5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
#3835 Jók a kommentek az oldalon
Tényleg ennyire borzalmas volt? -
garex #3834 ütős film -
W B #3833 nem -
garex #3832 Veloci -
W B #3831
aki kitalálja mien faj akar lenni, az dobhatja a következőt. -
W B #3830 lehet... BAZ NEM tudok mit írni... kárpátia koncert után még tudományoskodok :)
nah, én azt nem értem, hogy mért mindig a T-rexhez hasonlítanak mindent. volt amikor Dromeaosauriát hasonlítottak T-rexhez... Egyáltalán nem Maniraptora a T-rex... -
#3829 Hm, egy kicsit utánaolvasva úgy tűnik, előfordult már, hogy rauisuchiákat Tyrannosaurus-ősnek, vagy legalábbis nagytestű, korai theropodának néztek.
Chatterjee a 80-as években meg volt győződve róla, hogy a Postosuchusnak köze volt a tyrannosauriák eredetéhez. Aztán ott volt még a Teratosaurus, amit sokáig az első nagyobb méretű theropodaként tartottak számon (homályos emlékeim vannak róla, hogy még a '90-es években is egy Allosaurus-szerű rekonstrukciót láttam egy könyvben)
Ha ilyen könnyű bizonyos jellegek alapján összetéveszteni őket, akkor lehet, hogy az új lengyel cucc is csak egy rauisuchia... :/
-
#3828 Csak a te kedvedért...
-
W B #3827 ötletem sincs. de ha nem vetted volna észre már az egész "tudomány" igazából csak egy része a "világ hülyítés Biznisznek"
Jó hogy dokumentum filmben a kréta korban a réten nincs cocacola autómata... -
#3826 Én ennél a mondatnál vontam fel a szemöldökömet, amit minkét cikk, meg ez a harmadik is idéz:
"Ez egy teljesen újfajta dinoszaurusz, amely mostanáig ismeretlen volt" mondta Dr. Sulej. "Senki még csak nem is számított rá, hogy ennek a csoportnak éltek tagjai ebben a időszakban, így [a lelet] új ismereteket nyújt a T. rex csoport teljes evolúciójáról"
Mi lehet itt? A lengyel paleontológusok félrebeszélnek? Az angol nyelvű médiába félrefordítva került át valami, és aztán az terjedt el a hírportálokon?
Theropodák bőven léteztek 200 millió éve, szóval az nem okozna meglepetést. Mi a bánatot érthetnek "T. rex csoport" alatt? -
W B #3825 szerintem csak azért emlegetik a T-rexet hogy a hülye is értse.
lásd, ha tényleg Tyarnnosauria lenne, akkor Allosaurus nem igazán létezett volna... -
#3824 Az új lengyelországi theropodáról tudtok valamit? Két rövidke, zavaros hírt találtam (Link1, Link2) és mindkettő "ancestor of T. rex"-et meg "the T-Rex group"-ot emleget. Érdekelne, hogy tényleg egy felső triászkori(!!!) tyrannosauroideáról van-e szó, vagy csak a közérthetőség kedvéért magyarázzák a "theropodát" T-rexszel?
A csontváz és a józan paraszti ész alapján én az utóbbira tippelnék, de aztán mit lehet tudni...
-
#3823 -
#3822 Te kis közveszélyes munkakerülő! :) -
#3821 tetszik:) -
#3820 game :) -
W B #3819 elfelejtette szerintem -
#3818 Emlékeztek arra h tavaly azt találta ki valaki h legyen valami ásatás,és mondtuk h majd talán jövőre.Erről mit tudtok?
-
#3817 meglesnémXD -
#3816 melesném:D
-
#3815 Nem baj:) -
W B #3814 azt nem tudnák megállítani, csak tankkal. -
#3813 -
#3812 Kár h T-rex nem lesz benne. -
#3811 Reméltem h lesz/van mert kíváncsi voltam mi lett a csajjal:) -
W B #3810 bakker, és tényleg van második évad -
W B #3809 baze!
az őslényekkalandoraiból van második évad?!
mert ha nem, akkor kihagytak egy részt... -
W B #3808 hogy hívják a hadrosauridaeák orránál található "lufit"? (csak annak van aminem nem volt fejdísze)
-
W B #3807 jah, tudom mire gondolsz -
#3806 Hallottam valami fürész vagy körszfűrész vagy milyen állkapcsú őscápáról elég hülyén nézett ki,de nem találok róla semmit. -
garex #3805 szerintem ez is. -
W B #3804 fogai -_- -
#3803 A mintája vagy az állkapcsa?:) -
W B #3802 ez pl. groteszk számomra, Masiakasaurus. -
#3801 Ezt hogy érted? -
#3800 Ezzel én is így voltam. -
W B #3799 elég groteszk dínókat és más őslényeket keresek, ismertek párat? -
#3798 lehet hogy találtak már ilyen leletet, de pl ez a kép a googli első oldalán megjelent... sztem van ha nem is nagy de kis mértékben -gondolom én- olyan mint a stego-k nak a hátán lévő lemezek -
junkers87 #3797 Igen, ilyenekre:) -
ilyenekre gondolsz?