Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
már borító alapján mondom: nem ajánlom. a Trici nem mai ábrátolás, vagyis már kezdenek sem teszik. legalább is nekem
egy ideig nem leszek mivel elromlott a modemem .
nem tudom már. azt tudom hogy csak ezt lehetett. (ha nincs meg elküldeném ha kell)
de nem 100%osan olyan volt gondolom.a paráéról én is tudok de az csak 1-2 fajta hangjuk de többre is képesek lehettek,honnan lehet/ett letölteni ?mert kéne
AvP2R forumra szántam, de ide kell:
Jrex:
Megállíptoták hogy a Sauropodák hangja olyan volt mint a bálnáké, de más tudósok azt jelenteték ki, hogy olyan komunikáció ami a bálnáknak van csak inteligens illõlények képesek kiadni. vagyis a sauropodák ez alapján nem voltak hülyék.
Jrex:
Megállíptoták hogy a Sauropodák hangja olyan volt mint a bálnáké, de más tudósok azt jelenteték ki, hogy olyan komunikáció ami a bálnáknak van csak inteligens illõlények képesek kiadni. vagyis a sauropodák ez alapján nem voltak hülyék.
sztem a test hossza annyi.
A Barchi esetében is ez van. leírják hogy 15m magas (igen annyi!) és hogy 30 méter hosszú... õõõõ magyarán ebbe a magasságot is bele vették
A Barchi esetében is ez van. leírják hogy 15m magas (igen annyi!) és hogy 30 méter hosszú... õõõõ magyarán ebbe a magasságot is bele vették
Futalognkosaurus dukei, új 80 millió éves titanosauria Argentínából. A BBC-s cikk szerint legalább 32 m magas lehetett(?!) Szerintem a cikk írója félreértett valamit, vagy nemtom, soknak tûnik az. A képen se néz ki akkorának, hacsak nem egy 5 m magas emberrel hasonlítják össze...

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive
én tudom hogy a Rex nagyobb mint a Giga . amúgy az Ovi-ban is egyet érrtek W B -vel
nyugi, az én leoltós postom sincs meg...
jól van törölgess csak de attól még nem lesz kissebb a giga
és az oviraptorok is támadhatnak,fõleg ha kitalált játék....
és az oviraptorok is támadhatnak,fõleg ha kitalált játék....
most õszintén: te ugye ezt nem veszed komolyan? a Giganto kisebb mint a rex... a másik az Oviraptor emberre nem rámadna, ja és: Tollas volt!
itt nincs Gigantosaurus. CSak allo és T-rex. a Másik: a Triceratops kicsi, és az Oviraptor emberre nem támadna....
amúgy a dínó Crisis JP játék?
amúgy a dínó Crisis JP játék?
ezt a videót láttátok már? a végét nézzétek. a Giga hatalmas és ahogy felemeli a Rex-et.... a méretek még mesének is durvák
szerintem se
a T-rexbõl kifejlõdöt volna más mien Tyrannosauria annak szetm már ennyi sem lett volna
Találtam képeket a "Peck's rex" kezének másolatáról:
Ha csak ennyi az egész, akkor tényleg nem látszott belõle semmi, a harmadik kézközépcsont a tenyér részét képezte. Ha tényleg találtak ott még ujjperceket, akkor talán valami vékony, pálcikaszerû ujj kiállhatott onnan, de szerintem abból se látszott volna sok minden.
Ha csak ennyi az egész, akkor tényleg nem látszott belõle semmi, a harmadik kézközépcsont a tenyér részét képezte. Ha tényleg találtak ott még ujjperceket, akkor talán valami vékony, pálcikaszerû ujj kiállhatott onnan, de szerintem abból se látszott volna sok minden.
tehát nem látszott kívûlrõl,mint a másik 2?mer akkor maradhat minden a régiben,csak erõsebb lehetett a karja.
Kicsit utánagoogléztam ennek a harmadik ujjnak. A dolog egyre zavarosabb 😊
1997-ben találtak egy nagyon jó állapotú T. rex csontvázat Fort Peck-nél (több mint 80%-a megvan), aminek a kezén volt 3. kézközépcsont. Ez volt az elsõ T. rex, aminél iyesmit találtak. Ujjperceket viszont elvileg nem találtak rajta, csak elképzelhetõnek tartották, hogy egy csökevényes 3. ujj is lehetett ott.
Itt egy kép az ominózus kézközépcsontról
Namost ez a részlet, amit belinkeltem azt állítja, hogy ujjpercek mégis vannak, csak összenõttek a kézközépcsonttal (szerzõknél Fort Peck Paleontology Inc van megadva, szóval szerintem ugyanerrõl a Fort Peck-i T. rexrõl lehet szó)
Ja, és úgy tûnik, hogy kicsi, pöcökszerû 3. kézközépcsontokat más tyrannosauridáknál már korábban is találtak...
1997-ben találtak egy nagyon jó állapotú T. rex csontvázat Fort Peck-nél (több mint 80%-a megvan), aminek a kezén volt 3. kézközépcsont. Ez volt az elsõ T. rex, aminél iyesmit találtak. Ujjperceket viszont elvileg nem találtak rajta, csak elképzelhetõnek tartották, hogy egy csökevényes 3. ujj is lehetett ott.
Itt egy kép az ominózus kézközépcsontról
Namost ez a részlet, amit belinkeltem azt állítja, hogy ujjpercek mégis vannak, csak összenõttek a kézközépcsonttal (szerzõknél Fort Peck Paleontology Inc van megadva, szóval szerintem ugyanerrõl a Fort Peck-i T. rexrõl lehet szó)
Ja, és úgy tûnik, hogy kicsi, pöcökszerû 3. kézközépcsontokat más tyrannosauridáknál már korábban is találtak...
nem. azoknak még nem találták meg. ennyi. ennyi logikád lehetne.
nem értem ..... ha a Rexnek 3 ujja volt akkor pl.:a (Daspetosaurus, Albertosaurus) ami fejlettlenebb õse volt. annak hogy lehetett 2 ujja ? nõtt még egy ujj?!
itt a gond.
én elfogadom h 3 ujja volt,csak a filmben(jp) a 2 ujj jobban áll neki,mert mindegyik részben 2 ujja volt akkor sztem a 4. ben is az lesz.
DE ha nem két ujja volt? he? most látszik, hogy ki az ki marad nem valós dolgok mellet.
Ha 3 ujja volt és nem kettõ. akkor ez van
Ha 3 ujja volt és nem kettõ. akkor ez van
ez a 3. ujj nem egy kicsi valami ami alig látszik?én is régen láttam így ábrázolva,de 2 ujj jobban áll neki😊
Hja, mostanában tényleg ritkán fordulok meg errefelé... Majd igyekszem pótolni 😊
Egyébként azon lepõdtem meg igazán, hogy eddig is sejtették a harmadik ujj meglétét. Én a nagyon régi 20. század eleji rekonstrukciók óta nem láttam három ujjal ábrázolt T. rexet. Asszem lemaradtam valamirõl.
Egyébként azon lepõdtem meg igazán, hogy eddig is sejtették a harmadik ujj meglétét. Én a nagyon régi 20. század eleji rekonstrukciók óta nem láttam három ujjal ábrázolt T. rexet. Asszem lemaradtam valamirõl.
AotS: kicsi kéz nagy erõ? vagy mivan?! T-rexnek nem 2, hanem 3 ujja volt? Most egy világ zuhant össze bennem... Na mind1, ez jobban bizonyít engem 😊 ez a felfedezés
Amúgy Anatosaurus és Anatotitan nem ugyan az.
Képpel kapcsolatban: szabad a gazda?
Amúgy AotS: mostanság nem látni!
Amúgy Anatosaurus és Anatotitan nem ugyan az.
Képpel kapcsolatban: szabad a gazda?
Amúgy AotS: mostanság nem látni!
"Északkelet-Montana Hell Creek formációjában kiástak egy Tyrannosaururs rexet, amelynek három ujj volt mindkét kezén. A harmadik ujj létezését eddig is sejtették egy ízületi felszín alapján, amely a 2. kézközépcsont singcsont felõli oldalán található. A 3. ujj ujjpercei és kézközépcsontja egyetlen, kissé görbült egységgé nõttek össze, amelynek proximális és orsócsonti ízületi felszínei vannak. Erõs dorzoulnáris és tenyér felõli izomcsatlakozások találhatóak a kézközépcsont alapjánál. Az anatómiai felfedezések arra utalnak, hogy a Tyrannosaurus rex csuklójában jelentõs erõ volt, és a kezei meglehetõsen hasznosak lehettek a zsákmány vagy a tetem rögzítésénél."
Forrás
Forrás
vele ne kötekedj mert szerinte a madarak dínók😊 egyébkén ugye a dino-madár átmenetre gondoltál?: pl: a legismertebb: archeopterix
ez a kép jobb. jobban felismerhetõ
keddig nem leszek
de mien átmenet? a dínók kifejlõdése? vagy egyes dínó csoportok közt? (pl. Prosopoda->sauropoda vagy Theropoda->Madár)
át meneti formák nem igazán vannak, mert ÁT MENET.
át meneti formák nem igazán vannak, mert ÁT MENET.
mien átmenet?
sziasztok valaki tud nekem mutatni ojan bizonyitékot, ami azt támasztja alá, hogy volt átmenet a dinok között vagyis a csontokra gondolok
á-á
muttaburrasaurus?
nem
edmontosaurus vagy anatotitan ?

Pliosaurus
PASSZ
nem