Az elektromosság létfeltétel?

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez a link inkább bróker reklám
tönkrement: hogy-hogy
<#confused>
Azt hiszem, a civilizációnk, amint tudjuk, teljesen tönkrement. Szinte minden emberi tevékenység attól függ. Vannak olyan tevékenységek, mint a kereskedelem, amelyek más körülmények között lehetetlen. Erről bővebben itt olvashat: http://www.forex-broker-rating.com/instaforex
Az emberrel semmi nem történne elektromosság nélkül,--- mert akkor ember se lenne-- De nem lenne univerzum csak semleges porszemcsék (neutronok) töltenék ki a végtelen univerzumi teret. Mindennek a létezését az elektromosság keletkezésének köszönhetünk- csak épp minden létezőben másképp nevezik a valójában két elektromos töltést. Van amiben -elektronnak és + protonnak, az életben pl. (-)meridián hálózatnak és (+) idegrendszer hálózatnak A Földünknél (-magnetoszférának és (+) gravitációs erőnek-- (bár a gravitációs erőt még nem határozták meg jól) Az általunk előállított elektromosságot negatív és pozitív töltésnek-- s persze mindegyiknek kisebb részecskéit is elnevezték már
Csak azért tettem ide, mert elõttem "szóló" is betett hasonlót. Amúgy pedig a text a légköri elektromossággal is foglalkozik, felvetve azt, ha már semmiféle különleges idõjárási esemény nem történt azon a napon, akkor, hogy keletkezhettek.
Ha nem jó helyre tettem, bocs.

Walk the Talk.

Petka
Ezeket biztos, hogy ide akartad rakni?

A szöveg szerint ezt a jelenséget semminemû erõteljesebb légmozgás nem kisérte, sõt még csak egy kis esõ sem volt.

Walk the Talk.

Már ha nem photoshop

Walk the Talk.

ez sem semmi

Walk the Talk.

Anaid

Szépek. Tuti elektromos jelenség:-)

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Mérrrr? Mostmár tudjuk, hogy nem dobálózik?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

gothmog
Steampunk, oszt jónapot.

Petka
Up egy jó témának!

Desiderata
<#eljen>
Pharaoh
Képzeld most is vannak olyan népcsoportok, akik törzsi közösségekben élnek. Az ókor-középkor-újkor felosztás csak európára vonatkozik. Más területekre ezt kár alkalmazi. Japánban pl semmi sem történt 1640-ben, ott csak 1868-tól lehet újkort mondani.

Pharaoh
Már volt, a topic az "áram" nélküliségre akar célozni, de ez hülye cím.

gz8
Olvass egy kis Rát-Végh Istvánt, mûvelõdj. Hátha nem a 8-10 ezer évvel ezelõtti dolgok jutnak eszedbe a 3-400 évvel ezelõtt történtekrõl. <#nezze>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

gz8
Lásd még #113 <#vigyor4>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

bens
"Mi lenne az emberiséggel elektromosság nélkül?"

nem jó a kérdés. meghalnánk, mert az idegrendszer is elektromossággal mûködik...

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Mert õk még az õskorban éltek miközben a többiek már a középkorban 😊

Te tanultad történelemórán azt hogy mit csináltak az emberek szabadidejükben? Mutasd be a tanárod.
A középkor nem ért véget Európa határainál.
Ezt csak azért mondom, mert a középkorról mindenkinek a feudalista társadalom jut az eszébe.
Igenis voltak népcsoportok, akik a középkorban kifejezetten szép törzsi életet élhettek, gondtalanul...

gz8
Tanultál történelmet? <#hehe>

Éltél már a középkorban?

Pharaoh
Azért már a középkorban sem így éltek az emberek és akkor se volt áram

Nolycsy
Szerintem azért jó lenne ez a világ elektromosság nélkül. Alkalmanként az emberek leülnének a tûz köré, menne a törzsi zene meg tánc. Ha beteg lennél, nem az orvoshoz mennél, hanem a sámánhoz, aki behallucinogénezve megmondaná mi bajod, hogy esetleg megszállt-e egy szellem.

Dj Faustus
Internet helyett meg ott lehetne a sûrített levegõs csõposta.
No meg elõ lehetne venni számológép helyett az abakuszt/logarlécet.
Telefon helyett: füst/fény/egyéb optikai jelzések. <#vigyor4>

Mechanikus számítógép fasza lenne! Olyan lenne mint egy régi mechanikus lábbal hajtós varrógép. Vagy szobabicikli stílus:

"5 taszk futott egyszerre - nagyon leizzadtam"
"hardverkövetelmény: 3 fordulat/mp"
"Loading... Tekerj gyorsabban"

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

sz4bolcs
Így van, ettõl Zeus még használhatott villámokat. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Pharaoh
Gondolom a topic az ember által használt "áram" nélküliségre vonatkozik. De ha egyáltalán nem lenne elektromosság, akkor nem is élnénk, mivel az emberei szervezet mûködéséhez is elektromosság kell, idegi impulzusok, izommûködés, membránpotenciál.

sz4bolcs
még mindig azt hinnénk, hogy Zeus dobálódzik 😄

sz4bolcs
tényleg alcímre új válasz: Nem lenne villámlás 😞(( 😄😄😄

sz4bolcs
Mondok jobbat... 5000 éve is volt villámlás. 😄D (honnan tudom?<#confused>)

Dj Faustus
Charles Babbage analitikus gépét ha továbbfejlesztették volna... Bár érdekes lenne ilyen mechanikus szerkezetekbõl "internetet" létrehozni (de még egy egyszerû operációs rendszer betöltése is érdekes dolog lenne). <#nyes>

gz8
Lehet 😊 De a számítástechnika vajon hogyan fejlõdött volna ki? <#wilting>

Pharaoh
jaja, gõzmeghajtású nagy mechanikus gépek. Aki látta a Gõzfiút az el tudja képzelni.

_Atti_
nem feltétlen...csak épp nem ezen az úton fejlúõdtünk volna tovább 😊 kitudja milyen frankó mechanikus cuccaink lennének😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

gz8
Ami a fel sem találást illeti: az ókori Mezopotámia területén (ha hézagos emlékezetem nem csal) végzett ásatások során is találtak kicsiny agyagtégelyeket, amelyekrõl kiderült, hogy tkp. elemek voltak, kezdetleges áramforrások. Ezeket jóval idõszámításunk elõttre datálják. Az, hogy nem tudták, mit is állítanak elõ (áramot), az egy dolot, az már más tészta, hogy csak több mint kétezer évvel utána jutott el a mûszaki fejlettség arra a szintre, hogy ezt másképp is hasznosítsa.

gz8
Miért vezetne tévútra? Használja mindenki a fantáziáját. <#vigyor1>

Végsõ soron ugyanoda lyukadnánk ki, ha jobban belegondolsz: a mintegy 200 évvel ezelõtti fejlettségi szinthez.
Az alábbi kérdéseiddel megint csak a mi lenne ha... útjára lépünk:

*Hogy lennénk nélküle? Mint ha hirtelen leállna minden erõmû?
Ezt már a 107-esben kifejtette a kolléga, és én is csak egy kimenetelre tudok gondolni, mégpedig az életszínvonal igen drasztikus zuhanását, majd pedig egy alacsony szintre visszaállását.

*Vagy mint ha maga az fizika törvényei hirtelen semmisek lennének?
Hát, ez inkább scifi 😊)) Legyenek akkor már semmisek a kémia törvényei is <#hehe> Ha a fizika elektromosságra vonatkozó törvényei válnának semmivé, azzal valószínûleg a földi élet is megváltozna. Gondolj csak bele: az idegi impulzusok is elektromos úton terjednek (már azokban az élõlényekben, amelyeknek van idegrendszerük), így azok is életképtelenné válnának, elpusztulnának.

*Vagy mint ha soha fel sem találták volna?
Ezen még gondolkdok egy picit. 😊

gz8
Éppen ezt mondom. Hogy áram nélkül (l. a 70-es és 96-os hsz.-omat) ennyi minden nem lenne, kvázi az 1700-as évek végi állapotban leledznénk.

_Atti_
azt ki mondja meg mi a természetes?

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Pharaoh
A kenyérsütéshez is kell manapság elektromosság, de ha nem lenne, vissza lehetne állni fatüzelésre. Ugyan így van a papír gyártásánál is.

sz4bolcs
mondjuk a programozó tud papíron ceruzával programozni. 😄😄😄 csak már a papír gyártáshoz is kell elektromosság. 😄

sz4bolcs
a programozó csak a jéghegy csúcsa... de ezen kívül hány olyan munkát tud mondani az ember, aminek valamelyik szinten elõfeltétele az elektromos áram..

elektromosság nélkül, ha most mondjuk holnap megszûnne, valami energetikai ok miatt, amit még nem ismerünk, a általunk ismert civilizáció úgy omlana össze mint a kártyavár. Jó pár éves káosz, majd alacsonyabb szinten de újrakezdenénk. Csak mondjuk nem sok szügség lene pl. programozókra.
Pharaoh
Arról nem is beszélve, hogy a mûtéti felszerelés, sterilizáló, gyógyszerek stb elõállításához is elektromosság kell.

sz4bolcs
De érted? Elektromosság nélkül soha nem lett volna 12-18 órás mûtét -> nem éreznél semmi hiányérzetet nélküle.

sz4bolcs
Hát nem tudom, én ezt nem tudom elképzelni ahogy Te gondolod, hogy 2006os ember fejjel él valaki, de áramot nem lát, annyi más lenne, és minden, amit elképzelnék, téves lenne. Szerényebb a fantáziám. Vagy épp azért nagy, mert tudom, mennyi téves dolog van benne. 😄

Én olyat tudok elképzelni, hogy most minden elektromos áram szolgáltatás megszûnik, akkor milyen lenne. Tudod.. adótorony nem mûködik, de a notebookban még van szufla, ahogy a mobilban is.

Amúgy meg ha úgy képzelném el, ahogy Te képzeled, akkor egyáltalán nem lenne hiányérzetem, mert nem lenne, mi hiányozzon. Egyszerûen soha nem ismerted az áramot, akkor honnan tudnád, hogy van?

Minden ilyen "mi lenne, ha" kérdés téves útra visz.
Maga az alkérdés is pontatlan, mert soha nem leszünk elektromosság nélkül.
Hogy lennénk nélküle? Mint ha hirtelen leállna minden erõmû?
Vagy mint ha maga az fizika törvényei hirtelen semmisek lennének?
Vagy mint ha soha fel sem találták volna?

gz8
Átlépve a mesebéli kiskutyák számát, kvázi konklúzió: szerintem igen. Pl. egy 12-18 órás mûtétet (l. a mai májátültetés) sem lehetne világítás nélkül elvégezni, petróleumlámpa és kézi szivattyú meg elég érdekes lenne.

gz8
Kõbõl hidat kell építeni... <#idiota>

hmhm
Kipattintja kõbõl<#ravasz1>

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Oldal 1 / 3Következő →