5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
921 #3995 -
#3994 Érdekes a kroki.Úgy néz ki,mint egy Yunggarsuchus páncélban. -
garex #3993 igen -
921 #3992 Most írtam először ezért megkérdezem most nekem kéne képet dobnom?
-
garex #3991 az -
921 #3990 Mapusaurus szerintem. -
garex #3989 de közeli rokona -
garex #3988 nem
-
#3987 Akk Giganotosaurus? -
garex #3986 am a mai varánuszoknak van mérgük, nemrég derült ki mikor alaposabban megvizsgálták a fogaikat és találtak méregtermelő mirigyeket, amiben asszem 5 különböző méreg van -
garex #3985 nem, de közel jársz -
garex #3984 link -
#3983 Gigantosaurus? -
#3982 vagy van :P -
garex #3981 akk most dobok én
-
#3980 Sikerült beindítani a topicot:D
Tudtommal a mai varánuszoknak sincs mérgük:D,csak a nyálukban élnek nagyon mérgező baktériumok,amelyek a harapással az áldozat szervezetébe kerül és elpusztítják azt.Ha erre voltál kíváncsi,ilyen valószínűleg neki is volt. -
garex #3979 érdekes:D -
#3978 :)
-
#3977 Így olyasmit is el tudna kapni,amire épp a méreteiből kifolyólag nem lenne lehetősége. -
#3976 Igen,herrera.Mobillal kicsit csúnyára sikerült a kép.
Ha tippelnem kéne,valószínűleg voltak.Egyszerűen csak túl hasznos kiegészítő-úgy értem,ha csak megharapja az áldozatot-tegyük fel kengurut,ami el tudna előle ugrálni,de épp rosszkor volt rossz helyen-előbb-utóbb úgyis kifekszik szegény jószág.A Megalanianak meg csak követnie kellene,aztán megennie a tetemet. -
garex #3975 a Megalania-bal kapcsolatban arra lennék kíváncsi voltak-e méregmirigyei mint a mai varánuszoknak, vagy méretéből kifolyólag nem volt szüksége rá. mert tudtommal nincs olyan nagyobb termetű állat ami méreggel öl -
garex #3974 herrerasaurus? -
#3973 Remélem tetszik.
Lehet találgatni. -
#3972 Na és hogy addig se unatkozzatok,íme:Link -
#3971 Ráadásul egy hidegvérű állatról van szó,nem mondjuk egy oroszlánról,ami naponta "étkezik". -
#3970 Mit tudunk?Tudjuk pl.h mekkora-a maradványokból-amiből következtethetünk az izomzatára vagy a tömegére.Ismerjük a fogazatát amiből a táplálkozási szokásainak egy része is világos lesz.És vannak ma is élő rokonai.
A mérete és a fogazata együtt elárulhatja,h mit tekinthetett potenciális zsákmányállatnak,a feltételezett izomzat számot adhat arról,h képes lehetett-e elkapni-értsd utolérni, leteríteni, megharapni,stb.
A Megalaniahoz kb. orrszarvú méretű állatok passzolnak mint a Diprotodon.A mai Ausztráliában abszolút csúcsragadozó lenne,de szerintem max lesből tudná rávetni magát a kengurukra.
Bár ha azt nézem,h a telepesek anno csomó birkát behoztak,meg tevéket h a sivatagban közlekedjenek(bizony,az egyetlen vad tevepopuláció ma Ausztráliában él!),ki tudja?Ha addig kihúzták valahogy... -
#3969 És honnan tudnák h mik a szükségletei, ha nem ismerik?
-
#3968 Bármilyen fennmaradt "ősi" élőlény esetében-ha nincs közvetlen bizonyíték.pl. egy tetem-először azt kellene vizsgálni,h megvannak-e az ökológiai feltételek egy populáció fennmaradásához. -
W B #3967 tudni kell a hüllőkről, hogy hajlamosabbak a nagyobbra növésre, mint a melegvérű lények.
szóval lehet, csak néhány nagyobb ma élő faj. -
#3966 Sziasztok, tudom hogy nem dinoszaurusz,hanem varánusz ,de engem most a Megalania Prisca kezdett el érdekelni.Minden meg van benne amikért a dinoszauruszokat szeretem:D
Ti hogy vagytok vele?
-
garex #3965 thx -
#3964 nyert -
garex #3963 melyik az ismert legnagyobb hal? mert én a Leedsichthysnél nem ismerek nagyobbat -
#3962 Tudna valaki valami épületes művet ajánlani a dinoszauruszok anatómiájáról? -
cash888 #3961 felvettelek, ott megbeszéljük majd a részleteket! -
Gdinnye67 #3960 Megy felfele, ha kell az egész dinós sorozatot felrakom. TV felvételek, nem DVDrip. De vegyél fel az engellerkukacfreemailponthu val MSN en, partnernek, vagy írj a wmelone67kukacgmailpontcomra mailt és adom a linkeket. Dínómániásokkal szivesen csetelek ha van lehetőségem -
Gdinnye67 #3959 Szia , feltöltöm a serveremre a Big Alt és belinkelem. -
cash888 #3958 köszönöm kedvességed, ha tudod, légy szíves küldd át, honnan tudom letölteni!
nagyon szépen köszi! -
#3957 Ha nagyon rászorulsz,átküldöm ha tudom.Én rapidshare-ről húztam le anno. -
cash888 #3956 azért ha valakinek van ötlete, honnan tölthetném le, legyen szíves, egy privát üzenetben írja meg! köszi előre is!