98
-
dez #98 Ha nem rázod össze-vissza, nincs semmi probléma, ahhoz elég erősen fogja a mágnes. -
#97 "Mért olyan meglepö hogy a Microsoft selejtet árul? Eddig nem azt csinálta?" - kár hogy pl. elromlott MS egerekről még nem halottam :) -
Caro #96 Igen, de nagy fordulatszámon elhajlik a lemez ha forgatod a forgási síkkal nem párhuzamosan.
Az xbox hibája az, hogy nem állítja le a lemezt. -
dez #95 Hm... Nem láttatok még belülről CD/DVD drájvot? Nem úgy forgatja az a lemezt, mint egy bakelit lemezjátszó, csak úgy alulról. Hanem alulról-fölülről jó erősen összefogja (mágnesesen), és utána kezdi forgatni. A legolcsóbb normál PC-s drájvot is úgy forgathatsz, ahogy akarsz, nem lesz semmi baja a lemeznek... Tehát ez itt nem egyszerű "user error". -
Skyline #94 Bocs de a Gc is megelőzte a boxot,népszerüségben legalábbis simán pedig gyengébb a hw elméletileg...
Az új boxot is letarolja majd a ps és a nintendo is széplassan...Feladhatnák,konzoltéren ne akarjon már a mikrofos uralmat,nemfog menni.. -
#93 Ezt nem hinném, az x360 relative nem tul drága és a Revo gyengébb hw-rel fog rendelkezni, valamivel olcsóbban, de nem annyira ami miatt önmagában olyan sokan vennék , de hát ugyis mindent a pénz fog eldönteni, annak minden vonzatával, / marketing,átmeneti vagy tartós veszteség elviselése, fejlesztők toborzása stb/ és ezért a Sony és a MS mellett továbbra sem rug számottevően labdába szerintem, és a jelenlegi erőviszonyok maradnak kb. Ez az én prognózisom, aztán majd meglátjuk ténylegesen hogyan alakulnak a dolgok. / ami a játékkinálatot illeti bármely korosztályban, szintén nem lesz jobb, tehátez semindokolná ezt a titkos favorit poziciójába kerülését a revolution-nek/ -
BiroAndras #92 "A konzol felhasználói nincsenek korhoz kötve, nem úgy mint egy PC-é."
Sztem egy PC használható kb. 3 éves kortól a halálig. Ha karbantartani is neked kell, akkor mondjuk 10-től.
De szerintem ez a konzoloknál is így van, csak egy idő után az ember már nem játszik, vagy legalábbis nem annyit, hogy azért érdemes legyen konzolt venni. -
#91 Szerintem meg a xK0.36, és főleg a PS3 túl drágák lesznek ahhoz, hogy rohamosan terjedjenek. A gyerkőcöket inkább érdekli az, hogy legyen Mariokart/Crashkart, minthogy a gotham racing vagy a GT kocsijai hány poligónból állnak!
Szal a revó tök jól lesz pozícionálva, olcsó kicsi, viszonylag egyszerű, és a PStwo-nál azért az is 2-3X erősebb lesz. A tendó láthatólag jól ismeri a konzol piacot, ez bejött neki a DS-nél is, hiába gagyibb mint a PSP, még is marha jól fogy! -
Caro #90 Én azt mondom MS megérdemli, hogy sz*r a konzolja!
Nálunk akarták gyártani, de aztán rájöttek, hogy A MAGYAR MUNKAERŐ TÚL DRÁGA!!!
Akkor most egyék csak a made in china termékeiket! -
#89 A Nintendó Revo, kb a gamecube piaci részesedésével és elterjedtségével fog rendelkezni, szerintem meg. -
#88 Szerintem annak ellenére, hogy a konzol felnőtt. Értsd ez alatt, azt hogy egyrészt komolyabb hw van benne, illetve a célözönség is a kereső réteg, továbbra is fennáll vele kapcsolatban az a fajta követelmény az "igénytelenség", strapabíróság tekíntetében, ami fennállt annak idején a jó öreg SNES/megadrájv korszakban.
A konzol felhasználói nincsenek korhoz kötve, nem úgy mint egy PC-é. A PS2 megjelenése idején meg lehetet csinálni, hogy a kistesó kap egy PSone-t. Most a PS3 megjelenésekor, meg kap egy PStwo-t (az eredeti Sony konzol egyszerűbb igénytelenebb változatát) Ezeknél sem a konzolt sem a gyereket nem kell félteni, ha a lábára ejti.
Ennek a stratégiának az M$ féle változata, hogy beszüntették az eredeti box gyártását. Nincs gyerek matiné, nincs 12 éven alul is megtekínthető vetítés.
Az M$ nem gondolkodik a tinimínusz felhasználókban. És ez hiba, mert aki 2000 környékén tini volt az akkor PS-t kapott (mert drága gépet nem kaphatott) és az most is PS-t fog kérni!
Ezeket a böhömöket csak a érettebb gyerekek(nek), és a fiatal felnőttek veszik.
Egy ideig a PS3-mal is ez lesz, csak annak idővel a Sony készít majd ovis változatát is.
De akkor már senki nem fog rá emlékezni arra, hogy a M$-nek volt 1-2 elvetélt próbálkozása a konzol piacon.
És a N-tendó revo, a maga egyszerűségével pedig mint fekete ló befut hátulról!
Szerintem -
Skyline #87 A sega konzolja gyakorlatilag szinte megbukott mint konzol,nemtudom miről beszélsz,szépvolt,jóvolt de semmi egyéb lehet emulátoron tolni pc-n:)
Sony marketingről meg annyit tény nagyonjó,de nem a marketingje miatt vették meg annyian és nem amiatt a legjobban fogyó konzol hanem a nagynevü és igencsak komoly játékok miatt (Gran turismo,metal gear és még lehetne sorolni)..
1 jó box játékra jut vagy 20 jó ps2 játék...
És abból a 20 játékból talkán ha egy megjelenik más konzolon vagy pc-n míg a bx esetében az az 1 kb 70-80% esélyel megjelenik pc-n jobb minőséggel vagy más konzolon... -
#86 Nem hinném hogy ilyen egyszerű lenne a DVD és a RR szabvány közötti külömbség hogy csak a lézer hullámhosszában van eltérés.
Az meg igencsak nyitott kérdés még szerintem hogy melyik új szabvány fog nyerni mer a BR lehet hogy úgy néz ki hogy jobban áll de aki egy kicsit utánagondol a dolgoknak az rájön hogy nem ilyen egyszerű a kérdés de ez más téma már.
-
ReVisor #85 Nem túl meglepő, hogy ilyen viták robbannak ki a cikk kapcsán. YEAH! Igazi érzelmek! Ettől pezseg a konzolok piaca, erre a lelkesedésre szükség is van!
2 dolog jutott eszembe a kommanteket olvasva
1: Az a jó, ha az XBOX beindul, és sokan szeretik, hiszen az nyilvánvalóan nem állhat érdekében a felhasználóknak, hogy egy konzol igazi, megkérőjelezhetetlen monopolhelyzetbe kerüljön. (tudom, hogy a PS2 sok helyen király, de azért vannak országok, ahol az XBOX is szépen domborít)A konkurenciaharc csökkenti az árakat, innovatív hozzáállásra sarkallja a cégeket, és jó vitákat kialakulását inspirálhatja:)
2. Mindazonáltal baromira nem kell senkinek sem megmagyarázni, hogy miért nem jó így-úgy forgatni a konzolt, akinek van egy csöpp esze az működés közben nem forgatja. DE! Azt gondolom, hogy Én baromira csalódott, és elégedetlen lennék, ha a 15 rugóért vásárolt játékom összekarcolódna (akármennyire is forgattam), vagy a méregdrága konzolom fagyogatna. Sajnos, erre nincs és nem is lehetett (régi PS2-es szopások) sose mentség.
Úgyis mindenki akkor jár jól, ha mindkettőt megveszi. Ja, de vegyetek PSP-t is (az nem karcolja a lemezeket ha működés közben forgatod, pedig szivacs sincs benne:)), mert ugyan nem tud annyit, mint a nagyok de azt a klotyón is tudja!
Ja! Mellesleg magyarországon az eladásokat az is befolyásolni fogja, hogy melyikre lesz könnyebb warezolni:)
Vagy tévedek???
-
#84 Szerintem egy BR meghajtó gyak, a lézer hullámhosszában fog különbözni pl a DVD-től, a mechanikával is talán nagyobb követelmény lesz, de ez nem az az átállás, mint bakelitről CD-re.
Szal egy DVD meg egy BR között max annyi a különbség mint egy CD-meg egy DVD között, vagy egy gagyi meg egy csúcsminőségű DVD között. A DVD meg már vagy 10 éve van a piacon. Szal nem hiszem hogy itt valami hatalmas technológiai katasztrófával állnánk szemben.
A gond inkább a szabványokkal volt. Valszeg ezért nem vállalta a M$ a megmérettetést sem, hogy HD-DVD-t rakjon a hájdefinísön játékélményt (TM M$ szlogen) nyújtó konzoljába;) Neki ugyanis nincs akkora kiadó vállalata mint a Sanyinak, szal a HD-DVD nagyobb valószínűséggel bukta, BR-t meg csak nem rak a gépbe. -
#83 Az egy dolog hogy sony bemutatóteremben láttál már BR meghajtót de az még nem azt jelenti hogy atombiztos meghajtókat tudnak ipari mennyiségben megbízható minőségben előállítani.
És a bejelentett meghajtók igencsak lassúcskák jelenleg.De ez így volt a dvd meghajtókkal is amikor megjelentek.Szerintem a Sony igencsak meg fog izzadni a BR meghajtók miatt a Ps3-ban főleg ha nem szeretnék hogy megbizhatatlan legyen a vas.
Szerintem elhamarkodott egy ilyen gyerekcipőben lévő technikát egy Ps3 szintű konzolba integrálni.
Ezt is csak azért erőltetik hogy a formátumháborút a maguk oldalára billentsék.Véleményem szerint elég kockázatos dologba mennek bele. -
orkenyid #82 Ilyen velem is előfordult már külső dvd-íróval... Szóval nem csak xboxnál van ilyen. -
#81 Mindig is mondtam, hogy a BAKELIT az igazi!
CD/DVD blúréj blahhh! -
Riddick #80 Külföldi oldalon fent volt a teljes cikk,mellékelt videokkal,és egyértelműen a 4 db kis kitámasztó szivacs hiányát mondták a karcolás miatt. Videozva van.hogy miután beragasztották a 4 szivacsot egyből nem karcolt a gép. -
BTibor #79 Igazad van Riddick, bár a 4 kis szivacs itt nem segítene.
Nem szeretnék fizikaórát tartani, akit érdekel, hogy miért ferdül el a gyorsan pörgő DVD ha a forgástengelyét megdöntik, az keressen rá a "precesszió" szóra a gugliban.
Sajna ennek kivédéséhez drága és bonyolult mechanika kellene, ennyit nem szántak rá.
Ja, a hordozható CD sokkal lasabban pörög, így ez az erő is sokkal kisebb. -
Riddick #78 Szeretem az ilyen cikkeket! Ugyanis felfúj egy olyan dolgot ,és ráadásul rosszul is közli. Ha egy kicsit odafigyelt volna a cikk irója,vagy szakmailag jobban hozzáért a dologhoz akkor nem irt volna ilyet! Az xbox 360 akkor karcolja a lemezeket, ha állitot helyzetből fekvő helyzetbe helyezzük müködés közben!
És ezt is csak azért teszi,mert a dvdjét gyártó cégek....lg,samsung,philips...kispóroltak belőlle 4 db kis szivacsot,amely a borito lemez alatt helyezkedik el,s ez hivatott meggátolni a lemez kimozdulását mküödés közben! A thomson meghajtókben benne van! A Microsoft bűne csak annyi,hogy nem ellenrőizték kellően a más gyártóktól beszállitott eszközöket! Az már ,ás kérdés hogy milyen idióta gondolta azt hogy 4 db szivacsot sporol ki a maghajtóbol hogy olcsóbb legyen! Egyébbként meg a Microsoft termékek mindig minőségiek,aki látott már behalt fejes Ps2 öt az tudja hogy ég és föld a különbség. De, biztos megoldják,bár ha én kapnék annyi fizetést mint az akinek a felelősége lett volna a hardware tesztelése,akkor a gyárból kijövő gépek mind tökéletesen müködtek volna! -
#77 A ps2 ben csak a meghajtó, a fej, meg a mechanika gyenge, a többi nagyjából redben van. -
jimmy127 #76 amugy a play station2 csak azért lett sikeresebb azért vettek többen ps2 mert a sony nem sajnálta bele ölni a pénzt a marketing hadjáratba és valjuk be nem hiába.az már más kérdés hogy a nintendo meg a sega minőségibbet árult. -
jimmy127 #75 na mer aztán a ps3-mal nem lesznek gondok,ha a hír igaz akkor az ms javítsa ki a hibákat ne szart áruljon, érdekes módon sima boxnál nincsenek ilyen gondok.de szerintem akinek eddig x-boxja volt ha fene fenét eszik sem fog play stationt vagy nintendot venni.de nem lejáratni kéné egymást ahogy a play station meg az x-box teszi hanem minőséget kéne árulni. -
No Mans Land #74 Mért olyan meglepö hogy a Microsoft selejtet árul?
Eddig nem azt csinálta? -
#73 Ha volt is ilyen hiba annak csak egy magyarázata lehet. Dzson betört zárás után néhány üzletbe ahol x360 t árultak, és a gépekben a dvd olvasóra erősitve elhelyezett egy fenyegetően integető Kutaragi figurát amit otthonról vitt a Sony házioltárából. Ami aztán megsemmisitette magát miután összekarcolta a lemezeket. -
#72 mindenki magabol indul ki:D -
#71 Az a gond, hogy azt is irtak tobb helyen, hogy a lemez folyamatosan magas fordulatszamon porog, tehat ha be van kapcsolva, onnantol hozza sem lehet erni? Nevetseges, meg az is hogy meg veded is!
#67: Ha bemesz egy sony bemutato terembe, mar lathatod mukodes kozben a BR lejatszot, es ha jo kijelzore kotottek le is foshatod a bokad, en ugy tettem amikot 2m-es atlon lattam full felbontasban. Szoval mar tobb mint fel eve leteznek lejatszok, lemezek... Valamennyi tapasztalat mar van. -
#70 Mindenki magából indul ki. Először a melegedés most meg ez. Ismerek pár embert akik vettek x360 t, és egyik problémával sem találkoztak. Nyilván müködés közben nem rugdosták a gépet. Biztos szerencsések voltak. Nálad az elvakultság néha a világos gondolkodás rovására megy,szerintem tele vagy otthon Bill Géc vodoo babákkal és gombostüvel szurkálod. -
KaBuTo666 #69 ps3 remélem csak jobb lesz -
#68 Mi van monkey, rázod a rácsot? :))))) -
Zedas #67 Nem akarom a tutifrankót megmondani, csak pár észrevétel:
- A 360 fektetve és állítva is használható a használati utasítás szerint is.
- A 360 használati utasításában benne van hogy tilos bekapcsolt állapotban egyik állásból a másikba forgatni, mert megsértheti a lemezt.
- A PS2 nem a Sony hihetetlen emberbarátsága okán lett kisebb, hanem mert így spórolnak az anyagköltségen.
- Valóban beperelték az MS-t a karcolásokért.
- Egy tömegtermékből (értsd: blúréj lejátszó) több 10000 darabot kell előálítani és júzerek által tesztelni hogy megbízható legyen. A PS3-ban debütáló BR lejátszó minden lesz, csak nem kiforrott és megbízható (más mechanika, chip és optika kell hozzá, tehát az nem indok hogy a Sony gyártott már DVD lejátszót).
- A karcolást hivatalosan is megerősítették, bár elszigetelt eseménynek tartják, tehát nem kamu.
Végül egy szubjektív vélemény: szerintem nem lehet elvárni egy 10 éves gyerektől, aki a 360-at használja, hogy véletlenül se fordítsa el a konzolt (még ha nem is feltételezünk szándékosságot). Hiába van benne a könyvben, ez nem hiszem hogy a technikai analfabetizmus számlájára írható, hiszen egy mai gyerek megszokta hogy pl. a hordozható CD lejátszóját szabadon forgathatja. Ez - erősen eltúlozva - olyan mintha földelés és szigetelés nélkül árúsítanék hajszárítót, de adnék hozzá egy 100 oldalas leírást, amiben valahol benne van tilos megfogni. -
Venom1986 #66 Elképesztő hogy a microsoft ilyen hibákat csináljon!
Dvd lemezkarcoló konzol.Hát ez tényleg LOL -
#65 A PS2-t miért lehet forgatni, anélkül, hogy karcolna? -
#64 Dzson: te is ilyen technikai analfabéta lehetsz... Ez kb olyan minthogy rá kéne írni a kenyérpirítóra hogy ne használd vízben vagy a kádban... Kb ennyi ész kell ahhoz hogy nem lökdösök mozgatok valamit amiben egy korong kb 8000-es fordulattal pörög... Vajon miért nem ajánlatos az írókat löködni írás közben? Vagy az agyadig ez már nem jut el? Ne magyarázd már meg az ökörséged...
Ilyen hozzáállással vegyél fakockát, vagy vasgolyót... azt talán nem karcolod össze ha mozgatod...
Lökött... -
#63 Olvastad a #46-os hozzászólást vagy csak szövegelsz? -
Caro #62 A közgazdászok elmehetnek a p****-ba! -
Caro #61 A blu-ray nem tudom mennyire lesz sikeres, de tömörítettem filmet 96 kbit-en H264-es kodekkel(BluRay), és kb. tátva maradt a szám, mikor megláttam az eredményt.
Még a theora alhpa 5-öt is lenyomja.
És a blu-ray lemezen nem 96 kilobittel van, de nem ám! -
#60 Ha kamu lene akkor nem perelnék a mikrofost + a cég is elismerte hogy gond van. :) -
#59 Mekkora marha vagy te...