Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a dínók klonozása mint írtam jelenlegi földi tehnologiával lehetetlen!
a másik: a dínók nem hüllök!
ha akrjátok ezt a Bibliás dolgot jobban kifejtem.
meg amúgy meg: enegem zavar hogy elmentem a képzõmûvészeti bizonyítékok mellet!!!!!
-úgy beszélsz mint a biosz/kémia tanárom. Ki vagy? kezdjük azzal
-Expedíciót én Afrika mocsarainak legsürüjébe vinék, hogy lencse végre kepjunk egy sauropodát. vagy Irány Peru és keresünk még indián dínószobrokat vagy hasonlókat.
-léteznek még dinosaurusok (nem madarak) minden bizonyíték szerint, vagy ha már nem akkor pár ezer éve haltak ki
-sajnos komolyan gondolom a valási dolgokat
-menék szivesen az expedícióra. igaz 14 vagy, de nem érdekel. Igaz elsõ nap az élelem felét felfalnám no és? =) Tapasztalataim szerint szeretnek az állatok
-ha találnátok (találnánk) egy élõ dínót jönek a következõ gondok:
1, a vadászok. akarnak ilyen trofeát
2, álllatkertek
3, turizmus
4, meg mi "tudósok"
be avatkozunk olyan lények életébe amik sokkal õsibbek és "nemesebek" mint mi
röviden ennyi
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Magyarán: a Sátán az emeberek lelkét akarja elpusztítani. a Dínokat meg fatálisan elpusztította. (gondolom a madarak már nem voltak olyan "remekek") "
Ugye ezt te sem gondolod komolyan? 😄
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
és kezdjük azzal: Mien éghajlat változásra gondolsz? a Meteor után még 300 000 évig "vígan" éltek a dínók.
Mi írtota kiõket?
-vírus?
akkor nem lenének madarak
-emlõsök felfalták a tojásokat?
nagyobb mértékben írtoták a dínók az emlõsöket
-Evoluciós zsákutca?
ez a legnagyobb baromság
-a dínók egyedszáma a krtéta vége fele csökent, és így haltak ki
de ekkor volt a legnagyobb fajgazdagság, tehát ez nem lehetett ok, a populáció ujra növekedésnek indult volna
-Klima változás?
he akkor most nem lenének méhek se
-valamien földönkívüli élõlény?
ismét: akkor madaraksem lenének+más sem
-Oxigén menyiség változása?
ez sem jó indok
-kevés volt a taáplálék vagy hasonló élelmi gondok?
ez sem, mert akkor ma a velocik leszármazottai futkároznának
-Van logikus értelmes magyarázat?
nincs
-valami magyarázat?
ha a bibliához nyulunk, akkor kiderül hogy a dínok Ísten teremtésének remekei.
Magyarán: a Sátán az emeberek lelkét akarja elpusztítani. a Dínokat meg fatálisan elpusztította. (gondolom a madarak már nem voltak olyan "remekek")
Az óceánok olyan hatalmasak,hogy még ma sem ismerjük több mint a felét. Perzse a világatlaszban már nincsenek fehér foltok,de a kutatás iszonyú lassan és kis területen folyik. 1870-ben is fedeztek fel új bálnafajt az atlanti-óceánban! Pedig az szép nagy állat...
Még egy ellenérv a fennmaradáshoz. Ha pl valamilyen ragadozó faj túlélte a kataklizmát akkor valószínû hogy az lenne a csúcsragadozó. Eleve elõnybõl indul az emlõsökkel szemben,mert õ már egy "kész" ragadozó a zsákmány meg csak most alakul. (tudom ez nem a legelegánsabb megfogalmazás de szerintem értitek hogy mirõl vagyon szó)
És kellene olyan korú leleteknek is lenniük,de nincsenek. Márpedig az eltelt idõtartam elég hosszú,ezért jónéhány tetemnek meg kellett volna maradnia márcsak a nagy számok törvénye miatt is.
A másik amit helyesen emített az az éghajlat változása. Az addigiakhoz képest nagyon gyorsan történtek és nagyon sok is. Ehhez valószínûleg nem tudtak volna alkalmazkodni az esetleges túlélõk.
Harmadik az azóta eltelt idõ,az evolúció. Megváltozott a környezet,a táplálék. Ha fenn is marad egy kis populáció akkor az is alkalmazkodik és máris nem úgy néznek ki,mint anno.
az ég hajlattal kapcsolatban: nem kedvelik a hideget, de egyes fajok túlénék (jó vastag toll bunda) a táplálkozásnál át kell szokniuk másra, ez igaz, de ez sem lehetetlen.
de a bizonyítékok szerint nem változtak sokat a dínók.
Két feltevésem van:
1: sokan mondják, hogy az ókori civilizációkat segíteték más bolygoról jött lények. Tovább ragozom a hülyeséget: Segítetek, úgy hogy klonoztak nekik dínókat. (b*z meg! ha nem puskázom el a lehetõséget már lenne Jurassic Park) persze ez hülyeség
2: Atlantisz fejlet kulturáját a nagy erejü szelíd Állatok segítségével jötlétre. (persze katonaságban ott voltak a ragadozók) amikor a katasztrofa meg történt a túl élök vitték magukkal nagytermetü szelíd állataikat. (magyarán dínók)
igen valásos vagyok. És a Dínókat nem valami természetes dolog(ok) írtoták ki. (ez az én véleményem)
A klímaváltozásról viszont nagyon is helyénvaló, amit írtál, a növényfauna megváltozása miatt pusztultak ki már a jurában a nagyobb sauropodák. Persze ugye ez sem zárná ki a kipusztulást, de biztos, hogy gyökeresen más irányú fejlõdést váltott volna ki (ahogy azt te is leírtad).
Ha ma is élnének dinók, a mai ragadozók közül biztosan kifejlõdött volna olyan, amely rájuk "szakosodott" volna. Ezt is természetesen már fel kellett volna fedezni.
A Jurassic Parkos topicból irányított ide egy kedves kolléga 😄
Túlélõ dinoszauruszok? A lehetõség elgondolkodtató. Véleményem, és ismereteim szerint (amelyek természetesen lehet, hogy tévesek/hiányosak), a dinoszauruszok a mai Föld bizonyos elszigetelt klímájú területein fennmradhatnának, noha csak nehézkesen.
A baj a klíma. A Kréta kor után megváltozott az egész bolygó éghajlata. A légkör összetétele is megváltozott, a mai nitrogén/oxigén arány más volt az oxigén javára. Lehet, hogy egy dinoszaurusznak úl kevés lenne az oxigén, amit a mai levegõbõl kapna.
A másik a már említett klíma. A Kréta-Harmadidõszak váltás felbolygatta a jó öreg Földgolyót, jöttek az új tengeráramlások, kialkultak új éghajlat-változatok. Hogy mi is ennek az oka, ne menjünk bele, kismillió elmélet ltezik ezek magyarázatára. A lényeg: kaptunk egy hidegebb bolygót, ahol létezik olyan, hogy tél. A hüllõk képtelenek lennének olyan hidegben megélni, belepusztulnának. A másik az ezek miatt megváltozott növényzet. A növényevõk lehet, hogy nem tudnák megemészteni az új, alkalmazkodó nõvényeket, és ebbe belepusztulnának. Így a húsevõk is igen hamar éhen halnának.
Nem tagadom, vannak olyan területek a mai Földön, amelyek otthonául szolgálhatnának a dinoszauruszoknak. Elég tágas a forró égöv, és, tegyük fel, a fent említett oxigén-arányváltozás sosem volt számukra probléma, mondjuk alkalmazkodtak hozzá. Ragadozójuk csak másik ragadozó dinoszaurusz lehetne, nem hinném, hogy a forró égöv ismert ragadozói, nagymacskák és krokodilfélék, komoly veszélyt jelentenének egy közepes méretû dinoszauruszra.
A másik probléma az evolúció kérdése. A Kréta óta eltelt 65 millió év. Ennyi idõ alatt lehetetlen, hogy nem következett be változás az élõlényekben. Sok a külsõ, környezeti behatás, illetve a már ismert alkalmazkodj-vagy-meghalsz elv. Ha élnének még dinoszauruszok, nem olyanok lennének, mint amilyenek a csntok alapján elképzeljük õket. Feltételezhetõen kisebbek lennének, hogy könnybben felmelegedjenek a napi aktivitáshoz (feltéve a a dinoszauruszok a valóságban nem melegvérûek voltak)
Ezek az én elméleteim. Kérlek, írjatok kommentárt!
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
ha neagy isten expedíciót akarsz szervezni akko regy tipp:
-van pénz?
-van normális szakember (NORMÁLIS aki tudja, hogy a T-rex ragadozó, és at hogy a Pterosaurus nem támad emberre stb)
-Kell védekezõ eszköz
-VIGYETEK PAPOT
-és nem meg ijedni a legkisebb pikejestolcsomótól. (gaz vagy 20 db van hátul a kertben, de nem azokra gondolok)
ha sikerülne, szivesen mennék de hogynéne ki egy 14 éves gyerek ott rohangál a nagy tollas bestiák elöl. (nem soká 15)
és most adom fel a kérdést: mért haltak ki? adjatok észszerû magyarázatott.
az enyém valási, a behemót (valamien dínó) Isten teremtésének remeke. a dínók elöbb voltak mint az ember. és Ki az aki pusztít? na õ mûve az egész.
még nincs értelmes magyarázat mért haltak ki. mert amiket felhoznak, elméleteket azok ha megtörténtek volna, fatálisan máslenne ma a világ!
de még mindig vannak túlélõk. és ez a mi felelõségünk õket megóvni
ez dél amerikai
ezt nem tudom
ezt se tudom
egy indiai templom (vagy mi)
ez is valami indián
ez egy iguanodon!
Expedíciót akarsz szervezni?!
amásik: Több tucat nagytermetü faj élt Délamerikában! Ceratopsidák, sauropodák, Húsevõk! kiválóan lerajzolták ezeket az állatokat!
ha találok képet belinkelem
Nálam az egész nem illik a képbe. Ezeknek valahogy be kellett volna épülniük a helyi élõvilágba. Nehezen tudom elképzelni, hogy valahol a dél-amerikai dzsungelben egy jaguár éppen ornithopodára vadászik... Egy csomó klímaváltozás is volt azóta, a növényzet megváltozott, új betegségek jelentek meg, ezekhez alkalmazkodniuk kellett, de kicsi csoportokkal ez gondolom nehezen megy. Szóval az a problémám az egésszel, hogy 1.) ha egy apró elszigetelt populáció létezik, akkor az hogy tudott ennyire elszigetelt maradni 65 millió évig, 2.) ha sokan vannak, miért nem találták még meg õket?
The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive
az egyik kedvencem
The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive
Iguanodon testalkat+ röktön észre vettem a fején a kis "lufit"
a lényeg: a Spinosaurus egy q*** nagy állat volt, de egy szinte mindentõl ami 10m hosszú és erõs sirva rohant el