Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Röviden az INS:
Olyan mint az FMC (tehát navigációs pontokra indul rá) csak nem annyira fullos.
Alapok:
Elõmelegíted a tuskót. Tehát APU és minden rendszer belõve, gyro és haverjai kalibrálva. Tehát mintha hajtómû indítás elõtt lennél.
- INS bekapcs "обогр" állásba hogy felvillanjon "НЕГОТ" (ez warmup)
- Majd mikor felvillant áttolod "выст"-re ez a System on
- Az alsó tekerõt áttolod "ИК/ПГ"-re itt 90-nek kell lennie. Ez azt jelenti hogy kb 90 másodperc múlva bekalibrált a cuccos
- Majd áttolod: "ϕ/λ"-ra itt kell belõni az aktuális pozidat. (SHIFT+Z) a keypadon látszik hogy N/E/W/S ezek a észak, kelet, nyugat, dél. Budapestes elõszõr a 2-st nyomod mert az NORTH utána belövöd a pozíciód elsõ felét. Pl: N55*23.05 amit mutat az FS neked ezt kell benyomni: N5523.0 (pontot nem kell). Majd "ВВОД" (ez az enter) utána 6-s gomb (E-kelet) és E12*3.56->E1203.5 és enter "ВВОД" -> itt látszik hogy a *3 az két jegyû mert 03.
Kész az alap pozi.
Áttolod a tekerõt: T/t-re itt benyomod a GMT time-t. Itt is 2-ssel kezdesz és utána megjelenik a clock és ha kész mehet az enter "ВВОД".
Ha mindennel kész vagy akkor tekersz "ϕ/λ"-ra és megnézed hol jár a számláló. Mindenképp be kell lõni az idõt és az alap pozit még a 70-es elérése elõtt.
Ha ezzel kész vagy akkor tekersz a "ППМ"-re. Ez nem más mint az waypontok beírása... Ott van egy tekerõ 0-s számmal. Azt le fel tekergetve mehetsz a pontokon. A lényeg hogy 0-ást üresen hagyon és az 1-el kezdesz. Végig 9-ig. Ha több van mint kilenc akkor repülés közben amint elhagytad az 1-2 pontok akkor tolod be újra az 1-esre a 9 utánit.
Ha végig beírtad akkor újra megnézed a "ϕ/λ"-t és elvileg már elérte a nullát. Ilyenkor kész a kalibrálás.
Ekkor átnyomod a waypoint tekerenytû melletti 2 állású kapcsolót az ABT-ra (automat) és a jobb felsõ tekerõt pedig a: "навиг"-re (ez a navigation on). Ha minden faszányos akkor meg kell jelenni egy "1 2" karakternek a kijelzõn ez azt jelenti hogy a INS navigálni akar a 1-2 pont között. Tehát az 1-rõl a 2-re 😄
Fontos hogy a HBY panelen legyen bekapcsolva mindenképp a HBY és a navigációs választó pedig az INS-en legyen (ne a kln és ne a hby-n)
AP-t benyomva a navigatios fõkapcsoló be és a HBY a navigáció követése
Menet közben az alábbiakat lehet lelesni a képernyõrõl:
"ЗПУ/ПУ" - következõ pont irányszöge
“S/Z” -távolsága km-ben és csúszás (ha szél van)
“W/УC“ -Szél és a ground speed (km/h)
„T/t“ -Aktuális idõ és a következõ pont eléréséig hány perc van.
Szerintem kimerítettem a témát. 😄
Jó reppenést.
Egyébként pontosan mj az az INS? Azon túl persze, hogy inreciális navi rendszer, hogyan kell használni, érdemes? Én csak VOR2VOR--t repülök a B2-vel, elégnek is érzem, de érdekelne.
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Végül feladtam, és körbenéztem a gamepack-backupjaim között, és elkezdtem azokat bemásolva próbálkozni. Aztán a második vagy harmadik körben egyszercsak jó lett! 😊)) De úgy, hogy ilyen jó még sose volt! 😄 Minden hibaüzi nélkül indul a gmax! Márpedig nálam eddig ilyen sose volt...mûködött mindig, de induláskor egy-két hibaüzit azért dobott. De most azt se.
Szóval remélem így marad mostmár.
A következõ copás majd a 3DSMax installkor lesz...
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Mivel megyek a Maiden koncertre nyáron elhatároztam hogy lenyomom a nyári turné utvonalakat. Már Brno-Coppenhagen útvonalnál járok... Mivel nincs 757-m (amivel a Maiden jar) így maradt a nagytuskó. Persze ezzel nagyobb élvezet.
Pár kép
Gurulás Brno-n
Már emelkedünk
Mivel a KLN szarakszik így INS-t használok repülésre. Itt látszik hogy épp 780 km/h-val szaggatunk
Forduló
Final
És taccs...

Pár kép
Gurulás Brno-n
Már emelkedünk
Mivel a KLN szarakszik így INS-t használok repülésre. Itt látszik hogy épp 780 km/h-val szaggatunk
Forduló
Final
És taccs...
Felinstalláltam,de indításához License Id:......kér,valamint,jelszót.
Tudna segíteni valaki.Mióta feltettem,a Fsx 2004-sem indul.
Köszönöm elõre is.
A YAK-40-esnél a winrar mappában effect, gauges stb... között van egy Yak-40 mappa is, benne a config és soiund mappákkal.Az hova való? Csak mert a sim objects az mgint külön mappa, azt értem, de ezt a yak-40-est nem. pedig nyilván fontos lenne...
Én eddig fizetõs addon-t az EZdok-ot vettem meg, szerintem érdemes, mert nagyon megkönnyíti a repülést, a rugalmasan variálható nézetbeállítások miatt, valamint valósághû kabinnézet hatásokat is generál.
Fizetõs repülõbõl eddig csak a Majestic Dash8 Q400-at vettem meg, nagyon megérte ez is, mert szépen és valósághûen megalkották ezt a repülõt, és több száz oldal leírás, tutoriál is van hozzá, ami megkönnyíti a használatát, a tanulási folyamatot.
Tervezem még megvenni az:
- FSUIPC-t, mert rugalmasan lehet a különbözõ típusokhoz beállítani a vezérlõket (~25EUR),
- A PMDG 737 NGX és 777-et is szeretném elõbb utóbb megvenni, és ha meglesz nekik a DC-6-ot (~70$),
- Az A2A C172 és B377 Accusim modullal is érdekes lehet (~50-50EUR),
- A SibWings AN-2 -rõl is jókat írnak (~16EUR),
- Lotus Simulations L-39C,
- Az Active Sky 2012 és a REX4-en még gondolkodom....
- Jók az FTX ORBX és FlyTampa scenery-k is.
Figyelni kell a http://www.justflight.com/ és a http://secure.simmarket.com/specials.php
itt szoktak lenni 24 órás és hétvégi "kiárusítások, ahol 5-10EUR-ért lehet megkapni 25-40EUR-os gépeket, addon-okat.
Ingyenes addon-ból jó például:
AN-28: http://avsimrus.com/f/fsx-aircrafts-79/an-28-47257.html?action=download&hl=an-28
Jók a Buffalo Virtual Airways gépei (CL-215, DC-3). Itt regisztrálás után tudod letölteni õket:
http://buffaloairwaysvirtual.com/index.php/Frontpage
Üdv,
Péter
Megvettem eredetiben az fsx-et, és végigvittem már az összes érdekes küldetést.
Eyefinity-m van, az fsx.cfg-ben átraktam a széleslátószögû módba. Viszont még mindig nehéz kezelni a virtual cockpitet (ehhez tervezek csinálni egy freetrackos fejkövetõt), és a stock repülõk nem túl jók.
Milyen addonokat és repülõket ajánlanátok (akár fizetõseket is a józan ész határán belül)?
probaltam valaszt talalni a noob kerdesemre, nem akartam ide irni, de sehogy sem sikerult rajonnom, h akkor a grafika feltubozasa hogyan is mukodik. most toltottem le az FSX-et SP2-vel, es lattam egy csomo videot, ahol mar azert joval szebb a grafika. Most csak ilyen kulon csomagok vannak teruletekre, vagy van egy nagy patch, ami az osszes textura felbontasat megnoveli, meg directx 11, meg stb?
valamint jol erzekelem, hogy joystick nelkul eselytelen jatszani vele normalisan?😄
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
<#zavart1>#zavart1>
Hölgyek-urak! Eladó egy sosem használt KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 memória kit. 24 volt 20 ért lehet vinni. Ugyanakkor keresek 1156 os foglalatú alaplapot, vagy alaplapot+cpu val. Kösz