5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Tirian
    mi van?
    Neked mikor mutattunk oldalakat?
    Amúgy meg ne csak te írsz érveket ha nem vennéd észre,...
  • Keszike222
    Hadjuk úgy se értitek meg.Hiába mondok nektek érveket meg mindent tik meg csak mindig ilyen "dino rajongói" oldalakat mutattok fel amiket olyanok vezetnek akik sose voltak ásatáson.Ezért hiszik még mindig azt,hogy az Oviraptor tojásevő volt.
  • W B
    haho! én azt mondom hogy ezt tanulták. a másik:

növény evő theropoda!!!!! áááááá mien érdekes?
  • Jrex
    azok is azok voltak csak áttértek,mint a panda,az is ragadozó volt mivel medve,és a tarajos zápfoga is megmaradt,mégis növényevő.
  • Keszike222
    De nem a ragadozón van a hangsúly.
  • Tirian
    a madarak is ragadoznak nem? néha csak legyeket vagy gyíkokat de a legtöbbjük igen.amúgy van olyan theropoda ami nem ragadozó,vagy legalábbis mindenevő.
  • Keszike222
    Ez az.Attól,hogy egyetemista volt még nem biztos,hogy jobban tudja mint a kutatók.
    Vissza térve a témára.Én értem rendesen,hogy mit akar W.B.,azt akarja ezzel mondani,hogy rokonok a madarak a Theropodákkal egyből dinok.De nem érti meg,hogy csak akkor lehetnének dinok ha minden fontosabb jellemzőjük egyezne.Meg W.B. te tudod rosszul a Theropodákat.
    "Theropoda alrend

Általános jellemzők: A Theropoda alrendbe kizárólag ragadozó dinoszauruszok tartoznak."Igaz,hogy a dinokról alig tudok valamit de te is hibásan tudsz néhány dolgot.
  • Jrex
    csak azt nem értem honnan tudja jobban egy most végzett egyetemista,mint a paleontológusok?/ezt arra értem h, még a paleontológusok sem tisztázták egyértelműen,és pont egy Magyar egyetemen tudják pontosan./
  • Tirian
    Figyelj Adam.
    Nem érted hogy nem azt mondja hogy a madár ugyanaz mint a Theropoda.Hanem azt hogy egy új csoportnak illesztené be a Theropoda meg a Sauropoda mellé. Vagy én értelmeztem rosszul?
  • Keszike222
    Te nem érted meg,hogy mit akarok ezzel mondani.Attól,hogy rokonok a dinoknak nem dinok.Hasolnlíts már össze a madarak és a dinok főbb tulajondonságait.Ha mindegyik egyezne akkor lennének dinok.Ennyi idő alatt már rég mindenki megértette volna csak te nem bírod megérteni.
  • W B
    Te! szerinted a Theropodák csak dínók? én azt mondtam hogy a Theropodák rokonai (ezt tanulták) úgy rokonai mint a Sauropodák! nem érted meg?
    vagy még a dinosaurusok főbb csoportjaival sem vagy tisztában? (theropoda, sauropoda, stegosauria, stb.)
  • Keszike222
    NEM BÍROD FELFOGNI,HOGY HÜLYESÉGEKET MONDASZ!?Az egyetemen azért nem tanítják az általánis iskolás anyagot mert már újakat vesznek!De ez nem jelenti azt,hogy az általános anyag szart se ér.Mert az egyetemi anyag az általános és "elites",szakközepes anyagra épül.Meg a saját hülyeségeidet saját magad buktatod meg.Mert most mondtad,hogy csak ROKON.Nem ugyan az.Úgy,hogy előbb gondolkodj mielőtt másokat hülyézel le ha ráadásul te vagy a hülye.
  • W B
    most mondtam hogy amit az iskolába tanítanak etéren sz*r!
    Nem vagy képes felfogni hogy egyetemen már nem ezt tanítják? aki nem régvizsgázott annak azt tanítotaák hogy a madarak a Theropodákkal rokon csoporort. mint a Sauropodák.
  • Keszike222
    Egy újabb külön csoport lenne ami már nem tudna szaporodni.Ezért mondom,hogy nem lehet már dinot csinálni.
  • Jrex
    W.B.nem értem miköze a magatartásomhoz ehez,de "példás"asszem az ötöst jelent.
    és mivel egy hüllőt kerezteznél egy madárral,már se nem hüllő lenne se nem madár,egy átmenet.....csak ezzel az a gond h, nem lennének szaporodni bíró egyedek,mert két fajt ha keresztezel/főleg ha ilyen távoli "rokonok"/akkor nem tudnak utódokat hozni,tehát "gyártani"kellene őket h, fennmaradjanak,amíg ezt meg nem oldják.
  • Keszike222
    Szerintem meg már lehetetlen Dinokat csinálni.
    Visszatérve az dino-madár témára.Azért lehetek csak az őseik dinok a madaraknak mert azt feltételezik,hogy belőlük alakult ki.De ez nem biztos.Ha tényleg belőlük fejlődtek ki akkor a madarak olyan drasztikus változásokon estek át,hogy már külön csoport lett az állatvilág között.Elvesztették a dinokra jellemző tulajdonságaikat ez álltal külön csoport lett.Egy állat csoport csak akkor tartozik egy másik állatcsoporta ha ugyan azokat a tulajdonságokat hordja mint a másik csoport.De nem igaz,hogy nem értitek.Biológia Szakközepes anyag.Ha nem hisztek nekem nézzétek meg az ÖSSZES (nem csak azokat amik titeket igazol)dino és madár jellegzeteségeket.
  • W B
    csak azt már nem élnéd meg.
  • garex
    szerintem dínót csak úgy lehetne csinálni hogyha találnának elég ép szövetet ahoz hogy a DNS-lánca még használható legyen és pl.:1 Deinonichus DNS-ét beültetnék 1 strucc petesejtjébe ebből még egy olyan állat születne ami jobban hasonlít a struccra mint a Deinonychus-ra de ha ezt eljátszanák a fiókával és annak a fiókájával és még pár fiókával megcsinálnák akor a végén Deinonichus lenne belőle.
  • W B
    haho! a dínók nem hüllők!

amikor a T-rex szövetet vizsgálták akkor derült ki. Leges legjobban madár szövet amire hasonlított. kisebb részben kétéltü szövetre.
    magyarán a dínók rögtön a kétéltüekből kezdtek fejlődni, csak a hiányzó láncszem kellene... a másik elméletem: egy közös őstőlszármaznak a hüllőkkel. így még a hasonlóság is érthető. (+ a konvengens evolució)

a másik én nem azt mondom hogy a dínók madarak. mert hülyeség. hanem hogy a madarak dínók.

Jrex, mennyi a magatartásod? (nekem álltalánosban egy nagy kihágásom volt, az hogy egy gyereket megfujtogattam, de az ossztályfőnök ennek örült. jóhogy dicséretet nem kaptam)
  • Tirian
    na és azt hogy oldod meg?
  • Jrex
    szerintem meg úgy lehet legkönnyebben dino-t csinálni,h egy madarat keresztezel egy hüllővel...
  • Jrex
    jó akkor csk az én koromat nem tudod,1 vagyok és gimibe járok,de tényleg nem sokat tanulunk bioszt,de előtte általánosba nagyon sokat és jó voltam belőle(most is),,de ott mondtak valamit.Melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás?
    A tojás,mert előtte a dino volt./nem így de leegyszerűsítettem/
    egyébként,a dinókról én is a könyveimből,internetről,és filmekből szereztem tudást.
    de én már nem is mondok semmit,mert úgy sem tudom meggyőzni azt aki azt gondolja h, a madár dino.....
  • Tirian
    nem tom szúrta-e már be valaki:
    hallásvizsgálat-összehasonlítás a madarakkal
  • Tirian
    De hát én is erről beszélek! Megmondtam hogy azért nem ugyanazt a szót jelöli a madár meg a dínó mert a dínó egy nagyobb halamaz,egy tágabb kifejezés!
    Ha így magyarázod akkor ezzel az állásponttal nagyban egyet értek.
  • W B
    a másik amit pártolok hogy a dínók olyan kiterjedt csoport. a dinosaurusokat 3 csoport alkotja : a hüllő medencéjűek, a madár medncéjűek, és a madarak.

a hüllő és madár medencéjűek a triászban váltak el. a hüllő medencéjűek és a madarak késöbb. tehát:
    ha szerintetek a madarak nem dínók akkor vállaszatok: a hüllő vagy a madár medencéjűek a dínók? és akkor másik mi?

ez a fő gond a ti álláspontotokkal.
  • Tirian
    ebben igazad van..
  • W B
    tudod mi a gond? a Dinosaurusok közül meik is dínó? mert van egy olyan feltételezés hogy a hüllő medencéjüek és a madár medencéjűek nem is rokonok.

• W B
    haho. most vízsgázott ebből az illető. és azt tanulták amit mondok! akkor?
    ezt neked is ell kellene fogadnod, hisz te jobban halgatsz arra amit tanítanak. más kérdés hogy álltlánosban és gimiben más van... a biosz tanárom is mondta, hogy azt tanítja amit mondanak neki, de ősem érti hogy itt mért ezt, ott mért azt. pedig ott a jó.
  • Tirian
    amúgy kétségtelen szerintem hogy a Theropodák nagyon hasonlítanak a madarakra,de szerintem azt úgy egy az egyben nem lehet kimondani hogy a madarak dinoszauruszok.Nem csak Theropodák vannak,és ha egy Sauropodát vagy egy Anklyosauria-t egy madár mellé tennél máris nem lenne akkora hasonlóság. A dinoszaurusz szó szerintem tágabb kifejezés mint a madár.
  • Tirian
    INgen:
    nem látom be mi hasznát vennéd nekem ott az ásatáson....Semmi,de tényleg semmi tapasztalatom nincs etéren.Érdekelnek a dínók és izgalmasan hangzik a dolog...Végülis nem árt kipróbálni nem igaz...?
    Amúgy igen én 14 vagyok,most fejeztem be az Általánost,és még nem sokat tanultunk se dinoszauruszokról se madarakról...Amit tudok azt net alapján és könyvek alapján szedtem össze..
    mindenesetre lehet szó a dologról
  • Keszike222
    De nem érted?Nem lehetnek dinok ha a fontosabb tulajdonságaik mwg nem egyeznek!Attól mert a madarak csontja hasonlít néhány dino csontjára attól még nem dinok!Csak te meséled be ezt magadnak!
  • W B
    elég érthetetlenül mondtad...

amúgy még a spektrumon volt, hogy dínót legkönnyben úgy csinálhatunk, hogy egy madarat alakítunk át. mert ez kb. anny evolucióban mint a patkány és egér.
  • garex
    az Aves csoportba tartozó állatok a Theropodák legközelebbi rokonaik . szerintem túl közeiliek ahoz hogy külön csoportnak tekintsük őket sokkal inkább a Theropoda csoportban lévő kisebb csoportba
  • W B
    haho Theropodák rokonai. úgy mint a Sauropodák. akkor a sauropodák sem dínók?
    amúgy még hozzá tette, hogy Theropodákból fejlődtek ki, és azok roknai.

bocs de látom ezen elbuktál. "ilyen apróságon"
  • Keszike222
    Akkor te se mondhatnád aztat,hogy a dino meg a madár ugyan az mert csak rokon.Ha meg rokon akkor NEM UGY-AN-AZ!
  • W B
    haho! mondom a JPn kérdezd meg az új moderátort nekik mitt tanítottak. nem rég vizsgázott ebbő. ő mondta hogy a Madarak rokon csoport a Theropodákkal.
  • Keszike222
    Te erőlteted ránk.Azt még elfogadom,hogy a dinoszauruszokból fejlődtek ki.De utána már egy külön csoport lett különböző sajátoságokkal és az anatómiájuk is megváltozott és ha nem egyezik legalább 90% az anatómiájuk akkor nem ugyan az a két faj.Ha van kisebb anatómia hasonlóság akkor feltételezik azt,hogy az ősük.Érted már,hogy miért hibás az elméleted?
  • W B
    ja és ha nem hiszed hogy a madarak dínók akor kérdezd meg az új moderátort (lodwoh)
  • W B
    kérdez válaszolok...

amúgy meg amit az iskolában tanítanak, bioszból nem mindig jó. A történelem atlaszban van evoluciós táblázat... a Teknősöket a kétéltüekhez rakták, a madarak meg a Pterosaurusok folytatása.

a hülyeséget nem tudjátok rám erőltetni.
  • Keszike222
    W.B. te nem beszélj ha "elites" vagy (elites=gimis)mert mindig a gimisek kevesebbet tanulnak.Meg csak szólok ha Paleontológus akarsz lenni értened kel a Bioszhoz,Földrajzhoz,Kriptozoológiához(ezt a szót nem tudom,hogy hogyan kel leírni)meg még egyébb dolgokhoz.Discoveryn mondták abba a műsorba amelyikbe bebizonyították,hogy az Oviraptor nem tojás rabló volt hanem gondos szülő.
    Garex:Ne félj nem csak benned van a hiba.Én néha azt se tudom,hogy mit írhatok le a szerepjátékba.