398
Vélemények, tapasztalatok, kérdések a SoundBlaster új generációiról
  • Inquisitor
    Ha veszek, akkor is csak csoffadt Gamert és azt se mostanában ...
  • Inquisitor
    Passz, nekem még nincs, kérdezd meg Hwsw-n az X-Fi topikban. Csak van itt egy darab a olcon bontatlanul és tudni akartam, hogy melyik, mert hülyén jön ki, hogy nem tudom :)

Ez a mega Lol:
    YouP Pax X-Fi driver for VISTA

Alternatív Vista driver, ami ellentétben a Creativ félével többnyire még működik is! :D
  • EmThor
    kérdés: nekem csak jövő héten jön meg, de a kábelezés miatt: kártya berak, floppi adatkábel rárak, másik vége előlapra, + előlapra még csapok a másik mellékelt kábellel áramot és kész?! thx
  • Inquisitor
    Ehhez van.
  • EmThor
    egyikhez van előlap, másikhoz nincs
  • Inquisitor
    Akkor jó, kaptunk egyett melóhelyemen, aztán a dobozon meg kb. semmi nem jelzi ez most melyik verzió, van rajta egy marék X-FI logó, meg 2db bazi nagy Fatal1ty logó azt kész ...
  • EmThor
    fatal1ty meg FPS az ugyanaz
  • Inquisitor
    X-Fi Fatal1ty (64MB, 5'25-ös előlep, távirányító) dobozos, 42,6K.
    Ez most akkor ugyan az vagy valami másik verzió? Nézegettem a dobozát, de nincs ráírva, hogy FPS ... de HW gyorsítás, tudás gondolom ugyan az, 64MB X-ram rajta van, extra motyó benne.
  • reaper4
    okk
  • EmThor
    nemsokára meglesz a Fatal1ty fps, megrendeltem mert nem volt raktáron, majd beszámolok róla, hátha vki még filózik ilyesmin
  • EmThor
    köszi! szerintem fatal1ty lesz, már csak a ram miatt, amúgy meg mindenhol 1 év garival láttam csak.

aqua-ban 48k, szerintem ott veszem meg!
  • reaper4
    hát igen más különbség nincs szerintem se. döntsd el :) nekem mind2 jöhetne :)
  • EmThor
    Sziasztok, most vennék X-Fi-t, platinum vagy Fatal1ty? mindekettő ugyanaz, árban kicsit drágább a platinum, viszont a Fatal1ty-n van ram is... amúgy akármennyire is nézegetem detto a 2 karesz...
  • Inquisitor
    Jó kérdés, anno SB Live-hoz és/vagy Audigyhez se lehetett itthon, de online meg igen. X-Fi-t még nem néztem ezügyben.
  • reaper4
    tudtommal nem is lehet kapni külön előlapi panelt (ergo tök mind1), de cáfolj meg ha tévedek...
  • Inquisitor
    A Gamerhez nem lehet az 5,25-ös előlapi cuccott rákötni, ha jól tévedek ...
  • reaper4
    ugyanazt tudja mind2. csak az xtrememusic nagyobb nyákon van és aranyozott a csatija. ennyi
  • TothLaci
    A következő X-FI hangkártyák közül melyiket érdemes megvenni?
    - XtremeGamer
    - XtremeMusic

Lényeg, hogy támogassa az OpenAL-t.
  • reaper4
    lenne 1 kérdésem. az xtrememusic tudja a harware mixing-et? csak mert eddig 2 játéknál láttam ,h ha bekapcsoltam akkor lehalkult az "emberem" hangja (autóhang, puskahang). ha nem akkor elég gáz, h 1 30000ft-os kari nem tudja. ebben az esetben rohadjanak meg!
  • reaper4
    engem is érdekellne. bár már hírdetem a webkamomat, mert így inkább eladom...
  • Attila 007
    Csocso mester jutottál valamire az elküldött file okból?
  • Inquisitor
    Valaki elregélhetné, mi az égbekiálltó különbség (teljesítmény? CPU tehelés?) a "sima" Music/Gamer kártya, meg a 2x annyiba fájó 64MB-os verziók között ...
  • Inquisitor
    Creative Sound Blaster X-Fi series Vista Beta Driver 2.11.0000 (37.21 MB) 10 Oct 06

For some reason this driver is hidden on the Asian site and is not listed among the European drivers. It works on Sound Blaster X-Fi XtremeMusic, Platinum, Fatal1ty or Elite Pro cards.

Just go here and download the one that works with Vista 32-bit RC1 and RC2 of just the 64 bit. We tried it on Vista 64-bit and works well, even the Fatal1ty font panel and the optical connection works, in stereo only, but it works.
  • reaper4
    hmm ez érdekes, mert nekem tuti,h a kamera miatt csinálja... a tvtuner nekem soha nem szólt bele.
  • Attila 007
    Elküldtem énis az üzenetet, nekem nincs kamcsim viszont helyette van bent tvtuner kari meg más egyéb dolog, de igen nekem is szaraxik mert a front left et meg a front rightot szólaltatja meg a rear left meg a rear rightnál is.
  • reaper4
    mail ment..
  • CSOCSO
    [email protected]

atilla akkor neked is szaraxik? neked van logi kamcsid? neked is csinalja szuz xp vel a logi kamcsi mellett???
  • Attila 007
    Csocso tényleg ossz meg velünk egy mailcimet ahova küldhetjük a txt filet:)
  • reaper4
    adjál e-mail címet v vmit és elküldöm a file-t. amúgy a szkenner, nyomtató, kormány driver kérdés felesleges, mert szűz winnel is csinálja amikor pl. nekem csak a vga driver meg az alaplapi driver (nforce 4 u) van fent. meg persze a webcam (logitech pro 5000) és az x-fi. régi-új driverrel is csinálja amúgy.
  • CSOCSO
    megis:

C:\Program Files\Creative\Support\System Information

itt van egy indithato ctsi file, arra katt majd save.. lementitek es ebben elvileg minden benne van ami nekem kell
  • CSOCSO
    akinek problemaja van az irja le hogy milyen alaplap, vidkari, mas egyebb hardware ( nyomtato, scanner, kormany, kamera) melyik drivert hasznalja ezekhez ( ha ezt nem tudjatok mindhez az nem baj)

nomeg ha lehet akkor a sorozatszamat a hangkarinak.

irok majd a logitechnek vegre. de ezek kellenek ahhoz hogy kielemezzek hogy mizu... lehet hogy arrol a cli fajrol is kell masolatot kuldeni nekik. de arra nem emlexem hogy azt hol talalhatjatok.
  • CSOCSO
    es van logitech kamcsid?
  • Attila 007
    Sziasztok, nekem optikai kábelen van kitéve a hang, és tolok egy tesztet, és ugyanez a problémám mint Csocsonak, pedig magától kikéne raknia a hangokat helyesen a rear right meg left a frontokon szól
  • CSOCSO
    en nemtom mivan... nemtom mit tegyek.
  • reaper4
    ez nem csak a legújabb drivernél van... ez ilyen. én minden driverrel ezt tapasztaltam és szoptam vele sokat. az a baj , h a webcam-on van mikrofon és ez kavar be... de olvass vissza és látod a tapasztalatot.
  • vsly
    Csak a kameránál csinálja?
    Nekem is volt keveredés amikor felraktam a legújabb x-fi drivert.
    A valódi okra nem jöttem rá,de idegességemben elkezdtem összevissza állítgatni,s amikor a THXen belül az "assigment"re rányomtam párszor megjavult.
    Tök logikátlan,de azóta jó
  • CSOCSO
    ha ez lenne a baja akkor csak szimplan nemm ukodne a hatszo hangszoro de az igazi problema az hogy a hatso hangszoro is elolrol szol.
  • reaper4
    nem azzal van a probléma... összeakad a kamera meg az x-fi driver
  • Inquisitor
    A Hangkártya ÉS a Windows hangfalbeállításaiban is 5.1-6.1-7.1 van beállítva?
  • CSOCSO
    hiaba teszem fel a legujabb kamcsi drivert...nem mukodik a hatso hangszoro