5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Tirian
    :D
  • Tirian
    Az olvasottak alapján a Török meg a Tiancsi szerintem tényleg légből kapott... DE a többiben van fantázia
  • W B
    amikről már több száz éve beszámolnak az valóság.
    itt látható hogy mért nem fedeztük eddig fel őket. (félnek, jogosan)
  • Jrex
    ja nem hanem argentínában,alul van a fotó
    törökországban is.
    norvégiában is.
    Tiancsi taviszörny
    itt a svéd is
  • W B
    New-York nál is észleltek Ogopogohoz hasonló lényt.
  • Jrex
    goldengate?
    amúgy én ogo-pogo-t "ismerem" kanadából.meg valahol ázsiában is van annak is valami pogo a neve,arról van is egy kép de nagyon nem igazi látszik,meg még svédországban asszzem annak nem tom a nevét...meg mintha a sargasso tengerbe is lenne...én ennyirl hallottam
  • W B
    ez most érdekel
  • Keszike222
    Volt egy olyan de szerintem az csak trükk volt.A tudósok azt mondják,hogy néhány éve már meghalhatott Nessi mert már nem szokott felbukani.Amúgy nem csak ott vannak ilyen "tengeri szörnyek".Vannak még Amerikába annál nagy piros hídnál.Nem jut most eszembe a híd neve.
  • W B
    ki ugrot a vízből????? miről maradtam le!

amúgy meg a T-rex nem volt dögevő
  • Tirian
    nem tudom.egyelőre olyat találtam amit már láttam
  • Keszike222
    Hogy ha arra gondolsz amikor kiugrik a vízből akkor én azt látam.A tudósok azt mondják már,hohy Nessi meghalhatott.Most már más helyeken szoktak feltüni "tengeri szörnyek".
  • Tirian
    hoho állítólag lekamerázták Nessit... és ez tényleg komoly... meg is keresem a vidit.
  • Tirian
    hehe gondolod hogy csak ő jött rá?
  • Keszike222
    Igen mert a T-Rex volt az a ritka kevés ragadozó aki rájöt,hogy néha-néha dögöket fogyaszt akkor nem fárad ki annyira.
  • Jrex
    tudom,azt arra írtam h, a Charcharodontosaurus-t cápafogunak hívják,nem?azér mer neki is lapos a foga.
  • garex
    de mennxivel a testéhez képest is nagy agya volt
  • W B
    csúcsragadozó volt, és nem hülye. a többi hasonló ragadozóhoz képest jóval inteligensebb
  • W B
    a T-rex harapási ereje 20-25 tonna, ha valahova harap ott a csontok tőrnek. álltalában a nyakat és gerincet támadta.
  • InGEN
    Az előbbi hosszadalmas kérdésemre adott válasz szorosan összefügg azzal, hogy akkor most nettó ragadozó volt-e, vagy bruttó' dögevő..vagy mi, + az intelligenciájáról is árulkodik valamicskét. Már ha tudjuk a választ. Lehet, h már millióan feltették amit én az előbb...legközelebb koncíz leszek :P/
  • InGEN
    Felőlem lehet jövő nyáron is, sőt, ez kedvezőbbnek hat, hiszen 1 év múlva még többet fogtok tudni, mint most, meg persze én is megpróbálok 'felzárkózni', úgyhogy ideális. Amúgy igen, 'piahordóra' is szükség lehet, de akkor a közös 'akciónk' aprólékos letisztázása ráér, majd visszatérünk rá, addig is készülök. Próbálok beszerezni valami decens 'szakirodalmat', esetleg ha van tanácsotok, hogy melyik könyv hiteles (autentikus), akkor szóljatok csak nyugodtan, felbököm' a könyvesboltban.
    Ne botránkozzatok meg azon, amit most kérdezek, meg lehet, hogy magától adódik a dolog, de így hamariban az is érdekes kérdés -(bár tudom: bengán teszem fel)-, hogy vajh' volt-e a pl T-Rexnek anatómiai 'intuíciója'? ->Azaz nem 'találomra' harapott bele a kiszemelt prédába (='ahol érte épp'), hanem pontosan TUDTA, hogy hol a legsebezhetőbb áldozata, hogy melyik a legoptimálisabb támadási felület az adott teremtmény testén? (Energiatakarékossági kérdés ez: minél kevesebb befektetett erővel minél gyorsabban minél nagyobb sérülést okozni. Hatásfok.)..Szóval mi jellemző a T-Rexre ebből a szempontból? Ti lehet, h triviálisnak tartjátok ezt, dehát...bevallottam, h közel sem tudok annyit, mint ti :P A tudósok foglalkoznak-e ezzel is..? Na mind1.

Szóval az expedíciónk nincs sutba torlaszolva, még visszatérünk majd rá, idővel..közös megegyezés alapján, én nyitott vagyok az ésszerű kompromisszumokra, megyegyeztünk :)
  • W B
    a T-rex arra ment hogy a vergedő áldozat fenn akadjon a fogain.
  • Jrex
    de a cápáé lapos.
  • W B
    40 km/h Horner szerint kevés, mert hülye.

amúgy meg. a rec nem volt 8 tonna. kb. 7.5 tonna volt.
  • Tirian
    nagyobb állat nagyobb fejjel.
  • Keszike222
    Jó nagy izmok keletek a T-Rexnek.Amúgy én is pont ma akartam a cikket berakni.
    Garex:Horner hülyeséget mondott akkor amikor kijelentette,hogy a T-Rex dög evő volt.Azzal érvelt még,hogy túl rövid a karja a T-Rexnek és más fajta felépítésű a fogazata mint a velociraptoré.De nem igaz,hogy nem nézet szét a mai állatvilágba.A krokodilnak és a cápának is más a fogazata még is ragadozó mindkettő.
  • Tirian
    Mekkoöra izmok kellettek ahhoz hogy így gyorsuljon egy 6-8 tonnás állat?
    (ha egyáltalán ennyi a súlya?)
  • garex
    picit el lehet gondolkodni azon hogy a 40 kmh kevés e....
    amúgy Hornerazt is mondta hogy a Rex feje túl nagy a testéhez ami szerinte dögevésre utal.
    akkor mi van a Gigával , Charcával jasonlókkal . isebb állat nagyobb fejjel
  • W B
    mos már bezzeg gyors vadász.
    amúgy érdekes módon a sebesége terén nincs változás, csak a sebesége jellemzése terén. a lasuból lett gyors. holot ugyan ennyit mondtak ezelöt is.
  • Tirian
    visszajött.
    amúgy igen,nem először történik..
  • W B
    ilyen elő fordul. akkor várunk
  • Tirian
    épp most akartam megkérdezni tőled.
    ,,Cannot find server"
  • W B
    nektek sem hozza be a szerpjáték oldalt?
  • W B
    jojo
  • Tirian
    Figyeltem..
  • W B
    azok sem. ha figyeltél volna, már írtam hogy a dínók nem hüllők.

a másik. én is kb. ilyen voltam a madár dínó téren hogy hülyeségnek tartotam. míg egy dokumentum filmet nem láttam. ahol mind az érveket mind az ellenéveket felhoszták. és mi lett a végeredmény? kijelenteték, hogy a madarak dínók. és magamban végig gondoltam. és tényleg valami ami amiben egyet értek.
  • Tirian
    ja kérdeznék amúgy valamit WB
    A theropodák nem hüllők.Mi a helyzet a többivel?Pl Sauropodákkal?
  • Tirian
    figyelj ez van.Nem lehet meggyőzni senkit arról hogy a másiknak igaza van.És ezt Michael Crichton is nagyon frappánsan írta le a regényében.
    Valahogy így:
    ,,Az ember az egyedüli az állatvilágban amelyik nem táplálékért,dominanciáért küzd hanem a hitéért."
  • Keszike222
    Én azt tudom,hogy az a téma lényege.De ez már nagyon túlzásba esett.Mert össze-vissza hülyézük egymást már lényegébe csak.Akkor lenne érteleme ennek a vitának ha mindenki egy hozzászólásba egy adott témába felhozná az érveit.Nem úgy mint itt,hogy össze vissza nem egységesen hozzuk fel az érveinket.De ez láttom itt nem fog menni.
  • Tirian
    a téma lényege hogy vitatkozzunk valamin.... hiába mondja valaki hogy ne,mindig lesz...
  • Keszike222
    Nézzél már vissza.Tik csak mindig valamit rávágtatok de én egyszer erre a témára vagy 4 érvet hoztam fel.De hagyuk ezt a témát mert megint csak vitatkozás lesz.