Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
én asszem maradok a GPS-nél.. meg a "magic" térképnél..<#wow2>

Hypo
😊))

B2 természetesen 😊 Én is VOR2VORoztam de a tököm kivolt hogy sokszor nem találtam értelmes VOR-t csak NDB-t meg távolságokkal is gond volt.

Röviden az INS:
Olyan mint az FMC (tehát navigációs pontokra indul rá) csak nem annyira fullos.

Alapok:
Elõmelegíted a tuskót. Tehát APU és minden rendszer belõve, gyro és haverjai kalibrálva. Tehát mintha hajtómû indítás elõtt lennél.

- INS bekapcs "обогр" állásba hogy felvillanjon "НЕГОТ" (ez warmup)
- Majd mikor felvillant áttolod "выст"-re ez a System on
- Az alsó tekerõt áttolod "ИК/ПГ"-re itt 90-nek kell lennie. Ez azt jelenti hogy kb 90 másodperc múlva bekalibrált a cuccos
- Majd áttolod: "ϕ/λ"-ra itt kell belõni az aktuális pozidat. (SHIFT+Z) a keypadon látszik hogy N/E/W/S ezek a észak, kelet, nyugat, dél. Budapestes elõszõr a 2-st nyomod mert az NORTH utána belövöd a pozíciód elsõ felét. Pl: N55*23.05 amit mutat az FS neked ezt kell benyomni: N5523.0 (pontot nem kell). Majd "ВВОД" (ez az enter) utána 6-s gomb (E-kelet) és E12*3.56->E1203.5 és enter "ВВОД" -> itt látszik hogy a *3 az két jegyû mert 03.

Kész az alap pozi.

Áttolod a tekerõt: T/t-re itt benyomod a GMT time-t. Itt is 2-ssel kezdesz és utána megjelenik a clock és ha kész mehet az enter "ВВОД".

Ha mindennel kész vagy akkor tekersz "ϕ/λ"-ra és megnézed hol jár a számláló. Mindenképp be kell lõni az idõt és az alap pozit még a 70-es elérése elõtt.

Ha ezzel kész vagy akkor tekersz a "ППМ"-re. Ez nem más mint az waypontok beírása... Ott van egy tekerõ 0-s számmal. Azt le fel tekergetve mehetsz a pontokon. A lényeg hogy 0-ást üresen hagyon és az 1-el kezdesz. Végig 9-ig. Ha több van mint kilenc akkor repülés közben amint elhagytad az 1-2 pontok akkor tolod be újra az 1-esre a 9 utánit.

Ha végig beírtad akkor újra megnézed a "ϕ/λ"-t és elvileg már elérte a nullát. Ilyenkor kész a kalibrálás.

Ekkor átnyomod a waypoint tekerenytû melletti 2 állású kapcsolót az ABT-ra (automat) és a jobb felsõ tekerõt pedig a: "навиг"-re (ez a navigation on). Ha minden faszányos akkor meg kell jelenni egy "1 2" karakternek a kijelzõn ez azt jelenti hogy a INS navigálni akar a 1-2 pont között. Tehát az 1-rõl a 2-re 😄

Fontos hogy a HBY panelen legyen bekapcsolva mindenképp a HBY és a navigációs választó pedig az INS-en legyen (ne a kln és ne a hby-n)

AP-t benyomva a navigatios fõkapcsoló be és a HBY a navigáció követése

Menet közben az alábbiakat lehet lelesni a képernyõrõl:

"ЗПУ/ПУ" - következõ pont irányszöge
“S/Z” -távolsága km-ben és csúszás (ha szél van)
“W/УC“ -Szél és a ground speed (km/h)
„T/t“ -Aktuális idõ és a következõ pont eléréséig hány perc van.

Szerintem kimerítettem a témát. 😄

Jó reppenést.

berczy
Faszányos képek. Ez M-es, ugye?
Egyébként pontosan mj az az INS? Azon túl persze, hogy inreciális navi rendszer, hogyan kell használni, érdemes? Én csak VOR2VOR--t repülök a B2-vel, elégnek is érzem, de érdekelne.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
😊)) Hát hogy ne😊)) anno Iron maiden logókat rajzoltam pénzért szimat táskákra a 8. okosoknak a suliban😊)))

Clidey
Csipázzuk Dickinson bácsit nagyon! 😉))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
De még hogy!! 😄DDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
IRON MAIDEN RULEZ<#wave><#wave><#wave><#wave>

polluxware
ugye ,hogy megmonnnntam??!

Clidey
Jó lájvöri! <#eljen><#taps><#papakacsint>

Clidey
<#nyes><#buck><#law>

Clidey
Az úgy volt hogy ugyebár ha akarod is használni a gmaxot nem csak hasábokat forgatni benne, akkor kell alá a gamepack. Namármost szépen felraktam sorba az sdk-t ahogy a nagykönyvbe meg van írva, aztán elkezdte szórni a hibaüziket. És egyre többet ahogy kezdtem kutakodni az ini-kben meg szkriptekben.
Végül feladtam, és körbenéztem a gamepack-backupjaim között, és elkezdtem azokat bemásolva próbálkozni. Aztán a második vagy harmadik körben egyszercsak jó lett! 😊)) De úgy, hogy ilyen jó még sose volt! 😄 Minden hibaüzi nélkül indul a gmax! Márpedig nálam eddig ilyen sose volt...mûködött mindig, de induláskor egy-két hibaüzit azért dobott. De most azt se.
Szóval remélem így marad mostmár.
A következõ copás majd a 3DSMax installkor lesz...

Az INS hibátlanul megy. A lényeg hogy álló hajtómûnél kell inicializálni

i robot
Hogyan bírtad mûködésre az INS-t? Nekem az se és a KLN se megy.

Papirzacsi
És ez most a gmax felttele után jött elõ, vagy már fent volt, csak gondolt egyet és már nem ment?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bocsi újra.

Mivel megyek a Maiden koncertre nyáron elhatároztam hogy lenyomom a nyári turné utvonalakat. Már Brno-Coppenhagen útvonalnál járok... Mivel nincs 757-m (amivel a Maiden jar) így maradt a nagytuskó. Persze ezzel nagyobb élvezet.

Pár kép
Gurulás Brno-n

Már emelkedünk

Mivel a KLN szarakszik így INS-t használok repülésre. Itt látszik hogy épp 780 km/h-val szaggatunk

Forduló

Final

És taccs...

polluxware
én elképzeltem..

Mivel megyek a Maiden koncertre nyáron elhatároztam hogy lenyomom a nyári turné utvonalakat. Már Brno-Coppenhagen útvonalnál járok... Mivel nincs 757-m (amivel a Maiden jar) így maradt a nagytuskó. Persze ezzel nagyobb élvezet.

Pár kép
Gurulás Brno-n

Már emelkedünk

Mivel a KLN szarakszik így INS-t használok repülésre. Itt látszik hogy épp 780 km/h-val szaggatunk

Forduló

Final

És taccs...

polluxware
igen, késõ van..<#banplz>

polluxware
Clidey szkott gmax-ban kavarni... (zlin)

ha õ nem tudja......

Pár szoftverfejlesztésbõl élek és elég jól nincs az az isten hogy 300 ezret költsek gépre. 😊

Clidey
Aki tud az alanti videóra valami megoldást, pls jelentezzen! 😞(((

Köszönöm a remek választ
Nagyon egyszerû a dolog, meg kell venni, és akkor nem fog hibát dobálni. 😊

Persze, elég az i5, amennyiben megelégszel a közepes kinézettel, és nem fontosak a HD textúrák, és hasonló szépségek. ... i7... minimum.

eyecandy
memória nem kéne? 😊

Sziasztok.Próbálkozok feltenni a prepar 3D-t.
Felinstalláltam,de indításához License Id:......kér,valamint,jelszót.
Tudna segíteni valaki.Mióta feltettem,a Fsx 2004-sem indul.
Köszönöm elõre is.
Procit milyet érdemes, i5 elég?

Pedig FSX-nél, inkább a prociba ruházz be, mint VGA-ba. Jobban kifizetõdik. Egyébként egy 650 vagy 650ti, már kb. elég

VGA-t kéne venni. Mondjatok már egy ár/érték arányban fasza kártyát. Nem ultra high end kell mert nem akarok rá annyit költeni. Ahhoz már új proci is kéne lappal!

Sziasztok!
A YAK-40-esnél a winrar mappában effect, gauges stb... között van egy Yak-40 mappa is, benne a config és soiund mappákkal.Az hova való? Csak mert a sim objects az mgint külön mappa, azt értem, de ezt a yak-40-est nem. pedig nyilván fontos lenne...
Szia!
Én eddig fizetõs addon-t az EZdok-ot vettem meg, szerintem érdemes, mert nagyon megkönnyíti a repülést, a rugalmasan variálható nézetbeállítások miatt, valamint valósághû kabinnézet hatásokat is generál.
Fizetõs repülõbõl eddig csak a Majestic Dash8 Q400-at vettem meg, nagyon megérte ez is, mert szépen és valósághûen megalkották ezt a repülõt, és több száz oldal leírás, tutoriál is van hozzá, ami megkönnyíti a használatát, a tanulási folyamatot.
Tervezem még megvenni az:
- FSUIPC-t, mert rugalmasan lehet a különbözõ típusokhoz beállítani a vezérlõket (~25EUR),
- A PMDG 737 NGX és 777-et is szeretném elõbb utóbb megvenni, és ha meglesz nekik a DC-6-ot (~70$),
- Az A2A C172 és B377 Accusim modullal is érdekes lehet (~50-50EUR),
- A SibWings AN-2 -rõl is jókat írnak (~16EUR),
- Lotus Simulations L-39C,
- Az Active Sky 2012 és a REX4-en még gondolkodom....
- Jók az FTX ORBX és FlyTampa scenery-k is.

Figyelni kell a http://www.justflight.com/ és a http://secure.simmarket.com/specials.php
itt szoktak lenni 24 órás és hétvégi "kiárusítások, ahol 5-10EUR-ért lehet megkapni 25-40EUR-os gépeket, addon-okat.

Ingyenes addon-ból jó például:
AN-28: http://avsimrus.com/f/fsx-aircrafts-79/an-28-47257.html?action=download&hl=an-28

Jók a Buffalo Virtual Airways gépei (CL-215, DC-3). Itt regisztrálás után tudod letölteni õket:
http://buffaloairwaysvirtual.com/index.php/Frontpage
Üdv,
Péter

Sziasztok!
Megvettem eredetiben az fsx-et, és végigvittem már az összes érdekes küldetést.
Eyefinity-m van, az fsx.cfg-ben átraktam a széleslátószögû módba. Viszont még mindig nehéz kezelni a virtual cockpitet (ehhez tervezek csinálni egy freetrackos fejkövetõt), és a stock repülõk nem túl jók.
Milyen addonokat és repülõket ajánlanátok (akár fizetõseket is a józan ész határán belül)?
Tragikus baleset érte Nádas Tamás mûrepülõ világbajnokunkat Katarban egy bemutató repülés közben. Nyugodj békében Tamás!
Gladiator
miert, az warez? azt hittem, h csak valakik keszitettek hozza unalmukban ilyen csomagot😄

Ezek itt süketek 😊 a letöltött dolgokról nem hallanak valamiért. Talán mert az van kiírva, hogy NO WAREZ?
Gladiator
hello
probaltam valaszt talalni a noob kerdesemre, nem akartam ide irni, de sehogy sem sikerult rajonnom, h akkor a grafika feltubozasa hogyan is mukodik. most toltottem le az FSX-et SP2-vel, es lattam egy csomo videot, ahol mar azert joval szebb a grafika. Most csak ilyen kulon csomagok vannak teruletekre, vagy van egy nagy patch, ami az osszes textura felbontasat megnoveli, meg directx 11, meg stb?

valamint jol erzekelem, hogy joystick nelkul eselytelen jatszani vele normalisan?😄

berczy
Azt az An-24-et megnéztem volna, kiindulva a Yak-40-bõl. Istenkirály a Yak-40...

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

CptSAB
Sajna az ingyenesség oka Supranov halála volt.. Kár érte. Ugyanilyen igényes An-24-et készített volna.
Hypo
jo kis cucc

eyecandy
Ingyé<#integet2>

Hypo
<#vigyor2>

polluxware
Csak úgy megemlíteném ,hogy az A2A P-40-bõl egy egészen kellemesen repülhetõ gép lett az 1.6-os peccs óta... Elõtte olyan kis ügyetlenül felhõrõl -felhõre bukdácsoló gépecske volt (még ha a Fus. tank is tele van)

<#zavart1>

eyecandy
Off
Hölgyek-urak! Eladó egy sosem használt KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 memória kit. 24 volt 20 ért lehet vinni. Ugyanakkor keresek 1156 os foglalatú alaplapot, vagy alaplapot+cpu val. Kösz

[HUN]FaTaL
Airbus 787 😄DDDDD

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
mindbõl államtitkár lesz😊

Hont
Mert Magyarország jobban teljesít...!<#vigyor><#vigyor><#vigyor>
i robot
Flat Eric hozzászólása visz mindent! <#taps>

berczy
Komolyan padló, hogy egy ilyen cikk alatt is, a kommentekben magyarsági, nemzeti, már-már etnikai kérdést képesek csinálni a népek... A felkészültségrõl nem is beszélve: Airbus 787... Aha, de beleugatni mindenkinek bele kell. :/

spyy55
Nem értem... akárhogy állítom a GPU-t, nem látszódik a fû textúrája. LHSim-es követelmények" rendben. Mitõl lehet ez???