5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • AotS
    Jók a kommentek az oldalon
    Tényleg ennyire borzalmas volt?
  • garex
    ütős film
  • W B
    nem
  • garex
    Veloci
  • W B

aki kitalálja mien faj akar lenni, az dobhatja a következőt.
  • W B
    lehet... BAZ NEM tudok mit írni... kárpátia koncert után még tudományoskodok :)
    nah, én azt nem értem, hogy mért mindig a T-rexhez hasonlítanak mindent. volt amikor Dromeaosauriát hasonlítottak T-rexhez... Egyáltalán nem Maniraptora a T-rex...
  • AotS
    Hm, egy kicsit utánaolvasva úgy tűnik, előfordult már, hogy rauisuchiákat Tyrannosaurus-ősnek, vagy legalábbis nagytestű, korai theropodának néztek.
    Chatterjee a 80-as években meg volt győződve róla, hogy a Postosuchusnak köze volt a tyrannosauriák eredetéhez. Aztán ott volt még a Teratosaurus, amit sokáig az első nagyobb méretű theropodaként tartottak számon (homályos emlékeim vannak róla, hogy még a '90-es években is egy Allosaurus-szerű rekonstrukciót láttam egy könyvben)
    Ha ilyen könnyű bizonyos jellegek alapján összetéveszteni őket, akkor lehet, hogy az új lengyel cucc is csak egy rauisuchia... :/
  • AotS
    Csak a te kedvedért...
  • W B
    ötletem sincs. de ha nem vetted volna észre már az egész "tudomány" igazából csak egy része a "világ hülyítés Biznisznek"
    Jó hogy dokumentum filmben a kréta korban a réten nincs cocacola autómata...
  • AotS
    Én ennél a mondatnál vontam fel a szemöldökömet, amit minkét cikk, meg ez a harmadik is idéz:
    "Ez egy teljesen újfajta dinoszaurusz, amely mostanáig ismeretlen volt" mondta Dr. Sulej. "Senki még csak nem is számított rá, hogy ennek a csoportnak éltek tagjai ebben a időszakban, így [a lelet] új ismereteket nyújt a T. rex csoport teljes evolúciójáról"
    Mi lehet itt? A lengyel paleontológusok félrebeszélnek? Az angol nyelvű médiába félrefordítva került át valami, és aztán az terjedt el a hírportálokon?
    Theropodák bőven léteztek 200 millió éve, szóval az nem okozna meglepetést. Mi a bánatot érthetnek "T. rex csoport" alatt?
  • W B
    szerintem csak azért emlegetik a T-rexet hogy a hülye is értse.
    lásd, ha tényleg Tyarnnosauria lenne, akkor Allosaurus nem igazán létezett volna...
  • AotS
    Az új lengyelországi theropodáról tudtok valamit? Két rövidke, zavaros hírt találtam (Link1, Link2) és mindkettő "ancestor of T. rex"-et meg "the T-Rex group"-ot emleget. Érdekelne, hogy tényleg egy felső triászkori(!!!) tyrannosauroideáról van-e szó, vagy csak a közérthetőség kedvéért magyarázzák a "theropodát" T-rexszel?
    A csontváz és a józan paraszti ész alapján én az utóbbira tippelnék, de aztán mit lehet tudni...

• AotS
  • B0B0
    Te kis közveszélyes munkakerülő! :)
  • Jrex
    tetszik:)
  • AotS
    game :)
  • W B
    elfelejtette szerintem
  • Jrex
    Emlékeztek arra h tavaly azt találta ki valaki h legyen valami ásatás,és mondtuk h majd talán jövőre.Erről mit tudtok?
  • Bulykin
    meglesnémXD
  • Bulykin
    melesném:D

• Jrex
    Nem baj:)
  • W B
    azt nem tudnák megállítani, csak tankkal.
  • Sabcsee
  • Jrex
    Kár h T-rex nem lesz benne.
  • Jrex
    Reméltem h lesz/van mert kíváncsi voltam mi lett a csajjal:)
  • W B
    bakker, és tényleg van második évad
  • W B
    baze!
    az őslényekkalandoraiból van második évad?!

mert ha nem, akkor kihagytak egy részt...
  • W B
    hogy hívják a hadrosauridaeák orránál található "lufit"? (csak annak van aminem nem volt fejdísze)
  • W B
    jah, tudom mire gondolsz
  • Jrex
    Hallottam valami fürész vagy körszfűrész vagy milyen állkapcsú őscápáról elég hülyén nézett ki,de nem találok róla semmit.
  • garex
    szerintem ez is.
  • W B
    fogai -_-
  • Jrex
    A mintája vagy az állkapcsa?:)
  • W B
    ez pl. groteszk számomra, Masiakasaurus.
  • Jrex
    Ezt hogy érted?
  • Jrex
    Ezzel én is így voltam.
  • W B
    elég groteszk dínókat és más őslényeket keresek, ismertek párat?
  • Looooser
    lehet hogy találtak már ilyen leletet, de pl ez a kép a googli első oldalán megjelent... sztem van ha nem is nagy de kis mértékben -gondolom én- olyan mint a stego-k nak a hátán lévő lemezek
  • junkers87
    Igen, ilyenekre:)
  • Looooser

ilyenekre gondolsz?