Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tirian
vagy hazugság....

naja. tuti új faj. új dínó faj <#mf1> (hamá kötekedõ gangulatban vagyok 😊

Akkor már kizárhatjuk a helyi állat fajokat mert ilyen leírással egyetlen egy ismert állatra nem jellemzõ.Vagy dinok akkor vagy egy új faj.Addig nem tudunk megbizonyosodni amíg nem látjuk a saját szemünkkel.
dínók voltak.
szörös vagy pihéstolak fedték õket, kétlábpnjártak 3m magaskvoltak így, fajük kutya illetve krokodil fejalaku, farkuk krokodilé, de nem földön vonszolták.
sztem egy theropoda 😊

Tirian
jaja ezzel a cikkel már én is találkoztam,abban biztos vagyok.
Az igaz hogy nem biztos hogy theropoda dínók voltak vagy hogy egyáltalán dinók voltak-e.Az is lehet hogy igen,az is lehet hogy egy ismeretlen faj,és az is hogy hazugság.
Mindazonáltal én is lehetségesnek tartom,hogy az esõerdõk mélyén olyan felfedezetlen dolgok is lehetnek,amiért már megérne odautazni,noha valószínû hogy nem találnánk semmit.

Ezt a cikket már én beszúrtam a szerepjáték oldalra.Elöszõr én se olvastam végig de miután W.B. mondta, hogy ez nagy hülyeség én is elolvastam és tényleg nagy hülyeség. Elöszõr nézd meg a nevet, nagyon hasonlít mind a kettõ.Utána olvasd el még egyszer és rájössz, hogy a két történet ugyan az csak a második változatába néhány dolgot megváltoztattak.
W.B.:Attól, hogy néhány kutyát befaltak még nem biztos, hogy egybõl theropoda dinok lehetek.Ha maradványokat találtak akkor jobban megkéne vizsgálni és megnézni, hogy nem az egyik ott élõ állat tette-e.Ha megvolt ez akkor lehetne kijelenteni, hogy talán theropodák voltak. De ezután se fogadnák el, hogy léteznek mert egy példány holttestét kéne bevinni és megmutatni.Ha megvizsgálták, hogy tényleg Theropoda akkor fogadnák el.De erre kicsi a valószínûsége, mert eltüntetnék a bizonyítékokat, hogy ne keltsenek pánikot és ne menjenek el a turisták.
AotS
Az, te jössz.

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

Gratula! Örvendek, hogy kezdtek kritikus hangot is megütni a látottak felett!
Jrex
az újságképen 1 varánusz van,de abból gondoltam h azt a képet az újság(vagy nemtom amibe a cikk megjelent) mert ott a hátán csíkokat említ ennek meg nincs....mármint a képen.És ahogy szokott lenni felturbózzák a történeteket az újságok...

a képen theodontosaurus van. (ismerem a képet.) a történet eléggé hülyeség. az "állaton" negyon látszik hogy nem igazi. egyáltalán nem illik a háttérb

sztem meg az egész egy nagy hülyeség. láttam az állólagos fótó bizonyítékot ahol egy rínó tetembõl eszik a JÁTÉK rex.
Ragadozó dinosaurus egyedül Pápua újguenában láttak, és a beszámolók hitelesek hisz pár kutyát fel is faltak.

AotS
Nemnem.

Jrex
segnosaurus?

és több mint a fele az hogy mi vagyunk hüyék 😊

Tirian
235 új üzenet..Pf nem rossz

AotS
Scansoriopteryx lett volna. Itt az új

én feladom...

az a kérdésem hogy a képen míért kell álmia az állatnak. lehet hogy csak éppen elesik.

Jrex
mostanában szerintem is el szokták túlozni a színüket,de a többit sztem jól csinálják,aam többet akartam írni de elfelejtettem,majd ha lesz idõm leírom

Ki tehet róla, hogy ezek a szegény egykori kolloszusok nem törõdtek vele, hogy majd valamikor elvárnák tõlük, hogy érdekesebbek legyenek!-😊)
nem nem! az sem jó! Túl sok a abban a fantázia! Egyszerû csontokat linkelj!
kb. ilyen szentü primavis.

AotS
Megint kezdõdik...
Legközelebb sauropodát linkelek. Egyszerû, szürke sauropodát, ami csak áll egyedül a puszta közepén és néz maga elé <#rolleyes>

Gratula, azt tudod, hogy minek nevezték el. Mások. Fogtál már a kezedben ilyen csontot? Határoztad e?
primavis hi ilyen nagy okos vagy akkor azt is tudom hogy mien faj!

Tudod, létezik egy olyan tudományág, hogy öszehasonlitó anatómia/csonttan (comparative anatomy/osteology) s ez egyik szakmám is. G. Cuvier hozta létre a XIX. sz elsõ évtizedeiben s azóta is fejlõdik. Ennek alapján lehet rekonstruálni egy kihalt és így ismeretlen lény kinézését a vázból, illetve annak egyes részeibõl. Az összefüggések/törvényszerüségek alapján. Amit az elõbb felsoroltam, az ennek az alapján történt. A rekonstruálásoktól is elvárható, hogy a valóságot s nem csak a fantáziát tükrözzék!
A hátsó lábról való elõrelenditéssel szinte biztosan leesik az ágról. Az ilyen karmok meg csak a felfele kapaszkodásban segithetnek. Ennek a célja csak a fán való pihenés s esetleg egy onnan való elrugaszkodás siklórepüléshez lehet (ld. Archaeopteryx is). Egyetlen ma élõ ágakon mászkáló állatnál sincsenek ilyenek. A szájjal való elkapás meg biztos támaszkodást feltételez. No ez az ami a képbõl nem derül ki.
AotS
Vagy ez konkrétan az a példány amit megtaláltak, közvetlenül azelõtt, hogy elpusztult volna. Halál oka: rossz testhelyzetben próbált fára mászni 😊

AotS
Azt én is elismerem, hogy a póz kicsit esetlenül néz ki, de azt részletezhetnéd, hogy konkrétan mi akadályozza meg abban, hogy így álljon. Egyébként nem hiszem, hogy az ujjaival próbálná elkapni a rovart, nekem inkább az jön le a képrõl, hogy a hátsó lábaival készül elõrelendíteni magát, a szájával elkapja az áldozatot, és utána a mellsõ lábaival ragadja meg az ágat, hogy ne essen le. De sok mindent bele lehetne magyarázni a képbe.
A kültakaróhoz annyit, hogy azoknál a dinoszauruszoknál, amelyeknél a kezeken találtak tollakat, elég gyakran találtak a test többi részén is ahhoz, hogy a *****-nél (lassan kitalálhatná valaki a nevét) is feltételezhessünk ilyesmit. Én még a lábszárra és valamennyivel azon túl is rajzoltam volna tollakat. A farokról nem is beszélve, fõleg hogy a közeli rokonnál elvileg farktollakat is találtak.
Ágakon sétáláshoz: lehet, hogy nem néz hátrafelé két ujja, mint a harkályoknál/papagályoknál, de vannak karmos mellsõ lábai, amikkel segíthette a mászást.

1, abba hagynád?
2, ez egy fiatal állat
3, KIMONDTA HOGY EL IS AKARJA KAPNI!?
4, Nem is biztos hogy egy fán van, lehet hogy egy letört faág, mi nekidölt egy nagy tuskónak.

IDEGESÍTÕ MI?!

Nos, akkor kielégitem a kiváncsiságod:
1. Ha egy állatnak ilyen farka/hátsó ée mellsõ végtagjai vannak, akkor az ebben a testtartásban nem állhat!
2. A mellsõ végtagjain levõ tollak tényszerüek, mert fennmaradtak, de semmi sem mutat arra, hogy a testet szõrszerû kültakaró boritotta volna.
3. Ebben a helyzetben kizárólag a békák és a kaméleonok képesek ropvarokra vadászni. Õk ugyanis ezt a kiöltött nyelvükkel teszik. Semmi sem utal rá, hogy ennek az állatnak olyanja lenne. Ha meg ilyen karmos, hosszú újakkal akarna repülõ rovart elkapni, akkor elkerülhetelneül lezuhanna az ágról.
4. A lábakon az ujjak helyzete nem felel meg az ágakon járkáló és kapszkodó madárszerû lényekéének. Náluk ugyanis 2 ujj elõre, kettõ meg hátulra mutat (ld. harkályok/papagájok, stb). Ilyedn lábszerkezettel és testtartásban nem lehet ágakon járkálni, nemhogy repülõ prédára vadászni!
Ezért kell mindig s mindent kétkedéssel kezelni! A tudomány nem biblia, hogy meggyõzõdés hiányában is hinni kelljen! Az meg buta általánositás, hogy minden tudós hülye lenne. Lám W.B is szivesen meglenne szakértõ nélkül! A probléma pont abból adódik, hogy a laikusok hajlamosak mindent elhinni, ami nyomtatva vagy más médiacsatornán fel van neki tálalva! Ha tényleg érdekli a dolog, akkor nem nehéz utána menni, s több oldalról is megvizsgálni az állitásokat. S önálló véleményt kialakitani. Csak tudomásul kell venni, hogy ahogy a mások állitásai, úgy a saját vélemény sincs kõbe vésve! A tudomány nem dogmatikus, hanem egy állandóan változó, önmagát javitó/helysebitó/bõvitõ tevékenység eredménye!
Ez a baj a szakértõkkel.Beleakarják verni a fejünkbe az elképzeléseinket.Ha meg nem igaz az elképzelésük eltüntetik a nyomokat amely megbuktathatná õket.Ilyen az Oviraptor esete.Tojásoknál találták meg az elsõ leletett egy másik dinocsotváz közelében és így azt mondogaták, hogy tojásevõ.Néhány éve a tv-be mondták, hogy találtak egy ahhoz hasonló helyzetett ahol kiderült, hogy az Oviraptor a tojásait védelmelmezte.Egyetlen egy kósza hírt se mondtak errõl!Miért?Mert akkor megbuktatta volna az elméletület.Ráadásul azt a mûsort többször nem is adták!A másik meg már tudom, hogy a legtöbb tudós hülye amióta azt hiresztelték, hogy megtalálták a mennydörgõ madár csontvázát és nagyra voltak magukkal.De nem folytatom
ordít a képrõl hogy fiatal állat. amúgy meg simán látható a képen hogy 100%os rekonstukciós rajz. Hisz nagyon "steril"

AotS
Nem hiszem, hogy a cenzúra lenne a legjobb megoldás...
+ kíváncsi vagyok az indoklására a képpel kapcsolatban.

primavis minden olyan kötegedõ hozzászolását mint az elöbb törölni fogom mostantól. oylan ba köt bele ami valjuk meg röhelyes. Szakértõ nélkül mien jól megvoltunk, és hogy most itt van szét ***** az egész topikot.

AotS
...

És megint ott tartunk, hogy a jelenleg a mainstreambe tartozó elméletek azért elterjedtek, mert a támogatóik jó üzleti érzékkel megáldott médiak*rvák...

Egyébként miért is tûnik neked a #3581-es rajz annyira borzasztóan a valóságtól elrugaszkodottnak? Ha leszámítjuk az éppen arra repülõ böglyöt meg a kicsit ügyetlen pózban ácsorgó dinoszauruszt.

Ha az a szempont, hogy a cél szentesiti az eszközt, OK, csakhát nem a paleontológia megszerettetése, hanem egyszerüen a szórakoztatás (jó pénzért!) a cél!
A megkövült maradványok valósághû ábrázolása és a a fantáziadús, valóságtól jócskán elrugaszkodó rekonstruálás közt azért jókora távolság van. Lehetne középutat is találni. Csakhát az esetleg unalmasnak tünne sokak számára. S ez meg rontaná a piacot.
Ami meg az aktuális elméletet illeti, abban is azok elképzelése a domináló, akik a piaci igényeket kiszolgálva jutnak pályázati pénzekhez és kutatási lehetõségekhez. S azt illik megszolgálni!
AotS
Ki a fene beszél dogmáról? Az ilyen illusztrációk az aktuális elméleteket követik. Az õslényfestõk általában arra törekednek, hogy egy rá jellemzõ élethelyzetben ábrázoljanak egy õsállatot, olyanban amit a kövületekbõl feltételezni lehet. Ezért van az, hogy nem látsz Maiasaurát, ami nem éppen a fiókáit eteti, vagy Tenontosaurust, aminek a hátán nincs legalább egy Deinonychus. Nem éppen újkeletû a dolog az ilyesmi. Lehet, hogy néha unalmas/csicsás, de így passzol a leírásokhoz. A ***** meg fára mászik, mert a leírói ilyen életmódot képzeltek el neki. Aztán lehet hogy pár év múlva arra a sorsra jut, mint a búvárkodó Brachiosaurus vagy a tojást szürcsölõ Oviraptor, de ez is benne van a pakliban. Ha a mûvész kizárólag azt ábrázolhatná, amit biztosra lehet tudni, akkor gyakorlatilag csak a megkövült maradványokat rajzolhatná le....biztos rengeteg ember érdeklõdését felkeltené vele a paleontológia iránt.

Ja, ha a dogmátokat nem szabad kritizálni, akkor OK! De:
1. a rekonstrukciókkal az a baj, hogy így vésõdnek be a nézõk/érdeklõdõk emlékezetébe s onnan még vésõvel sem lehet eltávolitani! S ezek a fantázia micsodák egyre "csicsásabbak" és egyre inkább távolodnak a feltehetõ valóságtól! Gyerekeknek se lenne szabad elhinniük, hogy egy állat így nézhetett ki, nemhogy felnõttnek(vagy majdnem annak).
2. a macskádról tudják, hogy egerészõ/kolbászlopó/tejivó állat s nem is gondolja senki rovarevõnek, de ha egy sohasem látott õslényt az utóbbinak ábrázolnak, akkor azt a képzetet keltik, hogy ténylegesen az is volt. Az illetõ képeket készitõknek is lenne felelõségük. Ez nem csak festõ/képzõmüvészet, hogy azt csinálnak ami nekik tetszik. Dehát amikor a biznisz és a reklám bedugja valahova az orrát, akkor rendszerint ez az eredménye. Ti meg habzsoljátok számos társatokkal együtt!
Jrex
akkor jól gondoltam h még nem kifejlett

AotS
Kabaré, hogy ilyesmibe is bele kell kötnöd. Persze hogy "fantázia rekonstrukció", hogy a bánatból rajzolna le valaki egy rég kihalt állatot, ha nem fantáziából? A mûvész anatómiailag amennyire korrektül helyre lehetett állítani, helyreállította. És szörnyû vétséget követett el azzal, hogy belevitte a rajzába azt a hipotézist, hogy ez az állat esetleg a farkával támaszthatta meg magát fára mászás közben.
Mellesleg ebbõl a fajból csak fiatal példány maradványai kerültek elõ, azért ilyenek a fej arányai. Senki nem állította, hogy kifejezetten rovarevõ volt. Fiatal korában a macskánk is szorgalmasan vadászott rovarokra, pedig aztán neki sincs pont erre specializálódott szája 😊

na akkor te mien képeket ajánlanál? mi?! hm? várom!

Kabaré, hogy mennyire elfogadjátok ezeket a fantázia rekonstrukciókat! Ráadásul egy rovarevõnek sohasem ilyen vastag a csõre/orra! Ergo, már ebben is hibázik az elképzelés. A fán való közlekedési módról már nem is szólva!
AotS

Jrex
igen😊

AotS
Eudimorphodon

annak mások a fogai

Jrex
nem

Rhamphorhynchus
Ramforhimnusz, így kellene kiejteni, csak leírni nem tudom hogy.