5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • 921
  • m18
    Érdekes a kroki.Úgy néz ki,mint egy Yunggarsuchus páncélban.
  • garex
    igen
  • 921
    Most írtam először ezért megkérdezem most nekem kéne képet dobnom?
  • garex
    az
  • 921
    Mapusaurus szerintem.
  • garex
    de közeli rokona
  • garex
    nem
  • Jrex
    Akk Giganotosaurus?
  • garex
    am a mai varánuszoknak van mérgük, nemrég derült ki mikor alaposabban megvizsgálták a fogaikat és találtak méregtermelő mirigyeket, amiben asszem 5 különböző méreg van
  • garex
    nem, de közel jársz
  • garex
    link
  • Jrex
    Gigantosaurus?
  • Jrex
    vagy van :P
  • garex
    akk most dobok én
  • Jrex
    Sikerült beindítani a topicot:D

Tudtommal a mai varánuszoknak sincs mérgük:D,csak a nyálukban élnek nagyon mérgező baktériumok,amelyek a harapással az áldozat szervezetébe kerül és elpusztítják azt.Ha erre voltál kíváncsi,ilyen valószínűleg neki is volt.
  • garex
    érdekes:D
  • AotS
    :)

• m18
    Így olyasmit is el tudna kapni,amire épp a méreteiből kifolyólag nem lenne lehetősége.
  • m18
    Igen,herrera.Mobillal kicsit csúnyára sikerült a kép.
    Ha tippelnem kéne,valószínűleg voltak.Egyszerűen csak túl hasznos kiegészítő-úgy értem,ha csak megharapja az áldozatot-tegyük fel kengurut,ami el tudna előle ugrálni,de épp rosszkor volt rossz helyen-előbb-utóbb úgyis kifekszik szegény jószág.A Megalanianak meg csak követnie kellene,aztán megennie a tetemet.
  • garex
    a Megalania-bal kapcsolatban arra lennék kíváncsi voltak-e méregmirigyei mint a mai varánuszoknak, vagy méretéből kifolyólag nem volt szüksége rá. mert tudtommal nincs olyan nagyobb termetű állat ami méreggel öl
  • garex
    herrerasaurus?
  • m18
    Remélem tetszik.
    Lehet találgatni.
  • m18
    Na és hogy addig se unatkozzatok,íme:Link
  • m18
    Ráadásul egy hidegvérű állatról van szó,nem mondjuk egy oroszlánról,ami naponta "étkezik".
  • m18
    Mit tudunk?Tudjuk pl.h mekkora-a maradványokból-amiből következtethetünk az izomzatára vagy a tömegére.Ismerjük a fogazatát amiből a táplálkozási szokásainak egy része is világos lesz.És vannak ma is élő rokonai.
    A mérete és a fogazata együtt elárulhatja,h mit tekinthetett potenciális zsákmányállatnak,a feltételezett izomzat számot adhat arról,h képes lehetett-e elkapni-értsd utolérni, leteríteni, megharapni,stb.
    A Megalaniahoz kb. orrszarvú méretű állatok passzolnak mint a Diprotodon.A mai Ausztráliában abszolút csúcsragadozó lenne,de szerintem max lesből tudná rávetni magát a kengurukra.
    Bár ha azt nézem,h a telepesek anno csomó birkát behoztak,meg tevéket h a sivatagban közlekedjenek(bizony,az egyetlen vad tevepopuláció ma Ausztráliában él!),ki tudja?Ha addig kihúzták valahogy...
  • Jrex
    És honnan tudnák h mik a szükségletei, ha nem ismerik?
  • m18
    Bármilyen fennmaradt "ősi" élőlény esetében-ha nincs közvetlen bizonyíték.pl. egy tetem-először azt kellene vizsgálni,h megvannak-e az ökológiai feltételek egy populáció fennmaradásához.
  • W B
    tudni kell a hüllőkről, hogy hajlamosabbak a nagyobbra növésre, mint a melegvérű lények.
    szóval lehet, csak néhány nagyobb ma élő faj.
  • Jrex
    Sziasztok, tudom hogy nem dinoszaurusz,hanem varánusz ,de engem most a Megalania Prisca kezdett el érdekelni.Minden meg van benne amikért a dinoszauruszokat szeretem:D
    Ti hogy vagytok vele?
  • garex
    thx
  • m18
    nyert
  • garex
    melyik az ismert legnagyobb hal? mert én a Leedsichthysnél nem ismerek nagyobbat
  • m18
    Tudna valaki valami épületes művet ajánlani a dinoszauruszok anatómiájáról?
  • cash888
    felvettelek, ott megbeszéljük majd a részleteket!
  • Gdinnye67
    Megy felfele, ha kell az egész dinós sorozatot felrakom. TV felvételek, nem DVDrip. De vegyél fel az engellerkukacfreemailponthu val MSN en, partnernek, vagy írj a wmelone67kukacgmailpontcomra mailt és adom a linkeket. Dínómániásokkal szivesen csetelek ha van lehetőségem
  • Gdinnye67
    Szia , feltöltöm a serveremre a Big Alt és belinkelem.
  • cash888
    köszönöm kedvességed, ha tudod, légy szíves küldd át, honnan tudom letölteni!
    nagyon szépen köszi!
  • m18
    Ha nagyon rászorulsz,átküldöm ha tudom.Én rapidshare-ről húztam le anno.
  • cash888
    azért ha valakinek van ötlete, honnan tölthetném le, legyen szíves, egy privát üzenetben írja meg! köszi előre is!