Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tirian
Melyik dínóra gondolsz?? Mert legtöbbjük nem pikkelyes

Jrex
én végig azt mondtam h, a dinokból fejlõdtek ki,tehát már nem dinók.és az ember továbbra is emlõs.
W.B.a makik félmajmok.és a madaraknak nem mindenhol vannak pikkelyeik csak a lábaikon.és termelni tudnak mirígy váladékot,de a dinok mivel az egész testük pikkelyes nem.

Tirian
ezért jegyeztem meg halkan

Googleba keresgéltem és ezt találtam ami a fórumból származik "amúgy te nem olvastad, hogy a 6 millió ével ezelõti szárnyas dínó a menydörgõ madár?"Na ez hülyeség.A menydörgõ madár nem dino volt hanem Terormadár.
he? Horner egy hülye!

Tirian
Halkan jegyzem meg:
Horner elméletei nem mindig borultak fel.

Úgy lettek külön csoport,hogy a testfelépítésük megváltozott és már mindegyik példány tollat viselt meg már egyiknek se volt fogai.A lemur a makik közé tartozik ha jól tudom.Ja meg a tudosók 80% szerintem mind ugyan olyan mint Horner.Csak rá néznek a csontokra és már elméleteket találnak ki.Meg a tudósok jó formán már mindent madárnak tekintenek aminek tollai vannak.
Tirian
Tirian
nem hihetetlen,rosszul fogalmaztam.Csak az emberek egy része hisz,egy része meg bizonyítékot keres.Én meg még nem döntöttem el.

Tirian
bár nem tudom.Elvileg nekem abban kellene hinnem amit Hittanon mondanak,meg a bibliában,de az....Még egy kicsit hihetetlen.

Tirian
Ha igaz a másik elmélet hogy az ember meg az emlõsökbõl alakult ki akkor ekkora különbségeken mit háborogsz hogy nem ugyanolyan a csõre?
Mindkettõnek van és kész.Az ellõbb még azt mondtad hogy egyáltalán nem volt.

annak tekintik, mert azt álltják, hogy azok...
ja és a madaraknak nincs pikelyük?

a lemur mien állat csoport ba tartozik? (nem az érdekel hogy emlõs-e!)
és ne kérdezétek, hogy jön ez ide

Jrex
csak tekintik,tehát csak szerûek.

Jrex
de nem olyan a mint a madarak csõre.pl: a papagájhalnak is van csõre.
a madarak a dinosaurusokból alakultak tovább.
az összes madárnak van fogatlan csõre,nincs farkuk csak az a csonk és a bõrük mirigyes.
a dinosaurusoknak van rendes farkuk,a tollaik kezdetleges felépítésûek,a csõrük ált fogas,és a bõre nem mirigyes hanem pikkelyes.
én d5-ös vagyok a gimiben.

nemrég volt, hogy a megkérdezet tudósk 80% a madarakat ma élõ dínóknak tekintik.

Tirian
ez az.Meg még rengetegnek a struccszerûek közül

egy élmélet szerint a dromeosauriák röpképes dínókból alakultak vissza...
én ezt az elméletet NEM pártolom

a másik, a hüllõmedencéjüek közül váltak ki a madarak. (a hüllõ medencájûek közül pl. a Gallimimusnak van csõre)

Tirian
Sok hasonlóság van.bár ez kicsit régi

Tirian
új

Tirian
Megtudnád magyarázni hogy miért lett ú csoport,Adam?

Igen lehett,hogy a dinokból alakultak ki,de egy idõ után új csoport lett.Így már nem dinok voltak hanem egy külön csoport a madarak!
Tirian
ezért van a két csoport is:
Madármedencéjû,
Hüllúmedencéjû,
Némelyik madármedencéjûnek meg van csõre is szal ez...***

Tirian
hülyeségeket beszélsz hallode.Ha nem is pont dínók az biztos hogy a madarak a dínókból alakultak ki.

A konvengens evolució az amit konvengens evoluciónak nevezzük.Én ilyeneket nem tanulok mert szakközépbe járok és legutoljára az élõközöségeket vettük.Na akkor azt mond meg,hogy mi az ember?Mekkora állatott tudott lenyelni a legnagyobb terormadár?Hol dolgozott az az ember amelyik megcáfolta Horner elméletétt?
mondta hogy tudna egy állást és beszélt róla, de mondtam hogy NEM.
amúgy Bioszból hiszed vagy sem! Általánosban tanulás nélkül voltam ötös!
közép sulo... he itt azért kell tanulni.

Konvengens evolució. na az mi?

Nem mert én magatartásból 4-5 szoktam lenne.De te meg nem buktál meg biológiából?Meg még most se válaszoltál,hogy hova adtak neked állás ajánlatott.
mondcsak, te magatartásból nem buktál meg véletlenül?

Meg ha kriptozoológiai állást ajánlottak akkor ahhoz elõbb a biológiát kéne tudnod.De a madár-dino elméleted azt mutatja,hogy nem tudod a biológiát.
Minek kelled törölnöd az üzenetemet?Azért mert nekem van igazam?Meg arra most se válaszoltál,hogy hova adtak állásajánlatott.15 vagy 16 éves kölyöknek nem adnak még állás ajánlatott.
hehe. amiket állítók, annak hála már állást ajánlatot is kaptam... úgy hogy vitát rekeszük be. és aki folytatja annak posztját törlöm.

Hiába mondod neki nem érti meg.Azt hiszi neki van igaza pedig téved.Életében nem járt ásatáson de okosabnak hiszi magát a paleontologusoknál.Remélem nem akartál paleontológus lenni mert ha továbbra is ilyen hülyeségeket hiszel akkor csak a múzeumokba kiállított csontokat fogsz látni.
Jrex
és a tollasak tollszerkezete is különbözik a madarakétól(tovább fejlõdött mint a madarak)

Jrex
te nem bírod felfogni h, egy külön osztály,a börük és a csõrük miatt...

na? meik dinosaurus? he? he?
látom nem fiogjátok fel hogy a madarak úgyan úgy dínók mint mondjuk a Sauropodák. csak egy csoport.

Jrex
szerinted én mit próbálok bizonygatni?

A madarak csak dino szerûek.Nem azok.Ahhoz,hogy dinok legyenek úgyan úgy kéne kinézniük mint ahogy a dinok kinéztek.Láttom biológiát nem nagyon tanultok.
Jrex
"Szintén sok vita tárgya, hogy a madarak õsei vajon a dinoszauruszok és a mai hüllõk szétválása elõtt váltak-e el ettõl az ágtól, vagy pedig a dinoszauruszokból alakultak-e ki." idézet egy tudományos oldalról,amit még nem olvastam végig ezért még nem linkelem be.

Jrex
mondod te.sas és sas között jó hogy mert egy családba tartoznak,de a madarak és a dinok 2 külön osztályba.

nehezen.
nem érted hogy a dimetrodon semenyiresem hasonlít a dínókra?
a madarak dínók, tehát a hasonlóság sas és sas közöt 100%

Jrex
én külalakra mondtam h, szerû és inkább hasonlít a dimetrodon a dinokra minta a MADARak.

áá. a dimetrodon egyáltalán nem dínó szerû.
viszont a madarak nem dínószerûek hanem azok.

Jrex
ezért csak dinoszerûek,mint a dimetrodonok is csak dinoszerûek

ajaj. a madarak dínók. ez van.

amúgy Nessy Plesiosauria. nem dínó, csak rokon faj

Tirian
jó de azért ha összehasonlítasz egy struccot meg egy Gallimimust (képen)
akkor látsz hasonlóságot nemde??

Jrex
és régen nekünk is voltak csirkéink,de nem tûntek dinoknak,max dinoszerûeknek.

Jrex
én is így gondolom.mokele mbembe,nessy stb amikrõl még nem tudunk.

Tirian
a dínók tényleg nem haltak ki.Vagy ha igen, akkor se a teljes populációjuk.Maradtak túlélõk.És itt nem konkrétan a madarakra célzok.

okok köszi de amugy ma én is láttam a városban érdekes lehet egy iylen lehet elnézek

FrezeR
a bújtosiban lesz ha jól tudom és a hétvégén. ki van plakátolva pár helyen de nem láttam rendesen, autóból nehéz olvasni menet közben 😊
viszont ezt igy hallottam ismerõstõl.