Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Azt én is mindig furcsának tartottam, hogy egy másfél méteres csigolyatöredéket csak úgy elveszítettek...
A csigolyán kívül volt még egy combcsonttöredék is, ami szintén nincs meg.
Találtam egy cikket Ken Carpentertõl, szerinte a leletek igen törékenyek voltak (Cope ezért is nevezte el A. fragillimusnak) és a megfelelõ preparációs technikák híján tönkremehettek.
Képek is vannak, a második kicsit durva. Ha ez tényleg ekkora volt, hát vaze...
Cikk itt:
Carpenter, K. (2006). "Biggest of the big: a critical re-evaluation of the mega-sauropod Amphicoelias fragillimus."
The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive
szerintem max egy nagyra megnõt eddig ismert faj egyede
Õszintén szólva nem hinném, hogy ez a fiú 60 méteres lett volna.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Sauropoda, Diplodocidae
60m (becsülve)
135 tonna (elvileg azaz légzsákok biztos nincsenek bele számolva, az üreges csontozatot nem tudom)
felsõ júra
Észak-amerika
kép1
kép 2
kép 3 (csigolyája)
a szaporodás, és viselgedéstant hozzá értõ könnyen kikövetkezteti
Amphicoelias
Mindent, amit csak össze tudtok szedni róla! 😊
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/02/11/Mas_nezopont_a_dino-madar_kapcsolatrol/
de a másik nem. júra kori
mind két állatot kérem

csak a sauropoda kell.
na azt hiszem nyugot lehetek: a madár medencéjüek is melegvérûek voltak.
Ez még azt is biizonyítja h a rex nem 1-2 naponta evett 1 emberméretû állatot(mint agogy Honérék állítottá)
Mér mont a lábcsontban találták😄?
ha 8 évesen kezdtek szaporodni akk a jurassic park 1. részében még nem tudnának mert ott még max 5 évesek😊
magyar neve bõven elég.
nekem nincskedvem dobni. dobjon más
de egy egyszeri megnézést megér
én nekem meg az szúrta a szemem h õk szakértõk(asszem ameiknek eltûnt a felesége,meg ameik készíti azt az oldalt)és nem ismerte fel + még dinoszaurusznak nevezték õket.
egy hibát észre vettem: a Gorgonopsidot mikor a srác mutatja a számítógépen, hogy azé lehet a nyom. tisztára ugyan olyan a filmben lévõ is. (BBC csinálja, vagyis lesz benne még hiba)