5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
#3915 Hát, én elsősorban azt szeretném tudni, amiket az útszélén megállva is össze tudok szedni. :) De ha egy kis listát összeállítasz, abból kiindulva már talán utána tudok járni melyik melyik. -
Gdinnye67 #3914 Melyik rétegekben? Mert van pár verzió. -
#3913 OFF
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki megtudja nekem mondani, hogy a magyarországi mészkőrétegekben található állat maradványok milyen állatoké? A csigaházasokra gondolok főleg. Köszi előre is!
ON -
#3912 Nyugi,szerencsére én sem tudok mindent.Lesz még mit tanulnom, ha paleontológus akarok lenni.De azért eltökélt vagyok. -
#3911 Előre bocs:ha dinoszauruszokról van szó,akkor a kisujj lehet opponálható.Egyébként köszönöm. -
W B #3910 mi? hüvelykujj? igen, elvileg a Bambiraptor
-
#3909 Amúgy tudtok olyan fajt mondani,amely opponálható ujjal rendelkezett?(pl:Troodon) -
#3908 Csak egy hirtelen ötlet volt. -
W B #3907 szerintem ez az állat végleg eldöntötte az állás pontom, hogy a dínók eredetileg is melegvérűek. -
W B #3906 aha, 225 millió éves, Texasban találták.
alábbi képeket találtam:
nagy mérete van ezért csak link
ez is link
-
#3905 Tollas triászkori dínóról én is hallottam.Asszem Protoavis texensis-nek hívják. -
#3904 Amúgy már tegnap válaszoltam volna,csak a koliban elszállt a net. -
#3903 Kárpátia,értsd:Kárpát-medence természeti földrajza.Nem túl kellemes tárgy. -
W B #3902 a dinosaurusok sikerességének alap köve (szerintem) az hogy melegvérűek voltak, így le tudták körözni a népesebb hüllőket.
illetve valami tollas triász kori dínóról is hallottam.
kérdés: Kárpátiát is tanulsz? ez alatt mit értesz? -
#3901 Legalábbis dióhéjban ennyi... -
#3900 Nyugodtan lehet szidni.
Most,hogy holnap két zh-t is írok és Kárpátiát is tanulok,eszembe jutott egy ötlet:mi van,ha a hidegvérű-melegvérű koncepciót újra kell gondolni?Tegyük fel,a dínók a triászban még hidegvérűek voltak,aztán úgy a júra közepére-végére átavanzsáltak melegvérűvé? -
Gdinnye67 #3899 Köszönöm, minden segítség jól jön.! Msot főként növények érdekelnek, hogy pl egy cikász akkoriban mekkora volt, mert a maiak nem túl nagyok. Lagalábbis amit errefelé lehet látni. A dínók mellé a körítést is meg kell adni. Első körben sequoiákat fogok modellezni, meg korhadt fákat. Meg talajt zúzmókkal, mohákkal, meg páfrányokat, ezekről vannak jó anyagaim.
-
#3898 Ez egy jó ötlet,és a rajzok is jók(lesznek:), sok sikert hozzá, és én is tudnék segíteni esetleg valamiben, szólj. -
W B #3897 felvennél MSNre? [email protected]
tudnék segíteni stb. (enyihez nem elég a forum) -
Gdinnye67 #3896 Na nem nyaggatlakm többet a grafikai résszel, mert a paleontologia része érdekesebb. -
Gdinnye67 #3895 Ez a topologizálás. Az első képen látható hogy a különböző polygongrouppok el vannak nyúlva, a formázás miatt, ezeket az irányvonalakat kell kicsit helyrepofozni úgy hogy egyenként berajzolom az éleket. A lényeg hogy ahhoz hogy animálható legyen ahhoz csak négszögekből állhat össze a modell és nem lehetnek benne gyűrődések. A második képen lévő topologia nem lett az igazi, és újra fogom csinálni, de azért használható. -
Gdinnye67 #3894 A polygonfelosztás, vagy topologizálás az piszokul idegörlő dolog. A többi az nagyon jó.Egy figurát kb 20 óra munka topologizálni.Legalábbis most, a tapasztalás majd biztosan segít. Ezek a figurák nem animációhoz készülnek. -
Gdinnye67 #3893 Most csinálom őket. Ezek még csak a tömegvázlataik. Ezeket most fel kell osztani polygonokra, és a felületüket kirészletezni, és texturát festeni hozzájuk. Olyan dínóhatározót szeretnék ahola dínókat térben is meglehet forgatni, és megnézegetni. Szeretnék életképeket is festeni, de ezek nagyon hosszútávú tervek. Előbb a dínókat kell megcsinálni. Minden család legismertebb tagjait, és miután azok megvannak, lehet terjesztkedni. De ahhoz hogy támogatást tudjak szerezni, kell majd pár kész kép is. Ha nem lesz támogatás akkor esély sincsen rá hogy elkészüljön pár éven belül. -
W B #3892 nem kell de kb. így nézhetett ki a Dicraeosaurus
ezeket a modelleket mikor készítetted? -
Gdinnye67 #3891 Nem Diplodocus,de lehet hogy elrajzoltam. Most néztem meg. A kép alá Dicraeosaurus Hensemanni Janensch van írva. A berlini múzeumban a Tendagurui dínók ezek. Ha érdekel szívesen beszkennelem neked a képeket. Van pár közeli rész az Archeopteryxről. Az az egy szál toll is megvan. -
W B #3890 azt hiszem az diplodocus. és tudni kell hogy ő a farkát védekezésen kívül jelzésekre is használhatta. -
Gdinnye67 #3889 A mögötte lévő dínó a másik kép dínója.:-) -
Gdinnye67 #3888 A Mai nézetek szerint nem, de akkoriban net sem volt meg nem voltak ilyen népszerűek sem a dínók. A Jurassic park 1 hozta meg ezt a népszerűséget nekik. 1982 ben rajzoltam a két alsó képet.Egy könyvből szedtem össze őket, ami a berlini múzeum dínómaradványairól szól, és az ott felállított Brachiosaurus a földön lógatja a farkát. Ez alapján a csontváz alapján csináltam.
-
W B #3887 a régebbi rajzaid... nagy hüllő szerűek. (egy dínó sem vonszolta a farkát)
de persze nem tudom mikor rajzoltad őket.
-
Gdinnye67 #3886 Igen én csináltam őket.
Hol van hogy hüllők?
Ezek nagyon régi rajzok.
-
W B #3885 ezeket a modelleket te csináltad?
a régi rajzaidhoz kapcsolódóan: jól rajzolsz, de a dínók nem hüllők. -
Gdinnye67 #3884 A képen a méretek nem a tudományosan megállapítottak szerint vannak, hanem ezek síma print screenek , amiket sorba raktam. Ennél kevésbékész állapotban van Allosaurus, Spinosaurus, Tyrannosaurus, Gigantosaurus, Baryonyx, Suchomimus, meg még pár ornithopoda. De azok még nagyon kezdetlegesek. -
Gdinnye67 #3883 A modellek kb 50% os állapotban vannak, és azért van nyitva a szájuk, hogy belül is tudjak részletezni. A pózok is egyenlőre csak alappózok,ezek majd szépen a jelenetekhez lesznek igazítva. Szóval még sokat fognak változni ,és a felületük is le lesz texturázva. -
Gdinnye67 #3882 Elkezdtem dínós képeket csinálni számítógéppel, a kész képeket egyenlőre nem tudom majd megmutatni mert szeretnék valami szponzort keresni hogy ne csak hobbyból csinálhassam őket. Szeretnék valami komolyabb netes dínóenciklopédiát összehozni. Tudom hogy sok jó van a neten, de amire én gondoltam olyan sehol. Ezeket a modelleket a fellelhető könyv és netes irodalomból a csontvázak alapján próbáltam összerakni. A neten sok olyan kép van ami jó rajz, de egy csomó egyéni vonást elhanyagol az állatoknál.
Próbáltam minél pontosabb lenni.Véletlenül kötöttem ki az Ornithopodáknál, nem akarattal volt, de az direkt volt hogy nem Trex volt az első. Nem akarok üvöltő vicsorgó trexeket meg szájtáti spinosauruszokat csinálni. Kicsit uncsi hogy mindenhol tomboló dínókat látni. Mintha a tigrisek állandóan bömbölnének az erdőben.Az utolsó kép a kedvenccé lett Anatotitan, ezért emeltem ki külön.
-
Gdinnye67 #3881 Tudom hogy az alsó kép nem Elaphrosaurus, de ez egy régi elírás, és a file ilyen néven maradt. -
Gdinnye67 #3880 Szeretném ha ez a blog élne , és kicsit pezsegne, mert hozzá hasonló sincs ebben az országban. Legalábbis én nem találtam, és hálás vagyok, mert sok okosságot olvastam itt, köszzönöm is ezűton nektek. -
Gdinnye67 #3879 Az Anatotitan az egyik kedvencem, van benne valami karcsúság. Remélem jól sikerül a beszúrás. Amikor 14-16 éves voltam akkor rengeteg dínót rajzoltam, az volt az álmom hogy múzeumokban lennének kiállítva a dínós képeim, meg szerettem volta mezozoikum időszalagot is csinálni , nagy dínós ábrákkal. Aztán az élet úgy hozta hogy elmaradt a dínós világ, de grafikus lettem. Azóta eltelt 26 év és most hogy eléggé gyakorlottan használom a grafikus programokat visszatért a mániám.
Ezeket a képeket még 16 évesen csináltam -
W B #3878 ez nekem is feltűnt. és tegyük hozzá laposabb mint az edmontonak. -
Gdinnye67 #3877 Na, azt olvastam hogy az Anatosaurus valami olyan elnevezés, amihez tartozó dínókat később máshová sorolták, Edmontosaurusok, meg Anatotitanok lettek. Az az érdekes hogy az anatotitannak sokkal hosszúkásabb a feje mint az Edmontosaurusnak. -
Gdinnye67 #3876 Az biztos hogy nagy a kufirc velük kapcsolatban. Régen még inkább Anatosaurusról hallottam. Ez mondjuk 28 éve volt.Köszönöm a segítséget. Sok munkától kiméltél meg.