33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
BB5207 #29360 Minden fórumlakónak Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok !
-
Robi546 #29359 Köszi mindenkinek a választ,megpróbálkozok vele! :) -
#29358 Ha nem jutsz dűlőre szólj és segítek! :)
Hja mégvalami: kiarretálatlan műhorizonttal sem illik repülni... :))) -
#29357 Köszi az észrevételeket, matekolok még rajta, tényleg vastag kicsit, azt javítom. A csík a második verzióban már végigmegy, ahogy írod egy töréssel a csűrő belső részén. A felirattal az a gondom, hogy nem találtam olyan betűt sajna. Az egyes és hetes így is kézzel van szerkesztve kicsit. :) Na majd rámegyek perspective tool-al. :D
Viszont az örvényorsóval bajban vagyok, mert fogalmam sincs hogyan húzza rá a textúrát, borzasztó idétlen megoldással sikerült csak hellyel-közel hasonló eredményt elérni. Csoda, hogy egyáltalán ilyen lett. :D -
#29356 Tongass X is megy:) -
#29355 múxik az LHPP (egyelőre csak ezt raktam újra)
ProgramData\microsoft\FSX-SE -> "FSX"-re kell a telepítés idejére átnevezni
lehet a regeditbe is közvetlen átírni dolgokat, csak vigyázni kell ,hogy melyik fsx-et indítja az ember, különben új fsx.cfg-t generál, meg hasonlók
tongass x is ezért nem ment
(legkönnyebb a clean install, úgyfest) -
#29354 Ultimate Terrain North America v2. I was able to get UTX to work!
1. Go to FSX folder in SteamApps/Common and copy the Scenery.cfg file
2. Go to AppData\Roaming\Microsoft and open up the FSX-SE folder and paste the Scenery.cfg file in that folder.
3. Go back to the AppData\Roaming\Microsoft and right clicked on the FSX-SE and rename this folder FSX.
4. Go into the newly renamed FSX folder and rename the fsx_se cfg file to fsx.
5. Direct the UTX install exe to the main FSX folder in SteamApps\common.
6. After install go into the Setup Tool and make changes.
7. After everything is setup in UTX go back to rename the FSX folder found in AppData\Roaming\Microsoft directory to FSX-SE and also rename the fsx cfg back to fsx_se. -
#29353 Akkor felhibázom a videódat is, jó? :D
- Szóval leoldás után illik egyből kifordulni a rövidfalra és benézni a starthelyre hogy nem-e meszelnek (zászlóval köröznek) neked hogy rajtad maradt a kötél.
- Vitorlával is lehet, sőt kell rövidfalakat repülni. :)
- Az első rövid falon jön be a futó (a Blaniknál ez csak félig jön be, a fele a keréknek továbbra is kint marad)
- A második rövidfalon nyitjuk a kisívelőt
- Fájnelen nyitjuk a féklapot mellé, lebegtetés után a szárnyakat a lehető legtovább vízszintesen tartani (lehetőleg a teljes megállásig).
A többi jó volt :) -
#29352 Köszi az infót, kipróbálom! ;) -
#29351 Azért egy pár dolgot még mindig lehetne finomítani, legfőképp a szárnyakon...a zöld nem olyan vastag a szárnytőben, hanem sokkal vékonyabb, lásd:
és
és
És végig fut az egész szárnyon a csűrő belső részének vonalában egy töréssel.
Valamint a lajstromjel "HA-" részénél sem stimmel a betűtipus, ez is jól látható a fenti linkeken.
Az örvényorsón levő zöld csík is keskenyedik a vége felé, lásd:
-
#29350 Iskolakör:
-
#29349 Höhö, zsír, köszi! :) Egyébként itt a karácsonyi szünet, tervezek is körülnézni elméletügyileg, hogy mi, merre, hány méter. :) Nem árt előre tanulgatni. Különben meg na, ne ijesztgessen, kérem, így is "alig" mertem belevágni. :)
Iskolakört is hozok majd, de most két napja alig reppentem, mert ezt a festést túrtam. :)
Egyébként a vontatógépes problem egyszerű, mert csak a standard, fehér Maule title-jét kell beírni ahhoz a géphez, amit szeretnél, hogy vontasson, aztán már csak crtl+shft+Y és már előtted is van és visz fel. :) Nálam a HA-SES vontat, de szebb lenne a SEP, megcsinálom majd AI-ban. :)
Másik meg van ez a WinchX progi, ami a kötelet szimulálja, shft+Y és el is indul. Még ejtőernyő is van. :)
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.12.22. 20:45:00 -
#29348 Kicsit javítgattam még, mert pár dolog nem stimmelt, mint a külső szárnyakon meg a vezérsíkon a zöld csík.
Meg csináltam egy HD textúra csomagot, nem lett kicsit, viszont nagy. :D
HA-5176 v2
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.12.22. 20:33:21 -
#29347 FSX is almost a decade old by now, But wait ,,, this is the "Steam" Edition !
- Not a RAM hog anymore
- Not Hates graphics cards anymore
- Not slow and unoptimized anymore
- Not unstable anymore
- It runs very awesome on my machine [64 bit]
- The Multiplayer is here !
- Overall, it looks great & fantastic
So, what are you waiting for Pilot ?
Grab this old Masterpiece and Take-Off with your friends or with some Real World Pilots out there :)
Kudos for Microsoft & Dovetail for make this happen ;)
X/X ! Would Buy & Fly again :D
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.12.22. 19:50:50 -
#29346 Tök jó ez a videó, kár hogy nincs meg a komplett iskolakör!
Lehet utánaolvasok ennek a vontatógépes csereberének, meg a többi rejtelemnek, mert van egy szép kis Pirátom itt a vinyómon már rég óta... :) -
#29345 Na akkor tavasszal tuti találkozunk kint a réten!
Addig tanulgasd szorgalmasan az elméletet mert ezek ott egy véreskezű vizsgáztatók mindahányan, különösen a Vammogó, állitólag aki nem felel meg a vizsgán felaprítják és megeszik! -
carlosfly #29344 Többféleképpen is kommunikálnak a kiegek az FSX-el. Fsuipc / Wideserver, simmconnect stb. A wideserver az fsuipc-ben van, ITT a wideclient.exe hozzá. De mielőtt elkezdenéd nézz utána, hogy a progi ami a kliensgépen futna mit használ. -
#29343 Csak azt tudom ,hogy ehhez az FSUIPC "WideServer" verzója kell... kliens gépen milyen progik, azt már nem -
#29342 -
Robi546 #29341 Hali!
Azt szeretném kérdezni,hogy lehetséges-e olyat hogy én játszok az asztali PC -n,repülök csak simán free flightba/Single playerbe,na és hogy a másik laptopon pedig tudnám figyelni a műszereket,térképet,GPS -t,meg ilyesmiket,ezt meg lehet valahogy csinálni,ha igen hogy ? :) Még annyi hogy a laptopon az FSX nem indulna el,ezért valahogy megakarnám oldani,előre is köszi a segítséget! :) -
#29340 Jaja, olyasmi. :) Bár hidegen kicsit nehezen indul, rá köll tenn a szivatót. :)
-
#29339 és addig ezen gyakorlod, a before start up check-et, meg emergency procedurát, meg a hideg indítást, flooding indítást? -
#29338 Köszi! Az-az, Opitz-os. :) (első festésem.) :D
Sajna gépet nem tudok mellékelni, mert arcátlan mód megvettem. :)
Már csak egy AI SEP-et kell rajzolni, és kész is a dunakeszi életkép. :)
"Muszáj" voltam beruházni kicsit, mert jelentkeztem vitorlázó képzésre az Opitz-nál, és mi sem lehetne autentikusabb, mint egy echte Opitz-os vitorlázógép. Csak festésekkel kicsit szűkén volt, ezért kellett kicsit rajzolgatni. :D
Kicsit dilemmáztam, hogy A1R, vagy OctopusG, de a Wilga már egyszer meggyőzött és ez döntött az Octopus mellett. :) De nagyon megérte, iszonyat jó. :) Áprilisig elmélet, és ha nem vágnak ki, megyek repülni. :) Addig is nem árt gyakorolni jó sokat. :)
Ki is cseréltem hirtelen a tow plane-t Wilgára, mert ne már egy Maule húzzon fel Dunakeszin. :)
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.12.22. 10:52:42 -
#29337 Szép kis Opitzos Blanik!
Röpcsit is adsz hozzá? -
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.12.22. 04:35:18 -
#29335 Ha valakit esetleg érdekel, csináltam egy magyar festést az OctopusG L-13 Blanik vitorlázógépéhez:
HA-5176
Utoljára szerkesztette: berczy, 2014.12.22. 04:32:36 -
#29334 másnak meg azt olvastam múxik....... -
#29333 orbx nem megy pakolgatással sem.. regedit -ben átírtam a default könyvtárat és másolgatott is mindent a steam-be mint a kisangyal, de hiába teszi be , bezuhan a gép a talaj alá
valamit nagyon máshogy kezel az SE...
szóval erre még várni kell -
#29332 orbx dolgok, a library-tól kezdve az alap fsx könyvtárba pakolják magukat... szóval úgyfest ,hogy clean install a lelke -
#29331 köszi -
#29330 Ahányszor nem szégyelled. Ha esetleg mégis gubanc van szólsz az admin-nak és segítenek. -
#29329 tongass x is ezért nem megy sztem.. (egyelőre) -
Johnyka #29328 Köszönöm a segítséget. Valószínű hogy a másik FSX nem megfelelő eltávolítása okoz nálam problémát. A fórumok alapján a registry-ben kellene törölni dolgokat, de ehhez nem igazán értek.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Utoljára szerkesztette: Johnyka, 2014.12.21. 16:07:03 -
#29327 Egy kérdés a Steam-et ismerő egyénekhez-hoz-rá-fele
Hányszor szedhetem le a steam-ről az általam megvásárolt (fúúú, ezt még szoknom kell) szoftvert? -
#29326 Boldog karácsonyt ami kedves topik Vezetőnknek is!
gondoltam egy búzakalászokat gyengéden símogató Zlinből kilopott profil képes, glóriás szösszenetre, de aztán nem mertem:)
-
#29325 Avsim forum compatibility thread (FSX-SE)
azt érdemes megemlíteni, hogy ha nincs fsx a gépen akkor, a sima fsx.cfg, és Appdata\FSX elérési utat használja...
gondlom amint rendeződik minden kis fricska, érdemes lesz újra húzni tisztán... PMDG is bejelentette hogy "foglalkoznak" a témával -
#29324 scenery -t kell hozzáadni, youtubon találsz rá videót.. konkrétat nem tudok mondani, lekapom a PNW-t és megprószálom felrakni -
#29323 ModelconverterX ahogy a kolléga is említi, lehetőleg a development release mert abba van "Refresh textures" gombocska és lehet nyomogatni OOM-ig
Link -
#29322 Én az MCX-et használom. Gyors és egyszerű. -
#29321 Hi!
Azt milyen progival tudom megnéznim, ha csináltam egy változtatást egy festésen?
Amit google elsőre dob, elszáll hibával induláskor.