5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Jrex
    az
  • W B
    liopleurodon
  • Jrex
    asszem én jövök
  • garex
    inGEN mi a saját ötleted?
  • garex
    http://fold1.ftt.uni-miskolc.hu/~foldshe/mof03.htm
    ezt találtam . nem tudom hogy lehet e használni
  • Jrex
    csak kihangsúlyoztam
  • W B
    azért nem kéne ordítanod
  • Jrex
    Itt középeurópában tenger volt,csak náhány sziget emelkedett ki belőle,kb az országunk közepén,amelyek később mikor tovább alakult a kontinens lesüllyedtek(ekkor már nem voltak itt tengerek)és talán ott kéne próbálkozni,DE AZ ALFÖLDÖKÖN NE!MERT OTT /HA TENGERI ÉLŐLÉNY MARADVÁNY HA LENNE/ AMATŐRÖKNEK NAGYON NEHÉZLENNE MERT OTT NAGYON NAGYON VASTAG AZ ÜLEDÉKRÉTEG,MEG TERMŐFÖLD AZ EGÉSZ SZINTE.Habár valaki javítson ki ha rosszultudom!!!!!
  • Tirian
    aha. nem tom,ha segít(het)nék egy feltárásban,akkor inkább a Dinoszauruszokat mint a ,,régebbieket".
    azok jobban érdekelnek...
  • W B
    vagyis olyan térkép ahol az őskori domborzatok vannak.
  • W B
    magyar órszági dinosaurus lelőhelyek, hogy is mondjam "foglaltak" egy ismerősöm ásatást szeretne kezdeni egy helyen, ahhol elvileg dinosaurusok elötti leletek lehetnek. én csak azt tudnám ajánlani.
    max ha ősköri térképeket és mai térképeket össze hasonlítanánk...
  • InGEN
    Ismét itt. Amit most írok, talán a JP-topicban kellene közölnöm, de a két téma valahol egybevág, ráadásul a dínó-expertek zöme itt található, a Jurassic Park topicban laikus filmrajongók is lehetnek -(kifogásom semmi ellenük, naná, de az 'ügy' szempontjából nem jöhetnek számításba)-, úgyhogy inkább ide klimpírozok pár 'apróságot'. ...Első sorban kifejezésre juttatnám, mennyire üdítő elolvasni a reakciókat, tudni, hogy igenis VAN bennetek lelkesültség, elszántság, 'szufla'. És valóban, WB rendkívül felkészültnek látszik, de szerencsére nem ő az egyetlen itt. Szükség van a szakértelmetekre, a megfigyelő képességetekre, ezek meghatározó attribútumok, s az elkövetkezendők során még nagy hasznát vesszük. Jelenleg elsődleges feladatként az ásatások/('talajmunka', stb) helyét kellene itt közösen kijelölnünk, meghatároznunk. Ezennel indítványozom, hogy ti páran, akik vagytok, fogjatok össze és a végén konszenzusra kievickélve adjátok meg a felkeresendő hely 'koordinátáit'. Én napokig körzővel és vonalzóval görnyedtem a térkép mellett, nem sokat hunytam', a fejleményekről és magáról a tervről még később (talán ma) beszámolok. Jelenleg az egyeztetés stácijában vagyunk, s itt az EGYÜTTES-'munka' a dolog nyitja. Ismereteitek tükrében pécézzetek ki egy területet. (Saját ötletem később). Vitatkozzatok, de ne beszéljetek el egymás mellett. Nincs duál monologizálás :P Egy kérdés a végére: mi van, ja a Jurassic Park szerzője, az író, olyasmibe 'tenyerelt bele', amiről nem is gondolta, hogy akár valóság lehete? (Gondoljatok a dzsungelekre, hogy mennyire 'árnyalnak', mert több rétegűek, stb. A műholdas felvételek nem minden esetben mérvadók.) Mostanra ennyit, elnézést a terjengősségért -
  • W B
    és akkor a melegvérűek? habár igaz. mintha a melegvérűek jobban bírnák a meleg vizet.
  • Keszike222
    NA most próbáld meg érhetőben megfogalmazni mert ez most nagyon zavaros.
    Az élő dinokra visszatérve.Annál a tónál történt esetett meg is vizsgálta egy biólogus.Csak ő nem látta akkor.Ha igaz ez akkor újabb bizonyíték arra,hogy a dinok nem hüllők voltak mert állítólag az a tó olyan forró,hogy egy hüllő se marad életbe benne.
  • Jrex
    azt h, ugyanúgy találkoztak élőkkel,mint bármilyen más állattal.
  • Jrex
    azt mondják h, az archeopteryx hamisítvány,szánalmas...........
  • W B
    most érthetően
  • Jrex
    azért mert biztos láttak néhányat,mint a többi állatot....
  • W B
    A Bibliában is bent vannak....
  • Jrex
    nem értem mér kell összehozni a bibliával,meg ilyenek.az nem logikusabb h, még maradtak élve,mint ilyen elméleteket gyártani?
  • W B
    Amúgy most igazából láthatjátok, mért vagyok vallásos + "evolucionalista"
    csak az idő nem stimmel, én maradok a több millióéveknél
  • garex
    ebben a két cikkben a dinosaurusok koráva nem értek egyet
    én azt mondom hogy biztosan nem 6000 évvel ezelőtt jelentek meg hanem több mint 200 millió éve
  • Tirian
    hosszú
  • Keszike222
    Én meg még most hallom először ezt.A Ptero storiról is akkor halottam amikor W.B. mondta a szerepjátékon.
  • Tirian
    ezt most kerestem,amúgy meg ugyanezt hallottamcsak pletykaként...
  • Tirian
    nyugi öcsém! kicsit zavaros a cikk
  • W B
    MOND ELL! érdekel!
  • Tirian
    én szinte semmit se tudok róla csak pletykát hallottam
  • garex
    én nem tudok sokat csak annyival többet hogy ceratosaurushoz hasonló csontos kinövés van a fején (állitólag)
    amúgy a képen velocisaurus van
  • W B
    mien híreket tudsz még az estről, és az ilyen dolgokról arra felé?
  • Tirian
    Üdv
    szerintem érdekesen hangzik ez az ásatás dolog,de én nem nagyon értek az ilyesmihez, és a dínókból is kimaradt pár év nem rég kezdtem újra.
    Új Guineáról én is hallottam de eddig semmi biztosat nem találtam róla...
  • W B
    persze változások biztos voltak. de a főb dolgok változatlanok
  • Keszike222
    Szerintem se.Majd ha összejön ez a dolog csinálhatnátok képeket és majd föltenétek.Ja és vissza térve a ma élő dinoszauruszokra.Szerintem nem úgy néznének ki mint régen.
  • W B
    uh. kösz.

de nem indegy hova kar ásatást
  • Keszike222
    Na akkor hiába mennék megnézni őket.Vagy megölnének vagy már őket ölték meg vadászok vagy a kormány emberei a pánik elkerülése érdekébe.
    InGen:A legtapasztaltabb még W.B. szerintem.Ő lenne még a legalkalmasabb szerintem meg a többiek.Mert én baromi kevesett tudok a dinokról az alapfajokon kívül.
  • W B
    az M1 TV csatorna honlapján volt a hírek közt, annak idelyén
  • Jrex
    és hol olvastad/láttad?
  • W B
    Elvileg van Ceratopsida és Sauropoda is... de biztos információ csak a Theropodákról van. 2003ban történt hogy néhány kb 3 méter magas húsevődinosaurus (a helybéliek tollas/szörös feje kutyailletve aligátor fejre emlékeztető aligátor farkas kétlábó állatok) a helybéliek kutyái közül néhányat megöltek, és ették meg. A rendörség is segített a keresésben de nem akadtak a lények nyomára.
  • Jrex
    ezt se tudtam h, van,de megtaláltam Velocisaurus
  • Jrex
    tudom a mokele mbembe,de rajta kívűl nem hiszem,de nem kizárt.
    Újgíneáról még nem hallottam,leírod?