5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Jrex
    én is próbáltam megmagyarázni,de hiába....de volt a discoveryn,h néhány tudós is úgy GONDOJA(tehát csak gondolja),de azért nem a 80% amit W.B. mond.
  • W B
    egy ismerősöm nem rég vizsgázot. Az emlős szerű hüllők a szak területe. na ők azt tanulták, hogy a Madarak a Theropodákból fejlődtek ki és velük rokon csoport. De nem azt hogy a dínókból fejlődtek ki és azzal rokon! Egy csoport a sok közül ennyi.
    ami meg az álltalános és Gimnáziumos dolgot illeti nem ér semmit. ( a mi tanárunk bioszból ott szivat ahol tud)
  • garex
    véletlenül megnyomtam a caps lock-ot
  • garex
    W B : ÉN AZÉRT NEM HASZNÁLOM A SZEREPJÁTÉKOT MERT NEM TUDO HASZNÁLNI. (AHOGY TAPASZTALHATTAD (MÉLYCSATORNA) )
  • Keszike222
    Bocs de meg kel ezt kérdeznem W.B.?Tanulsz biólogiát és ha igen hanyas vagy belőle?Mert biosz anyag,hogy tud az állatok csoportjait.Mert ott van az,hogy madarak csoportja és nem dinoké.Mert a madarak csak akkor lehetnének dinok ha minden anatómia tulajdonságuk megegyeznének.De nem is próbálom megértetni veled mert párszor már leírtam és akkor se érteted meg.
    Ja és a DNS pár száz év alatt is tönkre tud menni ha olyanok a körülmények.
  • W B
    aha...
    az ezzel kapcsolatos dolgokat ne itt beszélyük meg. nekem csak ennyi volt a kérdésem
  • Jrex
    mert nem értem a játékot.
  • W B
    annak mondják. pár szász éves. szerintem ujra vizsgálat alá kellene vetni. ez a hír szerintem úgy ahpgy van kacsa. ha pár szász éves lenne... akkor még DNS vizsgálat alá is lehetne vetni. nem?

a dínó- madár lehülyézésről annyit ez olyan min hogy lehülyéznénk hogy emlősök vagyunk.

• Keszike222
    A sárkányos meg a Plesiosauria nem ugyan az.Azért hitték elsőnek repülő hüllő és szárazföldi dino keverékének mert úgy elkezdet már rothadni a tetem,hogy már ilyenkor nem lehet DNS vizsgálat nélkül megmondani,hogy milyen tetem.Mivel meg nem találták megújból a tetemet így nem tudtak DNS vizsgálatot csinálni.Meg tuti nem olvastad végig mert ami felette van AZ NEM SÁRKÁNY!Csak nagyon hasonlít rá.Meg akkor a te "dino-madár" elméletedet is lehülyézhesük.
  • W B
    nem érted. az a sárkányos egy hülyeség. repülő hüllőnek mondja a Plesiosauria tetemet
  • Keszike222
    A másodikat nem a Plesiosauria miatt tettem be hanem ami felette van.
  • W B
    az Plesiosauria ami legalsó képen van. vagyis innentől az egész cikk hülyeség.
    sajnálom ez egy akkora baki hogy az egész cikk hülyeség tőle
  • Keszike222
    http://www.magyardinoszaurusz.hu/

Itt van Magyarország fontosabb leletei.Nem tudom,hogy segíthet-e majd.

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=2705

Igaz,hogy nem tartozik ez az ásatáshoz de érdekes.
  • garex
    evvel most nagyon a lényegre tapintottál. ez a baj az emberiséggel.
    végül is sokkal könnyebb kiirtni egy fajt mint megvédeni. mindent sokkal könnyebb kiirtani mint megvédeni. most lehetne sorolni az állatokat (erszényes farkas, Stb...) és azok példája is pont ugyanezt igazolná.
  • W B
    Jrex és Garex! a JP szerepjáték oldalon van registrálciótok... de nem vagytok ott
  • Keszike222
    Egyik se.Mert ha felfedeznénk egy helyen többet nyugodtan oda vissza nem megyünk arról gondoskodnak.Meg nem biztos,hogy elfogadják ha egy élő "régi fajta(nem madár)"dinot.Ráadásul sok ostoba trófeaként próbálná egyből lelőni.Mert lényegébe az emberek 4 szabályt használnak:
    1.Ha veszélyt jelent rád öld meg az adott állatfajt.
    2.Ha későbbiekben veszélyt jelent rád akkor is öld meg.
    3.Ha gyengébb akkor szórakozásból öld meg.
    4.Ha se,hogy nem tudod megölni akkor az élőhelyét pusztítsd el.
  • W B
    1, "fedezzük fel a ma élő dínókat (igen a moát is)" ezzel csak az a gond, ha megtaláljük, a hír hallatára a magán gyűjtők állatkertek vadászok stb. mind akarnának maguknak, és a faj máris kihalt. tehát ha felfedezzük akkor elhozzuk a halálos itéletet nekik.
    2, Ha nem mi akkor másik fedezik fel és ugyan az.
    3, Nem teszünk semmit. az emberi behatások révén kihalnak tudtunk nélkül.
    4, felfedezzük, de nem a reflektór fényben fürdünk aztán, hanem teszünk értük, és ígyis nagy az esélye annak hogy másik miatt kihalnak.

nos? meik a jobb?
  • Keszike222
    Azért mert addig nem fogadnak el egy élő állatfajt amíg egy az adott állatfajnak egy holttestét be nem mutatod.Ha meg az olyan,hogy pánikot kelthet akkor eltüntetik a holttestet úgy,hogy soha többé nem láttod.(Az utolsó mondat nem összeesküvés elmélet hanem igaz.)
  • Jrex
    piahordó
    na arra a lábnyomosra visszatérve,nem igaz nem lehet a kreacionistáknak felfogni,hogy mér ne lehetne,még életben dino anélkül h, a föld "fiatal"lenne?
  • W B
    ja jővőre. amúgy attól is füg ki mennyit tud. lehet hogy csak pia hordó lennél, de lehet hogy áshatod ki a csontokat. mondom LEHET. ez érvényes mindenkire.
  • Jrex
    akkor kb olyan jövőre,nem?
  • Keszike222
    Nem akarok beleszólni de az a baj,hogy nem sokára kezdődik a suli így egyikünk se fog nagyon ráérni.Főleg én nem mert én nem "elit" suliba járok.Meg nem biztos,hogy mindenkit elengednek.
  • garex
    én szivesen benne lennék csak nem tudom hogy lehetséges e mivel 13 vagyok csak, de ettől függetlenül szivesen benne lennék
  • W B
    15 vagyok... már akartak nekem komoly jó kis állast ajánlani... csak aztán mondom hogy én még nem vagyok annyi, években.
    én benne vagyok, ha jól meg lehet szervezni az egészet. (anyagi hátterek, felszerelés, stb.)

amúgy én szivesebben kutagotnák olyan dínók után amiknem nem csak csontjuk van, hanem husuk és vérük. (most nem a madarakra gondoltam)

de az ásatás is jó.
    a jelenben csak úgy élhetünk ha előre nézünk a jövőben, és a jövőbe csak úgy nézhetünk előre, ha vissza nézünk a multba.

csak mire meg lenne minden... ajánlot lenne nyárra tervezni.
  • InGEN
    Garex, Tiriam, Inter...bocsi, most néztem csak meg, ti is 18 alatt lehettek a közzétett adatok tanulsága szerint, azért remélem hogy nem vagyok túl öreg...mármint most én vagyok a legidősebb? És milyen csavaros a helyzet, nektek mégis érzékelhetően nagyobb lexikális tudásotok van a témában..hogy is van a Jurassic Parkból az idézet? "10 éves kor felett szinte már lehetetlen megjegyetni a dinoszauruszok nevét" ->Én ezt a határt inkább 20-ig csúsztatnám, de lényegében találó a megállapítás/megfigyelés, hiszen hány felnőtt tudná elsorolni ezeket a neveket (a tudósokat, stb leszámítva)
  • InGEN
    Na, "kurtán" ennyi... most már többet tudtok rólam, mint én rólatok :P WB-ről kb sejtem, h 18 alatt/körül lehet, a többiekről dunsztom sincs, kb csak annyi, h nincs köztetek lány. Remélem azért nem olyan mély a generációs rés köztünk, én pedig nem vagyok túl elvont vagy meredek'...inkább csak lelkes, bizakodó. Minek cinikusnak lenni? Azt könnyű ám. Olyat mindenki tud. Nem tudom, egyetértetek-e.

Találni mondjuk egy velociraptor csontvázat, fölé hajolni, érezni az ingallérodban matató szelet, ez már VALAMI..,

Nekem tényleg szándékomban áll valamit tenni, veletek vagy nélkületek, de jobb lenne veletek. Azt hittem titeket érdekel. Ugyanis az én környezetemben az emberek e téma iránt teljesen közömbösek, elrugaszkodottnak tartják, a gyakorlati élettől távolinak, szóval itt ellenállásba ütközök, támogatókra van szükségem, elsősorban lelki támogatókra, olyanokra, akikkel egy frekin vagyok. ENNYI. És nem több. Vagy manapság már ez is sok? Elkeserítő lenne. Babysitterkedtem, osztottam levest csöveseknek, stb, vannak tapasztalataim, csak nem dínósok. És ez az, amin változatni akarok. Megtehetem, ahogy ti is, ha egészségesek vagytok, úgy értem, fizikailag és más szempontból is. Persze cselekedjetek úgy, ahogy a szívetek diktálja, ne cenzúrázzátok önmagatok, én sm teszem :) /

• InGEN
    Ki vagyok? Csak hogy ne legyek stílusos: "Magyar vagyok, nem túrista" (mondtam vala ezt Szlovákiában, s péppé zúztak:PPP). Najó, nem. Azt kérditek, mi a csízió. Semmi különös. Nem tudom mire számítottatok, de leírom: 22 éves 'férfi' (hűha:D) vagyok, aki már járt egypár helyen, de a dinoszauruszokra x év kihagyás után csak most fókuszálok megint. Remélem nem hittétek, hogy Johna Hammond vagyok, vagy tudomisén ;D Viszont az életkorom -(mármint, hogy fiatal vagyok)- nem feltétlenül hátrány (hendikep), megannyi gimnazista járogat ásatásokra, ez természetes, szóval...
    Akinek van affinitása, az aktívan részt vesz ebben, minek tespedjünk, aztán egy napon azt vesszük észre, hogy elmegy mellettünk az élet, és még mindig nem tettünk semmi igazán 'emlékezeteset'. (Most nem a személyes kis intim élményekről beszélek, az más kategória)
    Egyébként semmi sem kötelező. Ha be kívántok kerülni a 'periódusos rendszerbe' (átvitt értelemben mondva), akkor együtt talán kitalálunk valamit, ha meg nem, ha megfelel nektek a jelenlegi életmódotok, s nem kívántok változtatni rajta, én azt is tiszteletben tartom. 'Kívül tágasabb', na meg pl a sátorban nincs kábeltévé, stb. Nélkülözni is kell esetleg, de mindezért kárpótol az élmény, az, hogy valami klassz dolog részese vagy. Ettől még álmodozhatsz tovább, ha eddig ezt tetted netán. Ismeritek a közhelyet: éld az álmod, ne pedig álmodd az életed. Csak rajtunk múlik. Emertől emberig. Ne áltassuk magunkat, ha inkább tespednénkhetnékünk van a valóságban, a valószerűségességbe való bemerészkedés helyett...valljuk be magunknak, és hagyjuk az ásatás témát. Majd valaki kiássa helyettünk. Mi meg leszünk informatikusok, pékek, lakatosok, azokra is szükség van...és akkor ezzel téma lezárva. Pedig,,,,,

• W B
    hívő ember vagyok... de ezek tényleg hülyék. csak 50 faj? áááá eddig kb. 500 fajt ismerünk. aki írta az tuti nem egyes volt bioszból.

"az Evolució hit, és nem tudomány." ez abszolutt hülyeség.
  • W B
    nem az
  • garex
    itt is a kor.
    amúgy hogy ma is élnek (eldugottabb helyeken ) abban egyetértek.
    (biztos Nigel Marven lábnyomai )
  • Tirian
    Elgondolkodtató..Mindenkinek ajánlom hogy olvassa végig. (Még az előző témához jön)
  • Tirian
    Tuojingosaurus
  • W B
  • Tirian
    én is
  • Imter
    jah én is
  • garex
    inGen arra hogy ki vagy én is kiváncsi lennék
  • garex
    nem jön fel a kép.
  • W B
    bocs a kérdésért. de el mondanád ki is vagy?

• InGEN
    'Pár baj': hogy inzertálhatnék ide képet a vinyómról? Nagyon kezdő vagyok ebben, na mind1, nem tesz semmit.
    Páran elkedhettek ráérő időtőkben arról gondolkodni, hogy mivel érdemes felkszerelkezni, miféle tartozékok szükségeltetnek mindehhez? Az elemózsia kérdése is primer jelentőségű, azon belül is határozzátok meg hogy minő állagú kaja célszerű, pl konzervek, stb. Hosszú távban merengjetek, nem egy napos botorkálásról szól itt a 'fáma'.
    Ismétlem: a desztinációs zóna még nem egyértelmű, de majd mindent időben.
    Történelmet fogunk írni, mert bármit is teszünk, stílus lesz benne, és a végén emlékezni fognak ránk. (És itt szó sincs görcsölésről)
  • InGEN
    Az egyeztetés még folyamatban van, így nem tudok precízen, kimérten nyilatkozni... arra gondoltam, mit szólnátok, ha rögtön a 'mélyvízbe' lendülnénk? Értem ezalatt ezt (lásd kép)->
    Sajnos magyarországi lelőhelyekről nem tudok, ezt gondoltam, a ti tudásotokra bízom. Nem ártana persze a 'hazai pályán' kezdeni a feltárásosdit, stb... de az én szándékaim a határon túlra ívelnek mostanság.
    A kérdés jogos, ha figyelembe vennénk a tektonikai és szeizmikus 'moccanásokat', stb, megnéznénk, hogy évmilliókkal ezelőtt ez a földdarab pontosan hol volt, milyen formában, etc, akkor esetleg lenne egy hozzávetőleges tudásunk arról, hogy mire számíthatunk tevékenységünk során. Vagy inkább arról, hogy mire nem. Nézőpont kérdése (is). Továbbá ott a klíma, stb... nagyon ismernünk kéne otthonunk históriáját ahhoz, hogy tudjuk hol kezdjünk neki. ...Ahová szerintem el kell jutnunk, az a mellékelt képen látható

Még valami: Nem akartok 'szerepelni' a JP 4-ben? Ez most fonák kérdés, mert nem szó szerint értendő persze. Az iménti mondat szavai egy eljövendő kaland letéteményesei is lehetnek akár. Részletekről később. Remélem nem imbolyog' bennetek a vállalkozó szellem, szükség lehet rá.