5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • garex
    az egyik könyvemben olvastam róla és csak utánakerestem goooooooooooooooooooooooooglén a méretei miatt és ott volt a képek közt
  • Tirian
    És ez melyik oldal??
  • Tirian
    Sinraptor az Honna a fenéből tudtad???
  • garex
    nem rossz
  • W B
    haho! találtam egy honalapot nem régebben.
    T-rex 14m.85cm
    Giganto 14m.65cm

eh... nos?
  • garex
    Sinraptor?
  • Tirian

Akkor ezt senki se tudja??
  • Tirian
    A Giganotosaurus nem biztos hogy kihalt abban az időszakban.Csak azt a két csontvázat akkor találták meg.Megtovábbfejlődhetett valami más Carnosauriává.Mindig ez történt tovább fejlődtek.Egyébként meg nem volt kisebb.Ha találnának egy 15 méteres T-rexet akkor bevallanám hogy neketek volt igazatok.De így....Épp úgy lehetséges hogy a gigából is volt olyan.Viszont jelenleg akkor is bele kell törődnötök abba hogy a talált csontok alapján a giga a nagyobb.A rexeket csak mindig túlbecsülik csak arra nem alkalmasak hogy előkaparjanak valamit ami tényleg akkora.Gigából ez már elsőre sikerült és azt csak csínján becsülgetik...De a rexet...12.3-asat találtak 16.5-re??Ez már úgy hülyeség ahogy van.
  • W B
    őőő pár meteor kráter adatait felhasználtam és azt hogy mekora volt a meteor ami létrehozta... nos még félkilóméteres sem nagyon lehetett az a meteor... amúgy mekora is az a kráter pontosan?
    amúgy a metaor után 300 000 ével halta ki, nem 300 000 év alat, hanem 300 000 év után..
  • Jrex
    a meteor szerintem is egy kicsit olyan sci-fi-s.
  • W B
    kihalt. a T-rex meg csak néhány milió évecskét élt, mert aztán jött valami (logikus magyarázat még mindig nincs) és kihalt.
  • garex
    én 13 éves vagyok. és hogy a Giga elbukott az biztos de mibe bukatott bele?
  • Jrex
    bár nem tom mi az a sorin ,de ha a XXIII. keruletben akkor igen.
    és én nem mondtam h, jobb volt a giganto.
  • W B
    figyeljetek! a T-rex csak néhány millió évet élt. és a Giganto???? a T-rex még koroántsem volt tökéletes, de a Giganto elbuket mert gyenge volt. (és kisebb, de nem ez játszot közre)
  • garex
    miért kire gondolsz? nem hiszem hogy rám. mert én a neten találkozom olyannal aki ért a Dinosaurusokhoz .mert Pesten Sorin lakom és nincs a közelben senki
  • garex
    én ami igaz abban olyan keményfejű vagyok akár egy Pacyhycephalosaurus-é
  • Jrex
    hagyd rá még kicsi ehez.(ha mégsem az vagy akire gondolok garex akkor bocs)
  • Tirian
    Főleg miután te mondod hogy fejezzük be.
  • garex
    nem mondtam hogy a Gigának kicsi a harapása csak azt hogy a Rexnek nagyobb
  • Tirian
    Tényleg elfogult vagy de mint az állat.
  • Tirian
    bekaphatod.
  • garex
    végülis tényleg értelmetlen vitázni.mindenki tudja hogy melyik a nagyobb... (hát persze hogy a Rex)
  • Jrex
    látod a t-rex koponyán hátul a kiszélesedést a fején?ott volt a szeme ,de ezt a gigantonál nem lehet látni,mert a szemei oldaltvoltak.és a gigantobol talált csontvázak nem kivételes méretűek,azaz ekkorák voltak,a rex meg kissebb és nem a méret a lényeg!!!!!"már rég túlhaladott kérdésekhez gyártanak nem létező válaszokat."
  • garex
    a lábai én a combcsontról és a rátapadó izmokról beszélek
  • W B
    T-rex 50km/h...
    a másik: értelmetlen a vitát folytatni... Rex még mindig jó paszban van... csak egy húsevő verheti le... "a nagykezű" csak a kezei vannak meg.
    a giga valjuk be. kisebb, és nem nagyobb.

amúgy a dínók nem hüllők!
  • Tirian
    Ja és nem volt valami nagy harapása???
    Asszem azoknak az állkapcsoknak a szorításában már nem lenne ez a véleményed.
  • Tirian
    Ebben igazad van Jrex.Ami kisebb tömörebb.Ellenvágás Garex:
    Azzal indoklod hogy a T-rex volt a nagyobb mert a koponyája masszívabb volt.HÁT EZ EGY ORBITÁLIS BAROMSÁG.Olyan elfogult vagy hogy az már fáj.
    A Giganotosaurusnak nagyobb a koponyája és miért??Mert nagyobb állathoz tartozik!! Na ez már inkább jobban hangzik nem?
    Kisebb,masszívabb koponya=Kisebb test=T-rex
    Nagyobb,kevésbé masszív koponya=Nagyobb test=Giganotosaurus
  • Tirian
    Nem tartoztak nagyobb állathoz.Legaláb 20 T-rexet ástak ki és a legnagyobb sem volt nagyobb 13-méteresnél.A Gigából 2-t találtak és mindkettő 13m fölött van.Erre mit mondasz?
    És azt honnan veszitek hogy a Gigának rosszabb volt a látása??Épp úgy lehetett sasszeme mint a Rexnek.És úgy gondolom számítanak a mellső végtagok.Ha elestek akkor a Rex elég nehézkesesen tornázhatta fel magát ha egyáltalán fel tudta.A giga viszont ezt valószínüleg megtudta csinálni.És a T-rex-nek nem voltak nagyobbak a lábai.Ez is tévedés.
  • Jrex
    eddigi tapasztalataim szerint ami tömörebb az kissebb is.
  • Jrex
    mivel kissebb volt könnyebb is,a gigantóná, és a nagyobb agy jobb mozgáskoordinációt eredményez.a látást meg a solyomfej efektusra írtam(vagy mi?)az h, a t-rex feje hátrafelé kiszélesedett és a szemei előre fele néztek, a gigáé pedig mint bármely hüllőé oldalt volt.a rex foga vastag és csont törésre való,a gigáé pedig vékony éles amivel a húst tudta vágni.
  • garex

nézd a koponyát

most ezt. ugye mindenki meg tudja állapítani melyik kijé. miért van az hogy a második sokkal erősebb , masszívabb?
    AZÉRT MERT EGY NAGYOBB ÁLLATHOZ TARTOZIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • garex
    A Rex lábai sokkal erőssebbek voltak mint a giáé és nagyobbak MIVEL EGY NAGYOBB ÁLLATHOZ TARTOZTAK!!!!!!!!!A LÁTÁSRÓL A T-REX LÁTÁSA A SASOKÉNÁL IS JOBB VOLT. ÉS EGY GIGÁSZI RAGADOZÓNÁL MIT SZÁMÍTANAK A KEZEK! A GIGÁNAK SEM VOLTVMI NAGY. A HARAPÁS A LÉNYEG ÉS ABBAN A REX MINDENKIT FELÜLMÚLT!
  • Tirian
    Azt meg honnan a fenéből veszed hogy jobban látott??
    Okosabb az igaz.Ezt nem kell bizonygatni.Kétszer akkora volt az agytérfogata.Fürgeség hmm...nem hinném.A t-rex teste masszívabb,zömökebb volt szóval nem hinném hogy fürgébb lett volna.
    Egyébként külön kontinenseken éltekk 30millió év különbséggel.Szal találkozni szerintem nem találkoztak......
    Viszont a Gigának meg rendes ,,Fogókezei"" voltak míg a Rexnek csak amolyan ,,Csonkok". De a Spinosaurust minkettő legyőzte volna ezért is volt az hülyeség a JP3-ban.Tök elhűltem mikor először láttam.
  • garex
    én kitartok amellett hogy a Rex nagyobb!!!!! giganotosaurus csak annyit jelent hogy nagy keleti gyík. ebben nincs benne hogy a legnagyobb ragadozó dinosaurus csak annyi hogy nagy és kész !!!!!!!!!!!!!4
  • Jrex
    ja és attól még lehet zsarnokgyík király,mert a rex fürgébb,okosabb volt és a térben is jobban látott,tehát legyőzné a gigát.
  • Jrex
    ez velem is így van.
    a névvel azt akartam kifejezni h, ha szerintük a rex nagyobb,akkor a gigát mért hívják gigantosaurusnak?
  • Tirian
    Ja és én se adom fel mellesleg kettő az egy ellen írtatok...
  • Tirian
    Az én iskolámban mondanám valakinek hogy tudja e mi az a Carnotaurus rajtam kívül senki se tudná.Ahoz képest hogy 500-an vagyunk
  • W B
    ti hülyék vagytok...

Garex! enyi ér ha valaki ért valamihez! lehúzhatja a WCn... csak én nem adom fel
  • Tirian
    Jrex nem értem a kérdésedet.Pontosan mi a baj azzal a névvel hogy Gganotosaurus??