37
  • Bohun
    #37
    Panzer General
  • Fec papa
    #36
    ja és még valami ha akar valaki jobbat késziteni 9,8 millió Ft-ből áljanak össze hárman kiváncsi lennék mi lenne belőle
  • Fec papa
    #35
    Én játszottam az 1848-al is és ezzel is fogok már alig várom mikor lehet letölteni! ja és a grafika nem minden és ezután is várni fogom a huszár games játékait akármilyen grafikájuk lesz.
  • Highw@yPos.
    #34
    igen ésszerű, hogy bónuszt kap, mert:
    - A hó mindenkinek hátrány, mindkét félnek, de a barbárok jobban tűrik, mert az ő területükön ez megszokottabb időjárás és sokkal jobban alkalmazkodnak a rideg körülményekhez.
    A Római katonák kevés %-a találkozott hóval szerintem annakidején, Egyiptom,Izrael, Görög.o, Spanyol, Észak-Afrikai gyarmatok-----> ezeken a helyeken kevésbé volt hó...
    Miután elkezdtek hódítani a germán vidéken és kárpát-medence fele, már inkább.
    Ezért jogosnak tartom azoknak a csapatoknak az "favorizálását"(+bónusz pont), akik hazai terepen vannak és jobban is alkalmazkodnak a zordabb időjáráshoz.

    Szerintem ésszerű voltam.

    Amúgy a RTW-ben még van fogyó-töltény is pl. íjjászoknál, nem a végtelenségig lőnek nyilat, utána marad a kiskés.
    Morál nagyon jó van benne szimulálva, ahogy kell. Az igazi nehézgyalogosokat/Cohors urbánus, Cohors XY/ marha nehéz megnyekkenteni morálba, igazi harcosok. Max lovakkal. És ha 2 közel egyforma létszámú/kaliberű egység csatázik, akkor oldaltámadással meg lehet őket fingatni, moráljuk 0 lesz, menekülnek és csak kaszabolni kell őket!

    Továbbá ha sokáig futtatod az egységet a csatán,kifárad--->csökken a morál!

    Emellett még rengeteg más változókat is figyel a játék, aki nem hiszi, próbálja ki, ugyis előtte ragad majd ;-))....
  • senoy
    #33
    Szerintem meg nem kell fikazni oket.
    Legalabb csinaljak.Es ha jol tudom akkor delphiben=> ne varjatok DX9.0c -t,vagy OpenGL 2.0 -t.Kezdo csapat,es en momentam le is fogom tolteni a jatekot.Az elozot is leszedtem.Nem mondom,hogy nem lehetne rajta javitani,de akkor is megvan,es jaccok is vele.
    Szoval hajra!
  • Goth
    #32
    Szerinted az valósághű hogy barbárok hóban bónuszt kapnak? Inkább minden egység minuszt kap, a lényeg az, hogy mekkora minuszt. Kétlem hogy fél méter hó és -10 fok bámilyen sereget fel tudna tüzelni.
  • Goth
    #31
    Az egységek nagyon emlékeztetnek engem a Cossacksra.
    Egyébként nekem nem jönnek be a magyar fejlesztésű játékok. Tudom megtesznek minden tőlük telhetőt, de valahogy mégse... eddig magyarok nem tudtak igazán jó stratégiát alkotni. Na talán kivétel a Swine. az 1848 is olyan volt, hogy.. na jó nem kommentálom, örölük hogy vannak magyar fejlesztőink =) Ha már körökre osztott, akkor maradok a Disciples 2-nél.
    Függetlenségi háború meg felesleges, úgyis csak magyarok játszanak majd vele :/ És azt hiszem nem én vagyok az egyetlen akinek már a f@sza kivan amerikával =)
    Nah mindegy, ezt a játkot sem nekem csinálják. Szerintem átláthatatlan és unalmas, de lehet hogy csak én vagyok hozzá gyenge.
  • katarzis
    #30
    ja és mégvalami alapjátéknak rengeteg hibája van ,deha felteszel mod-okat (rome total realism,europa barbarorum)stb rengeteg lehetöséget belerak és stratégiai elemet.
  • katarzis
    #29
    elsö:nem kritizáltam söt magam is játszottam a 1848-al.viszont irnom kell a vádjaira:elsö ellátmány:valoban nincs benne,de fentartás az van provincián van stratégia harc is fejlödött tetszik az amikor egy olyan ember fikázza aki nemis látta a rome total war-t,le merném fogadni ,hogy életedben besem töltötted,vagy nem elég figyelmesen,mert tudnád hogy a hadseregeknek van fentartási költsége gazdaság,morál a csatákban,ebben is élen járt anno a tw sorozat,diplomácia rengeteget fejlödött,a gép nem mindenre mond nemet,meg a rengeteg aproság járványok katasztrofák stb stb.szoval nem ugy kéne vádaskodni ,hogy életedben besem töltötted az adott játékot.jaés jut eszembe az 1848-ban sokkal kevesebb a stratégiai elem a stratégiai térképen mint akár a rome total warban ,de ettöl még egyáltalán nemrossz játék.
  • BlackVoid
    #28
    Az 1848-at tobb mint 150000 ember toltotte le! Sajnos a neten a powergamerek a leghangosabbak. Ez az a csoport aki szinte csak a grafikaval van elfoglalva. Szerencsere nem csak beloluk all a magyar jatekostarsadalom. Jartam a StormRegion-nel, oriasi irodajuk van a belvarosban, tobb mint 50 (vagy inkabb 150?) alkalmazottal dolgoznak. Naluk egy jatek tobb mint 100 millio forintbol keszul. A Pro Libertate-n 4 ember dolgozik foallasban. Esetleg nem lenne baj ha ezeket a dolgokat figyelembe venne az aki kritizal. En megertem hogy azoknak akiknek csak a grafika szamit nem tetszik a Pro Libertate vagy az 1848. De akkor kar idejonni fikazni.

    TW sorozat:
    Nincs benne ellatmany es moral rendszer es ez tonkreteszi a realitast. Barmekkora hadsereg fenntartasa sem kerul semmibe ami szinten nem realis.
    Provincialis terkep = 0 strategia. A taktikai csatak tenyleg jok - viszont ez a resz szinte semmit nem fejlodott a Shogun ota.
    Diplomacia: konnyu volt megirni, lekodoltak hogy a gep mindenre mondjon nemet - 0 ertelme van.
  • katarzis
    #27
    igen ,de egy hiányzik belöle egy aproság és mégis fontos dolog a csapatok utánpotlása.milyen jois lenne ha lennének utánpotlási utvonalak és ki tudnál éheztetni egy sereget azzal hogy elvágod az utánpotlási utvonalát.(mellékesen valamijen formában mégis szerepel a pénz amit fizetsz abba benne van az utánpotlása is van ojan hogy mész területen és kapsz ojan treat-et ,hogy a csapataid megszerezték maguknak az élelmet ezért kapsz vissza pénzt a fentartási kölcségükböl) na szoval remélem ezt még belerakják.hát hogy tul van bonyolitva?hmm szerintem nem és nagyon jo rengeteg részletre oda figyeltek(járványok,népesség stb)ami hiányzott a medievalbol. már azis egy nagyszerü játék az M:tw mostis játszok vele Bizáncal.
  • Dredd
    #26
    imho az M:TW jobb volt mint a Rome... a római már túl van bonyolítva. és nem lehet a magyarokkal nyomulni benne :) pedig milyen jó is volt II. Andrással bevenni Knostantinápolyt és a Szentföldet :D
  • Highw@yPos.
    #25
    Rome: Total War Istencsászár, szerintem az egyik legjobb stratégiai játék, amivel valaha játszottam. Minden benne van, ami egy háborús stratégiához kell. Nagyon leköt, még most is rendszeresen játszok vele.
    Ageof elmehet a süllyesztőbe, R:TW sokkal valósághűbb, és ott is számít az időjárás erre példák:
    - barbároknak hóban bónusz (rejtőködés+támadás)
    - esőben nem működnek pontosan a római lőfegyverek, amik valamilyen bőrből készültek, mint pl: skorpió, meg aza bazi nagy nyíl, nem jut eszembe a neve.
    - még van több is de nem jut eszembe hirtelen...
    A nagytérképen lévő táj megyegyzik teljesen a csatatérképen lévő tájjal.
    A legjobb csatát akkor vívom, mikor védem a váramat, és kb 3X túlerő az ellenfélnél, áttörik a kaput, de sikerül feltartani őket addig, míg az erősítésem oda nem ér, és szendvicsbe nem szorítom. És akkor ott vér folyik... nagyon jó. Fele annyi sereggel szét lehet tiporni az ellenfelet.
    De volt már olyan is hogy kétszeres túlerőt megállítottam erősítés nélkül, de ezt csak is úgy lehet, ha ismered a csapataid képességét és a legjobban kombinálod a támadás-védekezést.
    A R:TW szerintem az utóbbi 5 év legjobb stratégiai játéka, ha tényleg csak realitást és a játszhatóságot vesszük figyelembe.
    Nem vetélytársa a Warcraft/Starcraft-nak! Ő egy másik kategória.

    Persze egy ilyen játék kifejlesztése nem kis idő és energia.
    Ha jobban megnézitek, ott van a StormRegion, ő is magyar fejlesztő csoport, mégis tudnak normális, kinézetre igényes játékot produkálni, bár a játékmenet hagy némi kivetni valót maga után. Valószínű, hogy ez a játék egy Panzers köntösben jobban eladható lett volna. De így....

  • katarzis
    #24
    szerinted mi a gond a stratégiai résszel?amugy rengeteget fejlödött a lehetöségek városok gazdaság hadjáratok már a leg szembetünöbb hogy az egész map levan modellezve pl ha erdös terepen van az ütközet a strat.térképen ugyanott lesz a csatában is.akkor a tartomány rendszer diplomácia stb stb fejlödött...
  • BlackVoid
    #23
    TW nem rossz, de nincs multiplayer....
    A strategiai resz egyebkent nem tetszik benne. A csatak jok lennenek, kar hogy az intelligencia teljesen ugyanaz az uj reszekben is mint a Shogunba volt. Latszik, hogy ok az uj reszeknel csak a grafikaval foglalkoztak minden mas maradt a regiben.
  • katarzis
    #22
    hát jok ezek a stratégiák nem minden a grafika ,de ne mond hogy nem szivesen játszol egy total war féle játékkal?ahol a csaták nagyon jol ki vannak dolgozva és szép a grafika ,de emelett nagyon összetett is.viszont öszintén szolva nem annyira szeretem az europa universalis stilust,a csaták szimulálása rendszer nem tetszik ,mert ugy az igazi ha a csatát is te vivod a történelembe se csak a számok felszerelés terep idöjárás döntötte el a csatát persze ezek nagyon fontos szerepet játszottak ,de ottvolt az emberi tényezö a szerencse stb. én ezért szeretem a total war sorozatot,a baj azhogy elég sokba kerül egy olyan játék fejlesztése és ezt nem nagyon engedhetik meg az ilyen kis cégek,pedig milyen jo is lenne ha nem az aoe-nek jött volna ki több tucat klonja hanem a total warnak persze volt 1-2 vállalkozás
  • BlackVoid
    #21
    Egyebkent a figurak kb. 1000 polygonbol vannak. Meg a fak is tobb szazbol. De ez nem 3D, ki vannak renderelve az animaciok.
  • BlackVoid
    #20
    Akinek a grafika a mindene annak ez nem valo, nem is ertem akkor mit keres itt.
    Paradox talan egy jobban ismert ceg (Hearts of Iron, Europa Universalis), abban sem szebb a grafika.

    Tudjuk, hogy ez retegjatek a grafika miatt es raadasul gondolkozni is kell, akinek nem tetszik ne toltse le es kesz.
  • BlackVoid
    #19
    Hat aki azt hiszi, hogy csak a grafika ad el egy jatekot az nezze meg ezeket:
    http://www.hpssims.com
    http://www.shrapnelgames.com
    Es ezek a cegek vagy 10 eve nyomjak ezt es meg mindig megelnek, pedig nem eri el az 1848 szinvonalat sem grafikailag.

    Minden idok legsikeresebb PCs jateka meg a RollerCoaster Tycoon (az 1. resz), amire szinten nem lehet azt mondani, hogy csucsgrafika.
  • Highw@yPos.
    #18
    Ez dedurva!

    Csak az a baj, hogy ezzel leégetnek minket magyarokat-feltéve, hogy ezzel játszik valaki külföldről is-.... és még az OM támogatja.

    Ne haragudjatok, de egy Sid Meier's Gettysburg-t hamarabb fognak jáccani az amcsik , vagy bárki mint ezt. A körökre osztással még nem is lenne baj, mert anno Panzer General 1-2-t vagy 5X végig nyomtam, de az kb. 10 éve volt, és ez a játék grafikailag azokba az időkbe való.

    Ne haragudj te se kedves Bulcsú, de azért 2006-ban, amikor már minden gépben giga RAM van, és turbó Graf. kártyák, akkor azért nem azt akarom látni, hogy 20 poligonból álló lovacskák puffogtatják a a 10 poligonból álló huszárokat.
    Nem aza fajta játékos vagyok, aki a grafikát részesíti előnyben, de van 1 alsó szint , aminél lejjebb nem adom. LAN-on rengeteget játszunk Warcraft3 TFT- vel (asszem 4 éves gamma), C&C Generals:ZH (3 éves gamma) és a grafikával semmi bajunk sincs. Nekem ez az alsó szint, ha nem nosztalgiázni akarok old gamékkal.
    Én csak azt akarom kihangsúlyozni, hogy 2006-ban , mégha nem is a graffal akarjátok a vásárlókat/ingyenes letöltőket/ elkápráztatni, hanem a jó játékmenettel, akkor legalább egy DirectX 7-8 as szintet meg kéne ütni...szerintem.

    A látogatók 50%-a szerintem le se szedi a gammát mégha ingyenes is, ha megnézi a képeket.
  • DBM
    #17
    hát sztem tökjó h iyeneket is csinálnak csak kár h engem nem köt le, mer spec utálom a körökre osztottat, ha vmi rts lenne ako talán... de eleve az iyen történelmi háborúkat is unom...
  • Exi
    #16
    Manapság egy játékot 90%ban a grafika ad el, amiatt állnak neki az emberek. OK hogy a kedves fejlesztők ebbe inkább realitást akartak rakni, na meg ingyenes is lesz nekünk, de azért ez 10 évvel ezelőtti grafikai színvonal... és akkor lehet hogy keveset mondtam. DX9 kártya required lesz hozzá? LOL
  • echo
    #15
    hát szerintem akkor is tisztább lenne, ha páyáztatnák(persze ha egyáltalán tényleg kell ez). Lehet, hogy úgy sem lett volna más jelentkező és akkor ugyanitt lennénk, de ez így már persze nem derül ki...
  • BlackVoid
    #14
    Oktato hadjaratot ajanlom elsore. A PL-ben a lejatszhato csatak a fo valtozas.
  • BlackVoid
    #13
    Oktato hadjarat
  • Teppik Amon
    #12
  • NEOreg3
    #11
    biztos én vagyok a szar, de én már az 1848-at sem tudtam kezelni annak ellenére, hogy teljesen magyar volt, átláthatatlan volt teljesen a számomra, nameg a zene a müneben pfff... nah ezt már nemfogom letölteni, látom 0 lesz a változás benne
  • OPeti
    #10
    Nekem az tetszene legjobban ha ilyen stratégiai játék készülne az első meg második vh-ról. Ilyen játékot nem igazán tudok mondani. Elkerülhetnénk benne trianont meg ilyenek, na az király lenne.
  • BlackVoid
    #9
    Tisztaznek nehany felreertest.
    - A jatek a Rakoczi Szabadsagharcrol szol.
    - Most kaptuk meg a hirt, hogy az Allamkincstar jovahagyta a szerzodest, tehat ez a jatek is INGYENES lesz.
    - Akkor is megcsinaltuk volna a jatekot ha az OM nem penzeli, de akkor penzbe kerulne a magyar jatekosoknak is.
    - Azert van benne USA Fuggetlensegi Haboru, mert a jatekot angolul is ki fogjuk adni. Gyakorlatilag a magyar jatekosok ezt a plusz hadszinteret ingyen kapjak, hiszen ennek fejlesztesi koltseget nem fedezi a tamogatasunk.
    - A szerzodes nyilvanos 9,8M Ft-ot kapunk a jatekert. Ha barki ennyi penzbol jobbat csinal, akkor szivesen beaajanlom az OM-nel. A tobbi magyar jetekfejleszto ceg ennek kb. 10-30x-osaert csinal jatekot (szerintunk nagyon szep, de 0 realitassal rendelkezo jatekokat).

    Varhegyi Bulcsu
    Huszár Games
    http://www.huszargames.hu
  • katarzis
    #8
    remélem a legközelebbi játékuk pl a török hodoltság idején játszodik majd valahogy jobban szeretem azt a kort mint ezt.
  • fflx
    #7
    ez ilyen retro-mania?
    mondjuk en szerettem a panzer generalt, anno, ~10 eve.
    korabeli videok lesznek benne? :)
  • katarzis
    #6
    hát oda nehezen mert a Rákoczy szabadságharc korában játszodik,meg amerikai függetlenségi háboru,amugy tényleg hangulatos a grafika várom már nagyon
  • phunky
    #5
    Wáááóóóó Ezt nevezem
    Grafkó alapján télleg 1848-ba repit vissza.
    Tuti beszerzem.
  • Komolytalan
    #4
    Ezt nem hiszem el, ez a láma "játékfejlesztő csapat" becsókolta magát az IHMnél, és futószalagon gyártják állami megrendelésre a játékokat. Ha már nemzeti játék vagy mittomén, akkor nem valami értelmesebb, minőségi játékfejlesztő céget kellene támogatni?
  • Emmegki
    #3
    Csak legyen könnyebb mint az 1848!
  • Matyóhímzés
    #2
    Minek bele a függetlenségi háború

    Eccer szoknának le a mgyarak a seggnyalásról, úgyse fog vele jáccani a magyarokon kívül senki.
  • sweech
    #1
    Huszár Games