Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kicsit visszatérve. Sértegetni nem akarok,de finomkodni sem. elmondom a véleményem,mert ez a hely végülis azért van. Aki megsértõdik rajta,hát úgy kell neki. Nem légbõlkapott dolgokat írok.

A képeken lévõkrõl fogalmam sincs,minden alfajt nem ismerhetek. Spinosaurusról keveset tudok,így nem nyilatkozom róla. Majd utánajárok és akkor elmondom a magamét.
téves....
ezt a fajt már egy másik képpel belinkeltem

Homalocephale ami a képen van. (más mien hasonló fa nem jut eszembe)

amásik mért akarsz minden áron Costa Rica-ba menni? ott semi sincs élõ dínók ügyében.

B0B0

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Hát igen, persze, nem érdemes összeveszni, mi itt tartsunk össze, s ezzel szerintem nincs is gond 😊 A dolgok pillanatnyi konstellációja alapján sokkal valószínûbb, h borostyán leszek a Jurassic Park 4-ben, minthogy dinoszauruszokat találjak Costa Ricá-n ;D Mindez tagadhatatlan. A kattantság pedig mindaddig megengedhetõ mindenkinél, míg azzal mást meg nem sért, vagy bele nem farol a bennsõ milliõjébe. Á, azért tesztnek ne vedd, ez valahol hízelgõ (a feltételezés), szóval tk 'túlbecsülsz', hm, végül is inkább csak 'dzsemmelek' a gondolatokkal, impressziókat szövök egymásba, s ki tudja, a végén még valami értelmes is kisülhet 😄 Nyilván én sem veszem magam komolyan mindig, ugye ennek hátulütõje pl az lehet, ha engem viszont 'szóról szóra leképeznek', s az alapján alkotnak véleményt. A másik, h viszont eljöhet az a pillanat, amikor komolyságot áhítanék, de mindenki csak somolyogva lepöccinti empátiája fókuszáról, gondolván, h biztos csak egy újabb 'mizéria/elme-szeizmikusság' ez a tag részérõl, nem több😛 Nh, amit az egésszel kifejezésre akarok juttatni az az, h nyilván idõ kell a másik kiismeréséhez, pl a reakcióéihoz, h ezzel elkerülhessünk esetleges késõbbi sértõdéseket. (Igen, tudom, h most trivialitást klampoltam le a klaviatúrámon) ..De Costa Rica, nézzük akárhogy is, TÖBB, mint holmi 'utópia! És igen, bevallom, a dinoszauruszokkal kapcsolatos tudásom megkopott már, restaurálni kéne ismereteim 'vázát', khm, csak hogy satnya igyekezetemben itt a paleontológia terminológiáját cincáljam! ..Több dologra is felhívtátok a figyelmem, pl költségek. Ez tényleg sarkallatos kérdés! Gyónok én is: nem vagyok sem Levine, sem Hammond...deee -"dobpergés"- a szellemi hagyatékukból' azért leledzik bennem valami! Az anyagiakra még késõbbiekben visszatérek, megpróbálok kontaktust teremteni a Costa Rica-o
i szervekkel -(persze ezt ne úgy vizualizájátok, hogy felboncolok egy ottani õslakost, és letaperolom a szívét/vérpumpáját😛P). Majd együtt itt szépen kirakjuk, h mit és hová érdemes, no meg mennyit fog kóstálni ez az egész 'muri'. Jah és persze, harag nincs sztem senki közt, úgy találom, h nagyon barátságos közönség vagytok, mi egységesek tudunk maradni, s még erõfeszítéseket sem kell tennünk ezirányban! ..Jh, válaszolva a kérdésre: Sztem a Spino nem volt valami eszményi ragadozó, fõleg a T-Rexhez képest, legalább is az olvasottak, s egyéni elfogultságom alapján is ezt vallom. Nh, mostanra ennyit, majd mindent megbeszélónk, jóccakát agyõ, csókoltatom a tyúkokat, meg minden..!!
AotS
Az, jöhetsz képpel 😊

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

mi van?
életemben nem halotam róla.

B0B0
Esetleg noasaurus

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

jó! én nem tudom a képen lévõ fajt!
és ti?

B0B0
Szerintem nem. Véleménykinyilvánítás volt, semmi sértõ nincs benne

AotS
#943, #954 pl eléggé az volt... összekapni meg csak nem fogunk ilyesmin.

B0B0
Én nem értem, hogy miért gondoljátok, hogy itt én haragból írok is bármit. Könyörögöm, elmondtam a véleményem.

mi hárman ne kapjunk már össze

B0B0
Hol is voltam én arrogáns?

na akkor ezt nem tudom

AotS
Az a hátrahajlítható második lábujj azért gyanús...

Eoraptor

na így

Eroraptor

AotS
Nem az, aminek az ember elsõ ránézésre gondolná 😉

baze, ez mi a sz*r?
Deinonychusida?

AotS
Dobom, azonnal, de azért pár dologhoz hozászólnék...

Xpeditorr:
Pszichológiát tanultál? Kezdek gyanakodni, hogy te csak tesztelsz minket és a reakciókra vagy kíváncsi 😄
Ha nem, akkor elismerésem, tetszik, hogy vannak még kicsit hibbant, excentrikus emberek, bírom az ilyesmit 😊

B0B0:
Nem kell rögtön arrogánsnak lenni, itt egyikünk se szakember. Lelkes rajongók vagyunk és a véleményünk kb ennyit is ér. A könyvek pedig rettentõ gyorsan el tudnak avulni, ráadásul nagyon régen találkoztam errefelé tudományos igényességgel megírt õslénytani könyvvel...

W B:
Én maximálisan a vallási tolerancia híve vagyok, de....vaze, szelektálj... amit a neten találsz, nem lehet mind készpénznek venni.
Az Ica-köveket, amikrõl a képeket linkelted már vizsgálják egy ideje, és elég valószínû, hogy hamisítványok.
És megint szegény Spinosaurus...

SHARK13:
Kb egyetértek (a vallási dolgokat leszámítva, de az nem ide tartozik)

Nah, remélem sikerült mindenkit megsértenem, kép:

na, dobjad a képet!

AotS
Jesszus, hogy beindult a topik...

de dinosaurudokat lehetetlen klonozni! ezt nem értitek?

Srácok nyugi,nem kell ilyenen összekapni.Ki miben hisz,minden ember más.Bár Gothic te már tényleg elrugaszkodtál egy kicsit a Földtõl,de ezt nem rosszmájúságból mondom.Hamarosan lesz olyan a technika,lehet nem a mi idõnkön belül hogy nem kell már se DNS se semmi.Ez olan dolog,hogy ugye 1969-ben járt elõsször valaki az ûrben és most már ott tartunk hogy az amik szedik a cókmókot és 2020-ra komplett bázis fog épülni a Marson.Ez már tény.Lehet nem pontosan ehhez kellene hasonlítanom ezt az egészet de higyjétek el,én bennem még mindig ez a remény él a legjobban.
egy egszerü és gyors kérdés. de ki kell fejteni: a Spinosaurus mi is volt tulajdonképpen? (na ha fatális hüjeséget mondasz, akkor nem pampoghatsz)

Csócsragadozó vagy inkább betoji dögevõ/halevõ

Ahol reális esély van a kihal állat "visszahozatalára" az a mamut. De az másik téma,másik fórumra tartozik.
Dinokat csinálni majd egyszer talán lehet. Csak az a baj,hogy a kövületbõl nem lehet DNS-t kivonni. A JP egy szellemes és elsõ hallásra használható ötlettel állt elõ,csak a borostyánképzõdés hõje elpusztítaná a DNS-t. A szúnyogban maradt vér is kövület már. Meg ha teszemazt találnak is egy ép DNS láncot azzal mire mennek? Számítógéppel lemodellezhetõ az állat,de abból élõlény nem lesz. Honnan növesztesz sejteket a megtermékenyüléshez és a keltetéshez? Perzse egeret is csináltak már bõrsejtbõl,ami szép eredmény,de emlõsökkel dolgozni könnyebb az embrionális kezelhetõség szempontjából.
Expedíciókat szervezni más állatok miatt kéne,csak sajnos a média már hülyeséget csinált az egészbõl ezért nincs komoly szponzor és komoly szakértõ aki az ügy mellé állna. Sajnos ez van. Aki elmegy szörnyet találni az olyan is,mert az a szörnyet akarja megmutatni a világnak,nem a kérdésre választ adni. Azt keresik amiben hisznek,itt kezdõdik a baj. Pl nagylábú meg a tavi szörnyek. Nevetséges. Az meg pláne hogy komoly társaságok is egyórás valóság show-kat csinálnak a témában pár taknyossal akik szakértõnek mondják magukat és ezzel hülyítik a népet. Persze a nézettség ettõl nõ,mert figyelemfelkeltõbb a szóbeszédben forgó szörny után lámpázni az erdõben,mint egy részletes és kissé unalmasabb pl mélytengeri kutatás. Az nem eladható.
Ez gyors válasz volt. És minden egyes szavadat valóban nem olvastam el,mert az Isten-díno-sátán kapcsolat után már nem is érdemes. Jó téma lenne egy másik fórumon,pl ultraelvont-bizonyíthatalan-überbölcsész témák tárházában. jó szórakozást hozzá...
Bobo meg flegmázzon máshol,nem kíváncsi rá senki. Az információ forrása és alapossága a lényeg,nem az hogy milyen régi könyvben olvastad. Lehet,hogy õ még olyan könyveket bújik ahol a sauropoda egész életét a vízben tölti és az iguanodon egy négylábú orrszarvú? Meglehet. Csakhogy manapság már az új eredményekrõl célszerûbb filmet csinálni,mint kinyomtatni,mert a TV több emberhez eljut,népszerûbb. Errõl ennyit. Ha tudtok naprakész,új szakkönyvet a témában írjátok le,érdeklõdve várom.
te végig olvastad amit írtam?! MERT NEM!!!

mielött beképzelt módon dirigálnál, elöbb nézd meg ki mit mondot!

Istent meg hagyjuk ki az egészbõl,semmi értelme belekeverni. Ezt római katolikusként mondom,mert vallásos vagyok én is a 21 éves fejemmel.
Méghogy felsõbb teremtmény,akkor nekik lenne civilizációjuk ha az Isten tényleg õket szeretné. De nyugi,minket embereket sem szeret. Csak párakat közülünk,nem kollektívan egy fajt. Ugyanis a kollektív kiválasztás eliminálja a hitet. márpedig ez a vallás alapja.
Gothic te inkább tegyél egy vizes borogatást a homlokadra,mert lázas víziók gyötrik a kicsi fejed! Afrikában sauropoda? Persze a legendát ismerem én is,csakhogy van egypár bökkenõ. A helybeliek mindenbõl mesét szõnek,mert ilyen a kultúrájuk. Mese egy nagy állatról,szinte minden népnek van ilyen (pl az észak-amerikai indiánok mennydörgõ lova)és a fehér ember mit gondol,ha egy hatalmas állatról hall? Hm? Hát persze hogy dínó a megközelíthetelen vidéken... Ez mese mit tejszínhab.
és mért? meg magyaráznád?
ha élõ dínókat akarsz találni akkor Afrika a jó célpont! Hivatalosan is dokumentálva van! A huszadikévszázad elején a londoni állatkert egy profik állatbefog csapatot küldöt, hogy fogjanakbe egy olyan állatot (addig csak az õslakók meséltek róla) nem mertél bofogni!!!! Olyan nagy volt! (ha tudtok egy jó képfeltõltõ honlapot akkor meg mutatom az ilusztrációkat az állatról)

Szerintem marhára nem ott kellene keresgélni.
afrikában vannak sauropodák. pontos helyét nem tudom de a sürü erdõk mocsaraiban

Afrika?<#wow1> Ugyan ott hol?<#nemtudom>
rám gondolsz vagy mi? =)

amúgy ha lesz normális ötlet stb. és meg lenne az expedícióra a pénz, akkor menék. igaz 14 vagyok nem soká 15.
de Kosztarikába! ott nincs semmi olyan! a legjobb hely ha élõ egyedet akarunk az Afrika

Szerintem jó dolog ha valakinek ilyen vállakozószelleme van.Én is mennék.Csak hát anyagiak.A büdös életbe nem találsz olyat aki finanszírozná ezt neked/nekünk.És én nem ítélem el azt sem aki okkultizmus útján közelíti meg a dínókat csak furcsállom.
mivan?

Zombi dino támadás!!!!
1, valami azt mondja, hogy te csak bolondozól

2, inkábbmaradok othon mint a maradék dinosaurusok a felfedezésem álltal kihaljanak. (így idõt nyernek)

3, DOBJÁTOK MÁR AZT A KÉPET!!!! (már mint amit ki kell találni)

..Nem monitorra odakozmált fosszíliák vagyunk, hanem emberek, temérdek kiaknázásra váró lehetõséggel és kapacitással! Ha egyhelyben maradunk, akkor félõ, hogy felemészt minket az irigység, a begyepesedés, a vádaskodás (egymásé), h miért vagyunk képtelenek változtatni, INNOVATívak lenni! Ez a sorsa legtöbbünknek, csak van aki beletörõdik, s másokon éli ki inkább lappangó elégedetlenségét! Nem kötelezõ, h nekünk is EZ legyen a jussunk, h épp olyan átlagos jószágok legyünk, mint bárki más... cserébe viszont állni kell az esetleges -(többnyire nem méltányos)- kritikát. VALAMIT VALAMIÉRT. Vannak dolgok, amik csak annyira összetettek, amennyire látni óhajtod! (Legközelebb beszúrok pár kedvcsinálót Costa Ricáról.) Mst ennyi. Akinek van mersze 'gyerekesnek' lenni -(persze ez csak a felszín, itt sokkal többrõl van szó, jelenleg az EXPOZíCIÓNÁL tartunk csak)-, csak 'csatlakozzon'. Persze, semmi sem kötelezõ. A lelkesedésem 'zárt rendszerû' is lehet akár, nem multiplikálódik, infekciózusnak sem nevezhetõ netán? Ám legyen! De sztem még mindig jobb, mintha gyökér szektások lennénk, vagy egyéb fanatikusok. Nem szabad a kaland-vágyat' (az óvatosság keretein BELÜL) összekeverni a 'többivel'. Mert ez a fajta kedvtelés nem kerül SENKINEK az életébe, az egzisztenciájába vagy az egészségébe...ez ennyire egyszerû! A pozitív momentumokat ragadjátok meg, ezért érdemes létezni. Cak nézzetek szét az utcán..én pl imádok sétálni. Napfényes idõben is, ködben...meg kell (tudni) látnia z elõnyös oldalt, coucou!
Sztem ne szégyelljük a (gyermeki') lelkesedést. ebbõl baj nem származhat mindaddig, míg hevünk nem árt valakinek. Sõt, általában az ihletett állapot ugyanúgy terjed, mint a szálkás lelkûség.. így is túl sok cinikus, kiégett embert látni, vagy hallani a médiában (fõleg Magyarországon.) Ezek után pláne kirívó lehet, ha valaki 180 fokkal másként gondolkodik, érez, vagy él. 'Tilos másnak lenni'. Hát, ez tévhit! Mindenütt csak a gyanakvás, a terméketlenség, a szorulás..! Ebbõl van rengeteg, ez számít 'tucatnak'. Könnyebb valamit megkontrázni, mint védelmébe kelni. (Pl egy eszmének akár.) A kis repedések, rések, mindenütt fellelhetõk. Nincs kikezdhetetlen érv semmi mellett, a legsérthetetlenebb 'érv' maga a vegytiszta AKARAT, az eltántoríthatatlanság, amikor fásult, életunt és gyáva 'erõk' akárhányan összefoghatnak ellened, de kitartassz elhatározásod mellett. Mindig ez vitte elõre a Világot. Nem pedig a megátalkodott kételkedõk. Könnyûszerrel társulhatnánk közéjük, de tudom, h vagyunk páran, akik ambíciózusabbak ennél! Nehezebb felsorolni, h mit tehetünk, mint hogy mit (és miért) nem szabad. Belénk van lassan már nevelve, 'kódolva', hogy ahol csak lehet, bíráljuk egymást, áskálódjunk, vájkûljunk a másikban, s lehetõleg minél hamarabb verdiktet hirdessünk felette. Aztán így tellnek el napjaink, elvagyunk valahogy a végsõ rohadásig, aztán senki sem emlékszik majd ránnk, max 2 másik hasonlóan elmeszesedett pípöl! Fel a fejjel!

Hát, fantáziálás. Mennyi mindent annak hittünk, aztán meg is valósult. Nézõpont kérdése. A legkönnyebb passzívnak lenni, ahhoz nem kell sok energia, sem fizikai, sem szellemi, hanem egy 'alaprezgésszámra' ráfeszül az ember, 'oszt kész'. Ezen kell továbblendülni. Meg valahonnan ki kell indulni. Akkor legalább annyit mondjanak meg az érettek, hogy hol forgatták a JP-t? Látványosságnak nem utolsó. Csak úgy, csak cél NÉLKÜL is. Oda elmenni, az már valami.. (Lehet, h LA-ben forgatták egy bazinagy teremben?😄 :/)
Hát, volna elméletileg profitálóbb megoldás is a jövõmet tekintbe, pl mhetnék fotózásra Spanyolországba s többiekkel, de z a fajta modellkedés-dolog nem érdekel már, nem köt le, nem foglalkoztat. Meg nem is érzem magam odatartozónak. Egyébként még mielõtt rosszul asszociálnátok, srác vagyol. Ezt még most leszögezem😛 ... 'Jelenlwg földi technológiával lehetetlen'->W.B, MIÉRT az?😛 Akkor adszaneki, mutasd meg nekünk azt a kozmoszból jöttet, az eszköz nem számít, lényeg, h klónozzanak 😄 Én sem hallottam még olyanról, h valaki expedíciót szervezne pont ecélból, deee..azért az, h mi 'nem hallottunk róla', sz nem jelent semmit. Annyi különc létezik, a legváltozatosabb bolondériákkal, hogy ez a szándék(om) ahhoz képest nincs is a képzeletbeli skála peremén/szélén! De perpill csak terv szintjén él a dolog bennem, szóval, beszélni róla az 'ingyen' van... Kell a kaland az életbe. Van, akinek már az is az, h farkasszemete néz a Tesco biztonsági muftijával, de vannak, akik 'nem érik be ennyivel' (eh, majdnem egy kinder bueno raklámba mentem át:s). Szóvaé Costa Rica tényleg gyönyörû, azok a Szigetek, az a HANGULAT, örök élmény lehet már csak ott lenni is, sikerre való tekintet nélkül! Az csak grátisz, ha megvalósul a kezdeti motiváció. Jó lehet ücsörögni a parton, nézni a hullámokat, csak merengeni, néha esetleg harapni valamit (meg minket az arra bóklászó kompik;PPP). Fakultatíve azt csinálsz, amit akarsz. Üdülésnek is mondhatnám, de össze szeretném kötni valami 'magasabb rendû orientációval', s EZ jelen esetben a dinoszauruszok köré összpontosul! Végül is nagyon egyszerû a szándékom, de ahogy írtad, a lényeg a részletek mívességében bújik meg, tehát kétélû a dolog. Kirándulás, vagy komoly exped³ció? Vagy inkább kirándulás, ami expedícióba 'torkollik'? Nem tudok más helyet elképzelni Costa Ricánál..nem ott forgatták a JP-t is? (Csak kérdezem). Azok a szigetek a filmben, lenyûgözõek! Én is ott szeretnék lenni, s tõlem tellhetõen bebarangolni õket, felejthetetlen élmény lehet, igazi kikapcsolódás, mentálhigiéniás feltöltõdés, csak hogy mást ne mondjak elragadtatásomban..!
Hát klónozásról annyit hogy még a mindössze kb. 10000éve kihalt mamutok klónozásának lehetõsége is hatalmas vitákat vált ki.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

B0B0
Na jó. Azt hiszem, majd visszajövök ide akkor amikor majd a komolytalanság elmúlik itt, mert kezd 8-10 évesek menzai fórumához hasonlítani a dolog.

Azt is átérzem, h berzenkedsz a képlékeny talajra épülõ lelkesedésemtõl, hogy ez mennyire gyerekes és átgondolatlan! Dehát nem mondtam, h 'holnap' kell indulni. Az pl tényleg fontos, h szakértõvel vitassuk meg a kérdést, õ egyszer s mindenkorra pontot kiolthatja a remény szikráját is bennünk, vagy lánggá 'dúsíthatja' azt. Különben a 'nagy tettekhez' szükség van kis adag 'naivitásra' IS, bizonyos gátlások levetkõzésére, ezt igazolhatja gazdagon a történelem. Ha mindig csak kételkedek valamiben, ha folyamatosan a hátülütõit látom, akkor maradok otthon a seggemen! És így biztos nem jutok sehová. Az élet a kalandról, a folytonos 'ki és helyrebillenésekrõl', a fejlõdésrõl, megpróbáltatásokról szól! ³gy érdemes élni. Más kérdés, h ez 'takarékosabban' is megoldható, mert pl a lelki, bennsõ természetünk fizikailag statikus állapotban is véltozik persze, ahhoz nem kell sehová sem elutazni, de még csak kimenni sem otthonról. Szóval ebben igazuk van a kétkedõknek. Mégis úgy érzem, h ki kell hozni magunkból a legtöbbet, és páran arra vagyunk hivatottak -(lehet, h éppen NEM én..)-, h megvalósítsuk azon 'elképzeléseinket', késztetésünket, amit mások -racionálisan gondolkodó emberek- csak holmi utópiának tekintenek! Itt, ennél a pontnál dõl el, h valakiben megvan-e a 'mersz' (most nem ostobaságra gondolok), vagy inkább átszorongja az életét egymással ütközõ ingerhatások békjójában, mert kétségfelett így is el lehet tengetni egy életet, s nem is akarom azt mondani, h ez 'rosszabb', egyszerûen csak 'más'. 22 évesen eljutottam arra a pontra, h pillanatnyilag unalmas itt, Magyarországon, majd ez is változhat.
(Bcsi, ezt még régebben írtam, cssk nem ment át)