Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AotS
A négylábú Baryonyx régi elmélet, ma már nemigen szokták elfogadni. Egyrészt a kezei nem voltak annyira hosszúak, másrészt valszeg a csuklóját se tudta volna úgy fordítani, hogy kényelmesen tudjon négy lábon járni.

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

a Baryonyx nem négylábu? mert ha a JP3 tesfelépítést veszük, akkor négylábu, mint a kisebbik rokona

AotS
A nagy büdös kétlábú ragadozóra gondolsz? 😄

Ugyan mért haragudnék arra a nagy büdös négylábu dögevõre?

AotS
Néha az az érzésem, hogy te valamiért haragszol a Spinosaurusra 😊

a Baryonyx leg nagyobb rokona. ami egy dög/ha fogyaztó és semmi köze sincs a csócsrahadozáshoz, de egy jópár barom azt csinált belõle

Elsõre Baryonyx a tippem. Iguanodon karma nem volt ennyire görbe,bár torzszülött is elõfordulhatott. Volt még egy olyan fajta,int a Baryonyx de a neve nem jut eszembe,kisebb volt és korábbi faj. mondjuk egy méretarány segítene,hogy mégis mekkora ez a karom. Mert ha kics akkor bármelyik állaton lehetett szinte. Szóval egyenlõre passz.
amúgy még éllõ dínók? a madarakra gondolsz? vagy a sárkányokra? ilyen pl az afrikai mocsarakban élõ sauropoda? vagy az a rejtéjes 3m magas szürkés tolbundás dínó ami 2003ban egy sziget lakóit terorizálta? vagy olyanra gondolsz ami olyan mint egy gyík és lemez van a hátán? (na ilyet láttam élõben is) vagy a relytéjes Nessire gondolsz? vagy arra a plesiosauriára aminek a tetemét 1997ben találták?

mire gondolsz? végülis? és kifejtenéd bõvebben azt amit mondtál?
mert én szivesen menék dínókat hajkurászni az esõerdõben.

nem nem a baryonyx! (fene helyesírás)

amúgy meg éllõ dínók? a madarakra gondolsz? vagy a sárkányokra? ilyen pl az afrikai mocsarakban élõ sauropoda? vagy az a rejtéjes 3m magas szürkés tolbundás dínó ami 2003ban egy sziget lakóit terorizálta? vagy olyan ra gondolsz ami olyan mint egy gyík és lemez van a hátán? (na ilyet láttam élõben)

Na, hejjbejó ez a topic! Nagyon rokonszenves. Látom, van itt egy dínó-kvíz szál, de ezzel párhuzamosan azért arról is nyialtkozhatnátok, h van-e kedvetek mostanság is (esetleg) élõ dinuszauruszok után kutatni, vagy paleontológiai kutatásokat végezni 'sivár' vidékeken, stb. Én pl -kivel mással is példálózhatnék😛- belátható idõn belül ki szeretnék jutni Costa Ritába', ami észbontóan gyönyörû, varázslatos és titokzatos hely. Látom, egyesek itt igazán értenek az 'õslényekhez', de ha van affinitásotok, akkor ne adjátok fel, élhettek is e 'hobbinak', mert szükség van a múltat fürkészõ, de ezáltal közvetetten 'jövõt meghatározó' szakemberekre/vállakozó lelkekre IS! Ha ezen a vonalon maradtok, vihetitek valamire. Vagy pedig mindegyikünk végül ugyanannak a pár szokásos szakmának vmelyikét választja? (pl számítástechnikus, kertész, stb-stn. Hát ez nem tûnik valami eredetinek, nemde??!)
B0B0
Csak nem a "súlyos karmú" ??? 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

ja! ne csaljatok! ne katíntsatok a képre

ha kell adok segítséget. ez nem fog, sem lábon lévõ karam. (kezén volt a pikejesnek)

Achelousaurus

a Stryracosaurus egyik legközelebbi rokona, jó helyen kerestetek... csak nem merítetétek ki az arzenált

B0B0
Hát én biztos, hogy nem tudom!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

feladjátok???

ja, van még tipp?

mindenki száljon be!

B0B0
Azt! Szállj be! 😉

Azt kell scinálni,hogy eltalálni mi látható a képen? Régen nagy dino-mániás voltam,de azóta sok idõ telt el és nem követtem a híreket. Ezt a ceratopsidát még eddig nem láttam. A gallérja olyan mint a Styracosaurus-é de a "szarvai" tök ismeretlenek. Passz.
amúgy csak mi hármanjátszunk és kb még 10 ember biztos nézelõdik itt! Jó lenne ha ti is beszálnátok!

Meg mondom õszintén én sem vagyon nagy dínó szakértõ, jó párszor utána nézek könyvekben és neten mert a neve nem jut eszembe. (de tudom mi az)

nem

AotS
Einiosaurus?

feladjátok? vagy mi?

nem

B0B0
Syracosaurus

nya tesék

ok akkor keresek egyet

B0B0
Dobd csak te

tényleg! mind1 dobhatod a képed

B0B0

a Pterosaurusok nem kellenek

B0B0
Hááát izé, majdnem. Mussaurus. De elfogadjuk! 😊

Massaurus

B0B0
Ezért mondtam eleinte plesio-t. No mindegy:

igen.

de megmondom õszintén: nem vagyok benne biztos, hogy Elasmosaurus, mert annak a nyak hosszabb. de eredetileg a Tylot és az Aechelot kérdeztem.

dobjad a képed

B0B0
Elasmosaurus és Archelon?

tudnikéne. 3 tonát is elérte

nem, nem plesio. de ami lenne annak a nyaka hosszabb. õõõõ vagyis egyiksem. fene, akkor a plesiosauriát nem kérdem

B0B0
A háttérben egy plesiosaurus látható, a teknõcökhöz nem értek <#nemtudom>

Igen! És a Teknõc? és a hátérben a mássik hüllõ?

B0B0
Tylosaurus

jo a harmadikat is akinek van tipje, most láttam meg. de teudom mi az.

szupi!

mind két állat érdekel (tudom, nem dínók de velük egy idõben éltek + ezt is ismerni kell/kellene)

AotS
Alioramus, nyert 😊

B0B0
Nanotyrannus?

errõl lenne szó? (a barna az albertosaurus)

kus! ez játék

De talán bennevan a linkben a neve, vagy nem?😊 Persze csak végsõ esetre.