Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
nem elérhetõ de én annyira nem erõltetném😊 HIGHMEMFIX=1 aztán hadd szóljon, egy agyon tweakelt fsx.cfg inkább ront mint segít, pláne a te konfigodon.

berczy
No megvolt a teljes terhelés teszt. 3,8GHz-en teljesen stabil, tápfeszt alig kellett emelni, teljes terhelés alatt 60 foknál nem volt több. 4GHz-n csak egy keveset próbáltam, de nagyobb tápfesz mellett sem volt teljesen stabil. De sokat nem szöszmötöltem 4-en, egyelõre 3,8 majd késõbb kikísérletezem hogy lesz stabil. Jön a próba!!! 😄

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

berczy
Nem tudjátok mi van a Bojote tweak site-al? 404-et ír. Enélkül nekiálljak egyáltalán? 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

berczy
Tudom én... 😊 Amúgy meg rohadna meg ez a nyomi X! Nem bírtam ki, látva azt a rengeteg gyönyörû kieget, ami már nem jön 9-re... Hát... :/ Itt ez az An-24 is. Kell na. 😊 Pedig mennyire nem akartam. 😊 Most fut a stresszteszt 3,8GHz-n, kíváncsi vagyok. 😊

Hont
Csak poénkodni akartam az FSX optimalizálatlansága révén...<#integet2><#nevetes1><#fogmosas>
Ha belátható idõn belül lesz fejlesztve a konfig akkor van értelme az ujabb kártyának. Így a SandiBride családot át is ugorhatod. Jöhet a 760 mellé az ivybridge. 😊
berczy
khm... Így elsõ nekifutásra 3,6 GHz-n pörög a proci, full load mellet sem ment 52C fölé a hõ. Jó lesz ez. 😊))

Hont
Elég feltenni az Acceleration pack-ot és már izzad is a masina...!<#vigyor><#eplus2><#zavart1>
berczy
Na, megvolt a bevásárlási kör, a következõ lett a vásárfia:

MSI GTX760 2GB,
SCYTHE NINJA Rev 3,
Chieftec Smart 700W.

Most jön a berhelõs része, tuning, majd FSX. Azért az beszédes, hogy az eddigi 80-90 fok helyett 36-al indult a proci. 😊))

Még egy kérdés: FSX-hez hirtelen mit tegyek fel, amivel jól meg lehet hajtani? LHSim Bp. + NGX esetleg? Valami jó ötlet? 😄

Nem, csak szimplán fasz vagyok. 😄 A Fuelshutoff nem volt betolva, mert kapkodtam. 😄 Persze, hogy rendesen pöccre indul 😄 Hibátlan. Talán egy kicsit szebben is repül mint eddig.

polluxware
milyen konfigod van? meg az is kérdés hogy amikor indítod, és nem akaródzik akkor leesik-e az fps?

polluxware
ááá, ez így realisztikus...

berczy
AZ lesz szerintem. Értem ezsolti szempontját és köszönöm, de pont ezért lesz az újabb. Ezzel szemezek pillanatnyilag: MSI GeForce N760TF 2GD5/OC 2GB GDDR5 PCIExpress + ajándék WatchDogs kupon

Szia!
Bocs, hogy beleszólok. Ha van rá zséd, nyugodtan vedd meg az újabb generációs karit. Hardver szempontjából, nem problémás. Az aprón fillérekért lehet már i5 proci alaplap combót kapni. Késõbb lehet azt is fejleszteni. Egyébként az 580 is nagyon jó kis kártya, az még nincs lebutítva GCN szinten. Kérdés az FSX mennyire használja ezt ki?
Az FSX mennyire kényes rá, errõl nem tudok nyilatkozni. Lehet felteszem kicsit kipróbálni, ne a polcon porosodjon. <#smile>

berczy
Nem tudom, baromira hezitálok. Réginek tûnik nekem ez az 580. Értem én, hogy ezt ajánlják, csak négy éves kártya és "csak" 1,5 gb memória van rajta. Most épp egy 760-assal szemezek. Arra is gondolok, hogy ha esetleg késõbb beruházok alaplap+proci kombóba. Most full bizonytalan lettem, pedig már olyan jól eltervezem mindent. 😄

Na, ezt úgy megcsinálták, hogy most meg nem tudom elindítani 😄

Az a gond, hogy az alaplapod és a proci 2 generációval régebbi mint a GTX 750-es. Mûködne de nem erre a hardveres környezetre lett kitalálva. Az FSX pedig mindenre érzékeny.
NickN a simforums.com -on sokmindent leír, hogy mit mive, hogy a rakj össze, hogya finomhangold a win-t az fsx-hez és az fsx-et a legjobban a hardveredhez. Ezt tõle idézem:

Intel i7 920, 930, 940, 950, 960, and, 970-980 (hex core) series - PCIe 2.0

Processor speed is at or below 4.0GHz -

GTX570, GTX670 - Any one of these cards is fine

Processor speed is above 4.0GHz -

GTX480, GTX580 - Any one of these cards is fine

NOTE: GTX670, GTX680 is a PCIe 3.0 video card and will not run its full potential on any 900/2000K series motherboard. It can be used since the older model cards are phased out. A GTX580 is in many ways better that a 680 as it is PCIe 2.0 and does have certain specifications FSX will make use of the GTX680 does not have.

Ha külön rákeresel google-ban a nevére mindent megtalálsz amit írt fsx-el kapcsolatban. Fejlesztõ a srác. Tud mindent az fsx-röl.

http://www.simforums.com/forums/the-fsx-computer-system-the-bible-by-nickn_topic46211.html

A gtx 750 a legújabb generáció mainstream vonalába tartozik, ott belépõszint. Túl új a konfigodhoz.
polluxware
ami neked kell az videóram... a 768 után amibõl 512 volt csak a textúra helye...

vegyél minél drágábbat😉

berczy
Megmondom õszintén, egy GTX 750 Ti-t néztem ki magamnak. Nagyon nem való bele? Úgy értem problémás, vagy csak régi?

Nem tudom, hogy mennyi a keret de ehhez a proci/alaplap kombóhoz egy GTX 580 vagy GTX 570 kellene. A 600-as széria már nem ehhez lett kitalálva, mûködne de nem egy generáció. Használtan a hardveraprón 8 hónap kisker garival árulnak egy 580-at 42 000ft-ért: http://hardverapro.hu/apro/elado_gigabyte_gtx_580_1,5gb_garanciaval (Lehet, hogy jobb lenne egy gainward phantomot nézni valahol mert az 3GB memóriával van szerelve. Az egyik orbx bétateszter ilyen gépen tesztel P3Dv2.2 alá úgy hogy a felhõárnyékok is be vannak kapcsolva.)
Gari nélkül is van, olcsóbban. Gtx 570-et 33 000Ft-ért láttam 3 nap próbagarival. Én az 580-at ajánlanám. Ha d0 steppinges a procid akkor egy jó léghûtéssel (10 000 - 15 000Ft) 3,8-4 GHz is összejöhet. Tápból nem kell nagyot venni, 550W-os elég akkor, ha a hatásfoka legalább 80+ os. (Nagyon jó minõség.) Memóriához nem nyúlnék, 6GB elég. Egyébbként is csak trichanellest tehetsz mellé az meg nem olcsó és nincs is rá szükséged. Ha csak úgy mellé raksz egy modult akkor a tri ugrik és lassabb lesz az egész gép.
Ez az én véleményem! 😊
N3suten
akkor csak is a core ... <#nyes>
kössz

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

berczy
Kedves Urak!

Tanácsért fordulok hozzátok, ugyanis úgy hozta az élet, hogy kicsit tudok invesztálni a gépem fejlesztésébe és természetesen FSX a cél. Adott a lenti konfigom. Sokat reszeltem és körvonalazódott a dolog. i7, alaplap, memória maradna, viszont... Rágyüttem, hogy gyengusz a táp (400W) a procit tunningolni és a gyári hûtõ sem segít ebben. Vennék bika tápot és bivaly hûtõt, így meg tudnám rántani a procit kb. 3,5-ig. Kérdésem, hogy ez az i7-es (d920-as, az elsõ szériák egyike) elég lenne-e tunningolva? Ill. a memória elég-e, mert kit-ben vettem, még két giga mellé nem biztos, hogy jó ötlet. Vagy nem gond?

No, erre jönne egy új videókártya, amiben kérném a segítségeteket, hogy milyen legyen. A cél az, hogy IFR/VFR egyformán elfogadhatóan fusson, ami azt jelenti, hogy azért nézzem mán ki legalább úgy, mint egy fullosan kinézõ FS9.

Szóval ennyi. 😊))

polluxware
mennyivel szebb😉<#eljen>

N3suten
Köszönöm ,javítva !!!

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

polluxware
csak megemlíteném, hogy az 1.1es eszme verzsön szerint ,már nem vörösökbe kell az ólóm, hanem az imppppregnista nyugatiakba... 😊

ezt légyszíves majd javítsd ki😉 (most szóltak nekem is FElülrõl)

polluxware
külsõ tesztelõnek lehetett, de nem feliratkozni, hanem PM-ben Scott-tól lehetett kérni engedélyt hogy egyáltalán lásd magát a Topikot a fórumban. Ha nincs ilyen passzod akkor ezt a topityot be sem hozza a fórum.

jön ki core update 1.7 néven, de valójában van már egy új Prepar 3d natív telepítõ is.. ezt rakta be most hét elején Scott (az más kérdés hogy bugos sajna)

N3suten
igy van ez nem az ,ez az ,ami most elerhetö ...
az Accusim core -ra lehet feliratkozni ,vagy nem ...
Accusim core 1.7 ez utan jön majd csak es hidegen indul az 1.6 alatt ...

polluxware
egyébként erre a topityra gondolsz?

-> External Testers (Confidential)

polluxware
ez nem a beta peccs😉

N3suten
Akkor annyit tudok tenni ,hogy a accusim_core_update_v1.6.zip -öt töltsd le

N3suten
A fórumon ha minden igaz megtalálod ... én úgy tudom mindenkinek elérhetõ ,de csak az kap értesítést mélben ,aki kérte ,hogy tesztelhesse ...
de megnézem hogy mit tudok tenni ez ügyben ...
az 1.6 ban már le lehet venni a pitot takarót és nem tudod ellenõrizni ,hogy meleg e ,ha rajta van ...

polluxware
Úgyfest, hogy ebben a hónapban már nem jön ki a cherokee... Scott még nem rakta fel a javított Beta peccset (ami azt illeti nem is válaszolt még a problémára, pedig már egy tucat emberke is jelezte, hogy ba**ik hidegen elindulni a taliga)

az elõzõ beta-ban már olyan stabilan múkszott, most meg Placebo jeleggel vissza tette a hibás kódot, mondván úgyis csak a sok Uzer nem tudja beröffenteni ..

kicsit olyan az érzésem néha, mintha nem hinne azoknak akik kelet üzbegisztánból írnának neki, és nem I7-el rendelkezõ cuccal hajtanák a Natív indián killereknek szánt szoftvarét.... Bát deccc dzsászt mííí😉

spyy55
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok! Ha már lesz info, ne habozzatok megosztani 😊

polluxware
erre a hónapra igérték..

Ohh, hát sebaj, akkor türelmesen kivárom amíg kijön hivatalosan is. 😄

polluxware
ja és lesz egy új telepítõ is amiben benne lesz a peccs (1.7)

csak néztem, mint a moziban amikor megláttam... (mármint a download gomb megnyomása elõtt😉

polluxware
ha annó nem kértél passot Scott-tól, akkor már mind1.. Régebben keresett ámbörkéket tesztelni (csak gondoltam más is jelentkezett innen)

az új peccsben (ami kétlem hogy kijön ezen a héten, mert megint sikerült elkúrni valmit a motor szimuláción), megváltoznak a belsõ kabin nézetek

ha! valkinek tetszenek a mostaniak ,akkor az aircraft.cfg-bõl érdemes lementeni õket (rádió stack view, kapcsolók view)

egyébként maga a repmodell, pár belsõ hang érezhetõen változni fog (gyakorlatilag megkapja azt a repmodell update-t amit az új cherokee is kap)

Hali!

Na megint játszom az FSX-et,FS Passengers X -el. 😄 Segítségeteket szeretném kérni repülõ ügyben.
Szóval olyan repülõt keresek FS Passengers X -hez,hogy: minimum 10 ülés hely azaz 10 utast tudjak vinni minimum de lehet több is,maximum 22 000 lbs súlya legyen,turbó propelleros,1 is lehet de jobb lenne ha 2 turbó propelleros lenne,egyszerû legyen az autópilóta kezelése (legjobb lenne GPS 500,ami alapból van FSXben) illetve még autopilótán belül magasságot tartja és ha lehet akkor sebességet is.
Mert most próbáltam a Carenado Beechcraft B1900D -t,egész jó csak "HD" így kicsit szaggat a gépemen,tehát FPS barát kéne (konfigom az aláírásban),illetve a B1900D -ben mindig overspeed van,mert sebesség tartás nincs az autopilótában így nekem kell beállítani a gázt meg figyelni rá hogy ne lépje túl,szóval nekem ilyen repülõ kéne,mindegy hogy Just Flight,vagy bármi,a leírtak alapján kéne nekem,köszi elõre is!

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Merre leledzik az a béta pecs, mert a fórumon nem találom. 😄

polluxware
namég az is hogy nem leanelted ki gurulás elõtt..

az új peccs nagyon érzékeny lesz erre (ha valki még nem próbálta volna még a BETA peccset)

polluxware
cold and dark..

,és te elindítod fullosan benyomott mixturéval (ezt a flooding, meg a fire hazard miatt sem ajánlatos)

köbö ennyi

spmd
"totttálisan helytelen a poszídzsör"
Ezt kifejtenéd bõvebben? Tényleg kiváncsi vagyok, mit rontok el 😉
polluxware
jéééééézus! hogy indítod te el azt a gépöt?!

totttálisan helytelen a poszídzsör

amúgy szíp videó😉 <#eljen>

spmd
N3suten
Ne má megint virágra vársz ... <#eplus2>

N3suten

Na ismét az FSX a gépen és DX10 Fixer -vel most már alakul ,este is a Liszt Fecó reptér
a kis reptereken már este hibátlannak tûnik a táj ...

polluxware
ha felrakják, nekem is😊

CptSAB
Tetszik.. asszem fog ez kelleni nekem. 😊