTAS Warthog vezérlõt, igaz 110e Ft körül van az ára, de nagyon jó minõségû termék. Lehet csak a joystick vezérlõjét külön megvenni gázszabályzó nélkül, úgy 70eFt körül van az ára.

oneal1
sziasztok!

milyen joystick-ot ajánlotok a játékhoz?
minden árkategória érdekelhet.

elõre is köszi mindenkinek!😊

!Forza Ferrari!

polluxware
http://kostasfsworld.wordpress.com/fsx-vs-p3d-performance-comparison/

Hi! Az a kérdésem, hogy a P3D hez is kell az FPS limiter, vagy ebben már jó a beépített? Az FSX Online tweak oldalon érdemes/lehet itt is beállítattni a confogot, mint FSX_nél? Használ? Mit érdemes még állítani, hogy elfogadható legyen a P3D? Thx. A P3d sg fórumon még nem írtak, ezért ide írtam a kérdésemet.
Közben sikerült beállítanom a http://www.venetubo.com/fsx.html oldalon a Prepar3D.CFG omat is. Várom a segítséget Urak :-)

A.aaa.. Ja. Majd csak kész lesz egyszer.
De tudod mire vagyok kíváncsi, hogy az A380-as gépet vajon melyik fejlesztõ fogja bevállalni??
Ha valaki meg csinálj, és méghozzá használhatóra is, akkor egy cseppet ütni fog szerintem szimulátoros társadalomnál.
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan EZdok hibával (jelenséggel), hogy amikor külsõ nézetrõl visszaváltok virtual cockpit-ra, akkor nem vált vissza, hanem a manuálisan kell a jobb egérgomb, Cockpit -> Virtual Cockpit menüpontot kipipálni. Egyik almenüpont sincs kipipálva, még a sima "Cockpit" sem.
Nem mindegyik géptípusnál csinálja ezt.

Az a hiba, hogy a külsõ nézetnél nem látszik a repülõ úgy tûnik megoldódott.
Ha egy új repülõt adunk hozzá az FSX-hez, le kell futtatni az EZCA config.exe programot -> Configure FSX.
Ez úgy tûnik megoldotta a "pár paneles" külsõ nézetet.

N3suten
elképzelhetõ ,hogy még nem forralták ki és így ,teljesen jogos az észrevétel ...

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

N3suten
okés 😊
de ez így Khunos amit a németbõl kevertek a németek heccelésére

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

Hypo
😊)))))))))

Köszönöm az élmény beszámolókat a termékekkel kapcsolatban.
Akkor megint ki derült nincs a piacon egy értelmes 757-es sem. Ez sajna nagy kár. <#rinya>
Ez éppen olyan mit az airbus-ok közül A330,-200,-340,-és 360.
Cak wilko, na de az!!! meg vettem azt is anno 5 áve dobozos verzióban fs9 alatt is szar fsx alatt deto. PL hiányzó textúrák a vc cocpitban, vezethetõsége sem mondható jónak, számolni azt abszolút nem tud. Sülyedési értékeket.
A black box A300-sa az messze veri a wilco-t. Õszintén szólva nekem egy kicsit még olyan ki forratlannak tûnik,
van rajta még mit dolgozni. Nálam a földet érés olyan érzéketlen nem tudom levegõben vagyok még vagy már földet értem. Nem kapok semmiféle vissza jelzést, annyira puhán teszi le a gépet. Ha meg földet értél akkor meg nyomnod kell egy kicsit lefelé az orrát, hogy végre valahára teljesen földet érjen a gép, túl sokáig tartja az orrát a levegõben. Szerintem, ez a valóságban nem egészen így van. bár ezt nem tudhatom teljes pontossággal.
Nagyon könnyû súlynál, meg alig akar fordulni, közvetlen leszállás elõtt értem ezt a dolgot. Mikor korrigálni kell a gépet, ha szépen akarsz leszállni.
Igazából egy vemhes elefánthoz hasonlíthatnám az irányíthatóságát annyira nehezen és lassan reagál a vízszintes vezérsík mozdulatokra. Ezt sem igazából értem miért van így. Illetve igen mert az érzékelhetõ a fejlesztõk munkájában, hogy szeretnék nagyon is a valóságot vissza adni, de azért még egy pár finom hangolás el kelne.
A logó light-ot azt el kell teljesen felejteni mert sajna nincs, kapcsolója van na meg mûködik is de nem látható a fénye és a 0.66-ban sem orvosolták ezt a problémát, de ez nem feltétlen szükséges a repüléshez (de jó ha van)VC-ben a trim ki osztás hiányzik . Összességében nem rossz, jelenleg az én véleményem szerint a legjobb a piacon.Szép tiszta textúrák szinte mindenhol, az éjszakai belsõ cocpit fények is nagyon szépek, az fmgc-je is valósághûen jól programozható. A hibás dolgoktól eltekintve én szeretek vele repülni. De még erõsen foghíjas.
Elnézést,hogy eltértem a tárgytól, de remélem egy kicsit én is tudtam segíteni azoknak, kik airbus-ban gondolkoznak, vagy csak egyszerûen boing mellet szeretnék ezt a típust is kipróbálni. Mint én is (rajongok ezekért a nagy dögökért) <#eplus2>.
Na és ugye az ár sem mindegy.
Mert ezeket a típusokat a BB, és a wilco is igen csak olyan 40 euro körüli áron kínálgatja, vagy talán meg is haladja ezt az ár értéket.
Nem mindegy ki mit kap a pénzéért, legalább is én ezt így gondolom. De lehet, hogy valakinek épp a wilko jön be.

További jó repülést mindenkinek. <#integet2>
polluxware
se nem van sincs

így hejes😉<#nyes>

A CP 757 amelett hogy bughalom úgy repül mint egy vadászgép. Majdnem full cargoval egy 400 mérföldes túrára betárazott tankkal 5 fokos fékszárny és magától felszáll 140 csomónál... Komolyan. Trim totál alap és elkezd emelkedni húzza az orrát mint egy Cessna. Úgy fordul mint egy light gép.

Élvezhetetlen.

N3suten
akkor vagy qualitywings 757 ,ami majdnem ugyan az a buzihalmaz ,vagy x-pláne 757 ,amirõl még dunsztom se sincs ...

Helló, Helló,!!! Szép jó napot mindenkinek. <#wave>
Egy olyan kérdésem lenne, hogy rohadtul elégedetlen vagyok a Captainsim 757-el.
Mint már ezt nagyon régen említettem frissítési szempontból. Anno még a saturnban vásároltam meg a dobozos változatát (elég drágán) Na de nem ez a lényeg nem kaptam hozzá semmi féle kódot csak telepíteni kel oszt jó van. Ez még nem is baj csak hogy a frissítés kód ellenében tölthetõ le a homepages-rõl .
aszem de nem egészen biztosan captain azt Írja fordúljak a doboz kibocsájtójához a kódért. Na az meg ki a tököm ha minden igaz a saturn mert õk rendeltek be ebbõl egy csomót tehát náluk van a az eredeti kód. szóval a kód elkérése lehetetlen nincs meg a blokja és egyébként is vagy 3 éve vásároltam náluk. so-so.
fs9 alatt maga az álom probléma nélkül. FSX na igen ez már macera nincs semmi féle cocpit hang csak a hajtómûvek hangja hallható furcsa mód az autobrake system kapcsoló sem mozgatható vc módban de a leg furcsább az egészben, eleve úgy tölti be az fsx a gépet, hogy minden rendszer ki van kapcsolva de a hajtó mûvek járnak mint az õrült. sehogy nem tudtam orvosolni a problémát, gondoltam egy update majd megoldja de ez kód nélkül lehetetlen. Na a kisregényem után a kérdésem a következõ lenne.
A qualitywings 757-se mennyire jó? mennyire realisztikus?
Mert mintha valahol olvastam volna nagyon régen ki dobott pénz az ablakon érte (bár ez nem biztos lehet, hogy tévedek) ha valakinek esetleg megvan és a tapasztalatát megosztaná velem annak nagyon örülnék jó vagy rossz mindegy, meg akinek nincs de hallott a dologról valamit azt is szívesen veszem.
Szerintem captaintól nem fogok már semmit sem vásárolni, az áraik alapján erõsen prémium kategóriásak, de ahoz képest a gépeik nem igazán ide tartoznak szépek meg minden fs9 alatt remek is de egyébként nem váltak a szivem csücskévé.

Köszönöm elõre is a választ sziasztok, és jó repülést mindenkinek. <#integet2>
Clidey
Tuti hogy nem. Nvidiám van tizen éve. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Meg Intel proci.
Ezért szopesz hogy nálam AMD és ATI van. 😄

Lehet, hogy a Radeon kártya miatt történik. Több helyen olvasni lehet, hogy FSX-hez az NVidia kártyák a legjobbak.

spyy55
Nálam ugyanez a probléma Diamond Katanánál is (1.04), hogy EZdok Aircraft nézetben eltûnik a törzs és csak a VC, wing, elevator látszik. Régebbi modellezésnél nem volt ilyen gond. Ha blokkolom EZdokot, akkor spot viewban már jó. Nem értem... A videókártyám Radeon HD6990-es.
#27778: ötlet erre valakinek?

Sziasztok,
A HIGHMEMFIX megvan a részben.
EZdok-kal váltok kategóriát és így történik meg a hibás kirajzolás, nem "kisétáltam" a VC-bõl.
Eddig csak olyan modellel fordult elõ (nem mindegyiknél), amit addon-ként telepítettem.
Pl. a MJ Dash8-al nem volt ilyen probléma. A videokártya: Radeon HD6870-es.
A gépet a Buffalo Virtual honlapról szedtem le, gondolom ott úgy készítették el az aircraft.cfg fájlt, hogy alapból jó legyen.

Ez nem azért van mert hiányzik a HIGHMEMFIX=1 a cfg-bõl?
Clidey
Én a közelmúltban jártam ugyanígy a Carenado B-1900-al. Valamiért nem volt hajlandó betölteni a külsõ modellt, ha VC-bõl átváltottam külsõ nézetre, akkor is a VC elemei látszottak. Újraindítottam az FS-t, és megjavult. Én arra gyanakszom hogy a videokártyám sokallt be tõle valamimódon, bár rekonstruálni a jelenséget azóta sem sikerült.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Jó kérdés, annyi biztos ,hogy ez a VC model, nem pedig a külsõ. Érdemes lenne belenézned a model.cfg-be, hogy melyik modellekre hivatkozik, lehet ott van összekutyulva valami.

Vagy csak szabálytalan módon úgy próbáltál külsõ nézetet elérni, hogy a VC-bõl "kisétáltál"?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a repülõgép külsõ nézete FSX-ben úgy jelenik meg, hogy csak néhány burkolatelem és a motor látszik? A Buffalo DC-3-asa és az AN-28 is így látható, melynek letöltési hivatkozását az elõzõ beírásomban jeleztem.

spyy55
Üdv! LHSim LHPP-n valami miatt eltûntek a fû textúrái (Hungary Landmarks Pack & Library Base Pack fent van), csak sima zöld sík terep van taxi utak mellett. Lehet ez videókártya átállítása miatt?

berczy
Na még ez is... Ehh... Eret vágok, FS9-hez csak valami foscsi 28-as van, pedig a ruszki cuccok a gyengém.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

berczy
Áhh, már bánom, hogy megint benéztem ide. 😊))

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

berczy
Hát bammeg, nézem ezeket a videókat és elcseszett mód irigy vagyok... 😊))
Sebaj, majd jól átbaszom magam és megnyugszom, hogy a 134-es nincsen FSX-re. 😊))
Bár az az An-24-es azé' odabasz. Fákknak kellett nékem három kutya, meg új életmód, mikor itten van az FSX... 😄DD
Na megyek és felvagdosom az ereimet. (még An-12 is van X-re, lefosom a bokámat.)

Hátha valaki nem ismeri: Freeware - Antonov An-28

http://www.youtube.com/watch?v=uVHXRFN0zvs

http://avsimrus.com/f/fsx-aircrafts-79/an-28-47257.html?action=download&hl=an-28

Hont
<#vigyor><#vigyor><#vigyor>
m814
Tarolt.Na ja....de csak a földön mert repülni nem lehet vele....<#eplus2>

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

A szomorú hogy a demo képek alapján vert volna minden crj próbálkozást. De mivel szartak rá a wilco féle förtelem tarolt...

polluxware
hááát igen...

remember DA fokker VC<#miaz>

Emlékszem még 2005-ben láttam az elsõ screenshotokat róla. Eléggé Duke Nukem Forever hangulata van.

polluxware
DA Crj700-nak újrakezdték a VC építését....

majdcsak kész lesz...

valamikor<#miaz>

polluxware
ez is csak egy megtévesztõ hadmûvelet... Patton, vityához képest kutya*asza<#mf2>

Hypo
át kell állni az atom-tengeralattjárókra, igaz tengerünk még nincs de ez a történelem nagy vezéreinek se okozott akadályt ruszkik haza --ból lett a gyertek csak!

A Tupolevhez nem is kell 😊. Az elfut szépen kisebb gépeken is.
Clidey
Az Únió motorja?? Még az APU-ja sem...hogy stílszerûen fogalmazzak... 😄

Igazából minden télen eszembe jut hogy kéne erõsebb gép, de aztán jön a tavasz és átpártolok egy drágább hobbira ami szórakoztatóbb 😊

polluxware
én azthittem az haldoklik...

vagy mi is?

mostakkó?!<#miaz>

Hont
A gazdaság meg dübörög...!
Fõleg mióta az Unió motorja vagyunk!
<#mf1><#mf1><#mf1><#mf1>
Hypo
politikát??? ez közgazdaság😊))