5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • W B
    Az anatotitan elméletileg az edmontosaurus egy alfajtája, vagyis egy faj. lehet hogy ez az eset a másikkal is.
  • Gdinnye67
    Keresgéltem a neten, és az Edmontosaurus és az Anatosaurus keveredik össze vissza. Ezek a dínónevek ugyanazt a dínót takarják? Mert ha az Anatosaurusra rákeresek sok linknél az Edmontosaurus jön elő. Meg van hogy az Anatotitant is idekeveredik. Tudnátok erről mondani valamit?
  • m18
    Tud vki vmi infót az Epanterias amplexusról?Megköszönném.Mondjuk egy üveg Guiness-sel...:)
  • Gdinnye67
    Sziasztok! Ma sikerült vennem pár jó Dínós cuccot. Ráleltem a national geographic Dinoszauruszok című könyvére. és még volt pár darab az Extrém dínós számból 2007 decemberi számból. Meg találtam 3 dínós DVDt is, azok is jól jönnek a munkához.
    Az őslények enciklopédiájában is sok jót írnak. Bár nagyon sok szauropodához odaírják hogy mindenidők legnagyobbja, és ez furi. Szóval ma icaka lesz mit bugászni.
    No üdv.
  • Gdinnye67
    Sziasztok!
    Tudnátok ajánlani olyan dinókkal kapcsolatos könyveket amik még beszerezhetőek, és nem gyerekeknek szólnak? Sok könyv van a boltokban de a legtöbb gyerekeknek van.
    Külföldi is érdekelne.
    Előre is köszi.
  • W B
    hupsz, mindig össze keverem a ketőt, hiába tudom
  • AotS
    Az amcsik Tapejara formájú kémrepülőt terveznek :)

• Jrex
    Nem, az alsó devon, de a nyitvatermőket nem állatok porozzák be, azok a zárvatermők(a szövegben virágos növények).
  • vilagmarka
    hali
  • W B
    nah, akkor felső júra a nyitvatermők megjelenése?
  • Jrex
    Nem akarok vitatkozni,de sztem a regény írója(mert eredetileg regény) utánanézett a dolgoknak.

"S végül a Jura-korszakra esik az első lepkék fellépte. Eredetüket alig ismerjük, mert az ekkor élt Palaeontinidák már valódi lepkék. Mindenesetre közeledtek a tegzesekhez. De tévedés volna azt hinni, hogy belőlük alakultak ki. Sokkal inkább velük párhuzamban fejlődtek egy ősrégi csoportból, mely a skorpiólegyektől nem állhatott távol. Hogy már szívószájrészeik voltak, nem valószínű, s könnyen lehetséges, hogy ezek még megőrizték a szájrészek régi típusát, amint azt néhány jelenkori rokonuk is elárulja. Szívó rovarok e szerint tehát megjelenhettek a virágos növények megjelenése előtt is, s erre a régi kutatók aligha gondoltak. Ez körülbelül ugyanarra az időre esik, amikor óriástermetű, a Belostomákra emlékeztető vízipoloskák lepték el az ősmocsarakat és állóvizeket."

A forrás.
  • Gdinnye67
    Köszönöm, asszem élni is fogok a lehetőséggel.
  • W B
    kérdez, max nem tudok válaszolni.
  • Gdinnye67
    az egésszel az a baj, hogy nincsenek pontos adataink.- Mondjuk az llusztrálás ezért kicsit szabadabb. Szeretnék majd még kérdezni pár dolgot ha nem gond. Főleg majd a növényzetről.
  • Gdinnye67
    Huh ez nagyon gyors volt. Köszönöm.
  • Gdinnye67
    A film amúgy érdekes volt. Az újkori amcsi scifi ahol mindent próbálnak tudományos köntösben eladni, és sokszor oltári marhaságokat. Nem azt mondom hogy ez az volt, de nekem nem volt nagyon jó érzésem ettől a filmtől. Nagyon klisésre vették, a jó akinek nem hisz senki és kirúgják mindenhonnan, de végül..... Szerintem sok veszteség nem érte azt aki kihagyta.
  • W B
    Ouranosaurus Hypsilophodontidae. a többi növényevő pedig hadrosauridea.
    nos a Parasaurolopus, Corythosaurus, Edmontosaurus, Lambeosaurus Észak-Amerikaiak voltak. Tsintaosaurus, Edmontosaurus, Lambeosaurus-t leginkább T-rex terrorizálta. míg Parasaurolopus, Corythosaurus-t Az Albertosaurus.
    Ouranosaurus-t a Charcarodontosaurus. (spino max a dögöt ette meg)

az egésszel az a baj, hogy nincsenek pontos adataink.
  • Gdinnye67
    Sziasztok!
    Régóta olvasgatom ezt a fórumot.
    Lenne egy kérdésem. Hogy a Parasaurolopus, Corythosaurus ,Ouranosaurus az Edmontosaurus, Lambeosaurus, Tsintaosaurus milyen nagyragadozókkal találkozhattak? Bocs ha túl sok ez egyszerre, bármelyik elég. Képeken eléggé sokszor látni olyan kombinációkat amik nem tűnnek eléggé hitelesnek a mai tudásunk szerint. Bocs ha rossz volt a kérdés, de nagyon érdekelne. Olyan link is jó lenne ahol ezekre válaszokat kaphatnék.
    A választ előre is köszönöm.
  • W B
    lol

Jurakorban lepke? ezt alaposan el kurták.
  • Jrex
    2055-ben egy cég túristákat vitt a multba,h lelőhessenek egy dinoszauruszt(pontosabban egy allosauruszt ami belement egy mocsárba és kb 5 perc múlva amúgy is meghalt volna mert beleragadt,+ kitört a vulkán is)és mindíg ahoz az egyhez mentek vissza és lőhették le.Mert nem lehet semmit megváltoztatni a múltban,"űrhajós ruhájuk" volt,és egy átlátszós plazmaszerű "járdán" mehettek csak,nehogy eltapossanak valamit meg hasonlók.De egy alkalommal bedöglött a vezetőjük fegyvere és így a többi emberé sem működött(bele volt építve),a 2 túrista ijjedtében elbújtak,de az egyik lelépett erről a plazmaszerűségről és eltaposott egy lepkét.Mikor visszatértek az adott jelenbe,akkor megváltozott,és (szószerint) hullámokban mégjobban megváltozott a világ,hatalmas fák nttek a belvárosban,meg fura lények lepték el.Mert beleavatkoztak az evolúcióba.Félig pávián és félig dinoszaurusz,óriásdenevérek,mérges tüskéjű bokrok és hosszú angolnaszerű halakon kellett eljutniuk az egyik túristához a cég embereinek hogy megtudják mit hozhatott vissza a jelenbe.Amikor megtudták, visszamentek és megakadályozták h eltapossa,és rögzítettek mindent,mert így akkor nem emlékeznek rá.(hogy nem történt meg).és így bezáratták a céget.
    KB ennyi:)
  • garex
    régen nagyon szerettem a 90-est, azóta szinte semmire nem emlékszembelöle
  • W B
    én nem néztem meg. mi volt a lényeg?
  • Jrex
    Valaki nézte kedden a Mennydörgő robajt?
  • Jrex
    Az eredetit én sosem láttam,de amíg kerestem a youtube-n találkoztam vele,most állítólag akarnak belőle egy mozi filmet csinálni.
  • AotS
    Hát az eredetire? :D
  • W B
    alig.
    a raptorok valami ember szerű humanoidok voltak, nem? és nem épp barátságosnak mondhatóak, de intelligensek.
  • Jrex
    Valaki még emlékszik erre?:)
  • AotS
    Hypsilophodonta, felső jura, Észak-Amerika, Morrison Formáció.
    1-2 méteres kis alloszauruszeledel volt =)
  • levy112
    Nem tud valaki valamit erről a fajról?
    Othnielia
  • W B
    köszi, a segítséget.
  • AotS
    Ezek nem tudom mennyire lesznek használhatóak, eléggé kevert szerintem - triász jura kréta.

Meg aztán körülnézhetsz a
    Palaeoson is, bár ez inkább csoportokat tekint át, fajok listáját nem láttam.
  • W B
    de ahhoz valami link?
    illetve ízelt lábuak és kénének :)
  • AotS
    Hja, nekem is csak egy-két név ismerős a listáról.
    Folytatás? A hüllőkre nem vállalkoznék. Kicsit sokan voltak. :D
    Madarakról találsz listát itt.
  • W B
    van mit magolnom :p
    majd lesz folytatása? :)
  • AotS
    Hát....halból és kétéltűből olyan rettentően sok nem jutott eszembe.
    Úgyhogy puskáztam kicsit :D (thx wikipédia)

Halak
    Apsopelix
    Arganodus
    Aspidorhynchus
    Axelrodichthys
    Berycopsis
    Caproberyx
    Centroberyx
    Chinlea
    Cimolichthys
    Cleithrolepis
    Coccoderma
    Coelacanthus
    Congorhynchus
    Coriops
    Coupatezia
    Cretoxyrhina
    Ctenopristis
    Dalpiazia
    Dapedium
    Dicellopyge
    Diplurus
    Edaphodon
    Enchodus
    Eodiaphyodus
    Erquitaia
    Ganopristis
    Gasteroclupea
    Gryouchus
    Gyrodus
    Gyrosteus
    Helicoprion
    Hemilampronites
    Hoplopteryx
    Hybodus
    Hypsocormus
    Ichthyotringa
    Ischyodus
    Ischyodus
    Laugia
    Leedsichthys
    Lepidotes
    Leptolepis
    Libys
    Listracanthus
    Lycoptera
    Macropoma
    Pachycormus
    Pachythrissops
    Perleidus
    Pholidophorus
    Protobrama
    Protosphyraena
    Ptychodus
    Pycnodus
    Rhacolepis
    Rhombodus
    Saurichthys
    Scapanorhynchus
    Sclerorhynchus
    Semionotus
    Spathobathis
    Sphenocephalus
    Squalicorax
    Thrinax
    Thrissops
    Ticinepomis
    Uarbryichthys
    Undina
    Xenacanthus
    Zanclites
    Zeuchthiscus

Kétéltűek
    Albanerpeton
    Aphaneramma
    Batrachosuchus
    Beelzebufo
    Capitosaurus
    Cherninia
    Compsocerops
    Cyclotosaurus
    Deltasaurus
    Eocaecilia
    Eryosuchus
    Gerrothorax
    Karaurus
    Koolasuchus
    Koskinonodon
    Laidleria
    Mastodonsaurus
    Metoposaurus
    Notobatrachus
    Paracyclotosaurus
    Parotosuchus
    Pelorocephalus
    Sanyanlichan
    Sclerothorax
    Siderops
    Triadobatrachus
    Uranocentrodon
    Vieraella
    Watsonisuchus
    Wetlugasaurus

• W B
    igen, majd utána keresek neten a nevük alapján
  • AotS
    Konkrétan valamelyik időszakból? Vagy csak úgy általában mezozoikumiakat?
  • garex
    háát eléggé,pl: a Süsü szintjén volt a rex ami csak mutáns raptorokat evett kivéve a végén...
  • garex
    te rajzlotad? :D wow, jól néz ki :)
  • W B
    lenne egy kérésem
    Néhány Mezozoikumi repülődínó (madarak), kétéltű, hüllő, emlős, ízelt lábú, halat feltudnátok sorolni? nagyon megköszönném.

a rajzomon amúgy Deinonychus van :p aki akar az dobhat